Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  83 członków

Audio Note Klub
IGNORED

Klub miłośników Audio Note

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam i słucham na tym co jest w o mnie , chcę kupić gramofon i potrzebuję pre gramonofonowe . Moje zapytanie , jakie pre szukać m1 czy m2 line czy tylko gramofonowe , nie potrzebuję/nie chcę dodatkowych regulacji , kable gramofon lub cd mogę zmieniać , może jestem w błędzie lub nie , proszę oświećcie mnie.

Pozdrawiam , Andrzej

Witam , mam i słucham na tym co jest w o mnie , chcę kupić gramofon i potrzebuję pre gramonofonowe . Moje zapytanie , jakie pre szukać m1 czy m2 line czy tylko gramofonowe , nie potrzebuję/nie chcę dodatkowych regulacji , kable gramofon lub cd mogę zmieniać , może jestem w błędzie lub nie , proszę oświećcie mnie.

Pozdrawiam , Andrzej

witaj,

M1 czy M2 to pre MM czyli wkladka MC odpada, chyba ze dokupisz transformator dopasowujacy

co do regulacji to lepiej pre kupic z tokowymi bo dopasowanie obciazenia to kluczowy element tej calej zabawy

kupujac pre z kompletem regulacji nie ograniczasz sie praktycznie wogole do rodzaju wkladki,

w przypadku M1 i M2 pozostaje tylko MMka

pozdrawiam

A czy mój zestaw będzie/może dobrze chodzić z gramofonem LINN'A SONDEK LP12-(zresztą innego lina nie ma) , a może inny gramofon , jakieś sugestie jeżeli można?

Dzięki , Andrzej

witam ponownie ,mogę kupić w rozsądnej cenie pre M1 LINE , czy można dokupić moduł MM PHONO w jakiejś rozsądnej ceni?(jeżeli ktoś ma to zapraszam na priva)

Pozdrawiam Andrzej

• 1 miesiąc później...

Siema chłopaki coś przycichło w klubie :)Ja zaczynam zabawę z kolumnami zaraz po tym jak posłuchałem najbrzydszych a zarazem super grających AN-D.Wiem ,że to najtańsza wersja ale grała wybitnie.Ze względu na to ,że jestem ograniczony funduszami i lubię czasami sam poskładać zamówiłem sobie parę gratów i zaczynam:)Wiecie może jakie kondy siedzą w fabrycznej AN-E silver ? dzięki

A to widok z przodu :)

post-18527-0-66489400-1302553434_thumb.jpg

post-18527-0-28294100-1302553560_thumb.jpg

• 5 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...

Jeszcze jedno małe pytanko na allegro jest wystawiony AN M1 - czy ktoś zna ten egzemplarz czy są jakieś przeciwwskazania , może być na priva. Dzięki Andrzej

Jeden z najlepszych budżetowych preampów. Czy jest jakiś 'współczesny' odpowiednik.

ciągłe zmiany ...

• 1 miesiąc później...

Z tego co wiem CD3 są 2 egzemplarze w Polsce (może jeszcze coś w ukryciu).

Łatwiej ci będzie nabyć CD 3.1 (chyba jest w Nautilusie w Krakowie jeden egzemplarz do sprzedania)- ich jest trochę więcej, ale wbrew nazwie to zupełnie iny cd (mają bardzo podobną obudowę i sam transport jest identyczny - analog to już zupełnie inna bajka).

No i tu jest do wzięcia z tego co widzę:

http://www.ebay.com/itm/AUDIONOTE-cd3-audio-note-cd-player-/300624281467?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_CDPlayerSeparates&hash=item45fe9a7f7b

To bardzo rzadki model na wtórnym rynku i cena widzę akceptowalna - nie wiem jak stan (laser do niego kosztuje UWAGA 8 - 12 złotych i jest dostępny wszędzie).

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Z tego co wiem CD3 są 2 egzemplarze w Polsce (może jeszcze coś w ukryciu).

Łatwiej ci będzie nabyć CD 3.1 (chyba jest w Nautilusie w Krakowie jeden egzemplarz do sprzedania)- ich jest trochę więcej, ale wbrew nazwie to zupełnie iny cd (mają bardzo podobną obudowę i sam transport jest identyczny - analog to już zupełnie inna bajka).

No i tu jest do wzięcia z tego co widzę:

http://www.ebay.com/itm/AUDIONOTE-cd3-audio-note-cd-player-/300624281467?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_CDPlayerSeparates&hash=item45fe9a7f7b

To bardzo rzadki model na wtórnym rynku i cena widzę akceptowalna - nie wiem jak stan (laser do niego kosztuje UWAGA 8 - 12 złotych i jest dostępny wszędzie).

Dzięki za pomoc,ale korensponduję z tym Anglikiem to handlarz,nie ma pudła ani dokumentów,ponadto ten CD miał kilku właścicieli od roku 2000,ponadto zdecydownie wolałbym CD 3 /z wymienną lampą / niż CD 3.1 tym bardziej 3.1 są raczej w kolorze srebrnym, a ja wolałbym w czarnym.

CD3 ma lampkę 6111 - która jest niewymienna (mała trioda wlutowana w płytkę), jeśli ci zależy na wymienialności lampy to musisz kupić niższe modele CD2, CD 2.1 itp.

Słucham tylko muzyki.

CD3 ma lampkę 6111 - która jest niewymienna (mała trioda wlutowana w płytkę), jeśli ci zależy na wymienialności lampy to musisz kupić niższe modele CD2, CD 2.1 itp.

Z tego co pamiętam stare CD 3 w kolorze czarnym miały lampkę Ecc 82,fabrycznie Audio Note zakładał lampki prod.Jugosłowiańskiej,natomiasat te póżniejsze CD maja wlutowaną lampkę 6111 Philipsa i ma grać jak pisze firma 100 000 godzin...Pozdrawiam.

Posiadam CD-3 u siebie , widziałem też drugi egzemplarz (miałem go w rękach) - wszystkie miały tą samą lampę 6111, ecc82 widziałem w niższych modelach CD2 i cd 2.1.

Na dowód przesyłam bebechy swojego CD3:

post-12308-0-31229100-1326020405_thumb.jpg

Słucham tylko muzyki.

Witam,

Może ktoś podpowiedzieć mi, jakiej wartości bezpiecznik sieciowy (zewnętrzny) jest wstawiony we wzmacniaczu Audio Note Meishu Line ?

Przepaliłem bezpiecznik. Z tabliczki znamionowej na tylnej obudowie wynika ( niestety nieczytelny zapis) 1,6 A lub może to jest 1 x 6 A ? Przepalony bezpiecznik był jeszcze innej wartości !

Proszę o informację.

http://www.audionote.co.uk/downloads/index.shtml

kliknij na meishu line i masz

czary mary:))

Witam,

Może ktoś podpowiedzieć mi, jakiej wartości bezpiecznik sieciowy (zewnętrzny) jest wstawiony we wzmacniaczu Audio Note Meishu Line ?

Przepaliłem bezpiecznik. Z tabliczki znamionowej na tylnej obudowie wynika ( niestety nieczytelny zapis) 1,6 A lub może to jest 1 x 6 A ? Przepalony bezpiecznik był jeszcze innej wartości !

Proszę o informację.

http://www.audionote.co.uk/downloads/index.shtml

kliknij na meishu line i masz

czary mary:))

Marcinie > Serdeczne dzięki. Jesteś Wielki !

Na tej stronie dla Meishu Line przypisano bezpiecznik o wartości 1,2 A. (przy 250 V)

Z tego wynika, że u mnie będzie to wartość 1,6 A.

Pozdrawiam

tissot

prosze

z tego co pamietam jak gralem na Meishu to byl wlasnie 1,6

wymien na Furutecha odrazu, drogo ale warto

pozdrawiam,

Marcinie > Serdeczne dzięki. Jesteś Wielki !

Na tej stronie dla Meishu Line przypisano bezpiecznik o wartości 1,2 A. (przy 250 V)

Z tego wynika, że u mnie będzie to wartość 1,6 A.

Pozdrawiam

tissot

prosze

z tego co pamietam jak gralem na Meishu to byl wlasnie 1,6

wymien na Furutecha odrazu, drogo ale warto

pozdrawiam,

Marcin> Ten bezpiecznik 1,6 A Furutecha w RCM-ie kosztuje aż 225,00 zł.

Drogo, jak tylko to sam bezpiecznik.

Nie mam opanowanej jeszcze sytuacji.

A mianowicie ,przepaliłem ostatnio 3 bezpieczniki !

Jak wiesz w sekcji zasilania w Meishu Line znajdują się lampy prostownicze; 2szt x 6X5 i 1szt x 5U4G.

Zatem przez ponad pół roku grałem na lampach NOS Sylvania Metal Base 6X5 wraz z lampa prostowniczą GZ 37 Mullarda.

Miałem całkowity spokój , aż do momentu jak zaczęły się przepalać bezpieczniki sieciowe.

Lampy 6X5 zamieniłem miejscami i też bezpiecznik poległ !.

Jest to możliwe ,aby dwie lampy 6X5 Metal Base Sylvania od razu spowodowały zwarcie (przepięcie) we wzmacniaczu ?

pozdrawiam

tissot

sprawdz inne 6x5 byc moze lampa jest trafiona

Marcin> Ten bezpiecznik 1,6 A Furutecha w RCM-ie kosztuje aż 225,00 zł.

Drogo, jak tylko to sam bezpiecznik.

Nie mam opanowanej jeszcze sytuacji.

A mianowicie ,przepaliłem ostatnio 3 bezpieczniki !

Jak wiesz w sekcji zasilania w Meishu Line znajdują się lampy prostownicze; 2szt x 6X5 i 1szt x 5U4G.

Zatem przez ponad pół roku grałem na lampach NOS Sylvania Metal Base 6X5 wraz z lampa prostowniczą GZ 37 Mullarda.

Miałem całkowity spokój , aż do momentu jak zaczęły się przepalać bezpieczniki sieciowe.

Lampy 6X5 zamieniłem miejscami i też bezpiecznik poległ !.

Jest to możliwe ,aby dwie lampy 6X5 Metal Base Sylvania od razu spowodowały zwarcie (przepięcie) we wzmacniaczu ?

pozdrawiam

tissot

• 2 tygodnie później...

witaj

Genalex Golden Lion

pomysl tez o sterujacych

bardzo fajny wzmacniacz gralem przez chwile na P1 w PP

pozdrawiam

Witam.

Jakie lampy EL 84 polecacie do OTO SE ?

Obecnie mam Telefunken NOS, są LEPSZE ?

• 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

Kogo w Polsce możecie polecić do naprawy Audio Note Meishu ?

Chodzi mi o osobę, która poradziłaby sobie z tym wzmacniaczem lampowym. ( może jakiegoś lampowca ? )

tissot

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.