Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Najwidoczniej dobre audio, to dobra recenzja. Kiedyś audio było popularne, każda rodzina miała jakiegoś tam grajka w chacie. Od lat audio stało się enklawą wyznawców bardzo często sterowaną przez sprytnie napisane recenzje. Ponieważ gust ma każdy swój i nikomu niczego nie można udowodnić, to recenzentów poniosło. Aby żyć, musieli zacząć kłamać. Dziś już nie ma złych recenzji, są co najwyżej mniej entuzjastyczne. Wielu ludzi po drugiej stronie kabla czy to internetowego, czy telewizyjnego sądzi, że publiczność jest głupia, łatwowierna, że wszystko można jej wcisnać i sprzedać. Widać to po głupawych reklamach, na które mój mózg zupełnie nie reaguje. Już nawet się nie silą, aby przekonać, że to i owo jest wspaniałe czy cudowne. Wystarczy znana gębą, parę zdań i musi być sukces. Ale nie ma, a sprzedaż wcale nie zaspokaja reklamodawców. To forum też jest specyficzne, nie warto fikać i pisać, że kabel nie gra, bo można dostać ostrzeżenie i bana na pisanie. Mnie to przypomina praktyki żywcem przeniesione z PRelu. Dla mnie to strzał w kolano, bo audio powinno się popularyzować, wrócić do łask i stać się tym, czym było kiedyś. Dopóki dyskutuje się o gadżetach za tysiące, a nawet prosty zestaw sięga ceny 10 tysięcy, to nie ma mowy, aby muzyka w dobrej jakości zagościła w każdym domu. Dużo by pisać, patologicznie to wygląda, a usuwanie komentarzy nie pomoże sprzedaży. Wystarczyłoby napisać uczciwą, rzetelną, prawdziwie brzmiącą recenzję. Uczciwość zawsze była w cenie, a jak ktoś pisze, że mu wzmacniacz posiekał szczypiorek a potem ludzie się oburzają, to pozostaje usunąć komentarze i pozostawić jedynie słuszną teorię. Ta recenzja nie jest dzięki temu lepsza, sprzedaż nie podskoczy a recenzent szacunku nie dostanie. Jak to mówią kłamstwo ma krótkie nogi, a potem coraz bardziej się kluczy i brnie często robiąc z siebie idiotę. A wystarczyło być wiarygodnym, zamiast pisać, że kabel z kawalerki zrobił M3. Kosmos panowie....dziwi mnie, że nie rozumieją tego inteligentni osobnicy. Ludzie naprawdę wyczuwają uczciwość i intencję piszącego. Pozostają nam własne uszy i normalni ludzie, dla których audio to nadal muzyka a nie śrubka za 5 tysięcy.

A nie znasz tego powiedzenia, ze jesli sie cos bedzie wystarczajaco duzo razy powtarzac ludzie w to uwierza niezaleznie jak absurdalne by sie wydawalo? Polecam krotkie opowiadanko Irvinga "Copy Writer" (sieciowe wydanie ktorejs esensji z '01 o ile pamietam).

server unreachable;--

To forum też jest specyficzne, nie warto fikać i pisać, że kabel nie gra, bo można dostać ostrzeżenie i bana na pisanie. Mnie to przypomina praktyki żywcem przeniesione z PRelu.

a moze to czas aby otworzyc wlasne forum, nie powiazane z dystrybucja i calym tym lobby... takie dla ludzi...

szkoda, ze nie ma opcji "olej kolejka" a jest tylko "postaw kolejke"... mozna by wyrazic uznanie takiemu zalosnemu recenzentowi rodem z PRLu za blokowanie i usuwanie wpisow... mozna to ujac jednym slowem ale przyzwoitosc nie pozwala

a moze to czas aby otworzyc wlasne forum, nie powiazane z dystrybucja i calym tym lobby... takie dla ludzi...

Dawno temu, jak to forum nie nazywało się jeszcze "Audiostereo", tylko "Lukar" to właśnie takie było.

Chyba każda taka inicjatywa z czasem przeradza się w komercję lub odchodzi w zapomnienie.

Zresztą jak założysz takie forum to prawdopodopnie, jeśli będzie ono dość popularne, pojawią ci się ludzie od szeptanego marketingu.

• Redaktorzy

Spokojnie - teksty na zamówienie rządzą się swoimi prawami. Każdy musi z czegoś żyć.

Ja nie zawsze z Fr@ntzem muszę się zgadzać, ale doceniam pisanie sprawne i po polsku.

Testy / recenzje nie były, nie są i nie będą na zamówienie. Od tego są wątki sponsorowane, które jakoś nie cieszą się zbytnim powodzeniem. Mniejsza z tym. Powodem zablokowania możliwości komentowania były dość jednoznaczne i stanowcze prośby dystrybutorów dostarczających nam sprzęt na testy. Moje opinie czasem są kontrowersyjne i zgadzać się z nimi nie trzeba, ale od dyskusji (abstrahując od poziomu samej dyskusji) jest część forumowa a "Artykuły" niech będą artykułami , w których nie pisze się "po marginesach".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość partick

(Konto usunięte)

Testy / recenzje nie były, nie są i nie będą na zamówienie.

Od tego są wątki sponsorowane, które jakoś nie cieszą się zbytnim powodzeniem.

Mniejsza z tym.

Powodem zablokowania możliwości komentowania były dość jednoznaczne i stanowcze prośby dystrybutorów dostarczających nam sprzęt na testy.

czytasz czasem to co napisałeś? ;-)

od dyskusji jest część forumowa

Jakiej dyskusji ? Przecież zwyczajne wpisy będące w niesmak moderacji, administracji, dystrybutorom itp. są notorycznie usuwane nawet w tym wątku !

To co zrobiliście z tego forum jest wręcz niewyobrażalnie niesmaczne.....ale taką postawą jedynie strzelacie do własnej bramki samobója za samobójem.....

Testy / recenzje nie były, nie są i nie będą na zamówienie. Od tego są wątki sponsorowane, które jakoś nie cieszą się zbytnim powodzeniem. Mniejsza z tym. Powodem zablokowania możliwości komentowania były dość jednoznaczne i stanowcze prośby dystrybutorów dostarczających nam sprzęt na testy. Moje opinie czasem są kontrowersyjne i zgadzać się z nimi nie trzeba, ale od dyskusji (abstrahując od poziomu samej dyskusji) jest część forumowa a "Artykuły" niech będą artykułami , w których nie pisze się "po marginesach".

popatrz Fr@ntz a ja myslalem, ze my chlopaki z WTD to tak jak "wszystkie Ryski", fajne chlopaki...

ale powracajac do sedna sprawy, jak mozna poddac swa niezaleznosc pod naciski lobby? sprzedales sie chlopie i jeszcze to opublikowales... zamykaj ten interes albo juz nic nie recenzuj bo i po co... dystrybutorom nie bylo na reke aby bezposrednio pod testem pojawiala sie krytyka, juz w watkach trudniej znalezc... ech szkoda slow...

Dawno temu, jak to forum nie nazywało się jeszcze "Audiostereo", tylko "Lukar" to właśnie takie było.

Chyba każda taka inicjatywa z czasem przeradza się w komercję lub odchodzi w zapomnienie.

Zresztą jak założysz takie forum to prawdopodopnie, jeśli będzie ono dość popularne, pojawią ci się ludzie od szeptanego marketingu.

nie, gdyz to zalezy tylko od prowadzacego... jesli chcesz zaczac z tego czerpac cos wiecej niz przyjemnosc to musisz sie dac spenetrowac

• Redaktorzy

popatrz Fr@ntz a ja myslalem, ze my chlopaki z WTD to tak jak "wszystkie Ryski", fajne chlopaki...

ale powracajac do sedna sprawy, jak mozna poddac swa niezaleznosc pod naciski lobby? sprzedales sie chlopie i jeszcze to opublikowales... zamykaj ten interes albo juz nic nie recenzuj bo i po co... dystrybutorom nie bylo na reke aby bezposrednio pod testem pojawiala sie krytyka, juz w watkach trudniej znalezc... ech szkoda slow...

Szkoda, że nie rozumiecie, że brak komentarzy pod artykułami nie oznacza utraty niezależności. Dystrybutorzy nie mieli, nie mają i mieć nie będą wpływu na treść recenzji i jeśli ktoś czuje wewnętrzną potrzebę polemiki zapraszam do zakładek merytorycznych. O tym, że recenzje są czasem wykorzystywane przez dystrybutorów w celach marketingowych wiedzą chyba wszyscy, szkoda tylko, że nie wszyscy zdają sobie sprawę, że całkowicie oderwane od tematyki recenzji komentarze ciągnące się przez kilka stron wystawiały naszemu forum mało pochlebną wizytówkę.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

całkowicie oderwane od tematyki recenzji komentarze ciągnące się przez kilka stron wystawiały naszemu forum mało pochlebną wizytówkę.

to jest tylko Twoja subiektywna ocena, wlasnie takim posunieciem ograniczasz nasza niezaleznosc, zamykasz nam usta, udajesz ze to deszcz pada... kiedys juz to bylo, pamietasz?

zaprzeczasz sam sobie w kazdym zdaniu, tak wlasnie sam budujesz opinie o tym forum... powodzenia, ja juz Cie nie czytam, upewnilem sie, ze zrobisz wszystko aby sie nie narazic dystrybucji... masz jeszcze przyjemnosc z tego co sluchasz, raczej juz to pozostawiles za soba...

• Redaktorzy

Dobra Panowie. Ja przedstawiłem swój punkt widzenia, Właściciel portalu miał inny i komentarze zostały przywrócone. Życzę miłego dnia.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

AS jest wszędzie :-)

Dobra Panowie. Ja przedstawiłem swój punkt widzenia, Właściciel portalu miał inny i komentarze zostały przywrócone. Życzę miłego dnia.

Coś podobnego ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Administratorzy

Panowie komentarze zostały przywrócone, ale nadal obowiązują Netykieta i Regulamin. Komentarze można zgłaszać (przycisk Zgłoś) tak samo jak posty na forum. Jeśli ktoś będzie łamał regulamin, to taki komentarz może być usunięty.

Uściślijmy: negatywny komentarz (krytyka) jest dozwolony, ale nie są dozwolono wyzwiska czy też obrażanie kogoś i takie treści będą bezwzględnie usuwane. Takie jest nasze stanowisko.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

a ja sie juz z tego i tak wypisalem, zegnam wszystkich...

Panowie komentarze zostały przywrócone, ale nadal obowiązuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

szkoda, ze nie wszystkich

demokracja polega na tym, ze kazdy ma prawo sam ocenic czy dany wpis jest wyzwiskiem czy obraza, takich tu nie bylo a znikaly... to juz nie jest demokracja

Ukryta Zawartość

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Tego manifestu wazeliny fiolecika w asyscie Paltona nie znalem. "Gratulacje" :-)

Z opowiadan Taty pamietam jak ZSMPowska mlodziez z podobnym zaangazowaniem deklamowala np."Niech zyje nam towarzysz Stalin co usta slodsze ma od malin" => ten sam poziom doprowadzajacy do wymiotow...

Gość Patrick

(Konto usunięte)

PS. Widze ze troche moich postow polecialo w niebyt. W miedzyczasie popatrzylem na liste obecnosci i wydaje mi sie ze podziekowania naleza sie albo dJskrzypczak (to juz chyba jakas "szarza" bo na czerwono sie pisze :-) ) albo muchomorkowi. Z jednej strony podziwiam za solidarnosc w dzialaniu => koledzy murem staneli za fanem Boguslawa Lindy i wyczyscili mu kartoteke. Jest tylko jeden szkopul => to dzialanie nie zmienilo rzeczywistosci i sprawa ma sie dalej dokladnie tak samo a tylko po raz kolejny grupa trzymajaca wladze udowodnila swoj brak kompetencji i zamiast podjac ew. rzeczowa dyskusje wyrownala wszytko spychaczem. Jak juz kiedys pisalem w pewnych okolicznosciach historia lubi sie powtarzac => Lukar MkII

Panowe , Wy faktycznie myslice ze ludzie sa az tacy durni i nicze go nie widza i nie rozumieja?

• Redaktorzy

Patrick - rozumiem, że przed obiecanym niepisaniem od godz. 00:00 musisz jeszcze trochę ponarzekać?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Dobrze wywnioskowales ale za to od 00.00 cala sala wolna i... :-)

Pozdrawiam i sukcesow zycze.

PS. Jesli moge cos zasugerowac to proponuje oficjalnie przyjac do teamu Violet'a => co sie bedzie chlopak na jakims blogu marnowal. Wszelkie predyspozycje do pisania recenzji czlowiek ma :-D

Patrick, daj spokoj nie ma sensu... tym dziwnym Panom jest to na reke, ze znikniemy, mali ludzie tak maja, ze jak sie pozamiata a trupa schowa to sie nie wyda... ja mam ogromna satysfakcje z tego, ze z wlasnej nieprzymuszonej woli moge olać cieplym strumieniem to miejsce, wczesniej doprowadzajac do przywrocenia komentarzy pod bajkami Frantza

podstawa to patrzec w twarz w lustrze bez obrzydzenia, ja nie mam z tym problemu...

Gość Patrick

(Konto usunięte)

wczesniej doprowadzajac do przywrocenia komentarzy pod bajkami Frantza

Z pewnoscia to nie potrwa dlugo.

Zarowo beletrystyk jak i animatorzy/"mecenasi" tej tworczosci nie pozwola na to.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Moja propozycja,to wycofanie szklaneczek,dlaczego?

User X z dnia wczorajszego,ma punkcików sto sześćdziesiąt kilka,dzisiaj w godż popołudniowych już

sto osiemdziesiąt kilka,obecnie ponad 200,przejrzałem posty,nijak się nie zgadza,skąd to się wzięło ?

Czary mary?

Jestem za zniesieniem tego badziewia!

Hehe,gdy pisałem ten post,przybyło mu dziwnym trafem punkcików 4:)

Ciekawe,prawda?

Może to za sprawą jakiegoś Klubu Zbieraczy Pozytywów? Sam zdaje sie zbiłeś w takim spory kapitalik :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość partick

(Konto usunięte)

śpieszmy się kochać szklaneczki tak szybko odchodzą

i te co nie odchodzą nie zawsze powrócą

i nigdy nie wiadomo mówiąc o szklaneczkach

czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą

...chcialem tak zcichapek zapytac szanowna administracje o powody przeniesienia Klubu KKZP na Bocznice...

...Klub whiskey moze byc(mniam) ...Klub piwa moze (pycha) dlaczego KKZP wyautowany???

...jaki punkt regulaminu zostal zlamany?

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

• Administratorzy

Musisz pytać moderację.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

• Administratorzy
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.