Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wolę ekspertyzę S&P i prof. Bugaja ale tu możemy się przynajmniej spierać merytorycznie

Obawiam się, że nie.

Spór merytoryczny wymaga wspólnej podstawy.

Uznania przez obie strony wspólnego punktu wyjścia, pewnych wspólnych podstawowych prawd.

Jeżeli do Ciebie w żaden sposób nie trafia, że w normalnych warunkach

1. Państwo może dać tylko to, co zabrało lub zabierze

2. Może ewentualnie inflacyjnie dodrukować, pieniądz, co i tak sprowadzi się do punktu 1

to takiej wspólnej podstawy nie mamy.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Nie przejmuj się, Włodzimierz to wątrobiarz któremu nie pasuje nic, za wyjątkiem PRL-u, gomułkowskiej lewicy i Związku Radzieckiego w rozmaitych odmianach, również tej współczesnej.

Jestem Europejczykiem.

Obawiam się, że nie.

Uznania przez obie strony wspólnego punktu wyjścia, pewnych wspólnych podstawowych prawd.

2. Może ewentualnie inflacyjnie dodrukować, pieniądz, co i tak sprowadzi się do punktu 1

podstawa jest ok tylko że państwo zabiera podatki a problem w tym na co je wydaje.. jesli na przekręty i zakupy Pendolino do tego finansowanie nieudolnie rządzonych spółek (a to chyba Ty uważałeś że przez fachowców ktorym trzeba płacić) .. i cay szereg przekrętów.. to nie chodzi o to co biorą przekręciarze bo to kropelka tylk o to za jakie usługi dostają te wynagrodzenia pod stołem, bo to właśnie jest ta dziura którą ucieka kasa na 500+.

M in Ciech jest takim przykładem ale nie tylko.

Chyba że jesteście tutaj tak naiwni że uważacie że te rządy przez ostatni 8 lat to krynica uczciwości.. jeśli mi napiszecie ze tak PODDAJĘ SIĘ...

Obawiam się, że nie.

Jeszcze "państwo" może mniej kraść, ale w obecnej sytuacji na to tez liczyć nie mozna.

Less - ciekawym, kiedy Pana Korczaka (Żyda przecież) z lektur szkolnych i póżniejszych. - wywiodą.

A coś Korczaka jest teraz w lekturach?

Jak jeszcze doszukają się, że Mickiewicz był białoruskim Żydem, to możemy mieć poważne zmiany programowe.

Less is more

tylko pytanie panie panowie jak długo z Polaków idiotów robić będą ?

Nie chcę krakać, ale zanosi się niestety na długo. Może nawet bardzo długo. Wystarczy ruszyć wyobraźnię. W ciągu najbliższych lat nawet TK będzie własnością Prezesa i jego rodziny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

tylk o to za jakie usługi dostają te wynagrodzenia pod stołem, bo to właśnie jest ta dziura którą ucieka kasa na 500+.

I sądzisz, że są to porównywalne kwoty?

Ja szacuje z pustej głowy, że jest to ułamek promila tego, co potrzebne na 500+

Chyba że jesteście tutaj tak naiwni że uważacie że te rządy przez ostatni 8 lat to krynica uczciwości.. jeśli mi napiszecie ze tak PODDAJĘ SIĘ...

Naiwny jest ten, kto szuka uczciwych polityków.

Ludzie trzeźwi wybierają możliwie najmniejsze zło.

I tu można mieć różne podejścia taktyczne. Można wybierać takich, po których spodziewamy się, że

1. ukradną najmniej

2. poza złodziejstwem, jak najlepiej przysłużą się społeczeństwu (skutki uboczne ich złodziejstwa będą jak najkorzystniejsze dla ogółu.)

Ja preferuje podejście drugie. Wolę złodziei, którzy dadzą innym żyć, niż sytuację, gdzie wszyscy będą mieli (pozornie) równo g...

Najskuteczniejszym i najbardziej potrzebnym sposobem zmniejszenia złodziejstwa i innej patologii w gospodarce byłoby zmniejszenie liczby koryt. Mniej do ukradzenia i mniejsza ilość jest łatwiejsza do upilnowania. Niestety "prawicowy" PIS na ten temat ani się nie zająknie. Ściemniają tylko, że wsad do koryt będzie nieco oszczędniejszy.

Less is more

I sądzisz, że są to porównywalne kwoty?

Ja szacuje z pustej głowy, że jest to ułamek promila tego, co potrzebne na 500+

Naiwny jest ten, kto szuka uczciwych polityków.

Ludzie trzeźwi wybierają możliwie najmniejsze zło.

I tu można mieć różne podejścia taktyczne. Można wybierać takich, po których spodziewamy się, że

1. ukradną najmniej

2. poza złodziejstwem, jak najlepiej przysłużą się społeczeństwu (skutki uboczne ich złodziejstwa będą jak najkorzystniejsze dla ogółu.)

Ja preferuje podejście drugie. Wolę złodziei, którzy dadzą innym żyć, niż sytuację, gdzie wszyscy będą mieli (pozornie) równo g...

Najskuteczniejszym i najbardziej potrzebnym sposobem zmniejszenia złodziejstwa i innej patologii w gospodarce byłoby zmniejszenie liczby koryt. Mniej do ukradzenia i mniejsza ilość jest łatwiejsza do upilnowania. Niestety "prawicowy" PIS na ten temat ani się nie zająknie. Ściemniają tylko, że wsad do koryt będzie nieco oszczędniejszy.

no to jakieś zbliżenie stanowisk jest:

w każdym razie co do diagnozy: tylko że ja uważam inaczej: złodziej jest gorszy od uczciwego nawet jeśli ten uczciwy jest mneij zdolny (choć gdzie Wy widziecie te zdolności w Kopacz to ja nie wiem ale ok jestem w stanie to zaakceptować).

Dlaczego wolę "nie złodzieja": bo złodziej bedzie kradł cały czas dopóki jest co kraść, a potem ucieknie do Brukseli i będzie się skarżył że mu już kraść nie dają, a tu zostaną wyłącznie latyfundia tych dla których ukradli a Polacy będą służyć za parobków u ekonomów z zachodu, to już lepiej jechać od razu do GB nie?

Dalej szukasz uczciwych polityków...

Jakie klapki trzeba sobie nałożyć, żeby widzieć tą uczciwość w PISie?

Less is more

Dalej szukasz uczciwych polityków...

Jakie klapki trzeba sobie nałożyć, żeby widzieć tą uczciwość w PISie?

a przepraszam gdzie mam szukać? w PO czy w .N??????

tam przynajmniej jak się okazała afera Madrycka to kilka osób wyleciało a w PO nic..

aż tak naiwny nie jestem żeby uważać za uczciwych wszystkich z PiS ale wiecej tam oszołomow niż złodziei

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie lubię oszołomów ale wolę od złodziei zdecydowanie

A jego telewizja podaje bezstronnie szczerą prawdę.

zdecydowanie bliższą prawdy niż Lis Lewacka i inne gwiazdy

Ukryta Zawartość

Kurwski i tiwi pod jego ostrzałem ma już jednego.

"Ciemny lud" - kupił.

Rzeknij jeszcze coś o 'Madryckiej', bo ciekawie opowiadasz.

Z niecierpliwością czekam a i pozdrawiam najsoczyściej.

Kurwski i tiwi pod jego ostrzałem ma już jednego.

"Ciemny lud" - kupił.

Rzeknij jeszcze coś o 'Madryckiej', bo ciekawie opowiadasz.

Z niecierpliwością czekam a i pozdrawiam najsoczyściej.

a Ty wszędzie tak nic nie masz do powiedzenia czy tylko tutaj? jakiś konkret?

radosne jest jak ciemny lud pisze i ocenia.A do tego nie slucha .Radosc w czlowieku rosnie jak widzi ten ciemny lud ktory promienieje mondroscia.Jak zwykle uklony dla swiniopasa!!!

jakis konkret to moze jakas mysl o denuncjacjach pizdzielcow w unii??

O czym z takimi jak ty - gadać?

To już sobie wolę po raz setny Vabank zapodać.

A co gwoli 'afery madryckiej'?

Bo, niemający nic do powiedzenia kretynom - tak tylko pytam...

no patrz a ty caly czas tyle ze bez sensu.Moze ktos cie uswiadomi w koncu ze lepiej wyjdz z psem na spacer i pozbieraj gowna po nim.

O czym z takimi jak ty - gadać?

To już sobie wolę po raz setny Vabank zapodać.

A co gwoli 'afery madryckiej'?

Bo, niemający nic do powiedzenia kretynom - tak tylko pytam...

nic tylko ze trzech posłow wyleciało

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a afery Sikorskiego na przykład PO przykryło i żadnych konsekwencji nei było (pałacyk, kilometrówka itp)

to jest konkret tak że jak masz co pisać konkretnie to pisz informację a nie ble ble

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeden z lepszych "komiksów" Raczkowskiego:

- Co robisz, dziecko?

- zbieram psie gówna.

- Ale to ominąłeś.

- takie już mam.

Z głowy cytuję, a nie umiem wkleić, z telechona bazgrząc:)

Cześć, muls!

Gdzieżeś to bywał, czarny bananie?:)

w afryce.

Gdzieżeś to bywał, czarny bananie?:)

a afery Sikorskiego na przykład PO przykryło i żadnych konsekwencji nei było (pałacyk, kilometrówka itp)

no patrz szeregowca... a o hofmanie i reszcie kolegow tzw madryckich nie doczytał czy mu nie podali.Bo o dudusiu to juz szkoda gadac.Skad sie wziela ta łachudra??i skad mu sie wzielo przypuszczenie ze gada z idiotami.

no nie wiem

po złodzieju wiadomo, czego się można spodziewać

oszołom jest nieobliczalny

to fakt, ale z drugiej strony po złodzieju wiadomo że można się spodziewać ze Cię okradnie do zera: to wiadomo a ci konkretni złodzieje na dodatek powiedzą Ci że to Twoja wina boś głupi i dałeś się okraść

natomiast te oszołomy .. mogą przypadkiem zrobić coś sensownego czego złodzieje którzy nas sprzedali na pewno nie zrobią.. i co lepsze? ja wolę zaryzykować

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.