Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze nieco pompatycznie:

To użytkownicy tego portalu wykreowali sobie określone Środowisko. Fakt w oparciu o jakiś zarodek (chwała za to). W zamian właściciel ma reklamy. To on musi zadbać aby nie przekraczać dobrych obyczajów.

trzyma was tu na tym forum ktos? nie podoba sie, to pa pa...

Umiłowanie tego Środowiska, również Ciebie Foxbat.

To tak jak Ojczyzna, nawet jak obrażasz się na nią, to się jej nie wyprzesz.

Dociera?

Foxbat, jest demokracja, nawet na tym forum, chociaż słaba :) Mam prawo wyrażać własną opinie na ten temat czy to się to komuś podoba czy nie. Dam Ci przykład, nie podobają mi się pewni politycy w tym kraju, to znaczy że mam wyjechać z Polski?

Jakoś po wpisach, tego nie widać ...

Odzywają się " Rycerze Sitów " :-)))) miło ale może jakiś konkretny głos od administracji? Już się tłumaczę co do wpisów: nie handluję sprzętem, jak zacznę to obiecuję poprawę :-)

kurde! oszaleliscie? dzieki tej jednej reklami na miesiac mozecie sie cieszyc z tego, ze:

1. Forum ma stabilna pozycje i dochody, dzieki temu wiemy, ze nikt go nie opchnie za 5 miesiecy, ba! nawet nie wpisze w dlugofalowa polityke spolki checi sprzedazy!

2. Z profesjonalnej moderacji, a nie bandy narwancow, co ma czasem miejsce

3. Mozemy sie cieszyc konkursami z nagrodami organizowanymi przez wlascicieli forum

4. Tego, ze nasze wpisy sa prawnie chronione i byle kto ich nie zgarnie i nie wyda komus/gdzies

Ja tam widze same plusy.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Administratorzy

Panowie, chyba trochę przesadzacie z tym lamentem. Czy to w telewizji czy w radiu bloki reklamowe trwają... no właśnie. Był to pierwszy tego typu mailing w historii tego forum i na razie nie planujemy kolejnych. Z punktu widzenia użytkownika każda reklama jest niechciana, ale jak słusznie foxbat i kilku innych zauważyło - to jedyne źródło dochodu forum. Programiście, redaktorzy, grafik, serwery, domena itd. to wszystko kosztuje. By forum mogło się rozwijać musi emitować reklamy. Dajemy opcję ukrycia sidebara, więc jest to i tak jakiś kompromis.

PS. Niedługo otwarty zostanie Klub Audiostereo, w którym najprawdopodobniej nie będzie

reklam.

Konto to ja miałem jeszcze " za Lukara"

Ale potem musiałeś (tzn. nie musiałeś, ale zrobiłeś to) zaakceptować nowy regulamin.

Żyją z reklam, a zegara nie ma kto przestawić od soboty.

U mnie jest OK. Ustaw proszę "automatyczna korekcja czasu" w ustawieniach profilu.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

za mało tematów o końcu swiata i teoriach spisku, żądam powiazania naszego forum z siecia chińską by wiedziec czy nasi bracia wiedza o nadchodzacym 2012 roku. czy ichniejszym roku swini...albo chomika,bo juz nie wiem.

Koledzy: Użytkownicy, Moderatorzy, Administratorzy; chodzi tylko o to aby za chwilę nie dostawać reklam sugerujących powiększanie penisa. Tam przecież nasze konta skądś dotarły ;).

No i zapis:

„§ 8.

1.Użytkownik oświadcza, iż wszelkie dane osobowe oraz inne informacje składające się na Profil, przekazuje w sposób dobrowolny oraz wyraża zgodę na upublicznianie Profilu przez Redakcję, co oznacza, iż dostęp do tych danych będzie miał lub może mieć nieograniczony krąg Użytkowników Internetu.”

To przesada.

Rozumiem, że autor tego zapisu nie będzie miał nic przeciwko temu jak jego dane wrażliwe (np. dotyczące stanu zdrowia) wyciekną np. do firm ubezpieczeniowych… A obecnie trwają prace w zakresie e-zdrowia i powiązaniu uwierzytelniania z nowymi DO.

Nie ma związku?

Pozornie.

Jak wymagamy od innych to sami stosujmy się do pewnych zasad (prawa do własnego wizerunku i prywatności). Zwróćmy uwagę, że zamieszczając w profilu informacje ufamy otoczeniu...

Jak najbardziej Portal niech zarabia. To oczywiste. Przyjmuję również pozytywnie komentarz Admina.

Ale ludzie, co to jest:

„…upublicznianie Profilu przez Redakcję, co oznacza, iż dostęp do tych danych będzie miał lub może mieć nieograniczony krąg Użytkowników Internetu.

Do mojego profilu?!

Proponuję wyciąć ten fragment z regulaminu. Źle on świadczy o właścicielu… I podważa zaufanie do Portalu.

Zamiast proponuję:

" Poprzez zapisanie danych do profilu Użytkownik upublicznił te dane dla użytkowników Portalu"

• Administratorzy

Nie, nie nie. Chyba się nie zrozumieliśmy. Administracja nikomu danych nie udostępniła i nie zamierza tego robić! Klient zamówił u nas mailing, podał treść i to poszło z naszego serwera. Żadna baza danych użytkowników nie została nikomu sprzedana i nigdy nie będzie.

Co do zapisu, na który zwróciłeś uwagę, to chodzi w nim o to, że zakładając profil, wpisując w nim swoje dane, ustawiając awatar itd. udostępniasz go publicznie. Przeglądanie profili jest dostępne dla niezalogowanych osób i nawet goście będą mogli je obejrzeć. Tylko tyle. O to chodzi w tym zapisie i tak go należy interpretować.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Tak to też chciałbym rozumieć.

Czyli zaproponowany zapis:

"Poprzez zapisanie danych do profilu Użytkownik upublicznił te dane dla użytkowników Portalu"

zadowoliłby wszystkich.

fajny regulamin :) z wpisami mozecie zrobic wszystko... kiedy wydacie zbior wpisow elba w bravo girl? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ustawa nakłada obowiązki wobec administratora bazy danych. Wyrażenie zgody na upublicznianie tych obowiązków z administratora bazy nie zdejmuje.

Więc jeśli chodzi o dane publiczne z profilu użytkownika to udostępnia je użytkownik a nie redakcja. Redakcja portalu odpowiada za naruszenie ustawy o danych osobowych jeśli dane z profilu ujawni naruszając obowiązki ustawowe.

Chyba nie trzeba tłumaczyć, że redakcja, a użytkownik czynią z tego zapisu regulaminu zupełnie co inne znaczenia? Trzeba było zatrudnić do napisania Prawnika zamiast prawnika, może wyczułby różnicę.

Czytałem na innym forum, że mailing z AS przychodzi także na konta martwe, konta zablokowane, nieużywane czy powielone użytkowników.

Wartość usługi mailingu zależy od ilości użytkowników w bazie, a wy kierujecie mailing do wszystkich jak leci wiedząc że użytkowników jest przynajmniej połowa mniej niż kont na które ślecie mailing. Najpierw radośnie banujecie użytkowników, wprowadzacie na "czarną listę", a potem na te konta wysyłacie mailing pokazując zamawiającym - patrzcie jakim wielki portalem jesteśmy ilu mamy użytkowników ile kont do mailingu.

Mnie uspokaja fakt że na mój prywatny adres mailowy nie przyjdzie już tego typu reklama. Co do tego co pojawia się w oknie przeglądarki, to dobre prawo właścicieli forum do reklam, a moje do użycia adblocka. Ale co do użycia mojego adresu email myślę że GIODO mogłoby mieć nieco mniej liberalne zdanie niż administracja audiostereo.

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

• 2 miesiące później...

McGyver, 7 Mar 2008, 18:48

A ja bym chciał żeby przyznawać takie punkciki-"bufoniki". Żeby każdy zalogowany widział pod nickiem ilość "bufoników"...

Miałbyś wtedy problem graficzny, bo ilość bufoników całkowicie przesłoniłaby Twój nick.

Qubric został zbanowany ze względu na przynależność do Romów?

Przewidywanie przyszłości jest passe?

• 2 miesiące później...

Błyskawiczne przeniesienie wątku o nieuczciwym dystrybutorze z zakładki Stereo na Bocznicę świadczy o tym, że audiostereo.pl bardzo dba o to, by dużych graczy na rynku nie obrazić - ergo portal i zamieszczane w nim testy nie są obiektywne.

Meloman 62, czego się spodziewałeś. To nie jest portal o działalności charytatywnej. Na forum działa koło wzajemnej adoracji, gorzej niż w polityce. Ręka rękę myje.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Użytkownicy+

Panowie, czy nie uważacie za zasadne, aby na forum znalazło się miejsce na zakładkę "Akustyka"?

Zasadne byłoby powstanie zakładki NAUKA/TEORIA (lub podobnie), gdzie byłyby poruszane takie właśnie zagadnienia. Sama akustyka, to chyba zbyt wąskie zagadnienie. Akustyka jest poruszana głównie w zakładce Hi-End, co uważam za dobre rozwiązanie. W końcu bez przyzwoitej akustyki, trudno o niego :) Chociaż ten korektor akustyki TACT-a ...... hmm

Najprościej jest zrobić ankietę i jeśli będą pozytywne wyniki, zgłaszać wniosek do administratora. Można by było podwiesić taki temat nawet we wszystkich zakładkach.

Dziekuje za zainteresowanie.

Akustyka to bardzo szerokie zagadnienie. Odpowiedni dzial jest niezbedny zebysmy mogli tworzyc osobne watki dla wykresow z roznych pokojow odsluchowych forumowiczów oraz proponowac sobie wzajemnie rozwiazania na polepszenie akustyki, do podawania przykladow budowy ustrojow akustycznych, doboru sprzetu pomiarowego oraz przekazywania sobie zrodel teorii o akustyce.

Bez akustyki nie bedzie hi-endu ale nie będzie też dobrego grania na niższych pułapach cenowych.

Bardzo proszę o zrobienie ankiety.

Panowie, czy nie uważacie za zasadne, aby na forum znalazło się miejsce na zakładkę "Akustyka"?

Popieram stworzenia takiego działu - bo w Hi-Endzie - tak trochę mi nie pasi.

Panowie, pozwoliłem sobie utowrzyć nowy wątek z ankietą na temat zakładki 'Akustyka'. Moderację prosze o rozważenie przypięcia go, zgodnie z sugestią kol. Hiena i Paltona.

Można głosować, ankieta jest publiczna.

Z góry dzięki.

Powrót po dłuższej przerwie...

Popieram sprawę stworznia nowej zakładki Akustyka na AS.

Jednocześnie postuluję połączenie Kina Domowego z Filmem. Ewentualnie Analogu z Lampą.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Popieram sprawę stworznia nowej zakładki Akustyka na AS.

Jednocześnie postuluję połączenie Kina Domowego z Filmem. Ewentualnie Analogu z Lampą.

Violet, głosuj w ankiecie pliz ;)

Powrót po dłuższej przerwie...

A ja mam taki pomysł: LIMIT dla nowych userów w zakładaniu nowych wątków. Powiedzmy - rok na forum... niech poczyta, niech się czegoś dowie, niech podyskutuje. A potem niech zakłada nowe wątki.

Dlaczego? Bo mnie już szlag trafia.

Zakładka STEREO przestała istnieć!!!

Kilka lat temu było tam miejsce do dyskusji o sprzęcie, do dzielenia się wrażeniami, pomysłami, usprawnieniami...

Dziś dział STERO zasypany jest wątkami w stylu: "Cze ziomy! Mam 400 złotych, chcę kupić CD, wzmacniacz i kolumny do techniawy/black metalu/discopolo... Kto mi doradzi?"

I zaraz 100 odpowiedzi ze złomem ze śmietnika, przepraszam, z allegro... bez słowa wyjaśnienia, bez żadnych uzasadnień.

Ktoś cokolwiek z tego pojmuje???

Wartościowe wątki i wypowiedzi giną po prostu w tym chłamie.

Czy temu ma służyć to forum?

LIMIT NATYCHMIAST! PEŁNA BLOKADA ZAKŁADANIA WĄTKÓW W ZAKŁADCE STEREO DLA USERÓW ZE STAŻEM PONIŻEJ ROKU!!!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jestem stanowczo przeciw i uważam to za poroniony pomysł.

Akurat analog i lampa to w miarę najklarowniejsze zakładki na forum podobnie jest z KD i Filmem.

Poza tym KD nie musi być tożsame z Filmem, analog z lampą.

Jeśli pójdziemy tym śladem należałoby akustykę wmontować do DIY, Hi-End spowrotem do Stereo.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kiedy administracja naprawi/przywróci funkcję multicytat?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.