Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  810 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Julek....o ile dobrze pamiętam to kiedyś założyłeś wątek w którym zapytałeś o wzmacniacz do S25se

miałeś przetestować jakiegoś Jadisa, Conrada Jonsona i chyba Octave.....i co z tego wyszło?

Oddam w dobre ręce Excite 32. Pisać na [email protected].

Stan idealny. Gwarancja do 2021. Wystawione na allegro.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Czy ktoś wyjaśni różnice pomiędzy Confidence C1 a Signature C1 a Platinum C1.

Czy jest to tylko różnica w wykonaniu ,czy jest istotna różnica w dżwięku .

Czy mój Ayon Spirit na kt150 2x40 wat wysteruje te kolumny.

Panowie, jak grają Dynaudio z serii DM? Szukam jakiś większych monitorów do salonu ok 20 m, z dobrym basem i muzykalnym przekazem (nie za dużo góry). Pokój 20 m lecz kolumny skierowane są na część pokoju tylko. Ponieważ baza odsłuchowa jest dość blisko ściany (kanapa narożna) to podłogówki czasami generowały za dużo basu (lub inaczej akustyka pomieszczenia sprawiała, że było sporo basu). Stąd pomysł na grające większym dźwiękiem monitory.

Pytanie jak grają więc DM 2/7, 2/8 (nie wiem czy 2/6 nie byłyby za małe) i które byłby najlepszym wyborem? Recenzję 2/6 i 2/8 widziałem, nie ma za dużo recenzji 2/7 chyba (?)

Chciałbym podziekowac kolegom z tego klubu za wklad dzielenia sie swoja wielka wiedza

po ktorej stalem sie bardzo szczesliwym posiadaczem focus 160

Przyszły do mnie wczoraj, zachwycająca jakosc dzwieku, przeszedłem na nie z b&w cm1

Roznica jest kolosalna- polecam je niezdecydowanym naprawde Warto

Czy ktoś wyjaśni różnice pomiędzy Confidence C1 a Signature C1 a Platinum C1.

Czy jest to tylko różnica w wykonaniu ,czy jest istotna różnica w dżwięku .

Czy mój Ayon Spirit na kt150 2x40 wat wysteruje te kolumny.

Pisałem juz cos niedawno na temat wersji standardowej C1 i Signature C1. Te kolumny brzmią trochę inaczej. Signature brzmią ,,nowocześniej", jest jakby więcej dźwięków słyszalnych, jest bardziej efektowniej. Podstawowa C1 to takie granie w typowym dla Dynaudio stylu sprzed 10 lat...wyrafinowana góra, dobry, nie przesadzony bas.

C1 sa łatwiejsze do wysterowania od wrednych 25 wiec ten Ayon spokojnie powinien pociągnąć. Ale posłuchaj u dystrybutora jednych i drugich. Jesli stać Ciebie na Signature to możliwe, ze z lampka własnie one sie Tobie lepiej wpasują.

Nie dla mnie, mam lepsze;-)

Wiadomo...

Myślałem że do systemy w kuchni je chcesz;)

Panowie, jak grają Dynaudio z serii DM? Szukam jakiś większych monitorów do salonu ok 20 m, z dobrym basem i muzykalnym przekazem (nie za dużo góry). Pokój 20 m lecz kolumny skierowane są na część pokoju tylko. Ponieważ baza odsłuchowa jest dość blisko ściany (kanapa narożna) to podłogówki czasami generowały za dużo basu (lub inaczej akustyka pomieszczenia sprawiała, że było sporo basu). Stąd pomysł na grające większym dźwiękiem monitory.

Pytanie jak grają więc DM 2/7, 2/8 (nie wiem czy 2/6 nie byłyby za małe) i które byłby najlepszym wyborem? Recenzję 2/6 i 2/8 widziałem, nie ma za dużo recenzji 2/7 chyba (?)

Umnie DM2/7 grają z rc1550/rb1552 na 19m2 i niczego nie brakuje.

witam, ja mam focusy 160 3 lata i jakos nie mysle zmieniac na inne- graja fajnie i nie przeszkadzają

pozdr znajomych i nieznajomych;)

Edytowane przez FIRMA
Gość aqs

(Konto usunięte)

Panowie doradźcie moja konfiguracja

źródło dysk synology połączony przez usb do DAC S.M.S.L Sanskrit i zasilacz Tomanek ULPS, kable Real Cable-BM 250, interkonekty audio Atlas Element. Kolumny Tannoy V4, całość zasilana Rotelem RA-980BX chcę zmienić kolumny na dużo lepsze do 2,5 tyś używane wybór padł na Dynaudio tylko który model. Oczekuje mocnego czystego z dobrą sceną i mocnym basem dźwięku.

Gość aqs

(Konto usunięte)

a czy 52se zagrają lepiej od podłogówek Audience 62 z rotelem 980, jak wypada bas w porównaniu z tymi dwoma kolumnami czy 52se są dużo lepsze od 62

Edytowane przez aqs

S25 i lampa, nawet klasy Unisona, to niekoniecznie mysi udac sie. Lampy na wyjsciu np. z odtwarzacza, ale na

wzmocnienie stawialbym tranzystorowe. Ewentualnie wysokie modele Octawy.

Tak, tak i wtedy efekty mogą być zaskakująco dobre!

Fajne te 52se ale czy bas nie będzie zbyt słaby chcę aby był spor lepszy niż w Tannoyach v4

Żebyś dobrze zrozumiał. V4 to podłogówki i mają całkiem niezły bas, na pewno mają większe możliwości od tych Dynaudio, tj mogą zagrać głośniej i niżej zejdą, ale przy normalnym słuchaniu bez żadnej korekcji więcej basu może być z Dynaudio. Mają też ten bas bardziej "gęsty", lekko zaokrąglony a Tannoye mają bas bardziej precyzyjny, utwardzony. Te V4 grają dość "lekko", przestrzennie i lekko ostro, krystalicznie na górze. Dynaudio to w ogóle inne granie, to nie tak że podepniesz i od razu będziesz zachwycony jakimś niesamowitym przeskokiem jakości, góra może wydawać się nawet przygaszona, mniej selektywna a dźwięk nawet lekko przytłumiony, sklejony trochę. Po jakimś czasie dopiero wychodzi, że to Dynaudio grają tak jak trzeba i wszystko jest ładnie zbalansowane.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Żebyś dobrze zrozumiał. V4 to podłogówki i mają całkiem niezły bas, na pewno mają większe możliwości od tych Dynaudio, tj mogą zagrać głośniej i niżej zejdą, ale przy normalnym słuchaniu bez żadnej korekcji więcej basu może być z Dynaudio. Mają też ten bas bardziej "gęsty", lekko zaokrąglony a Tannoye mają bas bardziej precyzyjny, utwardzony. Te V4 grają dość "lekko", przestrzennie i lekko ostro, krystalicznie na górze. Dynaudio to w ogóle inne granie, to nie tak że podepniesz i od razu będziesz zachwycony jakimś niesamowitym przeskokiem jakości, góra może wydawać się nawet przygaszona, mniej selektywna a dźwięk nawet lekko przytłumiony, sklejony trochę. Po jakimś czasie dopiero wychodzi, że to Dynaudio grają tak jak trzeba i wszystko jest ładnie zbalansowane.

Zgadza się Tannoye grają dość ładnie z pioneerem a405r bas był niesamowity z rotelem ra-980 bas jest zupełnie inny, lepszy lepiej brzmi nie dudni ale trochę go mało

co jeszcze polecacie z dynek do 2,5 tyś żeby było ogólnie dużo lepiej niż na tannoyach, raczej z podłogówek, mam małe dzieciaki i żonka obawia się że monitory na stojakach długo nie postoją.

Budżetowe DM 3/7, u mnie grają, tylko mają małą skuteczność. Pewnie używki w tej cenie się znajdą. Basu jest nawet zbyt dużo, ale łatwo to korygować ustawieniem względem ścian i przytykając otwór zatyczką.

Mała skuteczność to fakt, bo mają tylko 86 dB. A kwestia napędzenia to druga sprawa. U mnie grały z Hegel H80 i było dobrze, a teraz grają z Hegel H160 i jest bardzo dobrze. Zgadzam się, że jest to kwestia napędzenia.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.