Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mniej i więcej na ten temat.

Święte krowy nie nie są takie święte

Ukryta Zawartość

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

slawus nie sadzisz ze wikipedia to dobra jest dla dzieciakow,nie sadzisz ze kompromitujesz sie coraz bardziej

zamknales watek "straz miejska watek zgodny z netykieta" i zbanowales doktorka bez powodu,nikogo przeciez nie obrazil

...

To nie ja zamknąłem rzeczony wątek i nie ja zbanowałem autora. Może czasem byś przeczytał to co piszą inni, jeśli oczekujesz rzeczowej dyskusji? Chyba że sobie piszesz z nudów, od żeby sobie popisać.....

A ilDottore dostał bana za eskalację nienawistnego języka w wątku wcześniejszym. To tak dla ścisłości.

Ja widzę w tytule tego wątku między innymi słowo "Uwagi", więc nie odczuwam potrzeby doszukiwania się maila. To forum, więc piszę swoje "uwagi" na forum a nie do konkretnej osoby mailowo.

Ależ nikt Ci nie broni pisać w bieżącym wątku. Czy ja gdzieś coś takiego napisałem? Przeciwnie, zachęcałem do tego żeby w nim właśnie zgłaszać uwagi. A maila podałem dla tych którzy odczuwają potrzebę naskarżenia na moderację do administracji wprost. Żeby nie musieli męczyć się szukaniem dróg kontaktu.

A w omawianym wątku o SM ktoś po prostu dał upust swoim odczuciom na temat bezkarności i swoistej społecznej "upierdliwości" w działaniach SM, więc i porównał jak porównał. Nie zauważyłem tam słów obraźliwych.

Nie no, jasne.... Ja to szło "gestapocatering","siły okupacyjne służące obcej opresji". Porównania do Wehrmachtu, granatowej policji, "okupant mniej wartościowy od karalucha". Jeśli to nie są obraźliwe epitety, to gratuluję samopoczucia.

To jest zwyczajna demonstracja mowy nienawiści, ubliżająca sporej grupie polskich obywateli, a nie zwykłe dawanie upustu odczuciom. Jak ktoś potrzebuje "dawać upust" to niech robi to w sposób który nie krzywdzi i nie obraża innych. Polecam siłownię na ten przykład. Tam może sobie "dać upust" z nudów.

A już zupełnie nie rozumiem, dlaczego zamknięto drugi wątek o poprawnym tytule. Profilaktycznie czy: bo tak! Zdecydowanie uważam, iż moderatorowi który zamknął ten drugi wątek pomyliła się moderacja z cenzurą. Wstyd.

Jak widać, w rzeczonym wątku, natychmiast pojawił się zaczątek pyskówki, skierowanej personalnie pod adresem autora tematu.

I z tego co wiem, wątek został zamknięty tymczasowo i profilaktycznie. Aby chronić między innymi autora, który nie może w żaden sposób zareagować, z racji na ostrzeżenie i urlop, który zarobił wcześniej. Jest duże prawdopodobieństwo, że temat zostanie otwarty z czasem. Ale nie chciałbym składać deklaracji ostatecznych, bo to nie ja się tym zajmowałem bezpośrednio. Więc i decyzja musi być wspólna, po konsultacjach.

1. Ależ nie napisałem przecież, że ktoś mi coś broni?

2. Dalej uważam, że te porównania nie są obraźliwymi epitetami - za takowe uważałbym np. określenia typy pi*dy, tępe chu*e itp. Natomiast jeżeli ktoś uważa SM za służby obcej represji, to po prostu idzie tropem myślenia tych, którzy są przekonani, iż władze naszego kraju zaprzedały go innym nacjom. Przykłady takiego schematu myślenia, jak również wyrażania takich opinii w słowach nawet jeszcze bardziej ostrych masz również wśród polityków.

I nie ma to nic wspólnego z moim samopoczuciem., skąd w ogóle takie skojarzenie?

Nie no, jasne.... Ja to szło "gestapocatering","siły okupacyjne służące obcej opresji". Porównania do Wehrmachtu, granatowej policji, "okupant mniej wartościowy od karalucha". Jeśli to nie są obraźliwe epitety, to gratuluję samopoczucia.

To jest zwyczajna demonstracja mowy nienawiści, ubliżająca sporej grupie polskich obywateli, a nie zwykłe dawanie upustu odczuciom

Nie to jest wyrazem braku szacunku i zaufania dla w/w formacji,miedzy innymi dla sposobu rekrutacji do SM ''operacyjnych''metod działania (dalekich od cywilizowanych), kwalifikacji i kompetencji.

Być może porównanie do metod działania (też z przeszłości) innej ''zmotoryzowanej'' formacji byłoby bardziej adekwatne-przyznaje.

Do mowy nienawiści to było jeszcze daleko.Nikt nie wzywał na poważnie do np linczu na SM

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

....

2. Dalej uważam, że te porównania nie są obraźliwymi epitetami - za takowe uważałbym np. określenia typy pi*dy, tępe chu*e itp.

Wyzwisk o których wspominasz, nie zobaczysz, bo są natychmiast i bezwarunkowo usuwane, co rzecz oczywista. A że się pojawiają, oj pojawiają się.... Dziś było ich już kilka, choćby w kolejnym "fajnym" wątku o pułkowniku Kuklińskim. A pojawiają się dlatego, że najpierwprzyzwalamy na chamstwo o nieco mniejszym stopniu zabarwienia pejoratywnego. Więc metodą drobnych kroczków, granica jest przesuwana coraz dalej.

A obrażać ludzi można na różne sposoby. Sprawa jest naprawdę wyjątkowo prosta. Bocznica jest częścią forum. Na forum obowiązuje regulamin, regulamin wspomina o tym, że jego częścią jest netykieta. Netykieta jasno i bezwarunkowo piętnuje porównania i epitety, które zostały użyte w feralnym wątku.

Na każdym forum o zdrowych zasadach, gdzie netykieta jest stosowana, każdy kto pozwala sobie na porównania kogoś do zbrodniczych formacji okupacyjnych, czy też innych o charakterze totalitarnym, przestaje być tolerowany i jest usuwany poza nawias społeczności dyskutującej. Tak stanowi netykieta i zwyczaje przyjęte w społecznościach dyskusyjnych opartych o przyzwoite tradycje dyskusji usenetowych.

Natomiast jeżeli ktoś uważa SM za służby obcej represji, to po prostu idzie tropem myślenia tych, którzy są przekonani, iż władze naszego kraju zaprzedały go innym nacjom. Przykłady takiego schematu myślenia, jak również wyrażania takich opinii w słowach nawet jeszcze bardziej ostrych masz również wśród polityków.

Każdy może uważać i myśleć co chce. Co automatycznie nie oznacza, że ma prawo prezentować swoje "uważania" w sposób który narusza regulamin forum. A który obowiązuje wszystkich bez wyjątku. I na który regulamin sam się zgodził, przystępując do danej społeczności. A jeśli go łamie, to oznacza, że nie szanuje innych współdyskutujących, bo niektórzy z nich mogą sobie nie życzyć takiej formy dyskusji. Co też zresztą miało miejsce, co widać po reakcjach.

I nie ma to nic wspólnego z moim samopoczuciem., skąd w ogóle takie skojarzenie?

Skojarzenie to wynikało z faktu, że osoba o dobrym samopoczuciu ma tendencję do idealizowania zastanej rzeczywistości. W tym wypadku do niedostrzegania niestosowności określonych zachowań. Stąd pozwoliłem sobie na taki komentarz :).

Niestety moderator, niezależnie od samopoczucia, nie może sobie pozwolić na taki luksus, gdyż ma obowiązek chronić wszystkich biorących udział w dyskusjach. I jeśli ktoś narusza zasady, na które wszyscy się zgodzili, to ma obowiązek reagować, niejako z automatu. I nie ma to nic wspólnego z jego poglądami, za czy przeciw danemu tematowi. Tak też się stało i w feralnym wątku.

Mnie też wybitnie nie po drodze z instytucją SM i uważam ją za całkowicie zbędną, w której występuje ogrom patologii. Ale to nie oznacza, że mam pobłażać naruszeniom regulaminu. Sorry, to tak nie działa.

tym samym przyzwalamy na dalsze działanie SM uniemożliwając społeczną dyskusję nad etyką jej pracy. A wręcz zamykaniem watków faworyzujemy jej bezkarne poczynania , karząc winnych działań o dużo mniejszym ciężarze gatunkowym

SławkuR, prezentujesz postawę typowego neofity, z całym jego bezkrytycznym i jakże żarliwym oddaniem sprawie. Niestety, także nadgorliwym. Zawsze potrzeba czasu, wieku i doświadczenia, aby móc "robić" za rzetelnego i obiektywnego i, co najważniejsze, potrafić z umiarem korzystać z przepisów (netykieta, regulamin) i praw (moderacja). Mam nadzieję że kiedyś dojdziesz do tego poziomu...

Z mojej strony to koniec tematu, myślę że nie ma sensu dalej toczyć tę dyskusję, pozdrawiam Staszek.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

tym samym przyzwalamy na dalsze działanie SM uniemożliwając społeczną dyskusję nad etyką jej pracy. A wręcz zamykaniem watków faworyzujemy jej bezkarne poczynania , karząc winnych działań o dużo mniejszym ciężarze gatunkowym

A przeczytałeś ostatni akapit mojej wypowiedzi z tego postu?

http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__st__6450?do=findComment&comment=3075431

A co do wątku pierwotnego, trzeba w takich sytuacjach mieć na uwadze, że aby dyskutować na dowolny temat, należy trzymać się formy zgodnej z przyjętymi przez wszystkich zasadami. Bo w dyskusji zazwyczaj biorą udział także inni. A wszyscy użytkownicy forum podlegają jednakowej ochronie. Proponuję to mieć na względzie na przyszłość i nie będzie dochodzić do takich sytuacji. Powtórzę to po raz kolejny. I mam nadzieję po raz ostatni.

To nie tematyka wątku była problemem I nie ona była przyczyną jego dalszych losów. Problem stanowiła forma niezgodna z zasadami obowiązującymi na Audiostereo. A zasady te, w kwestii formy, są identyczne na całym forum. Także na Bocznicy. Odwołania i porównania do zbrodniczych formacji z mrocznych czasów wojennych są tabu według netykiety. Netykieta obowiązuje na Audiostereo. Można się do woli wyżywać na moderacji, ale to i tak nie zmieni tego faktu.

SławkuR, prezentujesz postawę typowego neofity, z całym jego bezkrytycznym i jakże żarliwym oddaniem sprawie. Niestety, także nadgorliwym. Zawsze potrzeba czasu, wieku i doświadczenia, aby móc "robić" za rzetelnego i obiektywnego i, co najważniejsze, potrafić z umiarem korzystać z przepisów (netykieta, regulamin) i praw (moderacja). Mam nadzieję że kiedyś dojdziesz do tego poziomu...

Z mojej strony to koniec tematu, myślę że nie ma sensu dalej toczyć tę dyskusję, pozdrawiam Staszek.

Akurat uważam, że Twoja diagnoza jest nie trafiona. Posiadam ponad 8 letnie doświadczenie praktyczne w moderacji na forum z blisko 150 tysiącami użytkowników. Odpukać, z niezłymi wynikami. I to był jeden z powodów, dla których zostałem poproszony o wsparcie tutaj i dla których administracja obdarzyła mnie zaufaniem. Nie ma więc mowy o tym co piszesz wyżej.

Aczkolwiek właśnie to doświadczenie jednocześnie podpowiada mi, że właśnie takich reakcji i podobnych zarzutów, czy jeszcze zabawniejszych pod postacią odwołań do honoru jak Kolegi Celeb66, należy się spodziewać w takich przypadkach jak miał tutaj miejsce. Trudno polemizować z oczywistą argumentacją dotyczącą regulaminu, "bo jaki koń jest każdy widzi", więc próbuje się wszelkich dostępnych metod alternatywnych w celu wyrażenia sprzeciwu.

W związku z tym, zgadzam się po całości z twierdzeniem, że nie ma sensu toczyć dalej tej dyskusji. Wyraziliśmy obaj swoje zdania. Obaj mamy równie duże doświadczenie, więc szkoda czasu na "standardowe numery". Uznajmy że ten etap mamy już z sobą. A czas faktycznie pokaże i będziemy się oceniać po efektach :)

Gdybym był nenofitą i stosował bezmyślnie regulamin, to cały problem by nie powstał, bo uczesniczący w nim jeszcze nie wrócili by z poprzedniego urlopu. Za stwierdzenie pod adresem adwersarza, że ma kwalifikacje aby pracować w ambulatorium obozu koncentracyjnego, formalnie dostałby minimum 30 dni, za taki numer. A nie 3. Więc zarzuty o braku umiaru są co najmniej zabawne.

Pozdrawiam

To nie tematyka wątku była problemem I nie ona była przyczyną jego dalszych losów. Problem stanowiła forma niezgodna z zasadami obowiązującymi na Audiostereo. A zasady te, w kwestii formy, są identyczne na całym forum. Także na Bocznicy. Odwołania i porównania do zbrodniczych formacji z mrocznych czasów wojennych są tabu według netykiety. Netykieta obowiązuje na Audiostereo. Można się do woli wyżywać na moderacji, ale to i tak nie zmieni tego faktu

Dlaczego zatem moderacja usuwa tematy w których nie padło żadne słowo obrażające kogokolwiek?

slawus nie wiem gdzie 8 lat moderowales ale chyba na bobasy pl,bredzisz chlopie na dodatek upierasz sie ze masz racje,pod ten punkt regulaminu ktorym sie tak zaslaniasz mozna podciagnac na upartego polowe postow na forum i wykasowac,zobacz jak na innych forach ludzie w slowach nie przebieraja na temat wyzej wymienionej,

formacji

Ukryta Zawartość

i jakos moderatorom to nie przeszkadza,slyszales powiedzenie ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu ?

pewnie w tej chwili juz kwalifikuje sie do bana wedlug twojego toku rozumowania

gdybys zaczynal zdanie jak koledzy wyzej sugerowali od slow "moim zdaniem" dyskusja wygladalaby inaczej ale ty uparcie twierdzisz ze racja jest wylacznie po twojej stronie,a forumowicze to przedszkolaki i tak nalezy ich traktowac a i ze regulamin to swietosc :)

wiec zgadzam sie z kolegami ze dalsza dyskusja z toba sensu nie ma z wiadomych wzgledow

Ukryta Zawartość

Niedługo sławek będzie bronił dobre imię adolfa hitlera - no bo jak można.

W życiu nie spotkałem się z przypadkiem w którym widziałem ukorzenie się moderatora

A obrażać ludzi można na różne sposoby.

Np mówiąc im, że nie umieją przeprowadzać testów porównawczych i wynikającej z tego ich nieudolności w wyciąganiu wniosków.

Na każdym forum o zdrowych zasadach, gdzie netykieta jest stosowana, każdy kto pozwala sobie na porównania kogoś do zbrodniczych formacji okupacyjnych, czy też innych o charakterze totalitarnym, przestaje być tolerowany i jest usuwany poza nawias społeczności dyskutującej. Tak stanowi netykieta i zwyczaje przyjęte w społecznościach dyskusyjnych opartych o przyzwoite tradycje dyskusji usenetowych.

Wiesz że tolerowanie jakiegoś małego zakresu np totalitarnego bez jego ostrego acz kulturalnego napiętnowania (nawet z porównaniem do historii) powoduje przyzwolenia na eskalację takich działań. Tu na forum będą to może i działanie niegroźne (np. jedynie słuszne poglądy w niezbadanej technice audio), ale w takiej osobie utwierdza się przekonanie że takie działania są prawidłowe i eliminowanie osób (przesuwanie ludzi/wątków o odmiennych zdaniach na bocznicę - chodzi o technikę audio) jest dopuszczalne i może być przeniesione przez taką osobę na inne dziedziny życia co może być już bardzo groźne. Czasami przypomnienie komuś już na początku, że ma inklinacje totalitarne mimo że w danym momencie jest na wyrost to moim zdaniem jest słuszne. Trzeba być czujnym żeby pewne zdarzenia z historii znowu nie powróciły. Zalążki takich zjawisk bywają bardzo niewinne.

.....że ma kwalifikacje aby pracować w ambulatorium obozu koncentracyjnego, formalnie dostałby minimum 30 dni, za taki numer.

Oczywiście takie zachowania są niedopuszczalne !!

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Dlaczego zatem moderacja usuwa tematy w których nie padło żadne słowo obrażające kogokolwiek?

Nie wiem niestety o jakie tematy chodzi. Osobiście staram się czegoś takiego nie robić, bo i niby po co? Więc musisz uściślić o co chodzi. Jeśli ktoś jakiś temat usunął, tak jak piszesz, to pewnie kierował się jakimiś konkretnymi przesłankami.

slawus nie wiem gdzie 8 lat moderowales ale chyba na bobasy pl,bredzisz chlopie

Taki "tryb" wyrażania poglądów, jaki prezentujesz, obniża ich jakąkolwiek wartość dyskusyjną, do poziomu w którym jakakolwiek próba polemiki nie ma sensu.

na dodatek upierasz sie ze masz racje,pod ten punkt regulaminu ktorym sie tak zaslaniasz mozna podciagnac na upartego polowe postow na forum i wykasowac,zobacz jak na innych forach ludzie w slowach nie przebieraja na temat wyzej wymienionej,

formacji

http://www.google.pl...w22ooNe_9zbW00g

i jakos moderatorom to nie przeszkadza,slyszales powiedzenie ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu ?

Ale co nas na Audiostereo ma obchodzić zachowanie moderatorów na forum hiphopowo-popkulturowym? Najpierw wyśmiewasz się ze mnie odnośnikiem do bobasy.pl a teraz za wzór cnót moderatorskich stawiasz takie forum. Dość kuriozalna argumentacja :). Może zaraz za wzór cnut wszelakich w kwestii kultury dyskusji, przyjmiemy fora Onetu?

Kolejna rzecz, najpierw kłujecie mnie w oczy rzekomym brakiem wyważenia i bezmyślnością, a teraz tekst o tym że połowa postów powinna podpadać pod regulamin. Jakoś nie widzę, aby połowa postów i wątków miała pod to podlegać. Raptem znikoma część zachowań niektórych pod to podpada. Na tym właśnie polega rozsądek i wyważenie. Nie ma się co bujać "od bandy do bandy", na torze dyskusji. Bo to by było oszołomstwo.

pewnie w tej chwili juz kwalifikuje sie do bana wedlug twojego toku rozumowania

Usiłujesz wywoływać wrażenie, jaki to zły jestem, co to niby nie myślę straszliwego i nie robię. A później będziesz mnie besztać za to właśnie, co Twoim zdaniem pomyślałem i "prawie" zrobiłem :D To jest swoiste samonakręcanie się.

A ja jakoś nie widzę powodu żebyś się kwalifikował do bana. Bo i niby dlaczego? Piszesz w wątku do tego przeznaczonym, masz swoje poglądy i je wyrażasz. Póki robisz to w sposób zgodny z dobrymi obyczajami i nie śmiecisz w obcych wątkach, to wszystko jest ok. A że poglądy są odmienne od moich, to że niby z tego powodu miałbym kogoś banować? To by było chore dopiero. O wtedy, to mógłbyś pisać że jako moderator zachowuję się nieracjonalnie.

gdybys zaczynal zdanie jak koledzy wyzej sugerowali od slow "moim zdaniem" dyskusja wygladalaby inaczej ale ty uparcie twierdzisz ze racja jest wylacznie po twojej stronie,a forumowicze to przedszkolaki i tak nalezy ich traktowac a i ze regulamin to swietosc :)

wiec zgadzam sie z kolegami ze dalsza dyskusja z toba sensu nie ma z wiadomych wzgledow

Myślałem że prowadzimy dyskusję jak dorośli, rozumni ludzie. A w takim gronie każdy wie, że adwersarz wyraża swoje zdanie, bez konieczności podkreślania tego faktu w kółko. Gdybyśmy się traktowali jak forum przedszkolalów, to wtedy Twój zarzut miałby sens. Ale tu znowu "od bandy do bandy". W jednym zdaniu każesz mi zwracać się do forumowiczów jakby byli bezmyślnymi małymi dziećmi. I każdy post powinienem opatrywać wyjaśnieniem "jak krowie na rowie". A zaraz obok rzucasz się, żeby nie traktować Was jak przedszkolaki. To może się zdecyduj na którąś z wersji. Ja się dostosuję wedle woli.

A zapomniałbym, moim zdaniem, to co wszystko wyżej napisałem, to moim zdaniem. Piszę zachowawczo, dopóki się nie zdecydujesz na wersję :-)

Tutaj się zgadzam, z zastrzeżeniem że każdy ma swoje "wiaodome względy". w kakżdym razie wniosek końcowy zbieżny. Więc proponuję go zastosować i zakończyć dyskusję na ten temat. Moim zdaniem, oczywiście proponuję :).

EDIT

Przepraszam za dubla, wysłało się dwa razy, już poprawiłem.

No proszę, jednak warto wychowywać. Moderator się nawrócił i potrafi nie wygłaszać prawd objawionych i jedynie słusznych. Tak tak, podkreślaj to moim zdaniem, to na pewno zadziała. Pani w podstawówce jak kazała 100 razy przepisać coś poprawnie, to uczeń potem już pisał poprawnie :)

Mimo iż być może nadal nie rozumiał, dlaczego tak powinien to pisać...

Osobiście staram się czegoś takiego nie robić, bo i niby po co?

Wszystko przed Tobą ;-).

Więc musisz uściślić o co chodzi.

Ja zauważyłem, że często chodzi o techniczną "obrazę uczuć religijnych" audiofilów (pomiary i powoływanie się na naukę i inne badania) to jest np. ich głębokiej miłości do np. kabli, którymi można formować brzmienie (to tylko jeden z wielu przykładów), a najczęściej (nie zawsze) protestują osoby bliżej lub dalej związane z handlem tymi audio-dewocjonaliami uciekając się często do prowokacji. Przykłady znasz z tego forum na pewno chyba, że niedokładnie śledziłeś rozwój dyskusji w niektórych wątkach.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Tylko - któżby to czytał?

Zobacz ilu użytkowników AS z nim koresponduje, sławek naprawdę ma talent do przekazywania myśli w formie pisemnej, powinien ten talent wykorzystać, ponieważ przyciąga czytelników różnego pokroju myślenia.

Kto wie czy w tej dziedzinie nie spełnił by się bardziej? niż marnować się jako............;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Trzeba te wszystkie wartości i myśli zebrać, wydać w czerwonej miękkiej okładce o małym formacie co by wszędzie można było wsadzić i mieć przy sobie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

nie działają ogłoszenia w "sprzedam" - po jednym następnego nie da się otworzyć!

A coś bliżej, jakiś komunikat masz? I co rozumiesz przez "otworzyć"? Obejrzeć kolejne cudze ogłoszenie, czy dodać swoje nowe? Bo trochę niejasno piszesz. Jeśli ta druga opcja, to zapodaj mi na priva link do tego pierwszego ogłoszenia, po którym się blokuje. Obadamy sprawę....

A ja mam taka propozycje adresowaną . Do SławkaR. Czy mógłbyś wstrzymać się z działaniami jak sąd 24-ro godzinny. Przed chwilą zamknąłeś wątek który jak twierdzisz autor sam sobie go otworzy jak będzie chciał. A może jakby chciał to by go sobie zamknął? Czy Ty czytasz co sam piszesz? Konsultujesz z autorem na PW jakieś własne propozycje a że go nie ma to zamykasz prewencyjnie? Moderuj kolego a nie wcinasz się w zasadność istnienia tematu.

Chwilę potem piszesz : "bo w temacie są opinie osób postronnych" . Kuźwa , przecież to forum publiczne , spodziewałeś się że wątek będzie tylko między 2 osobami . To po kiego nazywacie się "forum"

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

A ja mam taka propozycje adresowaną . Do SławkaR. Czy mógłbyś wstrzymać się z działaniami jak sąd 24-ro godzinny. Przed chwilą zamknąłeś wątek który jak twierdzisz autor sam sobie go otworzy jak będzie chciał. A może jakby chciał to by go sobie zamknął? Czy Ty czytasz co sam piszesz? Konsultujesz z autorem na PW jakieś własne propozycje a że go nie ma to zamykasz prewencyjnie? Moderuj kolego a nie wcinasz się w zasadność istnienia tematu.

Chwilę potem piszesz : "bo w temacie są opinie osób postronnych" . Kuźwa , przecież to forum publiczne , spodziewałeś się że wątek będzie tylko między 2 osobami . To po kiego nazywacie się "forum"

Wątek zamknąłem żeby nie stało się z nim, to co się działo wcześniej. Ty tego nie widzisz, bo musieliśmy ten śmietnik już wysprzątać z tych najbardziej obelżywych postów. Ale od tego co tam było, a co jest widoczne nadal dla moderacji, to węgiel kiełkuje w piwnicy. Temat, co najprawdopodobniej nie było zamiarem jego autora, stał się areną absolutnych bluzgów i gróźb karalnych.

Nie wiem w czym masz problem, że nie możesz sobie poużywać, pod pretekstem "dyskusji"? Zabawkę Ci ktoś odebrał. I manifestujesz rozdrażnienie?

Autor tematu, póki co, jest nieobecny na forum. Pewnie nawet nie ma świadomości co się w nim wyczynia. Wróci, to zrobi wedle uznania. I to będzie Jego suwerenna decyzja. I z pełną świadomością, że jest za tę decyzję, jak i za całą dyskusję, odpowiedzialny.

Wątek, zapewne wbrew Jego intencjom, o których pisze na samym początku, stał się pretekstem i wylęgarnią chamskich tekstów. A zadaniem moderatorów jest pilnować porządku i chronić forum przed syfem. Dlatego wątek zamknąłem. I biorę za tę decyzję pełną odpowiedzialność, jako moderator.

Twój protest został odnotowany w bieżącym wątku. Masz do tego prawo. Aczkolwiek, osobiście, uważam go za kompletnie irracjonalny i pozbawiony podstaw. Chyba, że jedynym Twoim celem bytności na forum jest kłótnia i szukanie dla niej wątków-pretekstów. Na zasadzie, będzie zadyma, będzie fajnie. Wtedy to co innego.

Po**bane. Np. moderator sugeruje, że autor powinien zamknąć wątek i na wszelki wypadek w ślad za sugestią zamyka go w zastępstwie autora. Tak trochę jak w starym komunistycznym kawale: kto jest Twoim bohaterem i dlaczego Lenin...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.