Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zdumiewające jest jak inteligentny człowiek może mieć zaszczepione widzenie świata i jak dzięki temu można mieć kompletnie skrzywione widzenie rzeczywistości. My się PiSowcom dziwimy a tu proszę - Jurij jest jeszcze lepszy.

Jestem Europejczykiem.

okupanta

Ukraina w swoim obecnym kształcie nigdy nie istniała i została przez tego "okupanta" utworzona. M.in, z ziem własnych. Korzenie Rosja i Ukraina mają wspólne - Ruś Kijowską.

Nie wiesz nic na temat stosunków gospodarczych/politycznych/kulturowych pomiędzy republikami w byłym ZSRR. Kształcić Cię sensu nie widzę, jedynie powiem, że pieniędzy i towary (te deficytowe) szły nie do centrum a do republik (wyjątkiem była tylko republika białoruska).

Nam były one potrzebne?

Stocznie potrzebne są Niemcom, Finom, Amerykanom, Koreańczykom, Rosjanom, Anglikom, .... A Polakom - nie. Bo wszystko czego potrzebują maja w niemieckim Lidlu i hiszpańskiej Biedronce. A pieniądze na zakupy mają z włoskiego czy amerykańskiego banku. A pracują w (czy dla) niemieckiej fabryce. I nie jest to żadna pogarda a ubolewanie nad śmiercią własnego polskiego przemysłu. Handlu też. Bankowości - prawie. Tak wygląda kolonizacja w nowoczesnym wydaniu. Alternatywą nie jest "miłość braterska do Rosji" w nowym wydaniu a rozumienie własnych interesów i dbanie o nie.

Ja naprawdę Tobie współczuję.

Dziękuję ale współczucie to jest kompletnie bezpodstawne i całkowicie zbędne.

A całość "rewolucji" ukraińskiej to robota rosyjskich specjalistów

Jest to przykład absolutnego nierozumienia sytuacji na Ukrainie.

Wowie niezbędni są tacy jak Ty

Schematy myślowe prymitywne do bólu. Żadnej też chęci do zrozumienia rzeczywistości rzeczywistej a nie malowanej przez kłamliwą zachodnią propagandę (uprzedzając - rosyjska też nie jest źródłem prawdy). Własne doświadczenia z 50-ciu lat tez można do kosza wyrzucić - nie ma a nie ZSRR a nie socjalizmu/komunizmu.

Podsumowując: "ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę.". :(

Ukraina w swoim obecnym kształcie nigdy nie istniała i została przez tego "okupanta" utworzona. M.in, z ziem własnych. Korzenie Rosja i Ukraina mają wspólne - Ruś Kijowską.

Czemu zatem zażądała suwerenności i od kogo? Własnego Narodu którym był naród CCCP??? :-)))

Nie wiesz nic na temat stosunków gospodarczych/politycznych/kulturowych pomiędzy republikami w byłym ZSRR.

W najmniejszym stopniu nie zajmuje mnie co CCCP czyniło z Narodami swych republik. Piszę jedynie co CCCP czyniło po 1945roku z krajami bloku wschodniego i ich Narodami!

Stocznie potrzebne są Niemcom, Finom, Amerykanom, Koreańczykom, Rosjanom, Anglikom, .... A Polakom - nie. Bo wszystko czego potrzebują maja w niemieckim Lidlu i hiszpańskiej Biedronce.

Ja wyraźnie napisałem, że największe huta i stocznia w Polsce były potrzebne sowieckiemu okupantowi NIE POLSCE. Nam wystarczyły w zupełności te mniejsze, które również za PRL funkcjonowały. Te wielkie to haracz płacony swemu okupantowi przez NARÓD POLSKI!

I zmień formę tej infantylnej ruskiej propagandy, bo i moja cierpliwość i wyrozumiałość dla tego na co tutaj sobie pozwalasz ma swój kraniec!

Jest to przykład absolutnego nierozumienia sytuacji na Ukrainie.

Oczywiście :-))) Ty nam wskażesz prawidłowe rozumienie działań putinowskiej Rosji na Ukrainie, prawda Jurij? Wszak po to tutaj jesteś!

Własne doświadczenia z 50-ciu lat tez można do kosza wyrzucić - nie ma a nie ZSRR a nie socjalizmu/komunizmu.

Kłamiesz Jurij!

Dopóki jest Wowa, jest i CCCP, KGB, i sowietyzm! Jest utrzymywana siła mentalność Wielkorusi Stalinowskiej! To widać w Rosji na każdym kroku!

Tak jak teraz dzięki wciąż obecnym u władzy dinozaurom po PZPRowskim, jak Jarosławposkezbaw i jego psiarnia, znów wyraźniej jest widoczna scheda po mentalności socjalistycznej PRLu.

Dla mnie i mnie podobnym, wystarczy cień schematu prowadzenia rządów nad masami w radziecki sposób, aby to natychmiast dostrzec.

Czemu zatem zażądała suwerenności i od kogo?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Referendum_w_ZSRR_w_1991_roku

W demokratycznym referendum z 1991 r. 70,2% mieszkańców Ukrainy zagłosowało ZA "zachowaniem ZSRR jako federacji suwerennych, równoprawnych republik". 82,7% mieszkańców Białorusi, 71,3% - Rosji. Ale partyjnym elitom zachciało się własnych zagród.

W najmniejszym stopniu nie zajmuje mnie co CCCP czyniło z Narodami swych republik.

A te poniższe brednie o czym? Pamięć zawodzi?

Następnie stała sie głównym ośrodkiem przemysłowym produkującym uzbrojenie dla swego okupanta i dostarczającym własne bogactwa naturalne i żywność dla gnuśnych prawdziwych Rosjan z okolic Moskwy.

Wszak po to tutaj jesteś!

Powtórzę: schematy myślowe prymitywne do bólu.

Dla mnie i mnie podobnym

Myślicie co chcecie. Znudziły mi się te bezsensowne dyskusje z bezmyślnymi stereotypami. Spij Pracuj spokojnie, drogi Włodku. :) Bez odbioru.

70,2% mieszkańców Ukrainy zagłosowało ZA "zachowaniem ZSRR jako federacji suwerennych, równoprawnych republik". 82,7% mieszkańców Białorusi, 71,3% - Rosji. Ale partyjnym elitom zachciało się własnych zagród

Potwierdzasz jedynie to o czym pisałem w pierwszym do Ciebie wpisie:

Ja naprawdę Tobie współczuję. I doskonale zdaje sobie sprawę ze polityka nie jest odzwierciedleniem charakterów i postaw wszystkich obywateli. Zazwyczaj ludzie dla siebie sa ludzcy i otwarci. Do momentu kiedy ich wodzowie nie nakażą im mordować przeciwników swej władzy.

..............

A te poniższe brednie o czym? Pamięć zawodzi?

Mnie nie zawodzi a Twoja jest perfekcyjnie wybiórczo wyszkolona :-) A że to co pisze to brednie, to stań twarzą w twarz i powiedz matkom i żonom tych, którzy zostali wymordowani za niejednomyślność z linia władzy CCCP tego Związku Narodów najszczęśliwszego z ustrojów "prawdy, równości i sprawiedliwości" !!!

Powtórzę: schematy myślowe prymitywne do bólu.

Schematy stereotypowe, budowane są na podstawie wieloletnich obserwacji wciaz powtarzających sie zachowań danych nacji. Te trwałe nie tworzą sie pod wpływem takich propagandystów jak Ty Jurku.

Prymitywnym do bólu jest twoje złudzenie, że swym zakłamywaniem prawdy o CCCP i putinowskiej Rosji zmienisz owe w pocie czoła przez sowietyzm zbudowane stereotypy, jakie w Świecie funkcjonują w ocenie dzisiejszej Rosji.

Pracuj spokojnie, drogi Włodku. :) Bez odbioru.

Z Bohom Juroczka :-)

No i Sąd Okręgowy w Rzeszowie się spisał, odpowiadając wymiarowi sprawiedliwości w Hiszpanii, w sprawie pytań o niezależność sądownictwa w Polsce:)

Ziobro zagryza wargi!

Kogo by tu wymienić lub wywalić? Postawić przed Izbą Dyscyplinarną?

Ciekawe, że wschodnie rubieże kraju tak fikają reżimowi.

TAK TRZYMAĆ!

Oczywiście :-))) Ty nam wskażesz prawidłowe rozumienie działań putinowskiej Rosji na Ukrainie, prawda Jurij? Wszak po to tutaj jesteś!

JuG>>>

Czytając o Twoich rewelacyjnych teoriach i rozumieniu rzeczywistości i ja myślę jak Włodek.

Prezentujesz postawę - tylko ja rozumiem, a wy wszyscy głupi, gów.o wiecie.

Niczym Wołodia (Ras) Putin...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dlaczego nie jadą do Rosji, by tam zapracować na lepsze jutro...

Jarku, skąd wiesz, że nie jadą? W Rosji obecnie pracuje co najmniej 3 mln. Ukraińców (mających paszporty ukraińskie; dane ukraińskie - raczej zaniżone). Tylko w 2017 r. 85,1 tysięcy Ukraińców otrzymało obywatelstwo rosyjskie a 67 tysięcy prawo pobytu. Plus ok. 2 mln obywateli FR pochodzenia ukraińskiego (zadeklarowanego). ...

Jarku, skąd wiesz, że nie jadą? W Rosji obecnie pracuje co najmniej 3 mln. Ukraińców (mających paszporty ukraińskie; dane ukraińskie - raczej zaniżone). Tylko w 2017 r. 85,1 tysięcy Ukraińców otrzymało obywatelstwo rosyjskie a 67 tysięcy prawo pobytu. Plus ok. 2 mln obywateli FR pochodzenia ukraińskiego (zadeklarowanego). ...

Jak dla mnie różnica, bo tu to sam widzę, a co do danych ukraińskich to sam pisałeś, ze można je sobie o kant d potłuc :)

Nawet ukraińskie pierogi jadłem w knajpie prowadzonej przez ukraińskiego kucharza w Bornem Sulinowie, który tam pracował dla Armii Radzieckiej za "tamtych czasów", a jednak szybko wrócił, i w Polsce żyje :)

A pierogi były dobre...:) W knajpie jest też sporo pamiątek i zdjęć z tamtego okresu... Ciekawe miasteczko.

JuG, kolego mój drogi narzekasz na zachodnia propagandę, a sam śmiejesz jedyna "słuszną". Te propagandowe banialuki łykać może ktoś kto nie widział nic oprócz cienia Kremla. Nie odpowiedziałeś na pytanie kim jesteś i co tu robisz.

Myślę, że o rosyjski paszport nie jest trudno - przecież Wladimir uwielbia je rozdawać. W Abchazji i Osetii Południowej rozdawał, Ukraińcom rozdaje, Estończykom, Łotyszom i Litwinom też zapewne nie jest ciężko w jego uzyskaniu. No i Diepardielnyj dostał, ponoć Stiepan Segal też się stara - także jak widzicie, wszystkim Wladimir robi dobrze i kto tylko chce być Rosjaninem, ten nim zostaje. Póżniej ma pretekst, żeby wkroczyć w razie czego, albo wysłać ludzików w zielonych mundurkach, które to są dostępne w każdym sklepie dla harcerzy i innych zuchów maładieców.

Parker's Mood

JuG, kolego mój drogi narzekasz na zachodnia propagandę, a sam śmiejesz jedyna "słuszną". Te propagandowe banialuki łykać może ktoś kto nie widział nic oprócz cienia Kremla. Nie odpowiedziałeś na pytanie kim jesteś i co tu robisz.

A jak jest pa russki "self explanatory"?

Myślicie co chcecie. Znudziły mi się te bezsensowne dyskusje z bezmyślnymi stereotypami. Spij Pracuj spokojnie, drogi Włodku. :) Bez odbioru.

Trzymamy za słowo bo już znudziła nam się radziecka propaganda. Mieliśmy jej do syta przed '89 rokiem i już starczy.

Jestem Europejczykiem.

ponoć Stiepan Segal też się stara

Steven Seagal ma obywatelstwo rosyjskie od dwóch lat. Ma też serbskie obywatelstwo. Od kilku miesięcy jest Specjalnym przedstawicielem Ministerstwa Spraw Zagranicznych Rosji ds. Stosunków humanitarnych Rosji i USA.

Steven Seagal responds to Russia hysteria, talks new movie

https://video.foxnews.com/v/5846676893001/

Jak dla mnie różnica, bo tu to sam widzę, a co do danych ukraińskich to sam pisałeś, ze można je sobie o kant d potłuc :)

Według oficjalnych rosyjskich danych na terytorium FR pracuję ok. 2,5 mln. obywateli Ukrainy. Szacuję się, że drugie tyle może pracować w FR nieoficjalnie.

Wysłuchałem przed chwilą niejakiego Wenderlicha (SLD). Pieprzył na okrągło jak jakiś PiSowiec. Na kogo jak na kogo, ale na SLD głosować z pewnością nie będę.

Wenderlich, Czarzasty, Senyszyn - noc żywych trupów.

Jestem Europejczykiem.

Wysłuchałem przed chwilą niejakiego Wenderlicha (SLD). Pieprzył na okrągło jak jakiś PiSowiec. Na kogo jak na kogo, ale na SLD głosować z pewnością nie będę.

Wenderlich, Czarzasty, Senyszyn - noc żywych trupów.

Wogóle tragicznie wygląda ta lewa strona skaczą sobie do gardeł jakby przeciwnik był miedzy nimi

zadnej nauczki z 2015 roku....

Wogóle tragicznie wygląda ta lewa strona skaczą sobie do gardeł jakby przeciwnik był miedzy nimi

zadnej nauczki z 2015 roku....

Tych z "Razem" to jeszcze jestem w stanie zrozumieć jak patrzę na tych leśnych dziadków z SLD.

Jestem Europejczykiem.

Mnie też SLD odrzuca. Póki te opatrzone i spalone mordy nie odejdą w niebyt, na mój głos nie mają co liczyć.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Myślę że warto to odnotować:

"Zbigniew Ziobro zdecydował o zawetowaniu konkluzji Rady Unii Europejskiej w sprawie stosowania Karty Praw Podstawowych UE. Oznacza to, że nie zostanie ona przyjęta, ponieważ wymaga to jednomyślności - poinformowało Ministerstwo Sprawiedliwości.

Polska jest jedynym krajem, który nie podpisze się pod dokumentem. Jak podaje RMF FM unijni dyplomaci mówią, że Polska domagała się wykreślenia proponowanych sformułowań dotyczących społeczności LGBT. Samo ministerstwo uzasadniając powody weta napisało w rozesłanym oświadczeniu, że w dokumencie zabrakło zapisu o prześladowaniach na tle religijnym, których ofiarami padają m.in. polscy katolicy."

Więcej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prześladowania których ofiarą padają polscy katolicy są wręcz nie do opisania.

post-9051-0-18172700-1539291572_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.