Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno właśnie i jedno i drugie .. ;) Elektrostaty są b. wymagające, do Summita X podobno tylko mocna lampa ... z M-6000 wydawało mi się że zagra dobrze. Robią się już konkretne kwoty ... a gdzie reszta.

Trzeba się zastanowić, może lepiej odpuścić .. szkoda

.

Witam

Nie kupuj klona po pierwsze gra prawie każdy tragicznie wygląda jeszcze gorzej a sprzedać ten chłam można za cenę dobrego demona :) Robił w Krakowie podchody niejaki jaskiniowiec to go wyśmiano i pogoniono z podróbą.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Witam

Nie kupuj klona po pierwsze gra prawie każdy tragicznie wygląda jeszcze gorzej a sprzedać ten chłam można za cenę dobrego demona :) Robił w Krakowie podchody niejaki jaskiniowiec to go wyśmiano i pogoniono z podróbą.

SPOKO !!!--Wolf3 jest dobrze i obiektywnie poinformowany,,,,,a za tego newsa wielkie dzięki !!!--- rozwiałeś mi poważny dylemat...Pozdrawiam !!!

http://www.audiostereo.pl/klub-audio-irlandia_57006.html/page__st__1080#entry3293364

Tutaj jest troszkę o kolonie Accuphase P-7100 ,i nie powiedziałbym że jest nic nie wart.

Moim zdaniem trzeba posłuchać,żeby wydać opinię.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Trochę za dużo wersji tego klona...Jak ktoś zrobi obiektywny test z oryginałem , to się coś wyjaśni.....Jak taki test był robiony , to napisz---konkretnie !!!!...Sam mam taki wynalazek od ponad pół roku i jestem ciekaw....

Trochę za dużo wersji tego klona...Jak ktoś zrobi obiektywny test z oryginałem , to się coś wyjaśni.....Jak taki test był robiony , to napisz---konkretnie !!!!...Sam mam taki wynalazek od ponad pół roku i jestem ciekaw....

sorki---ponad 18 miesiecy......

Jak już pisałem,porównywany był z oryginalnym A-30.

A-30 przegrało z końcem P-7100.

A czy ktoś porównywalna P-7100 z oryginałem,to nie wiem,ją bynajmniej nie.

A możesz się pochwalić co za klonika masz?.

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Jak już pisałem,porównywany był z oryginalnym A-30.

A-30 przegrało z końcem P-7100.

A czy ktoś porównywalna P-7100 z oryginałem,to nie wiem,ją bynajmniej nie.

A możesz się pochwalić co za klonika masz?.

7100 made in Tomek....
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Zaraz wpadnie tu legalny owner legalnego 7100 i rozdepcze nas jak pluskwy......Cezar504---wiesz , ile kosztuje klonik , a ile kosztował oryginał [proporcja 1:10]....Na 99%--nie było żadnych , bezpośrednich testów , ani możliwości ,,autopsji" oryginału...Z wielu opinii i komentarzy jeden mnie trochę zainteresował na ,,Elce"---kolegi--ksywa-- Jobej.....Po prostu mamy bardzo dobre ampy w relacji cena : jakość....

Ja jestem zadowolony.

Miałem dwie wersje na rolkowych płytkach,obie poszły z dymem przez moją głupotę,i nadmiar alkoholu.

Teraz mam wersję jaskiniowca.

Z pewnością autopsji orginalu nikt

nie robił.

Z drugiej strony klinik został wykonany według orginalnego schematu,więc teoretycznie to samo.

Części tylko inne użyte,bo te z orginalu,niektóre nie da się zdobyc.

Kondensatory w zasilaniu są dość ważne,ja mam Rify 47000uF 100V dwie sztuki,w zupełności wystarcza.

SPOKO !!!--Wolf3 jest dobrze i obiektywnie poinformowany,,,,,a za tego newsa wielkie dzięki !!!--- rozwiałeś mi poważny dylemat...Pozdrawiam !!!

Kolega Dear77 to pracownik dystrybutora, co miał więc Ci powiedzieć? Proponuję oznaczyć się na niebiesko, będzie uczciwiej...ekhem.

.. i po kłopocie, podobno nie będzie dobrze to razem grało ...

Panowie,bez k..jaj, A50V tego nie ogarnie nie wierze...Martin Logan Summit X we wlasnej osobie: https://www.youtube.com/watch?v=ZY7Hy0nFva0. Wiecie co to napedza? Anthem. Amplituner.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

zadam pytanie, na które najprawdopodobniej nikt nie odpowie - bo zazwyczaj wpadaja tu poczatkujacy, z pytaniem czy accu sprzed 30lat warto brac za XYZ tysiecy.

kto testowal i z jakim skutkiem inne preampy niz firmowe Accu z koncowkami Accu?

A kolega,który miał oryginalne A30 ,sprzedał i kupił sobie klona P-7100.

bo A-30 to muł i średniawa końcówka. Dobre A klasowce to A-20V, A45/46/50V/60/65/70. Pominąłem konstrukcje z XX wieku.

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

co miał więc Ci powiedzieć?

Mam ,,przyjemność" mieszkania na zadupiu , gdzie jest 0,006 audiofila / km.kw...Łykam różne opinie , ale nie widzę , czy się autorom rozszerzają żrenice , jak piszą....

Zbigniew: problem w tym, że oni bez zmrużenia oka załadują - przepraszam - doradzą - Ci to, co akurat jest do sprzedania.

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Zbigniew: problem w tym, że oni bez zmrużenia oka załadują - przepraszam - doradzą - Ci to, co akurat jest do sprzedania.

Weteranem na AS to ja nie jestem,,,ale paru ,,przyjemniaczków" już wyczaiłem [tylko paru jak na razie]... AHA--z tymi pre. i ampami to szpecem nie jestem---sterowałem klona 7100 takimi zabawkami jak Pionek SA-8800 i krasnoludkiem -ksywa Toshiba Aurex SY-C-15 ---potem oczywiście C-275 ,,pozamiatał" temat....Ciekawe były efekty : pre z Pionka + 7100----bardzo przyzwoicie,,,,a C-275+amp Pionka to jestem mocno zdumiony i często taką kombinację stosuje...Jedna uwaga--ten stary Pionek to nie jest mułowata integra , tylko pre+amp w klasie A/B......Nic Ci te zabawy nie wyjaśnią , ale napisz choć , co za 30-to letni amp. Cię podnieca--ciekawe !!!

Inny temat---Wczoraj opanowałem nagrywanie CD-R -870MB[ 99min] i DP-67 to łyka bez zająknięcia [inne cedeki też]...Może dla kogoś to profanacja [ CD-R ] , ale ja jestem z wiochy--wolno mi.....

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Nie chciałem go obrazić , ani zdenerwować---tylko delikatnie zasugerować , że są głośniczki ,,odrobinę" większe , niż 5".....

Nie chciałem go obrazić , ani zdenerwować---tylko delikatnie zasugerować , że są głośniczki ,,odrobinę" większe , niż 5".....

Razem pisaliśmy--he he...---to nie będę Cię przekręcał na wystruganie sobie samemu kolumienek.....
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

To są pierdzidełka,wiem

Ale Marcin skromny jesteś i samokrytyczny.....pierdzidełka są do 4",,,,4"--6",,brzdąkadełka,,,,6-8" ,,brzdąkadła",,,,8-12" ,,głośniczki",,,,12-15" ,,głośniki",,,,15-18" to już są zabawki dla takich 100% facetów , jak my...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.