Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

stecko wyjasnij mi tylko - moge np ogladac film na kompie i "jakos" (no wlasnie jak?) przesylac dzwiek na miniwieze?

Muza ze smartfona idzie bluetoothem?

Edytowane przez D4ncer
stecko wyjasnij mi tylko - moge np ogladac film na kompie i "jakos" (no wlasnie jak?) przesylac dzwiek na miniwieze?

Muza ze smartfona idzie bluetoothem?

Witaj

Potrzebujesz kabelek mini jack- chinch do sluchania muzy z kompa, lub jak masz wyjscie optyczne/ coaxial na karcie to jeden z tych kabelkow:).

Bluetooth jest w opcji jako dodatkowy modul na usb. Ja nie uzywam bluta:) Albo radio internetowe sterowane z telefonu albo dysk podpiety.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nuforce Air Dac bardzo ładny dzwięk, oglądałem przez niego filmy z laptopa. Nie ma problemów z przenikaniem sygnału przez ściany jedyne co to musiałem puścić obraz przez kabel

Jesli chcesz mieć bezprzewodowo też video możesz kupić http://www.itrio.pl/feature05.html i mieć wszystko bez kabli w domu

Tylko ze to pudeleczko kosztuje ok 2 tys zl a dalej nie masz kolumn wzmacniacza ... :)

Szkoda.

Panowie, istnieje sprzet, ktory odtworzy mi dzwiek z kompa czy TV bez kabli? Juz nawet nie chodzi o miniwieze, cokolwiek.

No a jaki problem dokupic modul bluta do tego onkyo?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Moglbys wkleic linka z czyms co masz na mysli?

Jak to wtedy funkcjonuje? Potrzebuje jakiegos konkretnego (platnego?) programu na kompie do przesylu materialu muzycznego?

Edytowane przez D4ncer

Moglbys wkleic linka z czyms co masz na mysli?

Jak to wtedy funkcjonuje? Potrzebuje jakiegos konkretnego (platnego?) programu na kompie do przesylu materialu muzycznego?

Witaj

Nie mam pojecia, musisz wujka google zapytac:) Wiem ze w instrukcji mam napisane ze jest dostepny bluetooth w opcji tak samo jak dongle do wifi. Ja kupilem zamiennik dongle 4x tanszy i lepszy:)

A bluetooth jak pisalem wczesniej mnie nie interesuje takze tutaj nie pomoge niestety.

Edytowane przez stecko

A to nie jest tak, że jak ma się bezprzewodowy internet w domu i komp jest wpięty w sieć, to wystarczy podpiąć do Onkyo adapter wifi i powinien się połączyć z kompem bezprzewodowo?

D4ncer, a tak w ogóle możesz chyba przenośny twardy dysk podłączyć i w ogóle bez problemu. Ja mam 1 TB, zmieści się sporo muzyki i działa to ok.

Edytowane przez zentaur

Odsłuchów był ciąg dalszy. W końcu trafiłem na działającego Phillipsa DCD 3020. Faktycznie technologia WOOX działa i bass jest naprawdę fajny w tej cenie.

W związku z tym, że przeprowadzka odkłada się w czasie to i poszukiwania grajka odkładam na później.

W Saturnie i MM można sprzęt oddać w ciągu 2 tygodni bez podania przyczyny, to już wiem jak będę dokonywał odsłuchu kolejnych modeli ;)

Ja kupilem zamiennik dongle 4x tanszy i lepszy:)

Podaj linka do jakiegoś przykładowego dongla, który pasuje.

Ciekawe na jakiej zasadzie dzaiła to z wieżą.?

Taki troszkę malkontent z Ciebie jak widzę się zrobił hehe

Już taki z natury jestem ;)

Wolę jak nie ma nic do wyboru, w tedy mam kłopot z głowy, a jak jest tego sprzętu dużo, to noce nie przespane ;)

Podaj linka do jakiegoś przykładowego dongla, który pasuje.

Ciekawe na jakiej zasadzie dzaiła to z wieżą.?

Cofnij sie kilka stron wstecz, podalem info:)

Nizej podaje info od przedstawiciela Sharpa dotyczące róźnic w głośnikach pomiędzy modelem HF30X a pozostałymi modelami HF1XX/20X/40X:

"głośniki w modelu 301 można spokojnie nazwać Hi-Fi. Są zupełnie inne. Przetworniki są wyższej klasy, a obudowa wykonana jest z MDF-u."

Witam forumowiczów po przerwie,

Chciałbym przytoczyć pierwsze wrażenia z odsłuchu kolumn NS BP182 z najnowszego zestawu Yamaha Pianocraft MCR-N560, podpiałem je do wieży też pianocraft (mcr330)...

Cóż może ktoś mi podpowie czy jakoś da się poprawić cokolwiek, bo kolumny grają dosyć słabo, możliwe, że są troche lepsze niż moje poprzednie ns bp111, ale mimo wszystko dźwięk nie za bardzo mi "pasuje". W tej chwili wsyzstko mam ustawione na full (bas, treble), basu troszkę brakuje, ale jak już się pojawi to bardzo dudni i jest jakiś taki zamglony, w ogóle mam wrażenie, że kolumny tracą gdzieś separację ( muzyka np. rock, gdzie duiżo sie dzieje, duzo instrumentow), ogólnie wrażenia są dośc kiepskie, sam ampli piano jest dość dobry, podłaczałem do niego podlogowki i graly dobrze, nie wiem co jest grane... Czyżby Yamaha obniżyła jakość (?) :)

Pozwolę sobie coś jeszcze dodać,

bas jest słaby ale na niższych głośnościach, na większych jest akceptowalny

wysokie tony są dosyć dobre, ale troche "suche"

natomiast tak jak wspomniałem brakuję głębi/separacji i "szerszej sceny".

Pozwolę sobie coś jeszcze dodać,

bas jest słaby ale na niższych głośnościach, na większych jest akceptowalny

wysokie tony są dosyć dobre, ale troche "suche"

natomiast tak jak wspomniałem brakuję głębi/separacji i "szerszej sceny".

Hmm, a długo masz te wieżyczke z fabrycznymi głośnikami?Może potrzebują się porządnie wygrzać ?Jak pochodzą trochę może rozwiną skrzydła :)Parę postów wstecz jakiś użytkownik zakupił właśnie ten model z głośnikami Bowersa i był mega zadowolony.Dlatego ampli myślę ma potencjał skoro nawet z podłogówkami dobrze sobie radzi jak nadmieniłeś, jeśli po wygrzaniu fabryczne skrzynki dalej będą farfolić to poprostu będziesz miał juz pewność że najsłabszym ogniwem zestawu były głośniki, które trzeba będzie zmienić.

Dołączam do klubu jesli mogę z arcamem solo mini miał byc minx xi, ale przegrał na starcie z arcamem poza uniwersalnoscia. Dac w tym zestawie to ps audio nuwave oraz monitory chario syntar postawione na standach sfinx, jest swietnie jak na początek zabawy z mini źródłem jest pc

No nic zobaczymy...

Korzystając z tego, że już tu piszę to przytoczę też wrażenia z odsłuchu "budżetowej" wieży Phillips DCD3020 w marketowych warunkach odsłuchu.

Wieża bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, bardzo dobry mocny bass, ale ten wysoki nie tylko niski. wysokie tony też dość wyraźne, ogólnie bardzo dobre wrażenie, grało to lepiej niż pionnery po 1500, 700 zł. Polecam się zastanowić nad tą wieżą, jeżeli ktoś ma ograniczony budżet, na pewno jeszcze kiedyś dogłębniej przesłucham tego zestawu w lepszych warunkach, kto wie może okaże się lepszy niż moje pianosy ;D

• 2 tygodnie później...

Witam, szukam miniwieży w cenie około 1000 zł. Przejrzałem kilkadziesiąt stron tematu, ale niestety te 1000 zł nie wystarcza na "dobrą miniwieżę" :) Używanych miniwież praktycznie nie ma na allegro, czy tablicy, a budżetu większego nie mam..

Pomieszczenie: około ~20m2, 3,5x6m

Zastosowanie: dźwięk do tv panasonic 42e6e (telewizja z dekodera i filmy z dysku odtwarzane bezpośrednio przez tv), radio, mp3. W przyszłości pewnie pojawi się jakaś konsola.

Potrzeby: dobrej jakości dźwięk nawet przy niskim poziomie głośności; niski pobór mocy w stanie czuwania

Rodzaj muzyki: rock, elektroniczna, ale najbardziej mi chyba zalezy na dobrym dźwięku w filmach

Budżet: około 1000 zł

Wygląd: Białe/szare/srebrne elementy będą mi pasowały do wystroju i tv (wersja silver)

Na razie myślę o:

PIONEER X-HM31V-K ceneo.pl/25392726

Sharp XL-HF301PH ceneo.pl/15494233

Yamaha Pianocraft E320 ceneo.pl/790473 chociaż troszkę przekracza budżet...

Panasonic SC-PMX5 ceneo.pl/16632926 bo mam już tv panasa (nie lubię mieć dużej ilości marek, chętnie wybieram jednego producenta, tam gdzie się da)

Która z nich i czemu? A może jeszcze jakieś inne propozycje?

Może lepiej pomyśleć o jakimś używanym wzmacniaczu z tunerem?

Dzięki!

Jak się dobrze rozejrzysz to możesz wyhaczyć denona m39 w dobrej cenie, dźwięk dobry nawet na 20 m2a i ma wejście optyczne także po optyku podłączysz sobie tv cyfrowo i będziesz zadowolony .Do Twojego metrażu nie widzę jakoś innego budżetowego systemu, aha i subwoofer można do tego mikrusa podłączyć ( tak pod oglądanie filmów) :) i gra fajnie już przy małej głośności.

A co powiecie o tej wieży Grundig Performing Arts PA3 http://allegro.pl/skrzydlata-wieza-grundig-niepowtarzalny-design-i4118165868.html

Troszkę cena przesadzona moim zdaniem i zastanawiam się ile za to można max zapłacić.

Korzystając z tego, że już tu piszę to przytoczę też wrażenia z odsłuchu "budżetowej" wieży Phillips DCD3020 w marketowych warunkach odsłuchu.

Ciekawym modelem może być też DTM3170 z BT. Moc większa bo 150W na zestaw, ale nie wiem czy jest wart 870zl w porównaniu do DCD3020. To już chyba lepiej Sharpa HF202 z BT i NFC za 720zl.

PIONEER X-HM31V-K ceneo.pl/25392726

Ten Pioneer jest wolny i czesto się resetuje na podłaczonym USB. Lepiej od niego gra Sharp HF20X/30X/40X. Pisze z autopsji ;)

Jak się dobrze rozejrzysz to możesz wyhaczyć denona m39 w dobrej cenie, dźwięk dobry nawet na 20 m2a i ma wejście optyczne także po optyku podłączysz sobie tv cyfrowo i będziesz zadowolony .Do Twojego metrażu nie widzę jakoś innego budżetowego systemu, aha i subwoofer można do tego mikrusa podłączyć ( tak pod oglądanie filmów) :) i gra fajnie już przy małej głośności.

Jak rozumiem wejście optyczne w mikro hifi to nie jest standard? Bo faktycznie najprościej byłoby chyba podłączyć w ten sposób tv. Unikając w ten sposób np. ceneo.pl/14055277#tab=spec

Ten Pioneer jest wolny i czesto się resetuje na podłaczonym USB. Lepiej od niego gra Sharp HF20X/30X/40X. Pisze z autopsji ;)

No właśnie mi się spodobał Sharp HF301 ceneo.pl/15494233#tab=click

jest do wzięcia za około 670 zł - muszę chyba gdzieś spróbować go odsłuchać..

Witam.

Jak według Was zgra się Denon Ceol n7 z Kef-ami Crestami 10.? Chcę wymienić kolumny. Mam Cody 9. Jestem bardzo zadowolony. Wiem że mają one inną charakterystykę od Crestów. Co do zakupów mini trzeba słuchać. Jestem już po gehennie z Yamahą. Jestem tak zmęczony jej dźwiękiem. Wszystko próbowałem. Zmiana najpierw kabli, potem zmieniłem kolumny. Zawsze coś nie tak. Nie podoba mi się Oryginalne idą strasznie górą. Układ dźwięku jest charakterystyczny. Dla mnie na Yamahach słucha się dźwięku a na np. Denonach muzyki. Wiadomo ,że każdemu się co innego podoba. Dziwne bo, bardzo lubię dźwięk z mikrusa yamahy mcr-040. Składowe dźwięku są słabe w porównaniu do 1330 ale jaki on jest muzykalny a oto chyba chodzi. Zostaje jednak przy Ceolu. Bardzo lubię ten dźwięk tylko kolumny trzeba dobrać jakieś w miarę rozsądnej cenie. Cresty będą pasować.? Dzięki za odpowiedź.

Nuforce Air Dac bardzo ładny dzwięk, oglądałem przez niego filmy z laptopa. Nie ma problemów z przenikaniem sygnału przez ściany jedyne co to musiałem puścić obraz przez kabel

Jesli chcesz mieć bezprzewodowo też video możesz kupić http://www.itrio.pl/feature05.html i mieć wszystko bez kabli w domu

potwierdzam ! Nuforce Air Dac to bardzo dobre urządzenie, kupiłem i też jestem bardzo zadowolony - najlepiej wydane pieniądze ostatnimi czasy :-)

Edytowane przez yamaha-mr
  • 2 tygodnie później...

Witam wszystkich klubowiczów,

W zasadzie jestem użytkownikiem miniwież od Technicsa CA-1080, z której jestem w miarę zadowolony, co jakiś czas zbieram się na wymianę tego sprzętu na coś większego ale koszty zawsze sprowadzają mnie na ziemię. W małym pokoju stało ONKYO cr-315 i grało trochę gorzej od Technicsa. Teraz muszę kupić coś nowego i zastanawiam się nad CS-N755 licząc, że będzie lepsze.

Zestaw ONKYO CS-N755 jest bardzo chwalony ale po wymianie kolumn na Q Acoustics 2020i. I już miałem go kupić ale znalazłem jeszcze taki: Block MHF-700+. I teraz mam dylemat. Czy warto dołożyć do Blocka?

Kup sama jednostke cr-n755 i q acoustics i bedzie git. Szkoda kupowac zestaw i dodatkowo placic za q acoustics.

Witam serdecznie miłośników dobrych miniwież :)

Planuję zakupić miniwieżę i zdecydowałem się na Denon Ceol 2.

Pozostaje jeszcze kwestia dwóch głośników. Co prawda pokój ma prawie 30 metrów ale nie stać mnie na kolumny podłogowe.

Myślę o Dali Zensor 1 lub Dali Zensor 3. Zamierzam posłuchać jak grają z tą wieżą przed zakupem i na tej podstawie dokonać wyboru.

Poradźcie proszę jakich jeszcze głośników powinienem posłuchać przed zakupem? QA 2020i?

Dodam, że głośniki muszą być dostępne w kolorze białym (ostatecznie czarnym) lakier fortepianowy :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 3 tygodnie później...

Myślę że te kolumny które podałeś to dobry trop, proponuję jeszcze wziąć pod uwagę model Boston Acoustics A26.Oczywiście jak masz okazję to wszystkie posłuchaj.Jeszcze mnie zastanawia czemu akurat zdecydowałeś sie na Ceola na taki metraż?

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich miłośników miniwież. :)

Od kilku lat słucham z fabrycznego zestawu Pianocrafta E410 (wymieniłem tylko kable głośnikowe). Jakiś czas temu zmienił mi się pokój odsłuchowy i teraz Pianocraft gra na pow. 25m2. Kolumny stoją na NorStone Walk Stand. Niby jest ok, ale brakuje mi nieco basu, zwłaszcza jak słucham względnie cicho. Poza tym charakter brzmienia mi bardzo odpowiada i wolałbym nie zmieniać tego zbyt drastycznie. ;)

Zastanawiam się nad wymianą monitorów na:

- Triangle Esprit Comete EX

- Wharfedale JADE 3

- Paradigm Reference Studio 10 v.5

- Paradigm Reference Studio 20 v.5

Które z tych kolumn sprawdzą się w takim metrażu i podpasują do Pianocrafta? Ewentualnie co moglibyście polecić maks. do 3k-4k?

Może jeszcze dodatkowa informacja, która pozwoli przybliżyć preferencje dźwiękowe, to bardzo odpowiada mi sposób w jaki grają słuchawki Beyerdynamica DT880 Pro oraz T90 - naturalnie, nie fatygują, wystarczająco detalicznie i muzykalnie.

Źródłem jest PC z zewnętrzną kartą Asus Xonar STU.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.