Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
1 minutę temu, Zbig napisał:

Pomyłką. Podmiana sugeruje celowe działanie. Co więcej, takie historie przy katastrofach lotniczych to chleb powszedni.  I nie wiem czy pamiętasz, że ówczesny rząd był wtedy pod presją pisowskiej opozycji aby sprowadzić ciała jak najszybciej.

Jeśli ktoś przykleja kartki z danymi personalnymi na pałę to robi to celowo.

Ciekawe, że wypadki lotnicze sprzyjają pomroczności. Pisałem wcześniej że jeśli nie są to zwłoki tylko szczątki to taka  informacja załatwia sprawę nieidentyfikalności.

Czyli rząd zmusił prokuraturę do określonego niewłaściwego zachowania i działania na szkodę śledztwa ? Do pierdla .

6 minut temu, Bobcat napisał:

Wygrała strona mająca rację. I wygrała elementarna sprawiedliwość.

Jaka sprawiedliwość ? Uniemożliwienie prowadzenia śledztwa- wgrało na pewno.

Oczywiście powtarzające się  ekshumacje to trauma dla rodziny, ale śledztwo jest prowadzone w zbyt ważnej sprawie.

Nie wiem po co były kolejne badania, ale skoro uznano że trzeba to trzeba.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

3 minuty temu, stench napisał:

Nie wiem, nie byłem przy tym.  Natomiast wielokrotnie słyszałem opinie specjalistów, że tak krótki czas na identyfikację musiał zaowocować pomyłkami.

2 minuty temu, stench napisał:

Typowe krycie kolegów z branży by ukryć karalny błąd w sztuce.

Jak już pisałem, istotne to były błędy w sztuce przed katastrofą.  Inne błędy i inni błądzący.  Babranie się w ekshumacjach i innych bzdetach jest wyłącznie obrzydliwe i niczego nie wnosi.  W ogóle PiS i jego smoleńska banda całkowicie się skompromitowała, były szumne obietnice czego to teraz nie zrobią jak już mają pełnię władzy a jest g... i kilometry mułu.  Kompletnie nic.

7 minut temu, jar1 napisał:

Ale z kobietami to raczej niewykonalne.

Trochę kiepski dowcip...

• Moderatorzy
2 minuty temu, Zbig napisał:

Wątpię, bo była wtedy jeszcze niezależna. A poza tym takie oskarżenia trzeba udowodnić.  Życzę powodzenia. Osobiście śmieszy mnie takie zawzięte szukanie winnych każdej dupereli.

Ale to Ty pisałeś , że rząd był pod presją opozycji, a prokuratura się ugięła więc niezależna nie była.

Generalnie to ta konkretna sprawa mnie ani ziębi , ani parzy. Natomiast katastrofa gdzie zginęło tyle osób nie nigdy nie jest duperelą i duperelą nie jest żadne śledztwo.

4 minuty temu, stench napisał:

prokuratura się ugięła

Ugięła się w pod czym i w jakim sensie?  Co ma prokuratura do organizacji pogrzebów?

5 minut temu, stench napisał:

Natomiast katastrofa gdzie zginęło tyle osób nie nigdy nie jest duperelą i duperelą nie jest żadne śledztwo.

Przecież śledztwo wciąż trwa.  

• Moderatorzy
5 minut temu, Zbig napisał:

Ugięła się w pod czym i w jakim sensie?  Co ma prokuratura do organizacji pogrzebów?

Zbig to Ty 4 wpisy wcześniej napisałeś , że prokuratura się ugięła. Ja Cię tylko cytowałem .

• Moderatorzy
5 minut temu, pietrzak napisał:

Rząd BYŁ pod presją opozycji, a także opinii publicznej, zmanipulowanej przez opozycję. A prokuratura była niezależna - to znaczy Naczelnym Prokuratorem nie był Minister Sprawiedliwości. 

Nikt nie pisze, że TA katastrofa była duperelą. Widać jednak tendencję, aby w każdej sprawie szukać na siłę WINNEGO. A potem się okazuje, że to był albo wypadek, albo siła wyższa.

:) myślałem , że niezależność to co innego np nieuleganie naciskom i wpływom.

Każdą sprawę , zwłaszcza taką należy WYJAŚNIĆ by wskazać przyczyny i zapobiec im w przyszłości.

Tu najprawdopodobniej kapitan samolotu dał się zmanipulować, uległ naciskom i podjął błędną i fatalną w skutkach decyzję o lądowaniu.

9 minut temu, Zbig napisał:

Nic takiego nie pisałem.  Jakbyś nie wiedział - prokuratura nie jest częścią rządu.  To znaczy wtedy nie była.

Masz rację.

Ty napisałeś że ówczesny rząd ugiął się pod presją opozycji, ja dodałem ,że prokuratura zaczęła działać niezgodnie z zasadami rzetelnego prowadzenia śledztwa.

Czyli prokuratura też się ugięła pod czyimś wpływem więc o niezależności prokuratury mowy być nie mogło.

18 minut temu, stench napisał:

Natomiast katastrofa gdzie zginęło tyle osób nie nigdy nie jest duperelą i duperelą nie jest żadne śledztwo.

Tak jest, tyle tylko, że czy w trumnie jednej z ofiar jest 98% tylko jej doczesnych szczątków, czy tylko 80%, w tym 10% jeszcze kilku innych współofiar, nie ma absolutnie żadnego znaczenia dla śledztwa które ma wyjaśnić przyczyny tej katastrofy.

22 minuty temu, stench napisał:

Tu najprawdopodobniej kapitan samolotu dał się zmanipulować, uległ naciskom i podjął błędną i fatalną w skutkach decyzję o lądowaniu.

Czytałeś raport?

24 minuty temu, stench napisał:

prokuratura zaczęła działać niezgodnie z zasadami rzetelnego prowadzenia śledztwa

A w którym momencie, dlaczego i w jaki sposób?

13 minut temu, stench napisał:

Każdą sprawę , zwłaszcza taką należy WYJAŚNIĆ by wskazać przyczyny i zapobiec im w przyszłości.

Pełna zgoda, ale to czy w trumnach ofiar były tylko ich szczątki, że tak to ujmę "solo", czy też były też szczątki i innych ofiar ma się zupełnie nijak do Twego pierwszego cytowanego wyżej zdania.

Tak na marginesie; wiesz kiedy zezwolono na pogrzeby (te fizyczne, nie symboliczne) ofiar zestrzelania malezyjskiego samolotu  nad Donbasem? A po 10 tygodniach od momentu gdy szczątki dotarły do Holandii, bo dopiero wtedy po badaniach DNA wszystkie szczątki przypisano do konkretnych osób. Pamiętasz ten rząd karawanów na lotnisku i te trumny które wynoszono z samolotu transportowego? Trumny były bezimienne i do tego puste... Czy wyobrażasz sobie wtedy, w 2010 by pogrzeby odbyły się po po prawie 3 miesiącach od katastrofy? A tak należałoby postąpić by wszelkie procedury wypełnić i by nie mieć pretensji do prokuratury, że czegoś tam nie dopilnowała i dopełniła. Albo sytuację jak po katastrofach 2 naszych iłów?  Ciała czy ściślej ich części które dało się zidentyfikować wydano rodzinom by je pochwały, a resztę pochowano w zbiorowej mogile. Czy uważasz, że któraś z tych 2 możliwości była realna i możliwa, wtedy, w kwietniu 2010?

7 godzin temu, stench napisał:

Potrafisz to udowodnić?

7 godzin temu, stench napisał:

Jaka sprawiedliwość ? Uniemożliwienie prowadzenia śledztwa- wgrało na pewno.

TSUE jednoznacznie stwierdził, że rodziny ofiar mają prawo się nie zgodzić na ich ponowną ekshumację.

Sprawa katastrofy smoleńskiej została dawno wyjaśniona a dalsze jej ciągnięcie i te wszystkie "śledztwa" oraz "specjalne komisje" są wyłącznie ordynarną, pozbawioną skrupułów hucpą dla zbijania kapitału politycznego poprzez taniec na grobach ofiar.

W dniu 16.01.2019 o 21:40, stench napisał:

Prezes nie przyszedł uczcić minutą ciszy zmarłego.

Dla mnie OK, jeśli się z kimś mocno nie lubiło to po co robić szopki i coś udawać?

Ja też popieram. Szkoda, że więcej tych twarzy pełnych nienawiści, przez zupełny przypadek oczywiście, nie zabłądziła w korytarzach sejmowych. Najlepiej na zawsze.

W dniu 17.01.2019 o 23:40, stench napisał:

Nie wiem po co były kolejne badania, ale skoro uznano że trzeba to trzeba.

Jestem w stanie przecierpieć symetryzm Szanownego Kolegi, ale to stwierdzenie przekracza granicę zdrowego rozsądku.

"Uznano". Co to znaczy "uznano"??? Co uznano? Co to ma niby znaczyć "trzeba to trzeba"??

Gdyby chciano rzeczywiście coś zbadać to ekshumacja kilku ciał dostarczyła by wymaganych dowodów materialnych. Następne ekshumacje prowadzono by gdyby pojawiły się jakieś wątpliwości.

Wątpliwości nie pojawiły się, nowych dowodów nie uzyskano a ekshumacje prowadzono z bolszewicką zawziętością.

Dalej nie piszę bo musiałbym kogoś obrazić, i słusznie, ale mamy czasy gdy zwycięża nie racja tylko tępa siła.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 17.01.2019 o 23:40, stench napisał:

powaznie a ty to piszesz celowo czy tylko z gupoty?

W dniu 19.01.2019 o 00:10, pietrzak napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kuźniar: "PiS ZATRUDNIŁ 3000 HEJTERÓW! Stawka wynosiła od 1,5 do 3,5 zł za wpis"

pudelek...poważne dziennikarstwo. 

a krzyczą że Trump to maniak bo mówi o fejkach...a tu ci takie coś wpada. 

pudelek q rwa. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, Dominic2509 napisał:

pudelek...poważne dziennikarstwo. 

a krzyczą że Trump to maniak bo mówi o fejkach...a tu ci takie coś wpada. 

pudelek q rwa. 

Twoja pisanina to jest dopiero gówno-prawda, szczere gratulacje za to, że się sam ośmieszasz i inni nie muszą się męczyć.

Fakt zatrudniania internetowych trolli przez PiS jest znany. Co więcej - jest potwierdzony przez sam PiS ponieważ do sprawozdania finansowego rozliczającego kampanię wyborczą dołączyli fakturę za tego rodzaju działalność. Poszukaj w sobie w sieci i następnym razem zastanów się zanim napiszesz coś głupiego.

Czyli musisz się zastanowić przed każdym swoim wpisem, co - nie wiem czy wiesz - inteligentni ludzie robią odruchowo.

Jestem Europejczykiem.

tak tak jest w sieci więc jest real life story. 

Kuźniar już jest mierny jak na dziennikarza, albo takiego gra, ale aby linkować pudelek.pl jako źródło informacji to już parodia. Fachofe towarzystwo, za wysokie loty na mnie. 

pa 

q rwa pudelek :) :) :)

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Czyli musisz się zastanowić przed każdym swoim wpisem, co - nie wiem czy wiesz - inteligentni ludzie robią odruchowo.

o kurde...mocno mi dałeś. Forma i treść jak u gimbazy. Koledzy pewnie cię zaraz poklepią i słupki pójdą w górę. Uff możesz być spokojny albo co więcej może nawet i dumny z siebie...lajkują cię w sieci. 

Ciekawe który z naszych forumowiczów tak dorabia?Mam swoich faworytów.Oczywiście dla mnie to nie jest zaskoczenie.Takie podejrzenia miałem już od lat.

6 godzin temu, Dominic2509 napisał:

tak tak jest w sieci więc jest real life story.

Żałosny jesteś.

Tłumaczę ci jak komuś normalnemu że w sprawozdaniu finansowym PiS są faktury za wpisy w internecie. Kuźniar to tam umieścił???

Jestem Europejczykiem.

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Żałosny jesteś.

Tłumaczę ci jak komuś normalnemu że w sprawozdaniu finansowym PiS są faktury za wpisy w internecie. Kuźniar to tam umieścił???

A co Ty, Hameryke odkryles, wszystkie to robia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Poza wszystkim, to chyba jednak PO bylo prekursorem netowym, co dawalo im duza przewage, a potem sie po prostu wyrownalo.

I tyle

Tutaj tez nie dostrzegasz symetrii?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.