Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam.

Nie działa przycisk "Dodaj Plik" w pełnym edytorze. Dodawanie zdjęć z zew. stron www działa bez zarzutu.

Przykład;

jlvn721l.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kolejna rewolucja poprzez psucie.

1325586778_by_RAFALOSKAR_600.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Czy może ktoś mi odpowiedzieć jak mam wybrać w poście, który np. jak ten ma 106 stron stronę np. w połowie postu?

Czy ja czegoś nie widzę , czy nie mam? Przelatywanie co trzy strony trochę siara i zabiera za dużo czasu .

Pozdrawiam.

• Administratorzy

Klikasz na "Strona 107 z 107" i pojawi się okienko z wyborem strony. Sprawa był już poruszana kilkukrotnie w tym wątku.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Klikasz na "Strona 107 z 107" i pojawi się okienko z wyborem strony. Sprawa był już poruszana kilkukrotnie w tym wątku.

Klikam i co z tego skoro nic nie można w to okienko wpisać.

No i szukaj chłopie teraz w całym wątku bo niestety niczego konkretnego się nie dowiedziałem.

Już drugi raz dostaję taką " wyczerpującą" informację, serdecznie dziękuję.

Pokazuje ci się takie okienka jak naciśniesz strona np:w tym wątku 107 z 107

Jeśli tak to wpisz poszukiwaną przez ciebie stronę np:12 i naciśnij wykonaj

Pozdrawiam

Tomasz

Jedno pytanie/problem: nie śledzę całego wątku, więc być może było to już poruszane. Wyszukiwarka, gdy wpisać do niej hasło, często wyrzuca odpowiedź 'brak wyników'. Dopiero po przejściu do 'Wyszukiwanie zaawansowane' znajduję to samo hasło. Nie wiem, czy ktoś spotkał się z tym problemem, czy mam tak tylko ja? System Windows 7, Mozilla Firefox.

Dwa: proponuję, by wszystkie usunięcia, zmiany, uwagi moderatorskie, etc. były wpisywane w moderowanym poście kursywą/innym kolorem. System taki zapewnia przejrzystość i jest sprwdzony (np. Elektroda.pl). W przeciwnym razie posty znikają, części ich są wycinane, etc. (proszę nie prosić o podanie dowodów, bo jest na ten temat wiele wątków). Nie proponuję tego by jątrzyć, a by usprawnić moderację.

Powrót po dłuższej przerwie...

Jedno pytanie/problem: nie śledzę całego wątku, więc być może było to już poruszane. Wyszukiwarka, gdy wpisać do niej hasło, często wyrzuca odpowiedź 'brak wyników'

Wpisuj hasło w odpowiedniej dla niego zakładce tematycznej.

Parker's Mood

• Administratorzy

Jedno pytanie/problem: nie śledzę całego wątku, więc być może było to już poruszane. Wyszukiwarka, gdy wpisać do niej hasło, często wyrzuca odpowiedź 'brak wyników'. Dopiero po przejściu do 'Wyszukiwanie zaawansowane' znajduję to samo hasło. Nie wiem, czy ktoś spotkał się z tym problemem, czy mam tak tylko ja? System Windows 7, Mozilla Firefox.

Jak jesteś w danej zakładce to domyślnie przeszukuje Ci tylko tę zakładkę. Możesz to zmienić, wybierając (obok wpisywanej frazy) opcję "Forum" zamiast "To forum".

Dwa: proponuję, by wszystkie usunięcia, zmiany, uwagi moderatorskie, etc. były wpisywane w moderowanym poście kursywą/innym kolorem. System taki zapewnia przejrzystość i jest sprwdzony (np. Elektroda.pl). W przeciwnym razie posty znikają, części ich są wycinane, etc. (proszę nie prosić o podanie dowodów, bo jest na ten temat wiele wątków). Nie proponuję tego by jątrzyć, a by usprawnić moderację.

Jeśli moderator edytuje czyjś post to pojawi się informacja "post edytowany przez...". Dodatkowo moderatorzy mogą podawać powód edycji posta.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Jak jesteś w danej zakładce to domyślnie przeszukuje Ci tylko tę zakładkę. Możesz to zmienić, wybierając (obok wpisywanej frazy) opcję "Forum" zamiast "To forum".

Dodatkowo jeśli użwamy wyszukiwarki uproszczonej z poziomu tematu to domślnie przeszukuje ona tylko ten temat.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ok, dziękuję za wyjaśnienia odnośnie wyszukiwarki.

Jeśli moderator edytuje czyjś post to pojawi się informacja "post edytowany przez...". Dodatkowo moderatorzy mogą podawać powód edycji posta.

Zgadza się. Ale mnie chodzi o

1) sytuacje gdy post jest usuwany i nie pozosjate po nim żaden ślad --> należałoby w wątku zostawić ślab posta a w nim uwagę moderatora;

2) chodzi o to, by nie 'mogli' ale musieli podawać powód edycji.

Powrót po dłuższej przerwie...

Czy ktoś wreszcie zrobi porządek z tym specem od wzmacniania?

Słuchajcie, gdyby był ktoś chętny na zakup BADA Alpha USB, to sa już dwie osoby chętne (więc już będzie 10% rabatu). Może gdy zamówić jeszcze 1-2 szt to udało by sie coś jeszcze wytargowac.

IV. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH§ 8.

Użytkownik oświadcza, iż wszelkie dane osobowe oraz inne informacje składające się na Profil, przekazuje w sposób dobrowolny oraz wyraża zgodę na upublicznianie Profilu przez Redakcję, co oznacza, iż dostęp do tych danych będzie miał lub może mieć nieograniczony krąg Użytkowników Internetu. Powyższe nie dotyczy następujących danych:

hasło do konta,

kody aktywacyjne lub innego typu poufne dane dostępowe,

numer telefonu.

^^^ Można uzupełnić powyższe o PW?

Jeszcze jedna propozycja w usprawnieniu funkcjonowania forum:

Proszę o przywrócenie(jeżeli to możliwe w tym nowym, lepszym silniku forum) listy zbanowanych przez autora w danym temacie.

Pozwoli to na unikanie scysji między użytkownikami forum- często forumowicz ma pretensje do innego forumowicza, że nie odpowiada mu na pytanie, a po wymianie PW się okazuje , że jeden z nich nie może postować w danym temacie ze względu na ban nałożony przez moderatora a nie przez autora tematu.

Sam fałszywie oskarżyłem Jozwę Mandaryna o tak "niecny" postępek i niepotrzebnie zaśmiecałem mu skrzynkę:)

Nad czym boleję:)

• Administratorzy

IV. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH§ 8.

Użytkownik oświadcza, iż wszelkie dane osobowe oraz inne informacje składające się na Profil, przekazuje w sposób dobrowolny oraz wyraża zgodę na upublicznianie Profilu przez Redakcję, co oznacza, iż dostęp do tych danych będzie miał lub może mieć nieograniczony krąg Użytkowników Internetu. Powyższe nie dotyczy następujących danych:

hasło do konta,

kody aktywacyjne lub innego typu poufne dane dostępowe,

numer telefonu.

^^^ Można uzupełnić powyższe o PW?

Oczywiście PW nie jest nikomu oprócz właściciela udostępniane. Teoretycznie można dopisać to do regulaminu, ale to już raczej kwestia interpretacji. W tamtym zapisie bardziej chodzi o dane osobowe, chociaż telefon nigdy nie był u nas podawany...

Jeszcze jedna propozycja w usprawnieniu funkcjonowania forum:

Proszę o przywrócenie(jeżeli to możliwe w tym nowym, lepszym silniku forum) listy zbanowanych przez autora w danym temacie.

Pozwoli to na unikanie scysji między użytkownikami forum- często forumowicz ma pretensje do innego forumowicza, że nie odpowiada mu na pytanie, a po wymianie PW się okazuje , że jeden z nich nie może postować w danym temacie ze względu na ban nałożony przez moderatora a nie przez autora tematu.

Sam fałszywie oskarżyłem Jozwę Mandaryna o tak "niecny" postępek i niepotrzebnie zaśmiecałem mu skrzynkę:)

Nad czym boleję:)

Centrum banowania zostało jakiś czas temu udoskonalone. Teraz autor wątku klikając w przycisk "centrum banowania" widzi kto jest zbanowany, a kogo może zbanować.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Ponawiam prośbę. Czy ktoś ma zamiar coś zrobić z tym natrętnym wzmacnianiem produktów i dystrybutora(ów)?

Wiadomo że DIY zawsze będzie tańsze niż gotowy produkt. Na tej zasadzie kit Akustyka (z gotowymi zwrotnicami i głośnikami, a nawet czasami obudowami) będzie zawsze tańszy niż jakieś gotowe kolumny. Poza tym pamiętaj, że Musa ma już w cenie dyski 2x 2TB na storage, a w Zumie musisz to jeszcze dokupić.

Jednym z czynników który najbardziej podbija cenę Musy jest bezsprzecznie obudowa Origena z wyświetlaczem. Jej koszt to aż 4600zł, a koszt obudowy do Zumy to raptem $200.

Moim zdaniem MUSA ma 5 podstawowych zalet w porównaniu do Zumy (pomijając fakt że jest złożona i w cenie masz 2 letni support - rzecz nie do przecenienia dla osób nie znających się biegle na komputerach):

- wbudowany monitor (co czyni Musę rozwiązaniem all-in-one, do którego nie trzeba podłączać zewnętrznego monitora),

- bardzo estetyczny wygląd;

- wielkość (możesz do środka wrzucić nawet 4 dyski 3TB) do tego zainstalować jakie chcesz karty (np. RME HDSPe AES) i jaka chcesz płytę główną - w odbudowach z heat-pipe'ami, jak w Zumie, pasują tylko niektóre płyty;

- wbudowany zasilacz = mniej kabli

- grube aluminiowe ścianki, bardzo dobrze tłumiące hałas (dyski, nawet te nowoczesne, trochę zawsze hałasują; tak samo jak płyty główne czy zasilacze które potrafią popiskiwać co przy perforowanych obudowach niestety słychać).

Poza tym Audiofast, budując te komputery od 4 lat, ma naprawdę bardzo duże doświadczenie w odpowiedniej konfiguracji, doborze odpowiednich części i różne swoje 'patenty', mające wpływ na jakość brzmienia.

Rzeczywiście Audiofast to potęga myśli technicznej, która jest niezbędna do wykonania obudowy i upchnięcia w niej zbioru przypadkowo dobranych części komputerowych/ Brawo!

Audiostereo.pl skoro informacje z pw nie są udostępniane to jak wytłumaczysz pobieranie zdjęć w prywatnych rozmowach?Skoro rozmawiają 2 osoby to jak możliwe jest wielokrotne pobranie załączników -fotek?????????

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ponawiam prośbę. Czy ktoś ma zamiar coś zrobić z tym natrętnym wzmacnianiem produktów i dystrybutora(ów)?

Jak byś wierzył w grające kable to by ci pozwolili nawet na wyliczanki w stylu entliczek pentliczek.

Gratulacje za zlikwidowanie klubu ateistów audio-voodoo. Kłaniam się nisko moderacji. Brak złudzeń od dziś jest już oczywisty.

• Użytkownicy+

To twoje zdanie i sam sobie zdajesz sprawę z tego, że niekoniecznie wszyscy się muszą zz nim zgodzić. Chociaz zapewne takie jest twoje życzenie.

Oczywiście, moderacja chciałaby tak postępować, żeby wszystkim dogodzić. Jak wiadomo, nie da się. Wybieramy więc to, co uważamy za najlepsze dla forum.

Jak byś wierzył w grające kable to by ci pozwolili nawet na wyliczanki w stylu entliczek pentliczek.

Nie kłam, klub "grających kabli", w ramach asekuranctwa, poprawności politycznej, odpowiedzialności zbiorowej oraz pseudorównowagi także wylądował na Bocznicy. I właśnie dlatego został zamknięty przeze mnie. Uważam, że oba wątki powinny wrócić tam, gdzie ich miejsce, czyli do Klubów, bo choć nie umiemy różnić się pięknie, to jednak - różnimy się. A różnica, w przeciwieństwie do utopijnej równości, jest realną wartością, jest tym, co pozwala ludziom uruchamiać myślenie, a także jest podstawą wolności. To nie jest prawda, że w obu wątkach było tylko wzajemne mordobicie, bo w obu była przede wszystkim wymiana zdań na tematy interesujące dyskutantów, choć oba kluby skupiały ludzi z antypodów rozumienia audio i przeżywania swoich pasji, a nawet wrogich sobie, ale przecież wrogość jest naturalnym stanem relacji społecznych. "Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć" - powiada Orwell. Jeśli moderacja tego nie rozumie, to znaczy, że nic nie rozumie.

To trzeba było działać na bieżąco ,załózyciele obu wątków mają do tego narzędzia,więc nie udawajcie teraz świętych krów

Chociaż należe do słyszących kable a jednocześnie to popieram moderację w tym względzie bo pomino róznic dzielących dyskuantów niewiele było tam wypowiedzi wspólnych z tematem wątku

• Administratorzy

Audiostereo.pl skoro informacje z pw nie są udostępniane to jak wytłumaczysz pobieranie zdjęć w prywatnych rozmowach?Skoro rozmawiają 2 osoby to jak możliwe jest wielokrotne pobranie załączników -fotek?????????

Każde kliknięcie w fotkę zlicza jej pobranie. Jeśli rozmówca kliknie pięć razy to pojawi się pięć pobrań.

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.