Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Omega,informacje z pewnego źródła

BartBE

Rekomendowane odpowiedzi

widze że nie tylko ja to zauważyłem... czyli z Omeg jak zawsze nici

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 4 miesiące później...

Smutno. Już nie posłuchamy Omeg (patrz - druga strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 6 miesięcy później...

I znów ja odświeżam temat ;-)

Ukryta Zawartość

Okazuje się że Omegi w nieistniejącym już Pro-Tonsilu zostały wyprodukowane. Są nawet zdjęcia.

Ukryta Zawartość

• 4 lata później...

odświeżam temat Omeg Tonsila.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nieżle.Kolejne podejście do tematu audiofilskich kolumn.Myślę jednak że celują w zbyt wysoki pułap cenowy jak na początek.Chyba że za 15 kzł. oferują dźwięk na poziomie zagranicznych kolumn za 30 tyś. ale nawet w takim wypadku nie będzie łatwo ze względu na uprzedzenia audiofili do firmy.

Sorry niestety ja wysiadam i mnóstwo ludzi też wysiądzie jest coś takiego MARKA i RENOMA zero jednego i drugiego. To tyczy gramofonów FONIKI czy też FONICI. Niestety było to wszytko słabe. Renomę trzeba obudować ale nie w ten sposób.

Prosty przykład:

-Jakie masz głośniki?

- Sonus Faber albo wpisz sobie co chcesz nawet USHER

- Ja mam TONSIL OMEG

- A co to jest?

:)

Wpis nie dotyczy "Sprzedawców" z Alei Krakowskiej 244 w Warszawie, Oni nawet nie wiedzą co to Harbeth. Ale cóż nie każdy sprzedwca ma pracę w sklepie spożywczym, niektórzy trafiają do innych sklepów.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• 1 miesiąc później...

W mediach coraz głośniej ;-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Kto jest trupem, bo się pogubiłem?

Czyżby te kolumny, które dopiero mają wejść na rynek? Rozumiem, że dla niektórych patrzenie przez pryzmat kasy i biznesu przesłania świat. Zatem można stwierdzić, że wszyscy, którzy nie osiągają skali Apple i Samsunga w swojej działalności powinni zejść z tego świata. No po prostu niepotrzebne trupy.

A krajowe PKB, to samo się wypracuje, żeby ludzie nie szukali 30-letnich sprzętów na aukcjach.

Nie ma to jak bezinteresownie komuś...

Bzdury gadasz, jak zwykle tylko z poziomu własnego nosa. Jest wiele dobrych, polskich firm, robią dobre kolumny i należy im kibicować.

Polskie też może być dobre, czasem bardzo dobre, niestety nie zawsze tańsze ale bywa, że tańsze niź zachodnie.

Ale Tonsil z wielu powodów, zaszłości historycznych, złych wspomnień z komuny, nieudanych restrukturyzacji po upadku komuny oraz z powodu produkowania po prostu kiepskich kolumn jest trupem. Pod tym logo nie ma przyszłości nawet niezły produkt. Ale masz racje, niektórzy patrzą przez pryzmat biznesu. Ja też patrzę na to przez pryzmat biznesu, a nie chodzi tu o biznes? Tonsil chce to zrobić dla idei? A jednak o biznes.

W przeciwieństwie do ciebie mam 30 letnie doświadczenie w biznesie. Może dlatego potrafię ocenić realnie szanse Tonsila. A ty kierujemy się tylko zachciankami i pobożnymi życzeniami. Rynek jest okrutny!

W przeciwieństwie do ciebie mam 30 letnie doświadczenie w biznesie.

Pewnie tyle samo jesteś audiofilem i dlatego odkryłeś niedawno, żer wzmacniacze lampowe jednak dobrze grają. Liczy się konkretny produkt, a nie firma i jej historia. Ważne jest tylko to, czy ktoś oferuje warty uwagi dźwięk. Bo kupuje się dźwięk. Ale co Ty możesz wiedzieć o dźwięku, jeśli kierujesz się tylko logiem i stojącym za firmą kapitałem?

Dziwne, że zabierasz głos w temacie, w celu dokopania komuś. Masz rację, że Ty nie działasz tylko z poziomu własnego nosa. Włazisz w czyjeś przedsięwzięcie i niczym urząd skarbowy walisz po łbie. Bez względu na to, czy jest w tym jakiś sens. Atakujesz coś, czego nie słuchałeś. Po co? Chcesz przestrzec innych? Żałujesz zatrudnienia tym ludziom, którzy będą produkować te kolumny? Wiesz, co oznacza skrót PKB? I w końcu: zazdrościsz Tonsilowi, że tak się negatywnie angażujesz?

I na koniec do przedsiębiorcy. Wiesz, co to są dobra osobiste i wizerunek firmy?

Jeździsz po nich, to podaj dane swojej firmy - pojeździmy sobie po niej bezkarnie.

Teraz możesz dać upust swojej zawiści komentując moje "bzdury".

Szkoda z tobą dyskutować. Nie potrafisz nawet czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że kolumny będą złe ani wcale nie wypowiadałem się o produkcie, ale wizerunek Tonsila to trup i moim zdaniem nic mu nie pomoże. Kilkadziesiąt lat pracowali na to jak są dziś postrzegani. Mam prawo wyrażać swój pogląd bo od tego jest to forum, jak i wiele innych. Nie widzę żadnych szans na sukces takiego projektu ale nie zabraniam nikomu kupowania. Jeśli komuś podobają się ich nowe produkty to niech kupuje. Wolność jest. Nie zamierzam też nikomu dokopać. Tonsil sam sobie dokopał a właściwie to się już dawno zakopał i to co próbują teraz robić to faktyczna reaktywacja trupa bo firma już od dawna jest martwa. Resentymenty za komuną w tym przypadku nie pomogą. Co ma do tego zazdrość itd? Jaka zawiść? Czy ty masz wszystko ok pod czapką? Stwierdzam pewien fakt. Masz prawo mieć inne zdanie.

Co do wzmacniaczy lampowych to podtrzymuję swoje zdanie, ze większość jest kiepska. Tylko nieliczne, wybitne konstrukcje zasługują na uznanie.

Dla WLM-a pewnie tak jest. To patriota, wspierający polskiego Tonsila tyle, że w nicku ma logo zachodniej firmy i w domu też nie gra na polskich kolumnach. Ale patriota pełną gębą. W końcu trzeba wspierać nasze PKB i to prawda. No więc…wspiera… :-)

W mediach coraz głośniej ;-P

Ukryta Zawartość

Szkoda że ten sam artykuł czytałem już chyba ze dwa lata temu, a historia tych kolumn ma lat już jakieś... dziesięć?

Ktoś w to jeszcze wierzy? Firma widmo "produkująca" kolumny widmo, których nikt nie widział i nikt nie słyszał... ileż można?

W takim tempie inne firmy potrafią wprowadzić trzy generacje kolumn na rynek i opracować czwartą,

a nasz super Tonsil jak na razie może się pochwalić czym? Renderami z komputera? Bo to chyba nawet nie są zdjęcia...

Dajcie spokój, zakopać to w cholerę, szpadlem przyklepać i zapomnieć.

Pewnie kolejny spryciula sobie umyślił, żeby oskubać drobnych ciułaczy z oszczędności życia,

pchając im bezwartościowe akcje i udziały w spółce, która od 20 lat istnieje tylko na papierze,

bo jeszcze za mało się na ludzkiej krzywdzie nażarli... to sobie teraz narysujemy nowe super kolumny

i może jeszcze się znajdą jacyś frajerzy, których oskubiemy z ostatniej złotówki obiecując gruszki na wierzbie...

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sly,

a istnieje taki produkt polski,ktory powazasz i nawej moglbys go kupic?

ps re WLM-chcialem raczej powiedziec,ze w WLM matolow przeca nie ma(i w innych firmach)

Owszem nawet mam kilka. Polecam kondycjonery pasywne Gigawatt-a, szczególnie PC-4 Evo i PC-3 Evo. Rownież listwy zasilające Enerr są bardzo dobre. Kable Equilibrium głośnikowe i interkonekty, kilka modeli oraz zasilające Enerr-wyższe modele. To wszystko znam dobrze. Świetne sprzety. Poza tym ostatnio słuchałem dobrych, polskich kolumn na ceramikach o nazwie Ether Ceramique i to teź produkt Equilibrium. Mam też polskie podkładki antywibracyjne F-Franc Audio oraz kilka różnych platform Rogoz Audio.

Mało?

a istnieje taki produkt polski,ktory powazasz i nawej moglbys go kupic?

Warka Strong i kaszanka. Grilla nie liczę, bo pewnie i tak made in china.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

To prawda, tym bardziej, że polskie kable najczęściej, a przynajmniej te bardziej znane, są ze srebra, a to u mnie się nie sprawdza. Ale dałem się namówić na testy Enerrów i Equilibrium, one są z czystej miedzi i okazało się, że grają bardzo dobrze, głośnikowy Sunray czy IC Turbine to świetne kable za rozsądną cenę. Podobnie 3 różne zasilające Enerr-y, które miałem też godne polecenia.

Bo tacy,ktorzy tak twierdza z gory, nie chca dac im szansy odsluchu.15000 za nowe to granica mego zainteresowania i jesli bedzie okazja gdzies w granicach 3miasta na pewno poslucham.

Bo tacy,ktorzy tak twierdza z gory, nie chca dac im szansy ...

Wszyscy inni tylko dużo gadają, a już dzisiaj mogę się o prawą rękę założyć, że żaden ich nie kupi.

Co innego pitolić sobie głodne kawałki na internetowym forum "no tak, można by posłuchać, ciekawe jak grają"

a co innego wyłożyć 15.000zł z własnej kieszeni na ich zakup, obojętnie jak by tam sobie one nie grały.

Tak się kończy ta historia zanim w ogóle się zaczęła i tutaj sly30 ma 100% racji.

Nawet jeśli kiedykolwiek powstanie wersja handlowa tych kolumn, to będzie jedynie kolejny nic nieznaczący epizod,

bo przy przewidywanej sprzedaży 10 par rocznie (zakładając wariant optymistyczny) faktury za prąd będą wyższe od zysku.

A patrząc na to co w podobnym przedziale cenowym proponuje krajowa konkurencja (Esa, AkustyK, Qba, Akkus, Harpia itd.)

no to przepraszam bardzo, ale obawiam się, że Tonsil może wywołać jedynie śmiech na sali ze swoją ceną 15.000zł

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.