Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Nie nużą was te niby nowości? Czyli odgrzewane kotlety. 

Trochę tak ale jedni napędzają drugich a rynek wymaga nowych modeli, nawet jeżeli są niewielkie zmiany. 

Gość degsterr

(Konto usunięte)

Hej,

Posiadam PMA-1600NE i szukam budżetowego CD, który połączony będzie po analogu, nie szukam transportu ani używek... Czy może ktoś mi opisać sygnaturę dźwięku DCD-800NE?

Jak na razie najlepiej z PMA zagrał u mnie kompakt od Yamaha tj CD-S700.

Gość degsterr

(Konto usunięte)
3 godziny temu, kapusta7 napisał:

Porównywałem go u siebie z 1520 ae i jak dla mnie to samo granie.

A jak podłączony? Ciekawe... Jak dla mnie to każdy CD, każdy transport gra inaczej. Składowa to sygnatura jako taka / wbudowana "kostka" / Interkonekt... 

1520AE i DCD-800NE mają tę samą kostkę PCM1795 dlatego mogą brzmieć podobnie.

wszystkie odtwarzacze mają pcm-1795 nawet seria 2000, sieciowiec dnp-730ae ...grają podobnie w tym sensie że równo,  żadne pasmo nie jest obcięte , ale głębia dźwięku,  wypełnienie,  brak szorstkosci to juz niekoniecznie to samo

a skąd wiesz ze 1520ae ma tą kość? w recenzji Audio pisze że AKM ale to chyba pomyłka,  bo robiliby akurat wyjątek dla tego odtwarzacza?

Gość degsterr

(Konto usunięte)
15 godzin temu, costa brava napisał:

wszystkie odtwarzacze mają pcm-1795 nawet seria 2000, sieciowiec dnp-730ae ...grają podobnie w tym sensie że równo,  żadne pasmo nie jest obcięte , ale głębia dźwięku,  wypełnienie,  brak szorstkosci to juz niekoniecznie to samo

a skąd wiesz ze 1520ae ma tą kość? w recenzji Audio pisze że AKM ale to chyba pomyłka,  bo robiliby akurat wyjątek dla tego odtwarzacza?

Zgoda! Moja pomyłka miałem na myśli 1510 - ten  miał AK potem już Burr-Brown zza wielkiej wody... (wg. mnie db reklamowane gówno)
Do Denka kostka Sabre jest lepsza w mojej opinii w sensie jako kolejny klocek.
Dlatego jasne CD i gramofony np. ProJect lepiej się wpisują w tor niż inne...

Aha BTW. jakie słuchawki "wkładacie" do dziurki Denków? (w sensie bez dodatkowego wzmaka słuchawkowego).

Gość degsterr

(Konto usunięte)
8 godzin temu, costa brava napisał:

to jak w koncu jest, wszystkie mają BB a 1520AE AKM ?

1520AE ma Burr-Brown... 1510AE AKM

Mały romans z AKM, który myślę był dobrym pomysłem... ale chyba nie przyjęło się wśród "usherów"...

Denon "chyba nigdy" nie będzie mieć Sabre, a szkoda bo było by ciekawie szczególnie na kostce 9018 lub 9028 i bdb wersji M - DAC'ki Moon'a taką mają (BTW. 9038 to przesyt formy nad treścią)

http://vasiltech.narod.ru/CD-Player-DAC-Transport.htm#P

Edytowane przez degsterr

ja mam Sabre w Pioneerze n-50ae , wolę zdecydowanie dcd-1520ae, mialem kiedys tez 1510ae, trudno mi dzis porównać z obecnym 1520, ale na pewno lepiej nie bylo, nie mówiąc o braku wejść na dac

tak? a 2500ne znów na pcm 1795...to moze jednak cala seria ...20 jest na AK?

https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/1507-denon-dcd-1520-ae-pma-1520ae

i komu tu wierzyć?

19 minut temu, kapusta7 napisał:

Dcd 2020 ae jest na przetworniku AK4399.

hej, z tego wynika cos innego :)

https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacz-cd-wzmacniacz/952-denon-dcd-2020ae-pma-2020ae

Gość degsterr

(Konto usunięte)
W dniu 19.06.2020 o 01:27, degsterr napisał:

Aha BTW. jakie słuchawki "wkładacie" do dziurki Denków? (w sensie bez dodatkowego wzmaka słuchawkowego).

?

Myślę kupić jakieś nowe... Nie wiem może:

1. Beyerdynamic DT 990 PRO (250 ohm) lub 880

2. Grado SR80E

3. Sennheiser HD569

4. Audio-Technica ATH-MSR7

Co radzicie?

https://www.hifiengine.com/manual_library/denon/pma-2500ne.shtml

To znaczy, że do 2019 r produkowali PMA-2500, a co teraz ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Kilka lat temu, z tego akurat sklepu, sprowadzałem swojego PMA 1520AE który z przesyłką kosztował prawie 2kzł taniej niżeli w HORNie u nas w PL
Dostałem wtedy gwarancję 2 lata z wysyłką z PL do nich bez kosztów...

4 godziny temu, shane63 napisał:

kupiłem dcd-1600ne i mam problem. czy to normalne,aby mechanizm po właczeniu przycisku play szumiał? a może to szumi coś innego.? jak dam stop, to po 3 sekundach jest cisza.

Też rozglądam się za nowym cd i po przejrzeniu oferty w średnim zakresie cenowym wydaje się, że DCD-1600NE jest najciekawszym wyborem. U mnie grał by z Dynaudio Focus 110 i Naitem XS2. Możesz napisać jak wrażenia po pierwszych odsłuchach? Jaka jest barwa tego cdeka, ciepła czy raczej po chłodnej stronie?

Może ktoś jeszcze ma doświadczenie z tym cd? Porównanie do DCD-800NE?

ja mam z dcd-1520ae, raczej po cieplej stronie, dzwiek dociążony i głęboki, swietnie współgra z Yamaha as2000, nie brak tez góry i szczegolowosci, gra mi to głównie jako dac do streamera,  niestety 1600ne nie może...fatalna zagrywka firmy, zamiast w cd dać wejście na daca bez kosztów bo i tak dac tam siedzi , to wymyslili że skoro jest we wzmaku (co podraza koszt) to tam juz niepotrzebne 

a wie ktos jakie lasery siedzą w Denonach 1520ae oraz 2010 i 2020ae? czy takie same? jesli tak to można trzymac taki 1520ae na podmianke gdyby laser w wyzszym modelu padł...

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.