Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  200 członków

Creek Klub
IGNORED

KLUB POSIADACZY CREEKA

Rekomendowane odpowiedzi

16.10 byc moze bede sie zegnal z moim ulubionym dotychczas Creek Desiny2. Kupilem blisko 2x mocniejszy piec do kolumn atc, zatem prawdopodobnie trafi na aukcje. Wzmacniacz jest z wbudowanym przedwzmacniaczem gramofonowym do wkladek MM Creek. Perfekcyjny stan, uzywany sporadycznie od zjazdu do zjazdu co 2 miesiace. Komplet fabryczny. Cene rozwazam-musi mnie zadowalac, pre jest bardzo dobrej jaksci brzmieniowej.

Jesli ktos ma ochote pw. czasu jest sporo mozna sie na spokojnie zastanowic. Kolor czarny.

Cene rozwazam-musi mnie zadowalac, pre jest bardzo dobrej jaksci brzmieniowej.

No musi też niestety "zadowalać" kupującego. Inaczej nie sprzedasz;)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Oczywista oczywistosc-gratuluje blyskotliwosci :)

To koniecznie opisz tu wrażenia z porównania.

Tutaj? Nie przystoi hudykocie, zrobie to ale raczej w klubie musicala..

Jesli chodzi o Creeka, to mistrzostwem swiata bylo zdobycie tunera desiny 2. Jechal do mnie az z Finlandii. Najlepszy tuner jaki mialem w zyciu. Nakamischi st-7e byl fajny ale tuner creeka to malina.

Edytowane przez jimmi

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

• 3 tygodnie później...

Witam !

Już kiedyś zadawałem to pytanie do osób, które kiedyś były w posiadaniu wzmacniacza Creek Destiny. W jakim trybie dzisiaj słuchacie swoich wzmacniaczy pasywnym czy aktywnym. Na którym trybie waszym zdaniem lepiej się słucha muzyki.

pozdrawiam

Jesli aktywny to +9, ale ja nie kozystam z trybu aktywnego i preferuje pasywke ze wzgledu na przestrzen.

Generalnie tak mi zostalo po Desiny 1, a w Desiny 2 dzwiek jest bardziej dociazony i nie mam potrzeby uzywania tego trybu aktywnego.

Pre creeka w desiny jest bardzo fajne, jesli ktos posiada aktywne phono rzecz jasna.

Edytowane przez jimmi

Jesli aktywny to +9, ale ja nie kozystam z trybu aktywnego i preferuje pasywke ze wzgledu na przestrzen.

Generalnie tak mi zostalo po Desiny 1, a w Desiny 2 dzwiek jest bardziej dociazony i nie mam potrzeby uzywania tego trybu aktywnego.

Pre creeka w desiny jest bardzo fajne, jesli ktos posiada aktywne phono rzecz jasna.

Dobrze, że są te tryby.

Kilka lat słuchałem na aktywnym +9 od paru dni słucham na pasywnym, no i kurczę mam wrażenie jakbym miał nowy wzmacniacz.

Pisałem już tu chyba kiedyś, że na jednych z moich kolumn przy +9 słabo słychać różnicę. Na drugich natomiast bas robi się bardziej w punkt i wyostrza górę. Zaczyna grać małą V-ką. Dobrze się słuchało w ten sposób ostrzejszych gatunków. Jednak wolę mimo wszystko bez dopalania i już nie pamiętam kiedy ostatnio przełączałem na tryb aktywny.

Tyczy się to Destiny 2

Witam wszystkich.

Jestem tu nowy , dlatego proszę o wyrozumiałość z racji zadawanych pytań. Chciałem kupić creek evolution 100a do kolumn klipsch Rf-82II, czy ktoś miał okazje posłuchać takiego zestawu? Jeżeli tak to jakie wrażenia?

• 2 miesiące później...

Cześć,

od pewnego czasu w cd creek evo nie wysuwa sie tacka. Wiecie gdzie mozna kupić nowy mechanizm (jaka nazwa czesci), ewentualnie,co może byc przyczyną? Pozdrawiam

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Przy okazji. Bede sprzedawal za kilka tyg cd evo II w kolorze czarnym-komplet stan b.dobry. Zmieniam system na MF.

Edytowane przez jimmi

A jednak zdrada ������

Nie nie nie.. hudy, system glowny Mf bedzie teraz gral jako docelowy i tyle. Dystiny 2 zostaje-chocby na pamiatke, wroce do niego za jakis czas hmm za 10 lat chocby������ ! Mf jest srebrny, mam jeszcze cd evo1 srebrne w rezerwie(kupione do poprzedniego pieca desiny 1). Poprostu evo2 jest czarne i nieuzywane. Niebawem ma dojechac jeszcze stary arcam fmj23 i zrobi sie ciasno.

Edytowane przez jimmi

Uwieniam takie osoby ktore najpierw rozdmuchują ze sprzedaja sprzet a potem sie wycofuja.

Slabo sie robi.

Byl na aukcji i dobrze o tym wiesz-uprzedzalem ze wystawiam go tylko raz ;) (mowa o piecu destiny2)

Aha bede sprzedawal tuner creek evo czarny.

Udalo mi sie kupic srebrny destiny 2-szukalem go blisko 2 lata..

Edytowane przez jimmi

O piecu ? Ja mowie o integrze CD2 którą chciałeś niby sprzedać lecz zapewne nikt takiej kwoty nie wywalił jaką sobie życzyłes. Życzę udanej sprzedaży pozostałych klocków

O piecu ? Ja mowie o integrze CD2 którą chciałeś niby sprzedać lecz zapewne nikt takiej kwoty nie wywalił jaką sobie życzyłes. Życzę udanej sprzedaży pozostałych klocków ������

Za 500 zl szukaj z powodzeniem :)

Panowie o co ta sprzeczka? Każdy sprzedaje za ile chce.

sivy33 chcial ode mnie kupic piec destiny 2 za 4200 a moja cena oficjalna i znana kazdemu byla 4500zl-jak opisywalem wczesniej cena ta nie podlegala negocjacji rowniez ze wzgledu na to, ze ma zamontowany dedykowany pre gramofonowe.

Widocznie ktos sie przeliczyl i okazuje niezadowolenie bo sprzet zostaje u mnie, a okazja do kupna byla :)

O piecu ? Ja mowie o integrze CD2

zagadka

Życzę udanej sprzedaży pozostałych klocków

Dziekuje, juz sa chetni :P

Edytowane przez jimmi

• No dobra MF też -
  • ^^ dobre :))
  • U Ojca z Heglem akurat gra tuner creeka-taki mu zestaw skombinowalem ;) a tam rmffm nonstop

• 2 tygodnie później...

Może ktoś miał okazje bezprośrednio porównać dźwiękowo 50A i 100A ? Po prostu czy warto dopłacać do setki ?

Słuchałem 50A i 100A z Dynaudio X38 i X18. Według mnie warto zastanowić się nad setką , ale trzeba samemu posłuchać.

Mcemsi udalo Ci sie juz osobiscie porownac obie integry

Niestety nie , nadal jednak drążę temat. U mnie w okolicy okazji do posłuchania za dużo nie ma. Cały czas czekam na opinię rzeczowo porównującą obydwa modele .

Słuchałem 50A i 100A z Dynaudio X38 i X18. Według mnie warto zastanowić się nad setką , ale trzeba samemu posłuchać.

A na czym polega to zastanowienie ? W czym setka ZDECYDOWANIE góruje na 50-tką ?

Edytowane przez mcemsi

Niestety nie , nadal jednak drążę temat. U mnie w okolicy okazji do posłuchania za dużo nie ma. Cały czas czekam na opinię rzeczowo porównującą obydwa modele .

A na czym polega to zastanowienie ? W czym setka ZDECYDOWANIE góruje na 50-tką ?

Czuć że 100A ma więcej prądu , Dynaudio grały po prostu lepiej. Trudno mi opisywać muzykę słowami.

Musisz znaleść sposób na ich osobisty odsłuch.Od roku szukałem wzmacniacza i gdybym miał brać Creeka to brałbym setke , ale kupiłem okazyjnie półroczny obecny wmacniacz i Creeka już nie kupię. Dynaudio raczej też nie bo do tej lampy raczej są za wymagające. Osobiście granie Creeka bardzo mi się podobało.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.