Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Po trzecie, może pan Andrzej, będzie chciał się podzielić w przyszłości, nowymi wytworami swojej pasji. I co w tedy.?

To proste, założy nowy, swój wątek.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Wireless, tylko bez impulsywnych kroków :). Poświęcać konto przez jednego osobnika (do tego moda), który nie potrafi utrzymać emocji na łańcuchu i wyzywa wszystkich swoich przeciwników. Żenujące, ale nie zaskakujące akurat w tym przypadku. Na forum wbrew pozorom jest wielu rzeczowych i miłych użytkowników.

SVART - uważam, że podjąłem właściwą decyzję. Nie mam zamiaru pisać w miejscu, w którym takie zachowania MODERATORA są dozwolone. To jest SKANDAL i to właśnie pisany dużymi literami. I nawet, jeśli te określenia nie dotyczą bezpośrednio mnie, to uważam, że dalej korzystając z tego forum, wyrażam (być może pośrednio) akceptację dla tego typu zachowań. Mojej akceptacji NIE MA. Stąd - ponawiam żądanie usunięcia mojego konta na tym forum.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Po pierwsze jakim prawem. To tak jak byś dał publicznego liścia panu Andrzejowi. To on, dzięki swojej niewyczerpanej życzliwości, tworzył atmosferę tego wątku.

Palton ci nie powiedział? Nie przejrzał listy zalogowanych użytkowników TAM?

:)

W Kole Gospodyń Wiejskich też się nie kłócą. Bo jest tych Pań, zaledwie kilkanaście.

Zebraliście swoje koło gospodyń i dopóki nie przyłączy się do Was, 18 latka, w mini i na 15 cm obcasach, to będziecie poklepywać się po plecach.

Po tym już poleci lawinowo.

Rozumiem, że panuje wolność. Każdy może otworzyć swoje autorskie forum. Lecz nie rozumiem, poco dalej się produkować. Szukać kolejnych haków. Może dlatego, że urażona duma wciąż doskwiera.

Po pierwsze jakim prawem. To tak jak byś dał publicznego liścia panu Andrzejowi. To on, dzięki swojej niewyczerpanej życzliwości, tworzył atmosferę tego wątku.

Po drugie, jak można nazwać wątek" Gramofon Ad Fontes - czy wart swojej ceny ?". Wszyscy wiedzą jak powstają te gramofony. To nie jest mega producent z workiem pieniędzy, tylko prawdziwy pasjonat. Wszystko co wykonane z taką pasją jest warte ceny.

Po trzecie, może pan Andrzej, będzie chciał się podzielić w przyszłości, nowymi wytworami swojej pasji. I co w tedy.?

Chłopie skąd ty się urwałeś ?

uwierz mi ,że moje kontakty z Andrzejem sa bardzo ok i to czy wątek zamykam czy otwieram nie ma wpływu na nie.

Ten watek był jednym z najbardziej popularnych w zakładce ANALOG. Tytuł był tak celowo wymyślony, aby zachęcić do dyskusji i skierować uwagę na ten wspaniały wyrób. Andrzejowi to nie przeszkadzało, a Tobie ..., jak widzę bardzo.

Przez 11 lat napisałeś kila postów i siedziałeś cicho, i teraz się uzewnętrznisz, wyluzuj trochę.

Pisz merytorycznie, albo wcale. Milczenie jest ponoć złotem, nie ....

robiz

Ależ wyciągnęliśmy wnioski. W związku z nadużyciami, odebraliśmy prawo do zamykania tematów.

To dlaczego ciągle jestem zbanowany w wątku Artona?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Zanim się dowiedzieliscie o istnieniu innego miejsca w sieci, gdzie spotykają sie uzytkownicy rowniez AS, wyganialiscie nas stad w niewybredny sposob. Kiedy to stalo sie faktem, probujecie nas obsmiac i rownac do poziomu paltona w wypowiedziach. Sek w tym, ze my Wam źle nie zyczymy, moze dzieki nam uwolnicie sie od wielu problemow ale takze to dzieki nam powstaja zmiany, ktorych bez naszej reakcji by nie było. Niestety jak widzę nie uwolnimy Was od czlowieka, który pelni funkcje moda a zupełnie sie do tego nie nadaje. Byc moze czas pozwoli to zweryfikować.

Pozdrawiam

Chłopie skąd ty się urwałeś ?

Jestem uśpionym agentem, koledzy nie powiedzieli Tobie.

Kolejny, który umie liczyć posty:)

Śledzę poczynania pana Andrzeja, dłużej, niż Ty jesteś na forum.

I wtedy ma mój klubowy watek ;)

To znaczy na Twoim forum. Zagarniesz go dla siebie i nie wypuścisz!!.

Pan Andrzej, pisze na większości polskich for. I będzie to robił nadal, ponieważ jego nie interesują układziki tylko pasja.

Kiedy to stalo sie faktem, probujecie nas obsmiac i rownac do poziomu paltona w wypowiedziach.

Jest całkowicie na odwrót. To Ty równasz użytkowników, którzy nie uczestniczą w tym zamieszanie, do poziomu ziemi. Wg Ciebie śą zaślepieni mistyczną charyzmą Paltona, a bielmo na oczach przysłania im prawdę.

Każdy wg własnej oceny, nie na podstawie Twojej, ocenia co tu się dzieje.

Trzymam kciuki, za tych/te 70 userów. Nie dajcie się wmanipulować w kolejną drakę.

Każdy kto zamknie wszystkie swoje tematy dokonując przy tym wpisu może zostać zbanowany.

To teraz zadam powtórnie pytanie bezpośrednio do administracji: czy z tego powodu mój wątek w zakładce Analog został zamkniety, a dokłądniej rzecz biorąc nie ma mozliwości ponownego jego otwarcia?

Jesli tak to ostrzeżenie dotyczyło zbanowania, a nie uniemozliwienia otwierania i zamykania wątku.

Jesli nie to jaka jest przyczyna?

Regulamin nie został naruszony, dobre obyczaje nie zostały przekroczone. Jesli to to ja nie zostałem poinformowany czy ostrzeżony. Zawartośc mojego wątku nie naruszała regulaminu forum, możliwość zamykania i otwierania wątku też była zgodna z regulaminem forum.

Dostane jakieś wyjaśnienie?

Pozdro

Oczywiście zajrzałem na wspomniane forum. Okazuje się kolego GratefullDe, frywolny i kilku jeszcze, że jesteście dwulicowymi chamami.

kolego moderatorze; w każdym normalnym i cywilizowanym miejscu wyleciałbyś na zbity pysk,za powyższy tekst!!!!!!!! tylko nie na A-S. akurat ty skompromitowałeś się tutaj nie tylko jako moderator-nieudolny i stronniczy-ale również jako człowiek.o ile mogłem ci współczuć,że byłeś flekowany za nieumiejętnie dobierane znajomości i parcie na świecznik to obecnie przekroczyłeś wszelkie możliwe normy przyzwoitości.

pytanie do Administracji brzmi: czy moderator może wypowiadać się w podobnym tonie o uczestnikach?jakie zamierzacie wyciągnąć wnioski w sprawie wypowiedzi Paltona?

Zanim się dowiedzieliscie o istnieniu innego miejsca w sieci, gdzie spotykają sie uzytkownicy rowniez AS, wyganialiscie nas stad w niewybredny sposob. Kiedy to stalo sie faktem, probujecie nas obsmiac...

Bo wyszło szydło z wora.

Od samego początku chodziło tylko o to, żeby odstrzelić znienawidzonego moda, a gdy to się nie udało, to stwierdziliście że nic tu po was.

I ja to jestem w stanie nawet zrozumieć (też kiedyś miałem dziewięć lat, chodziłem do podstawówki i nie lubiłem pani od polskiego)

tylko zastanawia mnie jedno - po co przez te pięć dni tłukłeś w klawiaturę kocopoły o jakichś zmianach,

skoro od poniedziałku Ty i pozostali już wiedzieliście, że co by się tutaj nie wydarzyło, to i tak sobie stąd pójdziecie?

Tym bardziej mnie to zastanawia, że udział w proteście miał polegać chyba na tym, że się tutaj nie logujecie i nie piszecie,

a z tego co ja tu widzę, to od początku protestu nie było jednej godziny, żeby któryś z was czegoś tu nie napisał.

Kiedy pięć dni temu pisałem, że w tej szopce chodzi tylko o wyeliminowanie Paltona, bo paru gości ma takie widzimisię,

to wszyscy rękami i nogami się zapierali, że wcale nie, że to tylko troska o forum, a Palton to tak tylko przy okazji...

No i co się teraz okazuje? Żenua, panowie, żenua.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Bo wyszło szydło z wora.

Od samego początku chodziło tylko o to, żeby odstrzelić znienawidzonego moda,

Teraz takim tekstem jw. i wczesniejszymi tenże mod chyba się sam odstrzelił.

Nie sądzę żeby administracja mogła tolerować takie odzywki i zachowania.

Jak napisałem w jednym z poprzednich postów ... bycie moderatorem nie jest wieczne.

Cytuję par.6 ust.5 regulaminu:

"Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest:

zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

rozpowszechnianie za pośrednictwem Forum treści obraźliwych, obscenicznych lub naruszających powszechnie uznawane zasady etyczne."

Moderator jest takim samym użytkownikiem jak każdy inny i regulamin obowiązuje Go/Ją w sposób identyczny.

Pozdro

pytanie do Administracji brzmi: czy moderator może wypowiadać się w podobnym tonie o uczestnikach?jakie zamierzacie wyciągnąć wnioski w sprawie wypowiedzi Paltona?

wszystkich ponoszą emocje... dlatego proponuje zakończyć dyskusję

a administracja będzie dążyć do tego, aby nikt nikogo nie obrażał, ani nie prowokował

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Teraz takim tekstem jw. i wczesniejszymi tenże mod chyba się sam odstrzelił.

Nie sądzę żeby administracja mogła tolerować takie odzywki i zachowania.

Oj tam, przecież można napisać że był akurat niedysponowany ....na zwolnieniu L4 ;-)

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

To czemu Palton pisze takie farmazony?

Czekamy niecierpliwie...:)

Palton jest tylko człowiekiem. A każdy człowiek ma jakieś granice tolerancji nagonki na niego i zaszczucia. Nawet jeśli pełni rolę moderatora, to nadal pozostaje człowiekiem z ludzkimi odruchami.

A jeśli nie wiesz o czym piszę, to zajrzyj do stopki Szymona i jego avatara, gdzie w sposób urągający wszelkim zasadom kultury dyskusji na forach, za pomocą manipulacji dostępnymi narzędziami, zwielokrotnia teksty o charakterze personalnej nagonki. I robi to w ramach personalnego odwetu. Mało tego, nie reaguje na wszelkie prośby administracji, aby zaprzestał tych szkodliwych i karygodnych działań.

O innych zdarzeniach o charakterze prowokacyjnym, wyśmiewaniu czyjejś rodziny, itp. nawet nie wspominam, bo to jest już totalnie niedopuszczalne zachowanie.

Z tego punktu widzenia, najzwyczajniej ludzkiego, nie dziwię się Paltonowi. Chociaż jako moderator, nie popieram takiej formy Jego reakcji. Bo czasem reakcją emocjonalną, która jest specjalnie i z wyrachowaniem prowokowana przez adwersarzy, to taką reakcją sam sobie szkodzi. Ale jak wspomniałem, jest tylko człowiekiem, o ludzkich cechach, a nie cyborgiem o nieskończonej tolerancji na szczucie i nagonkę personalną.

I wcale nie ma w tym powodu, do emotikonek z uśmieszkami, wręcz przeciwnie :-(

Takie jest moje zdanie, jako normalnego człowieka, wyznającego konkretne wartości moralne i ceniącego sobie honor i uczciwość, także w kontaktach z innymi. Dość już tego. Czas najwyższy skończyć z taką formą "dyskusji" za pomocą personalnej nagonki, w miejsce dyskusji merytorycznych. Bo to do niczego rozsądnego nie doprowadzi.

Będą zmiany na forum. Pisaliśmy o nich, cierpliwie ignorując zaczepki. Ich charakter wstępnie został opisany, a szczegóły ogłosi przedstawiciel właściciela forum w stosownym czasie.

A ze swej strony kończę uczestnictwo w tym żenującym spektaklu mającym na celu wyłącznie podsycanie złych emocji. Jasno widać intencję niektórych w niej uczestniczących, dla których "im gorzej i bardziej chamsko i zaczepnie, tym lepiej" bo pozwala im udowodnić swoją rację i zaciemnić sytuację.

Tak jak Admin1 napisał, popieram w całej rozciągłości. Czas zakończyć tę dyskusję, jeśli to w ogóle można było dyskusją nazwać.

a, że udział w proteście miał polegać chyba na tym, że się tutaj nie logujecie i nie

............czego Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie umiał. innymi słowy:jak nie potrafisz zrozumieć kilku linijek tekstu-to się nie nadwyrężaj!

wszystkich ponoszą emocje... dlatego proponuje zakończyć dyskusję

a administracja będzie dążyć do tego, aby nikt nikogo nie obrażał, ani nie prowokował

mogłbyś to rozwinąć? bo na razie przeważa retoryka z czasów Gomółki i roku68.
Gość rydz

(Konto usunięte)

Witam!

Jak widzę Administracja / Moderacja pewnego ranka obudziła się z ręką w "nocniku".

Jakiś ratunek dla tego forum ? zmiany-zmiany moderacji bo tu konflikt duży.

Ponad siedemdziesięciu aktywnych na tym forum wypłynęło , w zakładkach tematycznych dno.

Kolega hi_aro bardzo aktywny ,tyle że nie tam gdzie trzeba , zakładki tematyczne mu obce ? - może by się wykazał wiedzą ? :)

Szanowna Administracjo , czas na działanie bo odejdzie stąd jeszcze wielu .

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Rzadko tam zaglądałem, bo w ogóle rzadko zaglądam na forum (zawód mam wymagający ostatnio maksimum uwagi). Z nikim też się nie kłóciłem mam nadzieję. Ale widzę, ze tam panowie we własnym gronie pobili się wałkami od kanapy a potem uznali, że miejsce gdzie się pobili już zatrute jest krwią bratnią i trzeba się wynieść. Nie wiem co można by zrobić w takiej sprawie. Jak im tu już nie pachnie, to przecież mówi się trudno. Państwo najwyraźniej sami się nie dogadywali między sobą. Przecież administracja nie będzie dorosłych ludzi godzić czy coś.

+1

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Bo wyszło szydło z wora.

Od samego początku chodziło tylko o to, żeby odstrzelić znienawidzonego moda, a gdy to się nie udało, to stwierdziliście że nic tu po was.

I ja to jestem w stanie nawet zrozumieć (też kiedyś miałem dziewięć lat, chodziłem do podstawówki i nie lubiłem pani od polskiego)

tylko zastanawia mnie jedno - po co przez te pięć dni tłukłeś w klawiaturę kocopoły o jakichś zmianach,

skoro od poniedziałku Ty i pozostali już wiedzieliście, że co by się tutaj nie wydarzyło, to i tak sobie stąd pójdziecie?

Tym bardziej mnie to zastanawia, że udział w proteście miał polegać chyba na tym, że się tutaj nie logujecie i nie piszecie,

a z tego co ja tu widzę, to od początku protestu nie było jednej godziny, żeby któryś z was czegoś tu nie napisał.

Kiedy pięć dni temu pisałem, że w tej szopce chodzi tylko o wyeliminowanie Paltona, bo paru gości ma takie widzimisię,

to wszyscy rękami i nogami się zapierali, że wcale nie, że to tylko troska o forum, a Palton to tak tylko przy okazji...

No i co się teraz okazuje? Żenua, panowie, żenua.

Przestań wstawiać pierdoły. Bronię tutaj przede wszystkim zakładki Analog, która jakoooooś tam mimochodem w związku ze Starym Audiofilem została zrównana przez zombie i moderatorów do poziomu troli, chamów i tak dalej i tak dalej.

Ustalenia protestu złamałem i moze dwie osoby z tej zakładki. Reszta trzyma twardo fason, więc nie wiem o co się rzucasz.

Czy chodziło o wyeliminowanie Paltona? Wiesz, że tak na oko 90% tej zakładki nie wyściubia nosa poza swoją zakładkę? Palton nie moderuje tej zakładki.

Jesteś w stanie wyciągnąć jakieś logiczne wnioski?

Owszem podnosiłem problem jakości moderacji, ale chyba nie zdarzyło mi się tego zrobić tutaj personalnie?

Bo wiem, że to brak jasnych reguł powoduje, że muszą się domyślać jak mają postąpić, a powinni działać jak automaty.

• Użytkownicy+

Podtrzymuje swoją wypowiedź. To nie żadne emocje, tyko stwierdzenie faktu.

Jeśli ktoś rozmawia z inną osobą, a JEDNOCZEŚNIE obrabia jej d.... i nazywa ja na innym forum "idiotą", to jest chamem. Tu absolutnie nie ma żadnego nadużycia, nic nie jest obraźliwe. To FAKT. Jeśli ktoś uważa inaczej to oznacza, że jest skrajnie nieobiektywny.

Jak?

Hmm, rzeczywiście nie widać możliwości zamknięcia konta . Zgłaszam wobec tego oficjalnie wniosek do zarządu o umożliwienie " samolikwidacji " uczestnikom forum.

Z tego punktu widzenia, najzwyczajniej ludzkiego, nie dziwię się Paltonowi. Chociaż jako moderator, nie popieram takiej formy Jego reakcji.

Sławek, błagam. Podobnym tłumaczeniem i całym Twoim wpisem jednym przyzwalasz na chamskie odzywki, bo jeśli on może i ma ku temu powód, to dlaczego nie mogą tego robić inni? Potem tylko wystarczy takiemu napisać, że mnie poniosło, jestem tylko człowiekiem etc. Tłumaczysz ludzie odruchy, takie odruchy? Ja rozumiem, że chronicie w pewien sposób "swojego", ale wszystko ma chyba swoje granice. Na takie teksty nie powinno być przyzwolenia nigdzie i dla nikogo, do tego żadnych tłumaczeń. Przy jakiejś okazji pisał parę stron wcześniej bodajże nawet Elberoth + ktoś jeszcze. Zresztą Wasz kolego chyba jest zdrowy na umyśle, choć kompletnie nierozważny, jeśli wypisuje podobne rzeczy, stąd podobne tłumaczenie jest jak tłumaczenie mamy, której 5-letni synek był niegrzeczny w piaskownicy. Dla mnie wyzywanie publicznie (forum bez wątpienia jest publiczne) od dwulicowych chamów jest dowodem nie tylko braku podstawowych zasad wychowania, ale i oznaką słabości, bo i jak to inaczej wytłumaczyć. Facet z jajami załatwia takie rzeczy inaczej, a nie sięga tak słabych i niskich lotów perswazji.

Podobnym postem tylko eskalujesz całe napięcie na forum, a potem się dziwicie, że ludzie się na Was uwzięli i są negatywnie nastawieni. Ja nie byłem i nie jestem, ale jak obserwuję to wszystko, to ogarnia mnie zażenowanie. Weźcie się wreszcie porządnie do roboty i zróbcie coś z tym bałaganem, bo jest tylko gorzej, a nie lepiej. I proszę bez metod typu kary, nie żyjemy w średniowieczu i nie polujemy na czarownice. Im więcej ograniczeń, tym gorzej dla forum, przynajmniej wg mnie.

Jeśli ktoś rozmawia z inną osobą, a JEDNOCZEŚNIE obrabia jej d.... i nazywa ja na innym forum "idiotą", to jest chamem. Tu absolutnie nie ma żadnego nadużycia, nic nie jest obraźliwe. To FAKT. Jeśli ktoś uważa inaczej to oznacza, że jest skrajnie nieobiektywny.

Paltonie, nie dość, że jesteś niewychowany (nic nie usprawiedliwia podobnego zachowania, widocznie jednak taki styl Tobie najbliższy i z którym się identyfikujesz), to jeszcze do tego arogancki, butny oraz niesłowny. Jeśli Cię tak faktycznie nazwali, to trzeba to było załatwić w inny sposób. Masz w ogóle jakieś minimum godności? Mniemam, że nie. Niemniej, miałeś już niczego od siebie nie dodawać. Zamilcz więc proszę wreszcie, zgodnie z Twoją deklaracją. Choć raz dotrzymaj słowa.

czy mógłbyś wskazać miejsce gdzie wyraziłem się o tobie w powyższy sposób?

pytanie do administracji było wyżej- i w dalszym ciągu jest aktualne?

Facet z jajami

na pewno nie obrażasz moderacji albo kogoś? :) :)

sprawdziłeś to gdzieś? bo wiesz.... :)

Svart - szkoda, że nie można postawić więcej piw :)

(a swoją drogą kto pije piwo z lodem?)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

na pewno nie obrażasz moderacji albo kogoś? :) :)

Absolutnie nie było to moim zamiarem, ale jedynie apelem o ogarnięcie się wreszcie. Nie sprawdzałem i nie mam zamiaru... dziwisz się? Martwię się o moje własne :-P

Zamiast wirtualnych szklanek wolę na żywo i nie piwo, tylko coś mocniejszego, w każdym razie dzięki! :-D. Jestem otwarty na drinkowanie, a jeśli masz ładną pełnoletnią siostrę, to weź ją proszę z Tobą :-P. Całe te szklanki to jedynie w pewnym sensie zmora tego forum i przyczynek do wielu "bijatyk", tylko w imię czego i po co? Powinni je znieść.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.