Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę rozmowy ze Starym Audiofilem. W tej chwili jest bez zmian.

Generalnie nie planujemy odbanowywać w tej chwili.

Palton ma się dobrze.

Przypomnę, że każdy atak personalny na moderatora będzie karalny wg regulaminu moderacji (czyli punkty, a nawet możliwy jest ban od admina).

Pewnie długo nie będę czekał na zbanowanie:) Ogólnie osoby posiadające dużą wiedzę i napiętnujące totalne głupoty w dziedzinie audio są niewygodni i psują rynek handlarzom hifi szrotem. Takie jest życie ale ja poglądów nie zmieniam.

Co z tych rozmów wynika? Ma ultimatum, że jak nie będzie dokuczał farbowańcom to może pisać czy ma zmienić się w potulnego i ślepego misiaczka? Zależy Wam na wysokim poziomie i krytykowaniu absurdów w audio czy wolicie potulne i tępe baranki?

Czy będą kary dla szrot handlarzy oferujący Swój złom użytkownikom na pw? Bum1234 miałeś takie propozycje?

Może otrzymam punkty karne zaocznie jako bardzo niewygodny oponent. Jak tydzień nie pisałem to robactwo od razu się rozpełzło :)

Zależy Wam na wysokim poziomie i krytykowaniu absurdów

krytykowanie tak, ale kulturalne, merytoryczne i kreatywne

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Admin1, jak dodać napis nad awatarem? Niekoniecznie taki jak u Ciebie ;-)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

Uprzedzając pytania: temat może być "wyciągnięty" z archiwum i przywrócony do normalnego funkcjonowania. Jeśli zajdzie taka potrzeba należy to zgłosić moderacji/administracji. Nie powinno być jednak zbyt wiele takich sytuacji.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

krytykowanie tak, ale kulturalne, merytoryczne i kreatywne

Jak kulturalnie i kreatywnie skrytykować niereformowalnego imbecyla? Może tzreba stworzyć odpowiedni zasób słów, z których można korzystać. Poniżej lista proponowanych przekleństw:

Kurka wodna, o kurczę, o kurna Olek, motyla noga, do jasnego pierona!, niech to dunder świśnie!, do jasnych kominów! (używane w Wielkopolsce), psiakość! (również psiakostka!), psiakrew/psiajucha!, kurczę blaszka, ja nie mogę!, do stu piorunów!, niech to kule biją i najostrzejsze ad personam Ty kapuściany łbie:)

Jak kulturalnie i kreatywnie skrytykować niereformowalnego imbecyla? Może tzreba stworzyć odpowiedni zasób słów, z których można korzystać. Poniżej lista proponowanych przekleństw:

Kurka wodna, o kurczę, o kurna Olek, motyla noga, do jasnego pierona!, niech to dunder świśnie!, do jasnych kominów! (używane w Wielkopolsce), psiakość! (również psiakostka!), psiakrew/psiajucha!, kurczę blaszka, ja nie mogę!, do stu piorunów!, niech to kule biją i najostrzejsze ad personam Ty kapuściany łbie:)

Szymon, ufam, że będziesz używał łagodnego języka (np. "motyla noga" jest dopuszczalne). Nawet jak się denerwujesz, to proszę Cię o kulturalne wypowiedzi, po prostu asertywnie!

Moja prośba o kulturę wypowiedzi, dotyczy wszystkich użytkowników.

Recenzje płyt, konkursy, wejściówki, wydarzenia, newsy:
Magazyn Kulturalny Audiostereo zaprasza!

Inwektyw używają zazwyczaj osoby mające niewielki zasób słownictwa oraz brak dystansu do samego siebie.

I to właśnie był przykład krytyki, mam nadzieję że zrozumiały.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wyłączyłem na chwilę dodatek filtrujący dla naszego Forum i co widzę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27349-0-23978400-1400768271_thumb.png

Ki diobeł?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość vasa

(Konto usunięte)

Inwektyw używają zazwyczaj osoby mające niewielki zasób słownictwa oraz brak dystansu do samego siebie.

To nie jest takie proste.

Użycie inwektyw przez osobę kulturalną, operującą bogatym słownictwem i to w wielu językach często jest podyktowane koniecznością dostosowania się do poziomu zrozumiałego przez interlokutora.

Niestety sytuacja odwrotna nie występuje w przyrodzie.

Wyłączyłem na chwilę dodatek filtrujący dla naszego Forum i co widzę?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27349-0-23978400-1400768271_thumb.png

Ki diobeł?

Kliknąłem na zdjęcie i mnie wywaliło. WTF? Czary? :-) ( tego nie było w wykazie)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

To nie jest takie proste.

Gdyby to było proste, każdy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) by to potrafił. Ale nie jest. W audio też jest podobnie - każdy potrafi wydać większe pieniądze, ale niewielu potrafi z tego zrobić system który gra muzykę.

Forum jest akurat miejscem gdzie taką umiejętność można trenować, bo w przypadku wpadki rzeczywiste konsekwencje są mało dotkliwe. Nie mówiąc o tym że przepływ informacji jest dużo łatwiejszy.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

pieram na obserwacji, że dlugie wątki otwierają sie znacznie dlużej.

Jaro cicho bo będą przycinać miast poprawiać.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Azus, ale jaki ma to związek z tym wątkiem? Fakt że to przyzwoita angielszczyzna, ale gołym okiem widać że to marketing szeptany, zresztą na naszym forum od dzisiaj rana niedozwolony. Nie powinieneś mieć mi za złe że wpis ukryję - na razie bez ostrzeżenia - mogłeś nowego regulaminu jeszcze nie przeczytać.

Być może - ale naprawdę mnie nie interesuje co się tam dzieje - mógłbym przyjmować zakłady jak się to skończy i zarobić na tym fortunę. Bardziej mnie interesuje co dzieje się tutaj - widzę że tematyka zaczyna być dowolna więc może już czas zacząć dyskusję na temat punktów reputacji? Bo zdania są bardzo podzielone, ale mają wspólny mianownik - obecny system się nie sprawdza zupełnie.

Można nagradzać posty, a nie użytkowników. Albo wywalić to w cholerę. Albo zostawić, bo lepsze jest wrogiem dobrego.

Albo - najlepiej - wywalić dodawanie punktów na Bocznicy.

Albo - najlepiej - wywalić dodawanie punktów na Bocznicy.

To wydaje się oczywiste, bo niby z jakiej okazji reputacja na forum audio ma zależeć od dyskusji na tematy zupełnie z audio nie związane. Nawet gdyby to zostało zrobione - wciąż zachodzi inne pytanie: czy te punkty komukolwiek w czymś pomagają?

Wywalenie punktów tylko z bocznicy dalej nic nie da. Zawsze najwięcej lajków dostają: cięte riposty, śmieszne memy oraz trafne "diagnozy" :)

Najlepiej wywalić to w cholere, albo nic nie ruszać tylko tych audioholików do n-tej pozamieniać na, bo ja wiem, "Popularny"?

To szklaneczki też chyba do kosza. Albo, jak wcześniej ktoś dość sensownie proponował - by zamienić je na coś w rodzaju "dziękuję" - jest to praktykowane na wielu zagranicznych forach, używane w sytuacjach gdy ktoś pomógł rozwiązać problem.

Wówczas też potrzebna byłaby informacja kto takie podziękowania składa.

Melbiku drogi :) a pamiętasz naszą dyskusję z przeszłości? Zmienił się silnik forum, wprowadzono plusiki i minusiki, potem była ankieta i wywalono punkciki, potem znowu wprowadzono (arbitralnie) ale tylko plusiki...

Pamiętam to aż za dobrze. Tyle że wówczas to nie służyło niczemu praktycznemu, jedynie przechylaniem wskazówki zebranych punktów w te lub we wte - więc wszyscy bawili się tym jak dzieci. Tutaj proponuję coś innego - takie podziękowanie nie wpływałoby na żadną reputację autora wpisu, a jedynie informowało kto takiego podziękowania udziela - tyle i aż tyle.

Jaro cicho bo będą przycinać miast poprawiać.

Hihihi...

Całkiem możliwe niestety :-).

Już dawno temu zaobserwowałem, że długie wątki w których wskazujemy na ich koniec (co zakładam jest normą) otwierają sie o wiele dłużej niż krótkie.

Technicznie nie ma to uzasadnienia, bo trzymanie wskaźnika do ostatniej strony praktycznie nic nie kosztuje a załatwia problem raz na zawsze we wszystkich wątkach.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.