Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zyzol

Tę zdolność do "osiągania porozumień" PiS uzyskał już po dwóch latach.Zawrotne tempo jak na tę formację.Bo jak mu na czymś zależało to wystarczyła jedna noc.

PO miała 10 lat i co osiągnęła. Podobnie, jak tzw. Lewica.

To jest sposób myślenia naszej sieroty po komunie - wszystkiemu winna PO, nawet głupocie kukizowców.

Lubisz przypinać łatki. Nietrafnie zresztą. Od dawna nie mam sympatii politycznych.

Od dawna nie mam sympatii politycznych.

Właśnie widać.

Fanatyczni popieracze (jedynie słusznej) linii programowej PZPR również lubili stroić się w szaty "bezpartyjnych" i "absolutnie apolitycznych".

Śmiech na sali.

Właśnie widać.

Fanatyczni popieracze (jedynie słusznej) linii programowej PZPR również lubili stroić się w szaty "bezpartyjnych" i "absolutnie apolitycznych".

Śmiech na sali.

Prezentujesz zadziwiającą znajomość PZPR i Stalina. "Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni"?

Prezentujesz zadziwiającą znajomość PZPR i Stalina. "Diabeł się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni"?

Wiedza okolicznością obciążającą? Jak widać dla PiS-iarstwa tak.

Dziadekwłodek przeszedł przemianę wewnętrzną i już nie przyznaje się do lewicy :-))).

To dziadek Włodek teraz zyzolem jest?patrzajta ludzie któreż to kolejne wcielenie....

Nie poznałeś? Naprawdę?

Nie jesteś chłopie ze swoim problemem sam. I nie mam na myśli kolegów, którzy Cię w tym wspierają. O swoim przyszłym dziadku wspomniała także Joanna Szczepkowska:

"A kiedy po latach, badając dzieje rodziny, zorientowałam się we wszystkich zawiłościach jej pochodzenia, zadawałam sobie wiele pytań" - pisze Szczepkowska i wyznaje, że jej dziadek sam zgłosił się do pracy na kolei, by tam pracować w czasach, gdy ze stacji odjeżdżały wagony Żydów skazanych na zagładę. "Mój przyszły dziadek Michał Szczepkowski ochotniczo pomagał w zagładzie rodziny mojej przyszłej babki. (...) Silnie odczuwam wspólnotę z Polakami i dlatego właśnie jako Polka przepraszam za swojego dziadka. Wstydzę się za niego jako Polka, wstydzę się za niego jako za Polaka".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma się to parcie na szkło. Gra już nie robi wrażenia. Upadku komunizmu drugi raz nie ogłosi, upadku PiS może nie doczekać. W molestowanie nikt by jej nie uwierzył. Dobrze, że jakiś dziadek się znalazł.

Zupełnie jakbym Ciebie czytał.

Ukryta Zawartość

Namieszali teraz z tą ustawą o IPN , że pozwolę sobie wstawić artykuł nie o pogromie żydów , lecz o " naszych genach żydowskich " .

Artykułu Jeszce nie przeczytałem , jednak zainteresowały mnie komentarze . Uważam , że wielu obywateli polskich ma w znacznym stopniu , lub mniejszym geny żydowskie . Dla mnie to jest rzecz pożądana " świeża krew " i nie chodzi tu tylko o jedną nację .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdaje się w Holandii (ale nie jestem pewny) był przypadek, gdy jakiś antysemicki polityk dowiedział się, że ma przodków Żydów.

Ciekawe co mu się wtedy w głowie kotłowało.

Jestem Europejczykiem.

Opowiem publicznie o podobnym przypadku który znam ze swego życia . Otóż pewien mój znajomy , młodszy ode mnie , katolik , który dosyć często powtarzał , że Hitler zabił za mało Żydów . Pewnego razu przyniósł na śniadanie metrykę babki , która umarła ( metryka była potrzebna do urlopu jednodniowego ) . Wyskoczył z tekstem chwaląc się , że ma pochodzenie niemieckie . Matka jego babki miała nazwisko Zimerman . Nikt nie zatrybił , a ja nie wyprowadzałem go z błędu . Tak składa się , iż jego babka była moją dalszą sąsiadką . Po tym zdarzeniu przypomniałem sobie , będąc dzieckiem mój rówieśnik , który mieszkał dalej za tą babką , mówił mi : ......... jest żydówką . Powiedziałem o tym w domu , a rodzice : nie powtarzaj tego nikomu , a jak ktoś pyta to , nic nie wiem. Jakoś nie miałem wpojone przez rodziców nienawiści do różnych nacji .

Co nie zmienia faktu ze slowa Sendlerowej przeszly do historii a w koncu kto moze wiedziej wiecej o tym niz ONA.W Warszawie podczas okupacji łatwiej bylo schować czołg niż żydowskie dziecko.

Już nawet Niemcy stwierdziły że odpowiadają za holocaust ale nasz gorszy sort z uporem maniaka brnie dalej haha

PS sekretarz stanu USA Tillerson w swoim bliskowschodnim tournee (Egipt, Kuwejt, Turcja, Jordania) pominął Izrael - trochę to takie antysemickie ......... :D

Już nawet Niemcy stwierdziły że odpowiadają za holocaust ale nasz gorszy sort z uporem maniaka brnie dalej haha

PS sekretarz stanu USA Tillerson w swoim bliskowschodnim tournee (Egipt, Kuwejt, Turcja, Jordania) pominął Izrael - trochę to takie antysemickie ......... :D

Jesteś bezczelnym kłamcą, ale to nic dziwnego, kłamstwo to najważniejsza metoda PiSowców.

Jestem Europejczykiem.

Użytkownicy

226 postów

Napisano dziś, 13:51

Już nawet Niemcy stwierdziły że odpowiadają za holocaust ale nasz gorszy sort

a ty na to czekales bo nie byles pewny.

Faktem jest że ludzie ukrywający kogokolwiek są ponadprzeciętni .

Tamte trudne czasy dokładnie pokazywały kTO-KIM JEST .

Z mojej strony wielki szacun dla tych odważnych i jakże ludzkich. osób.

Dziadekwłodek dalej nie może Szczepkowskiej wybaczyć ogłoszenia końca komunizmu :-))). Tyle lat a jego dalej trzyma żal za minionym ustrojem.

Jestem Europejczykiem.

Z mojej strony wielki szacun dla tych odważnych i jakże ludzkich. osób

ale tak przy okazji przypomnialo mi sie za rzymskim filozofem chyba Tacyt ze najbardziej nienawidzimy ludzi ktorych ..skrzywdzilismy.Mam wrazenie ze ten facet juz dawno to przewidział.

"Ponad 1400 przestępstw o charakterze antysemickim i antyizraelskim zarejestrowała policja w Niemczech w 2017 r., a ich zdecydowana większość została popełniona przez prawicowych ekstremistów lub osoby o skrajnie prawicowych poglądach - podała Deutsche Welle."

"Kanclerz Angela Merkel, wypowiadając się w zeszłym miesiącu w dniu poświęconym pamięci ofiar Holokaustu, wyraziła ból z powodu nawrotu antysemityzmu w jej własnym kraju. - To wstyd, że żadna żydowska instytucja nie może istnieć bez policyjnej ochrony - powiedziała.

Ukryta Zawartość

"Centrum Szymona Wiesenthala odkryło, że 70 kilometrów od Paryża leży wioska o nazwie La Mort aux Juifs - Śmierć Żydom. W liście do francuskiego ministra spraw wewnętrznych Centrum zaapelowało o zmianę nazwy wsi. Ale jej mieszkańcy protestują.

Ukryta Zawartość

We wzorcowej poprawnością i multikulturowością Europie Zachodniej wzrost nastrojów antysemickich i agresji wobec Żydów i Izraela jest faktem od kilkunastu lat. To samo dzieje się w krajach tzw. Pribaltiki. W Estonii czołowi politycy negują udział estońskich formacji policyjnych i wojskowych, a wspierają ich w tym politycy z innych państw - i to nie byle kto, bo (zmarły w 2013 roku) poważny fiński polityk Max Jakobson, który w dodatku stał na czele Estońskiej Międzynarodowej Komisji Badania Zbrodni przeciwko Ludzkości, badającej zbrodnie komunistyczne i nazistowskie w Estonii. Pikanterii dodaje fakt, że ów polityk był kandydatem na sekretarza generalnego ONZ, a sam był częściowo żydowskiego pochodzenia

Na Litwie czołowe tytuły prasowe, jak dziennik "Respublika" bądź tabloid "Vakaro Żinos" znane są z prowadzonych kampanii antysemickich.

Szkoda, że kanclerz Merkel zalewając się krokodylimi łzami z bólu powodowanego wzrostem antysemityzmu, nie wskazuje jednocześnie, że w przypadku Niemiec, jest to spowodowane w dużej mierze postępowaniem państwa wobec Palestyńczyków i Palestyny. Niemcy wprawdzie od czasu do czasu potępiają działania Izraela w tej materii, ale jednocześnie systematycznie go zbroją. Inną przyczyną jest niewątpliwie to, że Izrael prowadzi coś w rodzaju polityki siły wobec innych państw i nacji, w której jako oręż stosuje dwa narzędzia - pamięć Holocaustu i szantaż oskarżeniem o antysyjonizm. Nie mówiąc już o tym, że w wielu przypadkach jest rzeczywistym agresorem.

W Polsce, podobnie jak w całej Europie, były, są i będą nastroje antysemickie i antyizraelskie. I nie są one wcale największe w tej części świata. Policjant nie stoi tu przed każdą instytucją żydowską, a antysemicki napis na murze wywołuje większą wrzawę i odpór w społeczeństwie, niż niewinnie brzmiąca nazwa francuskiej wioski, której mieszkańcy miłują Żydów. Silnie chronione są przez agentów Mossadu z bronią maszynową jedynie tzw. marsze żywych. i jest bardziej efekt świadomej manipulacji, niż realnego zagrożenia. W innych państwach i nacjach nie ma też tak szerokiego frontu wyjaśniania i potępienia (wręcz samobiczowania) własnych zbrodni popełnionych na żydach w okolicach II WŚ. Chyba jest tam większa świadomość mainstreamu, że nadgorliwość szkodzi własnym interesom. W Polsce to wyjaśnianie robi się ostatnio pod dyktando Żydów - Gross i inni jego naśladowcy zawsze przekazują cała prawdę, a badania dawnych miejsc zbrodni muszą uwzględniać żydowskie żądania. O ile dobrze pamiętam, badające zbrodnię w Jedwabnem organa państwa polskiego nie dokończyły ekshumacji i badań medyczno-sądowych ludzkich szczątków, ponieważ zakłócało to spokój zmarłych. Takie zaniechanie daje materiał antypolskiej propagandzie. Można twierdzić, że skoro było 100 ofiar, to równie dobrze mogło być ich 300 albo 1300.

Zbrodnie polskiego antysemityzm zrównuje się ze zbrodniami państwa i narodu niemieckiego z lat 1933-45. Zrównuje się odpowiedzialność za Holokaust Niemców i Polaków, a nawet pomniejsza się odpowiedzialność Niemców, bo przecież obozy śmierci budowali w Polsce z powodu polskiego antysemityzmu. Skłaniam się ku tym twierdzeniom, że przeciwko Polsce prowadzona jest międzynarodowa kampania od lat 60 XX wieku, która ma planowy charakter, a przejawia się to ciągłym i przemiennym wysuwaniem oskarżeń o ukrywanie zbrodni, fałszowanie prawdy historycznej i żądani zwrotu mienia pożydowskiego. W Polsce ma wielu sojuszników. A przykładem niech będzie postawa jednej aktorki, która o ostatnio zasłynęła głównie scenicznym pokazem gołej dupy, a teraz głosi gołą prawdę o własnym dziadku.

Dzięki temu zagranica jest niemal przekonana, że w Polsce antysemityzm jest tak silny, iż jeszcze działają na jej terenie słynne polskie obozy śmieci. Dziwię się tylko,ze obecny premier Izraela nie wzywa Żydów do opuszczenia Polski, jak w 2004 r. ówczesny izraelski premier Ariel Szaron wezwał francuskich Żydów do powrotu do Izraela. No tak, zupełnie zapomniałem, przecież w mediach głównego nurtu w Polsce mówi się, że Żydów u nas nie ma.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam to wymyśliłeś czy przepisałeś? Bo taka właśnie jest oficjalna linia propagandowa Partii.

Jarosław Kaczyński uważa, że dla nowej ustawy o IPN warto było "narażać na szwank relacje z Izraelem i USA". - Do tej pory nie mieliśmy żadnej polityki historycznej w zakresie ochrony dobrego imienia Polski i prawdy historycznej. Trzeba było od czegoś zacząć - komentuje.

'Lider PiS sądzi, że ostatecznie ze sporu ws. noweli o IPN "może wyjść coś dobrego". - Przekaz, że to nie były polskie obozy, tylko niemieckie, był dosyć intensywnie upowszechniany (...). Cała poważna prasa odnotowała, że nie było "polskich obozów". Coś się zatem ruszyło - tłumaczy.'

Poważna czyli zapewne prawackie gadzinówki które podsuwają Prezesowi.

Widać, że Kaczyński coraz bardziej odrywa się od rzeczywistości.

Jestem Europejczykiem.

Zapominamy że mamy karnawał?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzisiaj w radio TOK Fm uslyszalem wywiad z wicepremierem rzondu z Wielowiejska.Na pytanie o zydów padła fantastyczna odpowiedz ktora powinna wejsc do annałow medycyny ale i szkolnictwa podstawowego.Wicepremier odnosnie Jedwabnego stwierdził ze i owszem polacy zabijali ale nie mozna ich za to winic bo gdyby nie było wojny wywolanej przez niemcy to polacy nikogo by nie zabili.

Państwowa Służbę Migracyjną Ukrainy wystąpiła do Komendanta Głównego Straży Granicznej z wnioskiem o readmisję byłego prezydenta Gruzji

Rzecznik Straży Ołeh Słobodian oświadczył, że wydalenie Saakaszwilego stało się możliwe po decyzjach sądowych w sprawie jego pobytu na Ukrainie. "Zgodnie z tymi wyrokami osoba ta znajdowała się na terytorium Ukrainy nielegalnie i dlatego (…) została odesłana do kraju, z którego przybyła z naruszeniem prawa krajowego (ukraińskiego)" – napisał Słobodian na Facebooku.

Według informatorów stacji telewizyjnej "1+1" Saakaszwilego odesłano do Warszawy rejsem czarterowym, który wyleciał z jednego z kijowskich lotnisk o godzinie 15 czasu polskiego.

"Źródła podają, że nie była to deportacja, lecz readmisja, czyli odesłanie osoby nielegalnie znajdującej się na terytorium kraju (Ukrainy – red.) do kraju, z którego nielegalnie przybyła" – doniosła stacja."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Uważam , że wielu obywateli polskich ma w znacznym stopniu , lub mniejszym geny żydowskie

Ponad pół tysiąca lat koegzystencji... Nieuniknione. Właściwie wszyscy w Polsce poza bezpośrednimi potomkami pańszczyźnianych chłopów (których właściciele pilnowali, żeby się nie krzyżowali pokątnie), mają wszelkie szanse na jakiegoś żydowskiego przodka. Nawet arystokraci, może poza bliskimi krewnymi rodów panujących. W mojej rodzinie w ciągu ostatnich 300 lat mam oczywiście Polaków, oraz Węgrów, Anglików, Żydów, najprawdopodobniej Niemców albo Kurlandczyków... Prawdopodobnie w tym okresie nie mam Rosjan, ale czy wcześniej? Licho wie.

Niedawno był wywiad w radiu Zet z Marianem Opanią . Ten to ma dopiero pomieszane geny . Włoch , Tatar i jeszcze coś tam . Jego pradziad ze strony chyba matki był Rosjaninem , miał dwa metry wzrostu , skośne oczy i ochraniał cara . Matka ma skośne oczy , " choćby do jurty wsadź " , tak mówił .

Jakby tym z ONR zrobić badania genetyczne to dopiero mogły by wyjść jajcarskie historie.

Nie znam się, ale Kowalski to na jakiegoś Kałmuka wygląda.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.