Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  469 członków

Denon Klub
IGNORED

Klub marki Denon

Rekomendowane odpowiedzi

i co w zwiazku z tym, dalo to cos ? czy tylko w portfelu lzej ?

No co ty luk1985 nie udawaj, że nie wiesz takie kable zasilające to przecież same grają nawet bez reszty sprzętu :)

Audiofilizm mnie nie interesuje, jedynie dobry sprzęt i jeszcze lepsza muzyka ;)

Witam wszystkich forumowiczów. czy jest sens zamiany procesora Denon AVP-A1HDCI na Emotiva-XMC-1 ?? Czy osiągnę lepszą dynamikę w stereo jak i kinie? Czy ktoś widział/czytał jakiś test porównawczy ? Wszystkie informacje mile widziane, Pozdrawiam.

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

• 2 tygodnie później...

Cześć. Pytanie do użytkowników i fanów marki Denon: mam obecnie pma 1520AE. Jest fajnie, ale jak to bywa u nas, chce się lepiej :-) Czy pomysł i droga ku pma 2020ae jest słuszna? Gram sobie teraz na Tannoy xt8f. Jest ok. Pomyślalem sobie,że 2020ae mógłby wtedy zostać w parze z lepszymi kolumnami kiedyś. Z góry dziękuję za podpowiedzi!

Pewnie że sluszna, jesli lezy Ci brzmienie 1520 to 2020 tym bardziej będzie leżeć, wzmak z większym kopem.

Ja mam tez z tannoyami tyle że starszymi DC6T SE denony serii 15xx i tez jestem zadowolony.

Ciekawi mnie tylko czy Marantz pm8005 lepiej by sie nie sprawdził z tymi kolumnami. Takie polaczenie polecają.

Miałem kiedys pm8000 i było gorzej dla mnie niz z Denonem, i dlatego mam obawy choc nie wiem czy pm8005 nie jest lepszy od tamtego.

Podzielę się szanowni koledzy z Wami pewnym doświadczeniem. Posiadam obecnie Denona 2000R. Postanowiłem go zabrać do sklepu i porównać z innymi wzmacniaczami. Denon 2500, Roksan Kandy K3, Primare i22, Cambridge Audio 851A, Audiolab 8300. Wszystko grało na Focal Aria 948. Cd to audiolab 8300. Na początek poszedł mój Denon 2000R i pierwsze rozczarowanie. Arie 948 zagrały jak jakieś marketowe głośniczki w stosunku do Dali Grand. Następnie wpieliśmy Pma 2500 i szok. Zagrał identyko jak 2000R. Byłem bardzo rozczarowany tym wzmakiem. W jednym z testów zakwalifikowali go High Endu. W życiu nie zapłacił bym za używkę dziś nawet 4500zł nie mówiąc już o nowym. Następnie na scenę wjechał Roksan Kandy K3. Tym razem było dużo lepiej. Dźwięk stał się bardziej 3D i to bardzo wyraźnie. Całkiem inna klasa. Może winą były tryby direct w obu denonach, ale roksan zagrał dużo lepiej. Dalej był Primare I22 i Ca851a. Primare świetna kontrola basu, bardzo analitycznie, lecz w stosunku do K3 jednak sucho, zimno. Primare miał też najbardziej rozdzielczą górę. Ca 851a taki jakiś bezbarwny. Najgorszy w moim odczuciu. Denon dawał potęgę dźwięku, CA bez jakiś szczególnych cech. Miałem już wychodzić, ale na półce stał jeszcze niepozorny Audiolab 8300. Największe zaskoczenie. Moim ydaniem najlepiej brzmiący wzmacniacz. Grał badzo przestrzenie i swietnie(najlepiej separował) dźwięki. Muszę jeszcze raz koledzy podkreślić. Denon 2000r i 2500 to te sam dźwięk. Roksan i Audiolab zagrały duże lepiej.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

wiesz gdzie mogą go sobie wsadzić :)

Tam gdzie by mogli nie wejdzie nawet dla słonia bo to jednak kawał kloca. Jeśli chodzi o wygląd to jest śliczny , taki retro image z displayem (wyświetlacz nie potrzebny bo lepsze były by diody, ale jest ładny).

Dla mnie również wzmacniacze denona zakończyły się na serii 1520 i 2020...tyle lat były bez wyświetlacza i było ok. Nawet w cd jest tryb wyłączenia a tu masz... Moim zdaniem strzał w kolano i przez to denon stracił wielu fanów tej marki...

pozazdrościli Onkyo koszmarnych wyświetlaczyków w topowych integrach. Faktycznie dopiero teraz zauważyłem brak pre .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 2 tygodnie później...

Wyrwałem go za nie wielkie pieniądze, ale potrzebował przeglądu. Kompleksowe rozbieranie z czyszczeniem, plus malowanie i jest gitara. A wczoraj kupiłem lokalnie DCD-620 i wyciągnełem z niego laser żeby był na zapas :)

?👈

Pewnie ze jasno...Jak nowe wszystko wygląda. ..nawet nie sadzilem ze przez tyle lat mozna tak sprzęt utrzymac. To musial byc Niemiec prawdziwy audiofil :) jeszcze mało używał :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.