Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

8 minutes ago, Marcin Wielgus said:

Ja nie mam takiego rozeznania w CD ale wg mnie musisz szukać czegoś ciepłego może ulampionego żeby w ML było mniej sterylnie bo teraz tak masz. Nu-Vista ci to daje ... Ups już po 20 no to "dawała"

Byl piękny CD Cary Audio na olx nie pamiętam modelu ale bardzo zacny i w super stanie . Niesty zniknął .

A to że chciałeś mieć set to rozumiem. 🙂

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak już po 20tej a stary Japończyk nie dał się odstraszyć mitami że to cd nie zagra bo ma w domu starszą  wersję nu  Visty,mało tego mówi że kocha cd.moj kolega  wciskał mu legendy jaki to streaming jest cudowny a dziadek z uśmiechem na twarzy  powiedzial że cd brzmi zawsze lepiej.mity o Cudownych monitorach  zbojkotował  również  szybko.

11 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Tak już po 20tej a stary Japończyk nie dał się odstraszyć mitami że to cd nie zagra bo ma w domu starszą  wersję nu  Visty,mało tego mówi że kocha cd.moj kolega  wciskał mu legendy jaki to streaming jest cudowny a dziadek z uśmiechem na twarzy  powiedzial że cd brzmi zawsze lepiej.mity o Cudownych monitorach  zbojkotował  również  szybko.

mam nadzieję ze przynajmniej skroiłeś Japońca jak trzeba. 🙂 

26 minutes ago, Marcin Wielgus said:

mam nadzieję ze przynajmniej skroiłeś Japońca jak trzeba. 🙂 

Nu vista  cd kupiłem 6 lutego 2020, a sprzedalem  8 lutego 2022 z profitem.Ale niestety  pozbyłem się ostatniego produktu że stajni musical fidelity, z klubu się nie wypisuje bo to najlepszy klub na  AS.na koniec pamiątkowe foto

Screenshot_20220208-231803_Gallery.jpg

Nu vista  cd kupiłem 6 lutego 2020, a sprzedalem  8 lutego 2022 z profitem.Ale niestety  pozbyłem się ostatniego produktu że stajni musical fidelity, z klubu się nie wypisuje bo to najlepszy klub na  AS.na koniec pamiątkowe foto
Screenshot_20220208-231803_Gallery.thumb.jpg.74baec93f6b128f1bd0d59c7f673fd2a.jpg

No to zostań "członkiem honorowym".

• 2 tygodnie później...

Cześć,

Czy ktoś zna jakiegoś akustyka w Wa-wie lub okolicach (może być dalszych 😉) który przyjedzie, pomierzy pomieszczenie i doradzi gdzie czym wytłumić a gdzie dać dobrze policzony dyfuzor? 
W podstawowym zakresie zrobiłem to sam parę lat temu (mam nawet skalibrowny mikrofon i soft do tego, policzyłem sobie dyfuzor QRD 2D itp...), ale przydało by się podnieść poziom akustyki w pokoju w związku z upgradem zabawek i zmianą wystroju a ja już nie mam czasu znów spędzać na tym 2 tygodni plus bieganie za wykonaniem.

Szukam kogoś kto przyjdzie, rozstawi zabawki, pomierzy, policzy i powie co i gdzie dać żeby było minimalistycznie a dobrze i na koniec przyniesie gotowe do montarzu. No nie policzy sobie milona cebulionów za luksusową poradę 😉

Wojtek
iFi micro iDSD BL + iFi iUSB3.0 / XLO Ref2 / MF M8s 500s / XLO Ref / MA Gold 200 G5

Edytowane przez prezes_wojtek

Ja ze swojej strony mogę polecić @Bartek Chojnacki. Jestem w trakcie realizacji profesjonalnej akustyki i nie mam zastrzeżeń. Do Wawy spokojnie też podjedzie na pewno.

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

13 minutes ago, muzofan said:

Ja ze swojej strony mogę polecić @Bartek Chojnacki. Jestem w trakcie realizacji profesjonalnej akustyki i nie mam zastrzeżeń. Do Wawy spokojnie też podjedzie na pewno.

https://www.mega-acoustic.pl/ ???

Tak to ten sam ale jako Soundway Acoustics. Polecam

ATC SCM150SL // NAIM NDX 2 + NAIM XPS DR + Furutech DPS - 4.1// Musical Fidelity M8Pre + 3 x M8s-500s + 4x GigaWatt LC-2 EVO// GigaWatt PF-2 EVO + Enerr Transcenda Ultimate// Albedo Monolith Reference

Również polecam Bartka!

Pozdrawiam,

Michał 

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Na początek witam wszystkich miłośników MF. Jestem posiadaczem M2si, który jest niesamowicie muzykalnym wzmacniaczem. Okazuje się, że przy niskich poziomach głośności, grając z moimi Monitor Audio GS10, brakuje mu, a właściwie duetowi MF - MA, takiego niższego "tąpnięcia", do którego przyzwyczaiły mnie wcześniejsze Arcamy m.in. A80 i AVR500 grając z GS10. Ze względu na problemy, których doświadczyłem z AVR (następstwa przegrzewania się) odszedłem od Arcama i z radością kupiłem Musical Fidelity ponieważ od czasów Elektry zawsze chciałem mieć MF... Ponieważ zwykle muszę słuchać dość cicho muzyki brakuje mi tych niskich, jak na możliwości GS10, dźwięków, do których się przyzwyczaiłem. Jak mam okazję podkręcić głośność to niczego mi już wtedy nie brakuje i słuchanie M2si to czysta przyjemność.

Rozum podpowiada aby zostać przy MF ale serce nie chce go słuchać i tęskni za Arcamem... Głośników nie zamierzam zmieniać więc rozważam sprzedaż M2si, którego mam w idealnym stanie, bez najmniejszej ryski, jak to ktoś powiedział stan sklepowy. 

Jeśli ktoś będzie zainteresowany kontaktujcie się na PW, sprzedaż takiego sprzętu, w takim stanie z pewnością będzie przyjamnoscią dla obu stron.

Cześć, mam do Was pytanie odnośnie wzmacniacza do IMF tls50, Zastanawiam się nad staruszkami MF a100x i A200. 

Pytanie o różnice i czy któryś jest wyraźnie lepszy?

Pozdr. Zbyszek 

Cześć, mam do Was pytanie odnośnie wzmacniacza do IMF tls50, Zastanawiam się nad staruszkami MF a100x i A200. 
Pozdr. Zbyszek 

Nikt się nie kwapi to coś napiszę choć ..... Nie znam kolumn ani tych wzmakow ale mam MF A1
Szczerze to posluchambym tych twoich paczek bo bardzo ciekawe są.
Do rzeczy - kolumny są bardzo wysokiej skuteczności 97dB więc dużo watow nie trzeba ale ! Mają niska impedancję 4ohm więc wzmaki będą się grzały.
U mnie A1 gra z Tannoy Berkeley 93dB I 8ohm I wcale nie da się na nim wody zagotować na radiatorze . Bardzo ale to bardzo fajne granie . Daleko masz do Wrocławia?
Różnice miedzy A100 i A200 to głównie moc i to niewielka różnica . Pomimo 4 ohm ja uważam że z 97dB to ci zagra bardzo ładnie . Bałem się u siebie kontroli na basie bo 15" ale jest bardzo fajnie . U ciebie linia transmisyjna więc jest "lżej". Uważam że powinieneś kupić tego co jest w lepszym stanie. Szczególnie zwróć uwagę na selektor wejścia bo się psuja / wycierają choć znajdziesz zamienniki. Sprawdź potencjometr głośności i czy góra radiatora była malowana ?
Będziesz zaskoczony jak "coś takiego , tak zagrać może" . Ja zadałem sobie pytanie gdzie jest te 40 lat postępu

Pozdr. Zbyszek 

Nikt się nie kwapi to coś napiszę choć ..... Nie znam kolumn ani tych wzmakow ale mam MF A1
Szczerze to posluchambym tych twoich paczek bo bardzo ciekawe są.
Do rzeczy - kolumny są bardzo wysokiej skuteczności 97dB więc dużo watow nie trzeba ale ! Mają niska impedancję 4ohm więc wzmaki będą się grzały.
U mnie A1 gra z Tannoy Berkeley 93dB I 8ohm I wcale nie da się na nim wody zagotować na radiatorze . Bardzo ale to bardzo fajne granie . Daleko masz do Wrocławia?
Różnice miedzy A100 i A200 to głównie moc i to niewielka różnica . Pomimo 4 ohm ja uważam że z 97dB to ci zagra bardzo ładnie . Bałem się u siebie kontroli na basie bo 15" ale jest bardzo fajnie . U ciebie linia transmisyjna więc jest "lżej". Uważam że powinieneś kupić tego co jest w lepszym stanie. Szczególnie zwróć uwagę na selektor wejścia bo się psuja / wycierają choć znajdziesz zamienniki. Sprawdź potencjometr głośności i czy góra radiatora była malowana ?
Będziesz zaskoczony jak "coś takiego , tak zagrać może" . Ja zadałem sobie pytanie gdzie jest te 40 lat postępu

Cześć wielkie dzięki, jest jedno ale właściwie dwa 1. to 4 ohm (choć nie potrafię odczytać spadków impedancji może nie jest tak źle) 2. to skuteczność imf podaję ją tak :Efficiency Measured via Pink Noise at 1 metre on axis for 40 watts
97dB, więc jaka jest faktyczna nie wiem pewnie znacznie poniżej 90dB.

Tu więcej informacji :

https://www.imf-electronics.com/Home/imf/speaker-range/studios/tls50#TOC-Graphs

23 minuty temu, zibi079 napisał:

Cześć wielkie dzięki, jest jedno ale właściwie dwa 1. to 4 ohm (choć nie potrafię odczytać spadków impedancji może nie jest tak źle) 2. to skuteczność imf podaję ją tak :Efficiency Measured via Pink Noise at 1 metre on axis for 40 watts
97dB, więc jaka jest faktyczna nie wiem pewnie znacznie poniżej 90dB.

Tu więcej informacji :

https://www.imf-electronics.com/Home/imf/speaker-range/studios/tls50#TOC-Graphs

daj znać jaką ścieżką poszedłeś i jakie rezultaty.

daleko masz do Wrocławia ?

Dam znać o rezultatach, ale to jeszcze trochę potrwa. Do Wrocławia mam kawał drogi z Wawy jestem. Z impedancją może nie jest tak źle w liku powyżej wynika 4-8 ohm.

No właśnie panowie na podstawie jakich danych podajecie skuteczność kolumn???chyba nie producenta???moje według tannoy  maja 93db ale gdzieś czytałem pewien test w którym miały 90,5.

15 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Sprawdź potencjometr głośności i czy góra radiatora była malowana ?

Marcin jakie ma znaczenie czy góra była malowana? Ma trochę odbarwień/odprysków.

Witam wszystkich.  Możecie powiedzieć ile może kosztować Musical Fidelity P270 w komplecie P173 i czy jest to dobre zestawienie i warte zainteresowania?

Pozdrawiam Mariusz 

Marcin jakie ma znaczenie czy góra była malowana? Ma trochę odbarwień/odprysków.

Podeślij na priv zdjęcie.
Stan radiatora świadczy o tym czy się bardzo grzał a temperatura wpływa na stan kondensatorów

18 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Sprawdź potencjometr głośności i czy góra radiatora była malowana ?

Grzał się na 100% bo kondensatory zostały wimienione ale tam chyba "przypieka"się jeszcze spora ilość innych elementów. Temat zakupu chyba zamknięty przwdopodobnie wzmak sprzedany. Jedzie do mnie coś innego troche egzotyczne ale chyba lepsze niż mf a100x. Pochwale się jak go będę miał.

Grzał się na 100% bo kondensatory zostały wimienione ale tam chyba "przypieka"się jeszcze spora ilość innych elementów. Temat zakupu chyba zamknięty przwdopodobnie wzmak sprzedany. Jedzie do mnie coś innego troche egzotyczne ale chyba lepsze niż mf a100x. Pochwale się jak go będę miał.

Chwal się ... Chwal.
Nie ciągnę tematu "przypiekania" choć konde elektrolityczne są kluczowe bo to właśnie one dostają w d.... Reszta spoko. Jak wymieniać to na takie które mają temp. pracy 85c i wówczas znowu na lata spoko jest. A moje A1 gra pięknie gra i nie bójcie się upływu lat

Chciałbym nabyć m5si. Mam m2si. Chciałbym sie dowiedzieć-szukałem po różnych forach-czy 5tka ma bas pozwalający na słuchanie rocka, metalliki, creed, muzyki z przytupem czy że swoją hajendowoscia nadaje się jedynie do klasyki i jazzu? 

19 minut temu, jurher napisał:

No widze, ze sie niczego nie dowiem od czlonkow klubu MF o produkcie MF.

Pzdr

m5si to cieniutki wzmacniacz

Chcesz dobrze to kup sobie końcówkę mocy AUDIOPHONICS MPA-S250NC XLR Class D Stereo Amplifier Ncore 2x250W 4 Ohm i jakiś pre z XLR.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, jurher napisał:

No widze, ze sie niczego nie dowiem od czlonkow klubu MF o produkcie MF.

Pzdr

Za mało danych. kolumny, źródło , pokój .  A jak już Musical , to od 6si w górę . 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.