Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

ani trochę

rochu to dokładnie wyjaśnił - jak masz wątpliwości - przeczytaj co napisał Sly

zresztą, nie rozumiem, po co się ze mną spierasz? - zapytaj rocha, zapytaj Szymona - informacji trzeba szukać u źródeł a nie w mętnych często i jednostronnych interpretacjach.

każdy odpowiada sam za siebie - sądzisz, że popierając akcję, podobnie jak np Sly - poparłem aktywnie Szymona?

to jesteś w błędzie - a na to nic nie poradzę.

nie mam zamiaru też się z tego tłumaczyć.

skąd wiesz - czy to nie ja jestem głównym prowodyrem, bo chcę zostać nadmoderatorem? :) :) :)

Nie mam powodów aby Tobie nie wierzyć ,że Twoje intencje były inne ale zostały przez wielu opacznie zrozumiane.

Nic na to nie poradzę.

Pisałem już ,że należało zamiast po cichu organizować protest zrobić to oficjalnie na forum wraz z konkretnymi postulatami.

Nikt wtedy by nie wypaczył Waszej idei protestu.

A tak zostało pole do niepotrzebnych dyskusji i domysłów.

Poza tym proszę mnie żle nie odbierać , ja nie jestem Waszym wrogiem.

Ja popieram zmiany na forum idące w kierunku normalizacji stosunków pomiędzy użytkownikami.

pozdr.

Gość rydz

(Konto usunięte)

mają koledzy jeszcze jakieś propozycje dotyczące forum do omówienia?

Otwarcie przez Admina tematu na nowych Moderatorów forum , zgloszenia chętnych na tą funkcję , wybory poprzez głosowanie .

Po wyborach wręczenie orderów. :)

Pisałem już ,że należało zamiast po cichu organizować protest zrobić to oficjalnie na forum wraz z konkretnymi postulatami.

Nikt wtedy by nie wypaczył Waszej idei protestu.

A tak zostało pole do niepotrzebnych dyskusji i domysłów.

Poza tym proszę mnie żle nie odbierać , ja nie jestem Waszym wrogiem.

Ja popieram zmiany na forum idące w kierunku normalizacji stosunków pomiędzy użytkownikami.

pozdr.

j&a - nie ma żadnych nas, każdy działa i myśli samodzielnie - chciałbyś odpowiadać za cudze wybryki i pomysły? tłumaczyć się z nich? wyjaśniać?

kilku z nas miało różne propozycje - napisali to na forum, nic nie jest ukryte, pod dywanem (chyba, że wycięte)

jak moderacji będzie się chciało - to je zbierze do kupy i przemyśli

a co z tego wyjdzie? kto to wie?

ale wiesz.... doświadczenie uczy

easy... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

SlawekR znowu przemówił jak wszechwiedzący światły wódz do ciemnej tłuszczy .

cyt,,Apeluję więc o rozsądek i zaprzestanie eskalacji tych kuriozalnych przepychanek."

I nawet dał na przykład do naśladowania ...

cyt,,Szkoda, że tak mało forumowiczów to rozumie i daje się wkręcać w spiralę słownych przepychanek. Tutaj postawa Kolegi jarek&ania jest godna pochwały i naśladowania. I swoim pragmatyzmem, spokojem i trzeźwym spojrzeniem na sytuację, zyskuje wiele w moich oczach."

SlawerR - takie tanie moralizatorstwo zachowaj dla swoich potomków . Nie sądzisz chyba ,że tu jeszcze ktoś liczy się z twoim zdaniem ... ty już nie jesteś moderatorem tylko niewiarygodnym gadułą .

...there is no spoon...

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Tylko niestety w takim przypadku czas od zamieszczenia postu o takiej treści do momentu jego zniknięcia byłby równy czasowi istnienia postu kolegi frywolnego z godz. 12.02 czyli około 1 minuty, gdzie nie napisał on nic co by obrażało kogokolwiek, po prostu post był niewygodny dla paltona i to jedynym powodem jego zniknięcia i z takich to powodów znika cały szereg postów i możecie być pewni, że w tej materii nic się nie zmieni aż do czasu gdy zostanie to uniemożliwione przez właściciela forum.

A czy zostanie kiedykolwiek uniemożliwione ???

Moderatorzy sądzą ,że my się wyszumimy, nerwy się uspokoją a oni nadal będą rządzić nami jak baranami :-D

NIE ! Nowi moderatorzy powinni być uczciwi i kompetentni . Domorosłych filozofów nie potrzebujemy . Czas na wybory . Proponuję aby uszanować wiedzę i postawę misiomora i włączyć go do składu nowej ekipy moderacji .

...there is no spoon...

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Jak długo jeszcze, jedno z powaznych źródeł tego konfliktu, palton, będzie się wypowiadał? I czemu mają służyć jego wypowiedzi? Dyc on tylko eskaluje. Większość z nas widząc te avatarowe kulki już czuje się niekomfortowo a po przeczytaniu jego wypowiedzi to już rynce lopadaja...

.

przypomnę, bo nie wszyscy lubią czytać dłuższe teksty, albo cofać się o kilka stron

a to ważny post i w zasadzie wyjaśnia sytuację sprzed kilku dni:

Pragnę złożyć niniejszym niski ukłon wszystkim, którzy wsparli naszą akcję a zwłaszcza tym, którzy wzięli w niej udział.

Dziękuję za to że zdobyliście się na ten wysiłek.

Dziękuję za okazaną godność i nieangażowanie się w potyczki słowne z osobami, które próbowały przez ten czas szkalować i obrzucać nas wszystkich błotem.

Proponuję wybaczyć tym użytkownikom naszego forum i nie szukać satysfakcji za to co napisali oni przez te kilka ostatnich dni.

Pozdrawiam ciepło

./rochu

P.S.

Byłbym niewdzięcznikiem gdybym nie docenił także udziału pozostałych kolegów.

Dlatego też pragnę podziękować Moderatorom i Administracji za ten czas, kiedy odkryli swoje bardziej prawdziwe oblicze i podzielili się swoimi poglądami na temat forum i użytkowników tegoż forum.

Bardzo cenny jest zwłaszcza przekaz, że na audiostereo.pl nie jesteśmy potrzebni, ba jesteśmy zbędni i jedynie przysparzamy problemów, a forum bez nas i tak się wyżywi.

Myślę, że rozwiało to wiele wątpliwości i pozwoli użytkownikom na prawidłowa ocenę sytuacji na audiostereo.pl.

Dziękuje z dawna tutaj niewidzianym Kolegom, odmrożonym zapewne z potrzeby chwili, a także Kolegom, którzy sprzeciwili sie naszej akcji.

Mam nadzieję, że te pięć dni, kiedy audiostereo.pl było w waszych rękach będzie dla Was miłym wspomnieniem.

Proponuję także docenić tych, którzy w pocie czoła usiłowali załatać pustkę jaką spowodowała akcja. Jakby na to nie spojrzeć, aktywność w zakładkach merytorycznych przez te pięć dni spadła prawie o połowę, zatem wyzwanie było ogromne.

To budujące widzieć kolegów Moderatorów próbujących pisać zwykłe merytoryczne teksty w wątkach w zakładkach tematycznych albo Kolegę Elberotha, który dziesięciokrotnie zwiększył wykonywaną zwykle przez siebie normę dziennych wpisów.

Szczególne wyrazy uznania dla kolegi Józwy Maryna, który objawił się nam po tak długim okresie niewidzenia tutaj i ochoczo ruszył do pracy dokonując (niechybnie przez czysty przypadek) przy okazji wpisów w zamkniętych wcześniej wątkach.

Korzystając z okazji chciałbym także rozwiać pewne wątpliwości jakie pojawiły się w niniejszym wątku.

Autorem PW dotyczącego akcji - a tak niefortunnie przytoczonego przez kolegę Paltona w dniu 7 maja br. - jestem ja.

Tekst ten należy czytać wprost, tak jak jest napisany albowiem nie zawiera on żadnych aluzji, podtekstów, drugiego dna czy też przekazu podprogowego. Istota i cel akcji są w tym tekście jasno określone.

Dlatego też wypowiedzi kolegi Paltona w tym temacie ze smutkiem muszę uznać za chybione i obarczone błędem, być może spowodowanym nadmiernymi emocjami jakie w tym wątku się objawiły.

Akcja z założenia była wolna od jakichkolwiek postulatów, zatem postulaty zawarte w poście Szymona z 5 maja br. nie mają z akcją nic wspólnego.

Zwracam uwagę także kolegom Moderatorom i Administracji na ten aspekt, że akcja była całkowicie zgodna z prawem.

Jak słusznie zauważył w tym wątku kolega Elberoth pisanie na forum jest prawem nie obowiązkiem.

Każdy prawnik powie kolegom, że prawo polega na tym, że mogę je realizować w pełni lub w tylko części albo nie korzystać z niego wcale.

To że kilkadziesiąt, może sto osób przyłączyło się do tych przeszło czterdziestu tysięcy niepiszących zarejestrowanych tutaj użytkowników nie powinno budzić zdziwienia czy oburzenia kolegów Moderatorów i Administracji.

Koledzy raczej powinni się zastanowić nad tym dlaczego tak mała grupa osób generuje w zwykłym czasie tak sporą część ruchu na forum i wyciągnąć z tego wnioski.

I to by było na tyle.

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ależ proszę. Sam jestem ciekaw.

Gdzie ja się czegoś wypierałem? Jeżeli coś zrobiłem to zrobiłem, nie zrobiłem, to nie zrobiłem. Tak działam.

Mamy jednak za sobą bardzo dynamiczny okres. Mogłem napisać, że coś nie jest moją sprawką, ale na drugi dzień mogłem to już zrobić.

Mogło tak być, acz nie pamiętam bym się tłumaczył ze swoich działań modom w tym okresie. Na pewno był to dla mnie szalony okres, nagle wskoczyłem do pędzącego pociągu, w jednej chwili było tak, w następnej już zupełnie inaczej, ale mam nadzieję, że jesteśmy już na prostej. I tu i tam.

Gdzie napisałem zostaw to miejsce? Zasugerowałeś, że namawiam Cię do odejścia.

Wielokrotnie pisałem tutaj- o dziwo będąc w zgodzie z moderacją i administracją w tym względzie, że można pisać, można nie pisać, można pisać tu, można pisać tam.

Czy ja ganiam za SzuB-em na przykład i strofuje, że to nieładnie,że tu pisze? Sam sobie tu piszę :)

Ale z powodu tego jak zostaliśmy potraktowani miejsce TAM traktuję jako swój nowy wirtualny dom.

Taki z ogródkiem, który będę pielęgnować.

Czy już się wyszumieliście?

Można wreszcie złożyć propozycje do dyskusji w temacie?

Powtórzę to co pisałem wcześniej:

1. Admin(przedstawiciel właściciela) wybiera nowych moderatorów lub zostawia dotychczasowych - jego sprawa.

2. Moderatorzy są anonimowi, znani i rozliczani tylko przez administratora.

3. Ujawnienie się moderatora - dyskwalifikacja.

4. Każdy moderowany post musi zawierać adnotacje np.: Mod: edycja treści, pkt 5 regulamin, ostrzeżenie lub ban dla piszącego.

5. Musi być dostępna "ściana płaczu" dla zbanowanych, lub upomnianych, w ich mniemaniu niesłusznie - powinien ją czytać jakiś kompetentny admin,

6. Dotychczasowe mody nawet jeśli nimi nadal zostaną powinni mieć zdjęty znaczek i nie mogą się przyznawać do bycia modem, albo niech sobie zmienią nick, ich wybór.

7. Bocznica w dotychczasowej postaci jest nie do przyjęcia, komu ona jest potrzebna? W zakładce Start jest Inne i to wystarczy - generalna zasada, tematy tam poruszane muszą mieć coś wspólnego z tematyką forum, żadnej polityki, kościoła i innych pierdół.

Może lepiej o tym pogadajmy.

Bocznica w dotychczasowej postaci jest nie do przyjęcia, komu ona jest potrzebna?

Była tyle lat, generuje chyba najwięcej ruchu, dlatego że jest niepotrzebna?

Szukacie wrogów, problemów czy przyczyn pozornych. Może być tak, że bocznicę zlikwidujecie, a problemy zostaną. To nie bocznica dała początek aktualnej awanturze, a najbardziej prominentni inicjatorzy tego sporu na bocznicy udzielali się mało, jeden może nawet w ogóle się nie udzielał.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

żadnej polityki, kościoła i innych pierdół.

Kolega ledwo wrócił z obchodów "dnia zwycięstwa" i już mąci.

To bocznica jest "prawdziwym forum", reszta to są właśnie pie.doły.

Nikt normalny nie angażuje się w wątki tematyczne zbyt intensywnie, poza tymi osobami, które mają w tym jakiś rodzaj interesu.

Ujawnienie się moderatora

A ja właśnie chcę wiedzieć kto mnie banuje, człowiek pełen wiedzy, rozsądku, dystansu, klasy, czy despota, oszołom, prymityw i leń, bo te wszystkie negatywne cechy można przy dobrej woli i determinacji pozytywnie przepracować pozbywając się ich w ten sposób definitywnie.

Człowiek słusznie ukarany przez osobę z autorytetem nigdy nie będzie żywił o to pretensji, co najwyżej oczekiwał będzie wyjaśnień.

Bocznica w dotychczasowej postaci jest nie do przyjęcia

Dlaczego Kolega sobie nie poszuka do swej aktywności, przestrzeni w której tego typu "bocznica" nie występuje?

Droga wolna.

generalna zasada, tematy tam poruszane muszą mieć coś wspólnego z tematyką forum

Proszę najpierw zacząć samemu stosować się do tej zasady.

to forum jest

To forum dopiero "może być", tu można wpisać dalszy stan rzeczy ilustrując to jakimiś przymiotnikami.

Ludzie z pola audio w naturalny sposób pragną z sobą się komunikować i rozmawiać na wszystkie tematy, jest to tak oczywiste i łatwe do rozumienia, że nie wiem jak może ktoś taką możliwość podważać.

Osoby, które znają się na merytoryce głównego tematu forum, mają prawo do odskoczni, aby odpocząć od czegoś czym zajmują się 24/7, dalej przebywając w własnym gronie.

Chyba to jest oczywiste?

Chcesz powiedzieć że to forum jest jak gadanie o perfumach nie czując zapachu?

no wiesz? :) o perfumach też można sensownie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na pewno jest to łatwiejsze, niż tańczenie o architekturze :) o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jest nawet wątek protestacyjny :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Osoby, które znają się na merytoryce głównego tematu forum, mają prawo do odskoczni, aby odpocząć od czegoś czym zajmują się 24/7, dalej przebywając w własnym gronie.

Chyba to jest oczywiste?

A ja głupi zawsze myślałem że od tego jest PW,GG,FB...No chyba za dużo siedzę na innych forach,(nie koniecznie audio)Ale chyba trochę przesadzacie to jest tylko forum ....I tylko tu tak się patyczkują i klęczą ćo by ktoś został...Mod ma być anonimowy>> i nie interesuj się za co po co..

Może lepiej o tym pogadajmy.

Fantastyczna propozycja i świetna robota na wprowadzenie forum w internetowy niebyt.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

No to jest po prostu niebywała żałość,główna przyczyna całego bagna jakie od miesięcy szerzy się jak gangrena, nie widzi w ogóle żadnego problemu i w pokłonach dziękuje innemu userowi, który od miesięcy udaje moderatora, za dobrze wykonaywaną pracę.Ten co udaje,że wykonuje obowiązki moderatora, utyskuje nad poziomem forum i pisze naprędce poradnik jak zostać dobrym moderatorem.No żal dupę ściska do sedna stolca.palton pojmij w końcu,że zostałeś przez wielu ludzi uznany jako moderator non grata i zanim usuną cię z funkcji właściciele tego portalu miej na tyle jaj aby samemu pożegnać się z funkcją, to tylko wirtualny guzik, bez niego można żyć, może nawet wówczas ktoś cię polubi-to się zdarza.Nie pójdziemy ze zmianami o krok dalej, jak będziesz nadal funkcyjnym.Moderacja musi powstać nowa i ja zakładam,że w jej skład wejdzie paru obecnych, nawet mam swoje typy i nie mam z tym problemu, ty palton nie masz takiego mandatu-koniec bajdurzenia.Ilu ludzi musi ci to jeszcze w mniej lub bardziej subtelny sposób przypomnieć.Wykorzystujesz funkcje do banowania oponentów-masz odejść.

@jamówię

Wszelki Duch Pana Boga Chwali,

odezwał się user w Trójcy Jedyny/na/no.

Prawie jak objawienie.

Nieśmiale zapytam, jak możemy się zwracać do czcigodnej trójcy.

Per, Pan, Pani, Klonie.

Sly

a czy ja nie pisałem wielokrotnie, że każdy odpowiada za siebie?... :)

także ci, którzy skorzystali z zaproszenia na tamte forum

ja staram się nie oceniać, nie wchodzę w relację - ty masz więcej doświadczeń

co wcale nie znaczy, że jesteś bardziej obiektywny :)

@jamówię

Wszelki Duch Pana Boga Chwali,

odezwał się user w Trójcy Jedyny/na/no.

Prawie jak objawienie.

Nieśmiale zapytam, jak możemy się zwracać do czcigodnej trójcy.

Per, Pan, Pani, Klonie.

co się moderacja tak pobudza?

:)

Zaprzestanie pisania przez część forumowiczów, musiała odbić się na ilości postów. Nic w tym dziwnego. Ludzie zaczną pisać, jak poczują się bezpieczni. Tego nie da się zrobić w kilka dni.

Jest mowa o postulatach, oraz o tym, że ja ich nie dostrzegam. Proszę więc, wypunktujcie konkretne propozycje zmian. Kilka wyłapaliśmy i najszybciej jak się da zastosujemy.

To nie miała być zaczepka , tylko sugestia żeby coś podziałać. Na pewno nie okazanie satysfakcji.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

StaryM to teraz inny człowiek. Parę miesięcy medytacji z mnichami w Himalajach, zmiana diety na roślinną...

Poza tym napisałem ci, że wszyscy jesteśmy właścicielami. Posiadanie stronki to nie wszystko, czego przykładem jest to miejsce.

:)

StaryM

To jakieś nieporozumienie, inaczej nie sposób tego potraktować nie potrafię.

Kolega StaryM, jako osoba okazał się nad wyraz jednostką inteligentną, godną, potrafiącą wykazać się elastycznością, odnoszącą się do problemów w sposób dojrzały i przemyślany.

Dlaczego wykluczane jest współistnienie z osobami o przeciwnych poglądach na tematy specjalistyczne, doprawdy nie potrafię zrozumieć, przecież to podstawowy wymóg i właściwość dojrzałości oraz element całego spektrum właściwości demokratycznych.

Witajcie po przerwie przyjaciele.

Oto moje propozycje w kwestii uzdrowienia forum.

Przede wszystkim, wnoszę o usuniecie WSZYSTKICH klonów z przestrzeni forum.

Proponuję odsuniecie od funkcji moderatorów wszystkich użytkowników związanych profesjonalnie z branżą audio. A to ze względu na przejrzystość intencji ich działań.

Proponuję odebranie możliwości samodzielnego banowania przez założycieli wątków, oraz możliwości banowania prewencyjnego.

To jedyne powody mojego udziału w proteście.

Dziękuję wszystkim kolegom, którzy zajęli jasne stanowisko wobec naszego protestu.

Z wyrazami szacunku, Włodek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.