Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Krell Klub
IGNORED

Klub miłośników Krella

Rekomendowane odpowiedzi

E tam...zostawcie te samochody...lepiej zamiast blachy i stresów kupić sobie takie cuś i jest odjazd na maksa...nawet Ferrari nie dogoni...

201312151404030.jpg

I nawet inkasent z elektrowni w Ferrari nie dogoni! ;-)

Wspaniała maszyna, tylko ta gała głośności...

a S-300i coraz tańsze SH

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1711066

i tak troche bez sensu, skoro za niewiele wiecej ma sie nowy.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Właściwie, dlaczego S-300i jest taki tani? Naprawdę jest taki kiepski? Widać oszczędności w budowie, robiony jest w Chinach, ale chyba nie gra aż tak tragicznie, żeby właściciele pozbywali się tych wzmacniaczy ze znaczną strata finansową. Ostatecznie, patrząc na współcześnie oferowaną elektronikę, S-300i w środku wygląda zupełnie przyzwoicie. Porównywał ktoś 400xi z S-300i?

Edytowane przez roge

Porównań było wiele, musisz cofnąć się o kilka stron.

Niestety S-300i i S550i wypadły słabo w porównaniu do starszych modeli.

Obecna cena 7-8 tys. za nowego S-300i to jest właściwy poziom cenowy, i na takim poziome właśnie gra.

Pierwotne 12 tys. było sporo przesadzone.

Pamiętam kiedyś takie BMW było na TVN Turbo w programie "Zakiaup kontrolowany".

Gość dał sobie spokój kiedy usłyszał że przewody wysokiego napięcia kosztuja 1800zł a całe zawieszenie około 20 tysięcy.

Najwazniejsze to kupic egzemplarz w dobrym stanie i potem dbac o niego. Dla mnie bedzie to auto do jazdy okazjonalnej , np jakas niedzielna przejazdzka , wypad w gory czy nad morze itp. Kupie to auto bo zawsze o nim marzyłem a mimo upływu lat uwazam je nadal za jedno z najpiekniejszych jakie jezdzily po szosach.

Mowię o takim aucie jak BMW 850 . Jakoś zbytnio nie rzucają mi się w oczy na drogach:) bo zwyczajnie ich nie ma .

tez mi sie to kiedys bardzo podobalo, ale koszty utrzymania takiego cacka chyba przerastaja moje checi wydawania kasy na motoryzacje.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Koszty utrzymania sa wysokie ale zawsze o nim marzyłem wiec za rok , dwa je kupie a jak wspominałem , bedzie uzywane okazjonalnie więc mimo 5 litrowego silnika V12 i dużego spalania , stac mnie na to by sobie robic nim wycieczki dla przyjemnosci. Gdybym musiał jezdzic nim na codzien pewnie bym sie zapłakał ale w tej sytuacji , przyjemnosci z jazdy jaką bedzie dawac , warta jest tych dodatkowych kilku stów miesięcznie. Małe przebiegi ograniczają zuzycie eksploatacyjne. Ale nie zasmiecajmy watku.

Właściwie, dlaczego S-300i jest taki tani? Naprawdę jest taki kiepski? Widać oszczędności w budowie, robiony jest w Chinach, ale chyba nie gra aż tak tragicznie, żeby właściciele pozbywali się tych wzmacniaczy ze znaczną strata finansową. Ostatecznie, patrząc na współcześnie oferowaną elektronikę, S-300i w środku wygląda zupełnie przyzwoicie.

Wszystko na ten temat już było w tym wątku .

Odpowiednio zestawiony gra nieźle ale ludzi szlak trafia na te burczące trafa czy działanie - potrafi się zawiesić , wyświetlacz zgłupieć , wyłączyć przy głośnym słuchaniu czy ot tak sobie jak ma kaprys .

O farbie podkładowej z góry czy spasowaniu nie wspominając .

I ten dopisek - Nie był naprawiany ani przerabiany.

Tylko po cholerę go rozkręcał ?

Gratulacje. Pamiętaj, że Krell najlepiej gra po XLR. Podepniesz jakieś ciepłe kable i będzie dobrze!

Dzięki

Wiem wiem, obcenie gram na xlr-ach , chyba nienajgorsze ale i nienajlepsze.

Obecnie kable głośnikowe są najgorsze w systemie więc będę myslał o ich wymianie, polecacie soundArt , ciekawe czy jest coś troszke tańszego co równiez daje rade?

Pozdro

Dzięki

Wiem wiem, obcenie gram na xlr-ach , chyba nienajgorsze ale i nienajlepsze.

Obecnie kable głośnikowe są najgorsze w systemie więc będę myslał o ich wymianie, polecacie soundArt , ciekawe czy jest coś troszke tańszego co równiez daje rade?

Pozdro

A ile chcesz wydać, bo niestety nie wiem ile kosztuje SoundArt?

Nie ma sensu. Zostaw to co masz i zbieraj spokojnie kasę. Jak będziesz miał 800-1000 kzł to poszukaj VdH The Wind mkII, a jeszcze lepiej The Breeze. W tej cenie chodzą używki i to bardzo fajne kable do Krella.

Nie ma sensu. Zostaw to co masz i zbieraj spokojnie kasę. Jak będziesz miał 800-1000 kzł to poszukaj VdH The Wind mkII, a jeszcze lepiej The Breeze. W tej cenie chodzą używki i to bardzo fajne kable do Krella.

To gorsze niż hazard ;-) " nie ma sensu i dozbieraj" .. studnia bez dna

Coś się wymyśli :-)

5200zł to bdb cena patrząc na to co dzisiaj za tyle w sklepie mamy .

Cena może dobra ale sprzęt nie za dobry. Za 5000 lepiej po prostu kupic 400xi w dobrym stanie...

I nie przepłacać więcej. Widzę coraz więcej integr Krella w coraz wyższych cenach...magia kursu USD działa;)

300i za 4500 to już niezłe przegięcie...

To gorsze niż hazard ;-) " nie ma sensu i dozbieraj" .. studnia bez dna

Coś się wymyśli :-)

Tak to już jest w tej zabawie, że jak powiedziałeś A to trzeba powiedzieć B. Wydasz teraz 500 zł i dalej będziesz niezadowolony. Te wzmacniacze potrzebują dobrego i odpowiedniego dla nich okablowania, żeby w pełni pokazać swoje możliwości. Oba kable, które Ci zaproponowałem miałem u siebie i wg mnie w tych pieniądzach do Krella to bardzo dobra propozycja. Może koledzy będą Ci mogli jeszcze coś innego podpowiedzieć.

Edytowane przez Aero

Udało się, KRELL KAV 300i stoi w pokoiku na stoliku .

Jestem już po pierwszym weekendzie obcowania z Krellem.

Jest trochę za mało ciepło w porównaniu do Nada a reszta sporo lepsza Wg mnie oczywiście.

Pewenie trzeba będzie kabelkami załatwić sprawę.

Aa tak jak pisaliście zaciski do kabli głośnikowych są beznadziejne i regulacja głośności pozostawia sporo do życzenia.

Pozdro

Jakie masz źródło? To jest raczej problem, ewentualnie kiepskie złącza kabli głośnikowych przypiętych do wzmacniacza, chyba że masz jakieś wyjątkowo "ostre" kable.

Z 500 złociszy na chwilę obecna mogę wydać...

szczerze powiem że za 500 złociszy ciężko coś polecić..... natomiast Sound ART (WILE) kosztują 2,5tys

jezeli chodzi o kable głośnikowe to zdecydowanie będzie koniec poszukiwań....

Jakie masz źródło? To jest raczej problem, ewentualnie kiepskie złącza kabli głośnikowych przypiętych do wzmacniacza, chyba że masz jakieś wyjątkowo "ostre" kable.

Źródłem jest hegel hd20 i napewno nie jest ostry, generalnie nie jest ostro tylko mniej ciepło niz w nadzie który z tego słynie i którego się ostatnio osłuchałem, stąd moje porównanie.

Pomyślę jeszcze o wymianie tych lipnych terminali głosnikowych, bo te oryginalne to jakaś masakra, żadne kable tam nie wchodzą, co dobrego polecicie i czy da sie to samemu wymienić?

Pozdro

Taaak to wygląda u mnie ,

se8tmv.jpg

co by nie byc gołosłownym

Kilka stron temu była mow o wymianie terminali.

Chyba WBT Middle Line czy też NextGen będzie dobrym rozwiązaniem.

A co do kabli, to jeśli budżet masz taki, to nie zmieniałbym na razie.

Trochę tego miałem i fajne efekty osiąga się niestety z tymi droższymi.

Ja w kolumnach zmieniłem na Nextgeny WBT - uważam, że są świetne.

http://sklep.kezard.com.pl/wbt-0703-cu-nextgen-2-szt.html

Twoje 500 złociszy będzie jak znalazł i jeszcze na jakąś płytę styknie :)

Kilka stron temu była mow o wymianie terminali.

Chyba WBT Middle Line czy też NextGen będzie dobrym rozwiązaniem.

A co do kabli, to jeśli budżet masz taki, to nie zmieniałbym na razie.

Trochę tego miałem i fajne efekty osiąga się niestety z tymi droższymi.

Czytałem o tym ale które terminale się najlepiej sprawdzają to do końca nie było napisane, jeszcze pytanie czy trzeba rzeżbić przy tym czy to jest plug & play, czy jestem w stanie sobie to sam wymienić?

Co do kabli głosnikowych to dzięki wszystkim za sugestie, zrobie tak jak mówicie, nazbieram na coś lepszego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.