Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

bum1234: prawdopodobnie zrobimy tak, żeby wszystkie subfora Stereo były widoczne od razu na stronie głównej i w zakładce Forum, żeby można było od razu przejść do wybranego. Podobnie jak jest obecnie z Car Audio na głównej.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

A może ktoś wyjaśni, dlaczego wątek o kujawskich spotkaniach jest w HIendzie. Przecież to zdecydowanie pasuje pod zakładke Kluby.

Może więc wszystkie kluby od razu dać do Hiendu?

PS. Mam założyc w Hiendzie wątek o spotkaniach w KAiM?

musi być hi-end? muszą być miejsca dla elity?....to kiedy zrobicie porządek z tematami z ``łapanki`` w tym ``elitarnym`` miejscu? zawsze mi się wydawało,że forum ma łączyć i komunikować a nie promować elity czy lokować produkty?

limity na hi-end to niezbyt dobry pomysł - ludzie mylili działy jak było hi-fi, przy hi-end nie było aż tylu problemów - problem z limitem jest taki że byli w historii użytkownicy którzy wchodzili na forum pierwszy raz mając już sprzęt za grube $$ - teraz nie będąc w stanie pisać od razu w hi-end mogą po prostu zrezygnować

Gość partick

(Konto usunięte)

problem z limitem jest taki że byli w historii użytkownicy którzy wchodzili na forum pierwszy raz mając już sprzęt za grube $$ - teraz nie będąc w stanie pisać od razu w hi-end mogą po prostu zrezygnować

kiedyś, na listach i grupach dyskusyjnych, był dobry zwyczaj lurkowania przez przynajmniej miesiąc - a to w celu załapania klimatu.

i nikomu korona z głowy nie spadła :P

Stereo

- Start

- Hi-Fi

- Hi-End

- Klubowicze

- Inne

Początkujący będą pisać w Start. Dostęp do Hi-Fi i Hi-End będzie można otrzymać dopiero po napisaniu 20 postów. Rozwiąże to problem zalewu zakładek bardziej elitarnych postami nowych. Dostęp do zakładki Klubowicze tylko dla Klubowiczów.

IMVHO, zbyt niski limit i nie powiązany z czasem pisania.

ja bym widział to tak:

1. limit postów - moderowanych.

2. limit postów - niemoderowanych.

3. limit czasu - licząc od ostatniego posta z punktu 2.

uważam, że trafienie od początku na jasne zasady, to jest to.

czyli cały proces potrwa jakieś 2-3 miesiące - no i nowy musi być jasno informowany o postępie.

Z hiendem jest popieprzone, bo nie jest to podział merytoryczny ani w żaden sposób naturalny. Nie ma definicji hiendu więc i przydziały do zakładki są od czapy.

Jest jedynie towarzystwo wzajemnej adoracji i poddoddziały róznych odlotów hiendowych. Każdy z tych "odlotów" walczy o prymat największego odlota. Pewno pownny być zakładki typu hiend kujawski, hiend warszawski i hiend z Pcimia Dolnego.... no i heind Elberothoniunia też jako oddzielny Hiend :)

Proponuje więcej sub-menu, bo teraz jest za bardzo przejrzyście;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Gość partick

(Konto usunięte)

Z hiendem jest popieprzone, bo nie jest to podział merytoryczny ani w żaden sposób naturalny. Nie ma definicji hiendu więc i przydziały do zakładki są od czapy.

Jest jedynie towarzystwo wzajemnej adoracji i poddoddziały róznych odlotów hiendowych.

dokładnie. zakładka Hi-End powinna być w Klubowicze.

i do końca nie łapię Inne.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Czegoś tutaj nie rozumiem.

Forum ma w nazwie audio i stereo. Zatem logika wskazywałaby na to, że są to leitmotivy tego miejsca.

Tymczasem ażeby dogrzebać do tego co wydawałoby się być solą tego forum trzeba przebijać się przez jakieś sub-menu.

Moim zdaniem główna tematyka tego miejsca została zdegradowana.

W czym Hi-Fi jest mniej ważne od Lampy czy Bocznicy?

Jeżeli brakuje miejsca na pasku to można pochować w sub-menu mniej ważne tematyki forum takie jak Akustyka, DIY, Film czy Auto stereo.

jak widać - prosto nie znaczy wcale łatwo

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Powinno być tylko HI-END i reszta, czyli HI-FI Stereo i niech użytkownicy sami decydują co kwalifikuje się do hi-endu.

Prasa przyjęła idiotyczne kryterium ceny. Ktoś zrobi sobie sam wzmacniacz i kolumny (cena total za system np. 6 000 zł) i będzie chciał wyzwać na porównanie klasowe marki, to będzie prowadził dialog korespondując między dwoma zakładkami. (start/hi-fi i hi-end)

Urządzenie za 1 000 zł - szczególnie kupione z drugiej ręki - jest jak najbardziej hi-fi. Kiedyś mogło być nawet zaliczane do klasy hi-end (wysoki Sony itp.).

Gorsza funkcjonalność i mniejsza przejrzystość, to jest to, o co chodziło w zmianie?

• Użytkownicy+

A może ktoś wyjaśni, dlaczego wątek o kujawskich spotkaniach jest w HIendzie. Przecież to zdecydowanie pasuje pod zakładke Kluby.

Może więc wszystkie kluby od razu dać do Hiendu?

To samo, co "Luboskie", "Krakowskie", "Mazurskie" i kilka jeszcze innych. Dziękuję, że wspomniałeś właśnie nasze, czujemy się docenieni.

PS. Mam założyc w Hiendzie wątek o spotkaniach w KAiM?

Już taki kiedyś założyliście (nie było hi-endu, więc w "stereo"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tym, umka namawiał Was do przeniesienia tematu do zakładki Hi-End, jednak decyzja jakoś niezapadła.

Już o tym wcześniej pisałem, więc krótko - słowo klucz w nazwie wątku, nie może być wytrychem. Dlatego przenosimy wszelkie "kluby" typu "klub wielbicieli papierosów" na bocznicę.

Zakładka klubowa, powstała z myślą o wielbicielach danej marki. Zgadzam się, żę spotkania, można by podciągnąć pod klub. Jednak zakładka Hi-end, jest tak naprawdę zakładką dla doświadczonych forumowiczów, chcących się dzielić wiedzą. Spotkania wpisują się w to doskonale, bo nie ma lepszej formy rozmowy, niż osobista. Staramy się oczywiście pokazywać ciekawy sprzęt, choć nie zawsze bardzo drogi.

Jeśli rzeczywiście ograniczymy się do pisania o kosmicznie drogim sprzęcie i cena będzie jedyną wytyczną, to ja dziękuję.

Ukryta Zawartość

Jest jedynie towarzystwo wzajemnej adoracji i poddoddziały róznych odlotów hiendowych. Każdy z tych "odlotów" walczy o prymat największego odlota. Pewno pownny być zakładki typu hiend kujawski, hiend warszawski i hiend z Pcimia Dolnego.... no i heind Elberothoniunia też jako oddzielny Hiend :)

Proponuję kryterium jasne i obiektywne - wyciąg z konta + faktura za posiadany sprzet o wysokości określonej droga referendum wśród spełniających kryterium pierwsze. Jasne, przejrzyste, żadnej uznaniowości. Projekt polecam uwadze potencjalnych (tfu, tfu) członków i moderacji/administracji.

Jestem Europejczykiem.

Robimy jeszcze jedno podejście do podziału Stereo.

Spróbujemy następująco:

Stereo

- Start

- Hi-Fi

- Hi-End

- Klubowicze

- Inne

Początkujący będą pisać w Start. Dostęp do Hi-Fi i Hi-End będzie można otrzymać dopiero po napisaniu 20 postów. Rozwiąże to problem zalewu zakładek bardziej elitarnych postami nowych. Dostęp do zakładki Klubowicze tylko dla Klubowiczów.

Kto taki podział wymyślił?

To mocno nietrafiona i niefrasobliwa decyzja.

Zawsze miałem co do tego swoje zdanie-lecz nikt z adminów nie chce mnie słuchać..........dlaczego?

To samo, co "Luboskie", "Krakowskie", "Mazurskie" i kilka jeszcze innych. Dziękuję, że wspomniałeś właśnie nasze, czujemy się docenieni.

To właśnie napisałem, że obecnie zakładka HiEnd polaga na "nieodpartej potrzebie docenienia" a nie merytoryczności. Czyli z grubsza na tym, "popatrzcie, jaki jestem Piękny i jakiego mam" .

A ponieważ jest to z gruntu śmieszne i wzbudza naturalną chęć wyszydzania takich cech człowieczych, na siłę stara się "chronić" tę patologię administarcyjnymi podziałami i restrykcjami.

Jak nie ma ustalonej definicji HiEndu, to każda próba podziału z jego uwzględnieniem daje w wyniku chaos i bałagan. A najczęściej wzbudza śmieszność.

• Administratorzy

Już taki kiedyś założyliście (nie było hi-endu, więc w "stereo"

http://www.audiostereo.pl/warszawski-klub-audiofila-i-melomana_79555.html/page__view__findpost__p__2172031

Poza tym, umka namawiał Was do przeniesienia tematu do zakładki Hi-End, jednak decyzja jakoś niezapadła.

Już o tym wcześniej pisałem, więc krótko - słowo klucz w nazwie wątku, nie może być wytrychem. Dlatego przenosimy wszelkie "kluby" typu "klub wielbicieli papierosów" na bocznicę.

Zakładka klubowa, powstała z myślą o wielbicielach danej marki. Zgadzam się, żę spotkania, można by podciągnąć pod klub. Jednak zakładka Hi-end, jest tak naprawdę zakładką dla doświadczonych forumowiczów, chcących się dzielić wiedzą. Spotkania wpisują się w to doskonale, bo nie ma lepszej formy rozmowy, niż osobista. Staramy się oczywiście pokazywać ciekawy sprzęt, choć nie zawsze bardzo drogi.

Jeśli rzeczywiście ograniczymy się do pisania o kosmicznie drogim sprzęcie i cena będzie jedyną wytyczną, to ja dziękuję.

Takie tematy to chyba właśnie do Stereo - Inne.

Kto taki podział wymyślił?

To mocno nietrafiona i niefrasobliwa decyzja.

Zawsze miałem co do tego swoje zdanie-lecz nikt z adminów nie chce mnie słuchać..........dlaczego?

Możesz je przedstawić?

Na obecną chwilę, to trzeba znaleźć sposób, żeby pozbyć się uciążliwego klikania w kolejne podstrony.

Wprowadziliśmy poprawki - boxy są widoczne teraz na stronie głównej i można się do nich dostać bez dodatkowego klikania.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Użytkownicy+

To właśnie napisałem, że obecnie zakładka HiEnd polaga na "nieodpartej potrzebie docenienia" a nie merytoryczności. Czyli z grubsza na tym, "popatrzcie, jaki jestem Piękny i jakiego mam" .

A ponieważ jest to z gruntu śmieszne i wzbudza naturalną chęć wyszydzania takich cech człowieczych, na siłę stara się "chronić" tę patologię administarcyjnymi podziałami i restrykcjami.

Jak nie ma ustalonej definicji HiEndu, to każda próba podziału z jego uwzględnieniem daje w wyniku chaos i bałagan. A najczęściej wzbudza śmieszność.

Można znaleźć wpisy Twoje i wielu innych z przed kilku lat, gdzie wedle nowych wytycznych mieliście "nieodpartą potrzebę docenienia"... Wtedy forum żyło, a teraz nowy trend wpędził Was w klincz.

Pisałem już o tym w "Kujawskich":

Ukryta Zawartość

Nowa moda paraliżuje to forum, oczywiście patologi jest więcej. "Cnotliwość" doprowadziła do tego, że właściwie nie można już nic napisać. To nie jest śmieszne, tylko żałosne. Jak można było poddać się temu trendowi?

W USA w dobrym tonie jest wysyłanie do znajomych i rodziny e-maili, listów, opisujących osiągnięcia swoje i dzieci. Jest to dla mnie obce, ale nie wyśmiewam tego. Zresztą wolę wylewność, niż milczącą tajemniczą minę mówiącą "ja tam się nie lubię chwalić".

Jeśli chodzi o wątki dotyczące spotkań, to nie upierałbym się z ich lokalizacją. Wcześniej spotkania były w stereo i miały znacznie więcej wejść, podobnie byłoby prawdopodobnie w Klubach. Tak więc nie do końca potwierdza się postawiona teza, o rzekomym brylowaniu na siłę.

Ukryta Zawartość

Można znaleźć wpisy Twoje i wielu innych z przed kilku lat, gdzie wedle nowych wytycznych mieliście "nieodpartą potrzebę docenienia"... Wtedy forum żyło, a teraz nowy trend wpędził Was w klincz.

Pisałem już o tym w "Kujawskich":

Ukryta Zawartość

Nowa moda paraliżuje to forum, oczywiście patologi jest więcej. "Cnotliwość" doprowadziła do tego, że właściwie nie można już nic napisać. To nie jest śmieszne, tylko żałosne. Jak można było poddać się temu trendowi?

W USA w dobrym tonie jest wysyłanie do znajomych i rodziny e-maili, listów, opisujących osiągnięcia swoje i dzieci. Jest to dla mnie obce, ale nie wyśmiewam tego. Zresztą wolę wylewność, niż milczącą tajemniczą minę mówiącą "ja tam się nie lubię chwalić".

Jeśli chodzi o wątki dotyczące spotkań, to nie upierałbym się z ich lokalizacją. Wcześniej spotkania były w stereo i miały znacznie więcej wejść, podobnie byłoby prawdopodobnie w Klubach. Tak więc nie do końca potwierdza się postawiona teza, o rzekomym brylowaniu na siłę.

Sorry, Palton, ale znowu zaczynasz osobiste wycieczki, a to forum na pewno nie służy.

Dla przypomnienia, ja nie jestem tu moderatorem i moja nieodparta potrzeba doceniania jest jedynie moją prywatna sprawą i nie ma wpływu na działanie forum ani na jego ocenę. Ja mam ten luksus. Ty nie.

Emocje to za mało, by zorganizować coś na odpowiednim poziomie i z sensem.

Dlatego cały czas piszę, ze oprócz "chęci, aby było fajnie" potrzebne jest wykonanie pewnej pracy intelektualnej, by odpowiednio zracjonalizować potrzeby. A przede wszystkim określi konkrfetny i definiowalny racjonalnie cel.

To podstawa wszelkiej działalności managerskiej, ale chyba nie muszę tego przypominać...

Wtedy może wyjdzie coś konkretnego albo pozostanie wniosek, ze zamierzenie jest bez sensu i należy je porzucić. Bez tego procesu zawsze będzie istniała sytuacja, że "dupa chce i rządzi", zgodnie z tym, co potrafi i może.

Bez definicji pojęć podstawowych i celu naprawdę tej "dupy" się nie przeskoczy.

Ukryta Zawartość

Mnie najbardziej razi nazwa działu - „Start” - jest całkowicie niejednoznaczna, w internecie jest to synonim dla strony głównej. Nie lepiej nazwać ją „Początkujący”? Lub dodać pod obecną nazwą krótki opis tego działu? Bo jestem pewien, że tematy z kwotami rzędu 500 zł w tytule, zaczną pojawiać się w dziale „HI-FI” - co większości ludzi kojarzy się ze wszelakim sprzętem grającym (włączając w to, plastikowe wieże)

• Użytkownicy+

Sorry, Palton, ale znowu zaczynasz osobiste wycieczki, a to forum na pewno nie służy.

Poproszę, wskaż te "wycieczki osobiste". Nie mówisz chyba o stwierdzeniu faktu, że zmieniłeś diametralnie (jak wielu innych) sposób zachowania na forum. Poczytaj choćby "Krakowskie" kiedyś i dzisiaj. Ostatnio jest passe opisywanie swoich doświadczeń. To głupia moda, która zapoczątkowana przez kilka znudzonych pisaniem osób, trzyma w szachu pozostałych.

Dla przypomnienia, ja nie jestem tu moderatorem i moja nieodparta potrzeba doceniania jest jedynie moją prywatna sprawą i nie ma wpływu na działanie forum ani na jego ocenę. Ja mam ten luksus. Ty nie.

Ostatnio kilka osób zostało modami. Nie mogą się nadziwić, jak to się stało, że w jednej chwili stali się wrogami pewnej grupy forumowiczów.

Poza tym, masz wpływ realny na kształt forum. Możesz proponować różne rozwiązania w tym choćby temacie, czy po prostu pisać merytorycznie na forum. Możesz też zostać modem, co (z tego co wiem) było Ci proponowane kilkukrotnie.

Emocje to za mało, by zorganizować coś na odpowiednim poziomie i z sensem.

Dlatego cały czas piszę, ze oprócz "chęci, aby było fajnie" potrzebne jest wykonanie pewnej pracy intelektualnej, by odpowiednio zracjonalizować potrzeby. A przede wszystkim określi konkrfetny i definiowalny racjonalnie cel.

To podstawa wszelkiej działalności managerskiej, ale chyba nie muszę tego przypominać...

Proszę o konkretne propozycję. Jak wymieni je mod, to z góry są niedobre. Nieważne, jakie by były...

Palton, zamiast znowu płakac i się wyżalać, weż usiądź, kartka papieru i wypisz, jaka jest definicja zakładki Hiend. W punktach.

Jaki jest cel, czego dotyczy, i co ma się w niej znadywać. Po przemyśleniach ogłoś na forum i tyle. Niech będzie to nawet w regulaminie.

Bo ja odnoszę wrażenie, ze głownym celem na dzień dzisiejszy jest utworzenie sobie wydzielonej przestrzeni, by można było sobie gadać jedynie z tymi, co nas "lubią" i podobnie myślą i słyszą. Takie potrzeby też rozumiem.

Tylko niby dlaczego ma się nazywać HiEnd?

• Użytkownicy+

Ależ tu nie ma o tym jednoosobowo decydować menadżer, tylko my, zwykli forumowicze. Kłopot w tym, że zdania są podzielone i trzeba razem dojść do najlepszego kompromisu.

Prosiłem Cię, o wymienienie propozycji. Nie odbijaj pałeczki, jak ja napiszę, to będzie źle.

Ależ tu nie ma o tym jednoosobowo decydować menadżer, tylko my, zwykli forumowicze. Kłopot w tym, że zdania są podzielone i trzeba razem dojść do najlepszego kompromisu.

Prosiłem Cię, o wymienienie propozycji. Nie odbijaj pałeczki, jak ja napiszę, to będzie źle.

To ja prosiłem o odpowiedź jakie kryteria obowiązują dla zakładki HiEND. Po to, aby nie było bałaganu i przepychanek. Może zatem ktoś inny odpowie, jeśli Ty nie wiesz albo Cię nie poinformowano.

Czyżby dokonano podziału bez jakichkowlwiek przemyślanych i ustalonych zasad?

Bo jeśli są zasady, to należałoby poinformować o tym uzytkowników tego forum. Też, żeby nie było bałaganu i przepychanek.

zawsze sadziłem ze zakładka hi-end ma byc jedynie z tematami dotyczacymi czysto sprzetu -konkretnego problemu , konkretnego sprzetu bez watków gawędziarskich a jak widze Piopio juz zaczął kolejny temat do pitolenia o niczym

proponuje równiez w związku z tym przenieśc wszystkie tematy -typu lokalne spotkania, imprezy ,watki konkretnych forumowiczów co bym sobie kupił i kto jaki rabat daje do zakładki kluby aby zamknąc temat robienia klubów towarzyskich w watkach

najwyzej nikt juz nie będzie pisal w hi-end i zobaczymy czy jest potrzebna czy nie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

I przenieść poniższy wątek do Hi-Fi.

Zdecydowanie więcej tam zdjęć z klasycznym sprzętem Hi-fi, a i sprzęt Hi-end (cokolwiek to znaczy) jak najbardziej też należy do Hi-fi :)

Moderacyjo jaśnie oświecona! Melduję, że jak próbuję wejść w zakładkę Stereo, żeby umieścić tam jakiegoś chamskiego posta :) to wyrzuca mnie na stronę startową forum. Do Stereo zatem wejść nie mogę, a ciekawi mnie co nowego w materii wzmacniacz+CD+kolumny+kable za max. 300 zł. Czy da się to jakoś naprawić, bo zepsute forum jest mało interesujące, poza tym przyczynia się ten feler do zmniejszenia liczby wejść, a tym samym do spadku zysków z forum i zmniejszenia się pensji moderacyji jaśnie oświeconej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.