Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

na innych portalach jest piwo. no ale po audiofilsku, to raczej szklaneczka whisky pasuje - tyle, że ta nie bardzo wygląda.

540px-Glass_of_whisky.jpg - a może taka?

Tak, to szklanka. Ikonka może nie jest idealna, ale ma to być symboliczne postawienie kolejki ;-)

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Aktualizacja silnika była niezbędna. Wiązało się to przede wszystkim ze względami bezpieczeństwa, a poprawiona skórka mobilna czy autosave treści podczas pisania są "dodatkiem" czy, jak pewnie wolicie, "skutkiem ubocznym".

Przed tym, jak wyciągniecie widły i pochodnie, może wzięlibyście pod uwagę fakt, że wiele zmian zostało wprowadzonych do nowej wersji silnika odgórnie ze strony Invision Power. Po to są takie tematy jak ten, żeby zgłaszać swoje uwagi. Nie pasuje Wam coś? OK, zamiast marudzić, podajcie lepsze rozwiązanie - jeśli większość je zaakceptuje, postaramy się je wprowadzić w miarę mozliwości.

A zanim spalicie mnie na stosie, to mała prośba (skazańcom się podobno ostatniej posługi nie odmawia), przy zgłaszaniu błędów proszę o podanie przynajmniej przeglądarki (najlepiej z wersją), rozdzielczości, adresu URL, skórki, na której błąd się pojawił i jeśli to możliwe... screeny mile widziane:)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Aktualizacja silnika była niezbędna. Wiązało się to przede wszystkim ze względami bezpieczeństwa, a poprawiona skórka mobilna czy autosave treści podczas pisania są "dodatkiem" czy, jak pewnie wolicie, "skutkiem ubocznym".

Przed tym, jak wyciągniecie widły i pochodnie, może wzięlibyście pod uwagę fakt, że wiele zmian zostało wprowadzonych do nowej wersji silnika odgórnie ze strony Invision Power. Po to są takie tematy jak ten, żeby zgłaszać swoje uwagi. Nie pasuje Wam coś? OK, zamiast marudzić, podajcie lepsze rozwiązanie - jeśli większość je zaakceptuje, postaramy się je wprowadzić w miarę mozliwości.

A zanim spalicie mnie na stosie, to mała prośba (skazańcom się podobno ostatniej posługi nie odmawia), przy zgłaszaniu błędów proszę o podanie przynajmniej przeglądarki (najlepiej z wersją), rozdzielczości, adresu URL, skórki, na której błąd się pojawił i jeśli to możliwe... screeny mile widziane:)

Stare!

Gość partick

(Konto usunięte)

Bo to wygląda na wersje beta, a nie finalny efekt.

dobrze, że nie alfa ;) jest cały tydzień na poprawki i już na weekend powinno być w miarę dobrze, jak mniemam :-)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Kurcze, czy ostatnia kolumna forum (Ostatni post) musi zajmować tyle miejsca?!? A jednocześnie tytuły wątków ściśnięte jak śledzie w beczce.

Czy Admin tego nie widzi????!!!!????

• Administratorzy

Admini nie widzą, bo mają monitory z FullHD:

tematy.JPG

Jakie Wy macie rozdzielczości?

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

1024x768; najnowszy Firefox.

Ale rozdzielczość chyba nic nie ma do proporcji? U mnie "Ostatni post" jest najszerszy i za cholerę nie idzie tego zmienić. Pewnie rozmiary "tabelki" są zapisane "na twardo".

A tak poza tym, to stronę/software projektuje się tak, żeby chodziła na jak największej ilości sprzętu/konfiguracji. Nie jest sztuką zaprogramować na swoją własną maszynę/konfigurację.

Słyszeliście panowie "Staff" o zasadzie "lowest common denominator"?

Acha, jeszcze jedno: jakie jest teraz kodowanie znaków? Bo sporo krzaków się pokazuje na różnych elementach.

Gość partick

(Konto usunięte)

Tak, to szklanka. Ikonka może nie jest idealna, ale ma to być symboliczne postawienie kolejki ;-)

to ja od razu podam, w nawiązaniu do mojego postu o zbyt dużej czcionce, Firefox 10.0.2 i rozdzielczość 1920x1200.

Dodaj na blog ?

o cholera, może wyczyść pamięć podręczną i zrestartuj przeglądarkę.

BTW. czcionka w postach jest OK - dzięki :)

o właśnie, reputację można by było zmienić na: szklaneczki postawione i szklaneczki otrzymane - wyświetlane pod avatarem w wątkach.

rep_up.pngPostawione: 25 / Otrzymane: 12 - coś w ten deseń ;-)

W dalszym ciągu opcje nie zmień styl, mój profil nie działają, a kolor blady blue jest dobry, ale chyba w prosektorium.

No i edycja postów też nie robi ;) Trochę jest to nieprofesjonalne!!!

Parker's Mood

Administratorzy są jak nasi politycy tworzą , wymyślają nie żeby było lepiej lecz inaczej !

Mnie osobiście układ i szata graficzna najbardziej odpowiadała ta sprzed dwóch czy trzech lat .

Piotr

A tak poza tym, to stronę/software projektuje się tak, żeby chodziła na jak największej ilości sprzętu/konfiguracji. Nie jest sztuką zaprogramować na swoją własną maszynę/konfigurację.

Słyszeliście panowie "Staff" o zasadzie "lowest common denominator"?

Acha, jeszcze jedno: jakie jest teraz kodowanie znaków? Bo sporo krzaków się pokazuje na różnych elementach.

po pierwsze - jam niewiasta :)

a po drugie - jak już wcześniej wspomniałam, obecne layouty opierają się na layoutach bazowych najnowszego IPBoard'a. Nowa wersja wprowadziła rewolucję w skinach i layoucie, z którą walczymy już od jakiegoś czasu. Wersja, którą postanowiliśmy Wam zaprezentować przeszła wiele przeróbek od tej "gołej" i cały czas jeszcze nad nią pracujemy, co - mam nadzieję - widać.

Włożyliśmy wiele wysiłku, żeby jak najbardziej przypominała poprzednią wersję.

Gość partick

(Konto usunięte)

Admini nie widzą, bo mają monitory z FullHD:

post-24830-0-15126100-1330518919_thumb.jpg

Jakie Wy macie rozdzielczości?

normalne 16:10 a nie 16:9 - czyli 1920x1200.

a jak jeszcze powiem, że na 27", a nie na 24, to zdaję sobie sprawę, że parę osób mogę wq... no ale pixel 0.303 to balsam dla oczu, jeżeli spędza się długie godziny przy kompie :)

• Administratorzy

o właśnie, reputację można by było zmienić na: szklaneczki postawione i szklaneczki otrzymane - wyświetlane pod avatarem w wątkach.

Postawione: 25 / Otrzymane: 12 - coś w ten deseń ;-)

Pomyślimy, otrzymane w sumie już są, ewentualnie dodać te postawione.

W dalszym ciągu opcje nie zmień styl, mój profil nie działają, a kolor blady blue jest dobry, ale chyba w prosektorium.

U innych działają, coś Javascripty u Ciebie nie działają. Mogę tymczasowo sam zmienić Ci skórkę na inną.

Gość partick

(Konto usunięte)

Pomyślimy, otrzymane w sumie już są, ewentualnie dodać te postawione.

no właśnie, dane już są. kwestia pokazania pod avatarem - czyli co pokazujemy oprócz ilości postów i daty rejestracji.

Rozumiem wysiłek, starania itp. Ale proszę odpowiedzieć na pytanie następującej treści:

Dlaczego inne fora potrafią zachować swój wizerunek graficzny mimo aktualizacji oprogramowania, które ze względów bezpieczeństwa jest niezbędne?

Czy aby zmiana formy graficznej nie jest wynikiem pomysłu jakiegoś geniusza od marketingu?

Jest to ostatnio bardzo modny sposób na "pozyskiwanie nowych klientów" lub jak kto woli "poszerzanie targetu".

Takie rzeczy jak tradycja, zaufanie, wiarygodność to pojęcia w czasach obecnych tracące na znaczeniu, zwłaszcza w oczach specjalistów od marketingu i zarządzania, którzy zdają się całkowicie polegać na poczynaniach swoich kolegów od tzw. PR - czyli to co oni spieprzą, PRowcy, przy pomocy odpowiedniej propagandy szybko zatuszują.

• Administratorzy

bum1234: forum jest oparte o ogólnodostępny silnik IPBoard. Zrobiliśmy przejście z 3.1 na 3.2, w którym autorzy całkowicie przeprojektowali skórki. Staraliśmy się zachować wcześniejszy wygląd na ile to możliwe, ale jak widać pojawiły się pewne "kwiatki", jak np. zgłaszana przez Wasz sztywna szerokość w spisie tematów.

Rozumiem, ale gdybym to ja przeprowadzał aktualizację, przygotowałbym wcześniej silnik na innej maszynie tak, aby był graficznie maksymalnie zbliżony do poprzedniej wersji, a dopiero potem aktualizowalbym. Inaczej pracuje się na żywym organiźmie - zupełnie jak microsoft, ktory z reguły etap testowania produktu zrzuca na klienta, sprzedając mu rzecz niewykończoną i nie do końca przemyślaną.

• Administratorzy

bum1234: tyle, że tak było. Były testy zamknięte, do których mieli dostęp także moderatorzy.

Rozumiem wysiłek, starania itp. Ale proszę odpowiedzieć na pytanie następującej treści:

Dlaczego inne fora potrafią zachować swój wizerunek graficzny mimo aktualizacji oprogramowania, które ze względów bezpieczeństwa jest niezbędne?

Czy aby zmiana formy graficznej nie jest wynikiem pomysłu jakiegoś geniusza od marketingu?

Jest to ostatnio bardzo modny sposób na "pozyskiwanie nowych klientów" lub jak kto woli "poszerzanie targetu".

Takie rzeczy jak tradycja, zaufanie, wiarygodność to pojęcia w czasach obecnych tracące na znaczeniu, zwłaszcza w oczach specjalistów od marketingu i zarządzania, którzy zdają się całkowicie polegać na poczynaniach swoich kolegów od tzw. PR - czyli to co oni spieprzą, PRowcy, przy pomocy odpowiedniej propagandy szybko zatuszują.

proszę te pytania skierować do Invision PowerBoard

Rozumiem, ale gdybym to ja przeprowadzał aktualizację, przygotowałbym wcześniej silnik na innej maszynie tak, aby był graficznie maksymalnie zbliżony do poprzedniej wersji, a dopiero potem aktualizowalbym. Inaczej pracuje się na żywym organiźmie - zupełnie jak microsoft, ktory z reguły etap testowania produktu zrzuca na klienta, sprzedając mu rzecz niewykończoną i nie do końca przemyślaną.

a jak myślisz, czym zajmowałam się od grudnia?

...a jak jeszcze trochę pomarudzicie - uruchomię Wam tylko oryginalną "gołą" skórkę IPBoarda jako jedyną i cofnę poprawki w kodzie silnika, żebyście mogli zobaczyć różnicę :P

ODPOWIEDŹCIE ADMINY -PO CO? te zmainy

Względy bezpiecześntwa- czy to forum zbrojeniowe. bankowe, cv, Ludzie zastanówcie się nad swoją robotą ,jezeli jest ona dla innych szkodliwa.

Miejcie odwagę udowodnić po co to robicie - ogólników mamy dość w mediach,

A może interes idzie za dobrze ,i trzeba uciekac w koszta. .Zawsze jest odsyp.przy wprowadzaniu "nowego"

..a jak jeszcze trochę pomarudzicie - uruchomię Wam tylko oryginalną "gołą" skórkę IPBoarda jako jedyną i cofnę poprawki w kodzie silnika, żebyście mogli zobaczyć różnicę :P

Typ argumentacji godny podziwu:)

PROŚBA DO ADMINA: czy można tak usprawnić silnik forum, żeby nie widzieć osób ignorowanych W OGóLE? Mam na myśli, że w danym wątku, widzę wpis osoby którą ignoruję na liście wątków. Gdy otwieram wątek - wszystko prawidłowo, nie widzę wpisów tej osoby, ale czy można zrobić tak by ignorowana osoba nie pokazywała mi się także na liście wątków? Drażni mnie widok debili...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Względy bezpieczęństwa są ważne, ale jakoś nie bardzo mi się chce w to wierzyć, ja rozumiem porzejście z cyfry 3 na cyfrę 4, ale z 3.x na 3.x i takie zmiany graficzne????? Ten IP.Board to się nadaje......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

chrome 17, w7, 1680x1050, 1600x1200

-kliknięcie w moj profil nie działa

-na dole strony zmień styl nie działa

-okno z reklamami po prawej nie da się schować

-android TapaTalk wszystkie tematy mają ZERO odpowiedzi (dział DIY) !!!!, brak możliwości zalogowania się

U innych działają, coś Javascripty u Ciebie nie działają. Mogę tymczasowo sam zmienić Ci skórkę na inną

Dziękuję za szybką odpowiedż. Do momentu modernizacji silnika wszystko działało bez zarzutu. Mój system operacyjny to XP Home Edition, a przeglądarka to Mozilla Firefox.

Nie jest dobrze panowie. Nic nie mogę wkleić, żadnego zdjęcia i innych mediów. A miało być tak pięknie !!! Naprawdę nic nie działa, przynajmniej u mnie.

Parker's Mood

• Administratorzy

drekhifi: brak Javascriptu. Wszystkie wspomniane problemy (no oprócz ostatniego) powoduje to samo. Sprawdź czy masz włączony w przeglądarce. Do tego czyszczenie cache, ciastek, ctrl+r.

W Explorerze można rozszerzyć posty tak , aby nie było reklam .

Edytuję : sprawdzam edycję w Explorerze

Edytuję : w Mozilli kaszana totalna ( edytuję z Explorera )

Opcje które nie działają w Firefox, działają w Explorerze, ale ja tej przeglądarki nie używam i nie chcę używać. Martwi mnie też fakt, że nie mogę nic wkleić.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.