Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego nie możemy wygrać z Niemcami?

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Redakcja, 8 Cze 2008, 22:41

>Nie gra, bo był za słaby, co?

Nie gra, bo "góra" była zajęta ważniejszymi sprawami. Głównie dbaniem o własne dupy i utrzymaniem działaczy pokroju Listkiewicza czy moczymordy Dziekanowskiego i im podobnych na stołkach, żeby zostało po staremu.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No i dupsko!!! I to jeszcze Polak nam strzelil........, gralismy zle, gramy za malo zespolowo, kazdy chce strxelic i wyszlo na to, ze nie umiemy podawac pod bramka - jak juz jest akcja to strzelalmy daleko przed polem karnym, ja wiem, ze latwo powiedziec, ale kurde to oni uprawiaja ten sport...... bu.......

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Tu nie ma co usprawiedliwiać, ONI pojechali aby wygrywać a nie bać sie co groźniejszych druzyn.

Niemcy zagrali jak rasowy szachista. Boję się, że Chorwaci nas zaganiaja na smierć, a biedna Austria da nam wygrac na pocieszenie bo to i tak "chłopiec" do bicia. Oby tylko Nasi nim nie zostali.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tradycyjnie nasi reprezentanci dali popis na szczegolne wyroznienie zasluzyli Maciek Zurawski w zasadzie bez kontaktu z pilka, poza wykionaniem stalych fragmentow (rzuty rozne) zaangazowaniezeroe ani razu nie zawalczyl z przeciwnikiem o pilke zadnego pojedynku jeden na jeden, barka w bark itp. Kolejny wynalazek Jacek Krzynowek nie potrafiacy przyjac pilki . Niestety chlop nie gra regularnie od pol roku wchodzi na boisko rozgrywajac "ogony" meczow 80% strat pilki. Strzal w pierwszej minucie w chmury wystarczylo pocelowac w bramke przebieg meczu mogl byc calkiem inny nieststy widac u Pana Jacka braki gry. Kuriozum boczni obroncy Wasilewski zostal za srodkowymi obroncami przy pierwszej bramce czego konsekwencja bylo nie pokazanie spalonego i bramka dla Niemcow - ogolnie slaby wystep wiele strat. Golanski druga bramka starata w polu karnym konsekwencja druga gramka dla naszych rywali. Ogolnie brak po0myslu na gre brak przytrzymania pilki w srodku mimi slabej gry Niemcow mozna powiedziec bardzo slaej poleglismy.

Dziwne zachowanie Podolskego, ktory po zdobyciu pierwszego gola nie pokazal radosci wrecz chwila zamyslenia. Byc moze sercem rzeczywiscie czuje sie polakiem jak powiedzial w wywiadzie pmeczaowym w stacji ZDF.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Przepraszam za bledy to alkohol.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kichanadeta, 8 Cze 2008, 23:46

>Dziwne zachowanie Podolskego, ktory po zdobyciu pierwszego gola nie pokazal radosci wrecz chwila

>zamyslenia. Byc moze sercem rzeczywiscie czuje sie polakiem jak powiedzial w wywiadzie pmeczaowym w

>stacji ZDF.

Tak, srakiem się czuje, a nie Polakiem. Kolejna bzdura rozdmuchana przez nadredaktorów i komentatorów. Już łzy wzruszenia nawet tam jeden widział w jego oczach po drugim golu. Biedaczek... Jak taki uczuciowy i nadwrażliwy jest, to po ch...j na to boisko w ogóle wyłaził? Mógł nagle zachorować albo i zemdleć nawet mógł z wrażenia w szatni. Poza tym pistoletu przy łbie chyba nie miał jak kierował piłkę do siatki, więc skończcie już z tymi pierdołami, bo to tylko temat zastępczy jest, który ma odwrócić uwagę od tego co się tam dzisiaj wydarzyło, a tego zdaje się nikt nie widzi, bo przecież nic się stało i gramy dalej, pełen luz... k**wa słuchać tych patałachów nie mogę, że wstydu nie mają brać tyle kasy, ciągle narzekać, szukać winnych i usprawiedliwienia, że dali z siebie wszystko, tylko przeciwnik za dobry był. To wypieprzać do piaskownicy albo na emerytury i zwolnić miejsce w kadrze, przyjdą młodsi i może w końcu coś się zmieni, a nie jeszcze fochy stroić i obrażac się na Benhakera, że temu czy tamtemu szansy nie dał, bo jesli to mają być ci najlepsi z najlepszych, to nawet sobie nie wyobrażam jaki poziom reprezentują pozostali...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Hehe. Jak to powiedział mój kolega: dobry mecz był, Polacy strzelili wszystkie bramki ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

A ja już wiem dlaczego nie możemy wygrywać z Niemcami. Bo oni gupki som i nie wiedzom, że NAM SIE NALEZY

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(zwróćcie uwagę na komentarze idiotów pod tekstem, żenada...)

Ukryta Zawartość

>nedj, 9 Cze 2008, 08:56

>Hehe. Jak to powiedział mój kolega: dobry mecz był, Polacy strzelili wszystkie bramki ;)

Cytat z Bilda: "...unsere Polen schlagen Polen!", czyli "nasi Polacy pokonali Polskę" :-).

Jestem Europejczykiem.

Dwa lata temu napisałem

"U nas o poziomie 1. ligi świadczą "sukcesy" w pucharach, nasi reprezentacji grzeją ławy rezerwowych w zachodnich drużynach - czego więc można oczekiwać?"

Od tego czasu zmienił się tylko trener, ale choćby był najlepszy, to z piasku bicza nie ukręci.

Znacie jakiegoś reprezentanta Polski poza Borucem, który ma pewne miejsce w pierwszym składzie jakiejś czołowej europejskiej drużyny?

W reprezentacji Niemiec takich jest większość.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• Redaktorzy

"bedzie wieżdzać do polski to odrazu z cegłówy w łep albo wogule go nie wpuszczać"

Powyżej wybrany wpis patriotyczny, nawiązujący do, jak sądzę, bitwy pod Cedynią. I jeszcze drugi był, że Podolski "wszystkim Polakom krzywdę zrobił". Jak sobie jeden z drugim krzywdy szuka, to zawsze jakaś okazja się znajdzie, żeby być skrzywdzonym, prawdaż?

Redakcja, 9 Cze 2008, 11:30

>"bedzie wieżdzać do polski to odrazu z cegłówy w łep...

Tu już nawet nie chodzi o ewidentne ograniczenia umysłowe pół debili,

tylko o to, że umiejętnie zostało zasiane "w narodzie" przekonanie, że to Podolski jest wszystkiemu winien, a nie błazenada uskuteczniana tradycyjnie od lat przez naszych wybitnych gwiazdorów, których większość w przyszłości zostanie trenerami wynosząc pewne schematy i nawyki z "GRY" w kadrze, gdzie czy się stoi czy się leży, milion euro się należy, a gazetom i kibicom zawsze się sprzeda jakąś ckliwą bajeczkę, żeby za bardzo dziobami nie trzaskali.

Kto to jest na przykład taki Dziekanowski pytam. Jeden z największych nieudaczników i pozorantów jakich pamiętam jeszcze z czasów kiedy chodziłem do podstawówki, mieszkałem z rodzicami, a mój tato zawzięcie oglądał te głupie mecze. Wielki Pan Asystent trenera, który przez cały mecz zamienił z nim może dwa słowa i po to właśnie potrzebny tam jest, tak? Czy po to, żeby podsuwać Benhakerowi kandydatury różnych synalków, pociotków i innych, którzy przychodzą do kadry po układzie po to, żeby w niej cieniować, pokazać się na kolejnych mistrzostwach czegoś tam, podpisać kontrakt z dobrą drużyną i... i grzać tam ławkę rezerwowych, bo tacy z nich piłkarze jak z Mandaryny piosenkarka...

No i mamy kolejnego debila... ;-)

"Wezwałem dziś rano Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do natychmiastowego wszczęcia procedur pozbawienia obywatelstwa polskiego tych osób, które występują w narodowych barwach obcych państw - pisze na blogu w Onet.pl Mirosław Orzechowski."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A nie ma nic o wypowiedzeniu Niemcom wojny? Na pewno lepiej by poszło, niż z meczem. A ten tam, sprzedawczyk, lizałby oficerki zwycięzców podczas parady na Unter den Linden.

Redaktory sportowe z BBC mowily ze polscy reprezentanci rozgrywaja srednio 10 meczy w sezonie mniej od niemcow i pewnie to tez ma impakt na ich gre/doswiadczenie.

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

>kichanadeta, 8 Cze 2008, 23:46

>>Dziwne zachowanie Podolskego, ktory po zdobyciu pierwszego gola nie pokazal radosci wrecz chwila

>>zamyslenia. Byc moze sercem rzeczywiscie czuje sie polakiem jak powiedzial w wywiadzie pmeczaowym

>w stacji ZDF

parantulla, 9 Cze 2008, 01:13

>Tak, srakiem się czuje, a nie Polakiem. Kolejna bzdura rozdmuchana przez nadredaktorów i

>komentatorów. Już łzy wzruszenia nawet tam jeden widział w jego oczach po drugim golu. Biedaczek...

>Jak taki uczuciowy i nadwrażliwy jest, to po ch...j na to boisko w ogóle wyłaził?

Słyszałem dzisiaj w radio krótki wywiad Lucasa Podolskiego dla ZDF. Mówił po niemiecku i do Niemców, więc nie należy posądzać go o puszczanie oka do Polaków i Polski. Powiedział, że był wewnętrznie rozdarty i dlatego demonstracyjnie nie cieszył się ze strzelonych bramek, że ma rodzinę w Polsce i że interesuje go wszystko co związane jest z Polską. Podejrzewam, że powiedział to specjalnie, bo pomimo bycia w kadrze Niemiec nie miał w swoim klubie Bayernie patentu na grę w I składzie i często grzał ławkę.

A co do podolskiego to ja skolei słyszałem że chciał grać dla Polski, jak jeszcze nie był znanym zawodnikiem. Tyle że pzpn wypięło dupę na niego. Jak potem zrobiło się glośno że Polak podolski chce grać dla niemiec to pzpn się obudziło.

A skolei czemu ma nie być rozdarty ? Rodzinę ma przecież w Polsce.

A co do głównego pytania - czemu nie możemy wygrać ? Bo mamy ch..wy zespół. Sorry, ale jak 2 razy nie można trafić do bramki w idealnej sytuacji - raz z 11 metrów (Żuraw) a raz z 15 (Krzynów) to czego oczekiwać.

stefan5000, 9 Cze 2008, 12:06

Szkoda, że nie wspomnieli o wynikach tych spotkań i poziomie drużyn z którymi grają Niemcy i Polacy, bo to takie lekko pół śmieszne jest podniecanie się wygraną naszego najmocniejszego składu w meczu towarzyskim o pietruszkę z "reprezentacją" rezerwowych Portugalii czy ściągniętym w ostatniej chwili z urlopów, rozleniwionym i niepełnym składem jakiejś tam innej drużyny.

parantulla

"bo to takie lekko pół śmieszne jest podniecanie się wygraną naszego najmocniejszego składu w meczu towarzyskim o pietruszkę z "reprezentacją" rezerwowych Portugalii"

A kiedy ten mecz był rozegrany.Ja pamiętam dwa a najsilniejszym składem Portugalii gdy nie grał o pietruszkę tylko bardzo ważne dla niej punkty w eliminacjach.

Kubek, 9 Cze 2008, 12:15

>A skolei czemu ma nie być rozdarty ? Rodzinę ma przecież w Polsce.

No, to faktycznie jest powód i argument. Aż sam się prawie rozpłakałem,

tyle że ze śmiechu raczej. Taki sam z niego Polak jest jak z Michalczewskiego był, kiedy kasował po kilkanaście milionów dojczmarek za boksowanie z niemiecką flagą na dupie i strasznie jestem ciekaw jak bardzo czułby się rozdarty i wzruszony, gdyby jakimś zbiegiem okoliczności przyszło mu walczyć z polskim Polakiem o tytuł mistrzowski... pewnie od razy by się położył, żeby uczuć nie zranić rodziny mieszkającej w Polsce i garstki kibiców, którzy jakoś wtedy na niego nie pluli, tylko czekali czasami do czwartej rano na jego walki, żeby mu kibicować.

A co do samego Podolskiego... niby z jakiej racji miałby czuć jakiekolwiek wyrzuty czegokolwiek po tym jak został potraktowany przez OJCZYZNE, bo nie bardzo chwytam...

Jak się wystawia samotnego wysunietego napastnika na szpicę ( EBI) to po to aby mu zagrywac prostopadłe piłki a nie żeby dawac mu dośrodkowania jak jest sam na polu karnym!! A Roger dostał po to obywatelstwo żeby grac a nie ławe grzać, może jakby wyszedł w pierwszej 11-tce to bylibysmy częstszym goście pod niemiecką bramką!!!Jak zobacze Żurawskiego w nastepym meczu to nie oglądam więcej reprezentacji!

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

STREET, 9 Cze 2008, 13:05

>Jak się wystawia samotnego wysunietego napastnika na szpicę ( EBI) to po to aby mu zagrywac

>prostopadłe piłki a nie żeby dawac mu dośrodkowania jak jest sam na polu karnym!! A Roger dostał po

>to obywatelstwo żeby grac a nie ławe grzać, może jakby wyszedł w pierwszej 11-tce to bylibysmy

>częstszym goście pod niemiecką bramką!!!Jak zobacze Żurawskiego w nastepym meczu to nie oglądam

>więcej reprezentacji!

Racja. Żuraw od dawna to pomyłka. Niestety leo nie ma jaj jak janas i nie wywali go ze składu bo to przecież zasłuzony działacz reprezentacji. Będzie sobie żuraw biegał po boisku nieudolnie jak do tej pory. Ale ... mówił w wywiadzie teraz że jakaś kontuzja go złapała więc jest nadzieja że jednak usiądzie na ławce.

No, jeszcze Hajto, Świerczewski, Rasiak i Dudek... i mamy cała plejadę gwiazd w komplecie.

Acha, byłbym zapomniał... koniecznie Wdowczyk na trenera ;) kolejny as zaraz po Dziekanowskim...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.