Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest ktoś zainteresowany to mam do sprzedania A 20V. Z DP-500 i Harbetami 30 to najtańszy Hi-End. Wiem też jakimi kablami to połączyć. Zainteresowanych zapraszam. Info. na priva.

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Oddam Dp-500 w dobre ręce. Stan idealny, z polskiej dystrybucji, wszystko w komplecie. Więcej info na priv.

Szukam kogoś ze Szczecina lub okolic kto ma C-2410, chciałbym porozmawiać na temat tego pre. Info na priv.

Co prawda nie jestem ze Szczecina, ale znam dość dobrze to pre, bo miałem je przez jakiś czas w systemie.Co chciałbyś wiedzieć?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Witam,

możecie poradzić gdzie najlepiej kupić CD od Accuphase? gdzie można utargować najwięcej lub trafić coś z ekspozycji z gwarancją?

pozdrawiam Klubowiczów

w Japonii oraz 230V części Azji :)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• 2 tygodnie później...

mój kolega odwiedza ten klubik (niestety jest zbyt nieśmiały aby zabrać jakikolwiek głos)...ba, nawet jest szczęśliwym posiadacze klocków tej zacnej marki :)...a tak na poważnie jakie pre byście polecili do końcówki A46 ?

jeśli mogę prosić... to nie udzielajcie wpisów typu: "możliwie najlepsze" :)

Edytowane przez mztv

mój kolega odwiedza ten klubik (niestety jest zbyt nieśmiały aby zabrać jakikolwiek głos)...ba, nawet jest szczęśliwym posiadacze klocków tej zacnej marki :)...a tak na poważnie jakie pre byście polecili do końcówki A46 ?

jeśli mogę prosić... to nie udzielajcie wpisów typu: "możliwie najlepsze" :)

Poszukać C-2410 z drugiej ręki,lub zaszaleć i C-2810, na wtórnym rynku ok.25-28tys.zł

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

dzięki....druga opcja wydaje się bardzo atrakcyjnym rozwiązaniem

Jeśli tylko fundusze pozwalają,to oczywiście,że tak.

Kiedyś sprzedałem swojego C-2810 za 28tys.zł,

ostatnio widziałem gdzieś u nas w ogłoszeniach zdaje się także z polskiej dystrybucji.

Witam klubowiczów. Prosze o małą poradę, gdyż mam dość kiepsko z możliwością odsłuchu. Przymierzam się do zakupu integry Accu i rozważam 2 opcje E-350 oraz E-450 lub 460. Grałoby to z Ayonem 1sc i Harbethami 30.1.

Pytanie brzmi oczywiście - z czym to zagra lepiej, albo czy skok jakościowy w moim zestawie będzie rzeczywiście odczuwalny i wart tej znacznej jednak różnicy w cenie. Z tego co dotychczas wyczytałem, to spodziewam się, że Ayon powinien poprawić dynamikę 350-ki, a i Harbethy też raczej pasowałyby do tego zestawu. Nie wiem czy 450-ka to nie będzie trochę jednak za dużo jeśli chodzi o te kolumny i nieduże pomieszczenie odsłuchowe. A może w zupełnosci powinienem zadowolić sie 350-ką i nie podpinać raczej czegoś z juz raczej wyższej półki cenowej.Chaiłbym uzyskać tą lampową łagodność ale z lekkim wykopem - czy wpięcie Ayona mi to zapewni, czy nie ma raczej co kombinować i brać 450-kę?

Witam klubowiczów. Prosze o małą poradę, gdyż mam dość kiepsko z możliwością odsłuchu. Przymierzam się do zakupu integry Accu i rozważam 2 opcje E-350 oraz E-450 lub 460. Grałoby to z Ayonem 1sc i Harbethami 30.1.

Pytanie brzmi oczywiście - z czym to zagra lepiej, albo czy skok jakościowy w moim zestawie będzie rzeczywiście odczuwalny i wart tej znacznej jednak różnicy w cenie. Z tego co dotychczas wyczytałem, to spodziewam się, że Ayon powinien poprawić dynamikę 350-ki, a i Harbethy też raczej pasowałyby do tego zestawu. Nie wiem czy 450-ka to nie będzie trochę jednak za dużo jeśli chodzi o te kolumny i nieduże pomieszczenie odsłuchowe. A może w zupełnosci powinienem zadowolić sie 350-ką i nie podpinać raczej czegoś z juz raczej wyższej półki cenowej.Chaiłbym uzyskać tą lampową łagodność ale z lekkim wykopem - czy wpięcie Ayona mi to zapewni, czy nie ma raczej co kombinować i brać 450-kę?

Chcesz Lebena zmienić na Accu,dobrze doczytałem? :)

Zbyt mało danych :).

Co,dlaczego,co nie pasuje,co jest dobrze,czego brakuje,itd.

Zanim zmienisz urządzenie,dopłata pewnie spora,sprawdziłbym czy z obecnego systemu wszystko już "wyciśnięte".

Moim zdaniem,to byłby tylko krok w bok,Leben dobrze gra z Harbethami,Accu mocniejszy,ale

ja bym się nie zamienił :).

ja również bym się nie zamienił...i powiem więcej....moim zdaniem to nie będzie krok w bok ale w tył:)

czekam na więcej informacji......może kolega szuka mocnej integry?

Powodów co najmniej kilka. Słuchałem głównie późnymi wieczorami ale odkąd dziewczyna się wprowadziła, potrzebuję czegoś co w moment uruchomię, aby np na moment rano posłuchać radia, które będzie grało np bezprzewodowo. Leben to jest urządzenie do dłuższych posiedzeń, rozgrzewanie, zabawa w wymianę lamp, nie mam na to chyba czasu, może kiedyś się to zmieni. Co do dźwięku, to nadal brakuje mi tej kontroli dołu, nie wiem na ile Accu by mi to dostarczył, bas wolę szczuplejszy i szybszy, a w Lebenie jak dla mnie raczej był poluzowany. Z pre byłoby pewnie lepiej ,ale nie chciałem juz sprawdzać, kiedy w grę weszły również inne czynniki. I tak, z 660 na pewno nie wycisnąłem maksimum, kto wie czy 50%, mam wrażenie że zaczyna grać przy większych głośnościach, na które nie moge sobie pozwolić, ze względu na sąsiadów, nieduży pokój, w którym też się robi ciepło przy słuchaniu.W Accu możliwe, że dzięki temu systemowi głośności, przy niższych natężeniach dźwięku, będzie sie lepiej. Generalnie padło na Accu bo - funkcjonalny, dobrze wygląda, wydaje sie dobrze wpasowywac w pozostałe klocki. A może czegoś innego powinienem poszukać...? Leben tak czy inaczej idzie juz w inne ręce.

Accu ma faktycznie lepiej kontrolowany bas ale i szczuplejszy.....mówię o integrze e-560 (miałem dwa lata)

może trzeba pomyśleć nad zmianą dziewczyny bo problem pojawił się............:)

Accu ma faktycznie lepiej kontrolowany bas ale i szczuplejszy.....mówię o integrze e-560 (miałem dwa lata)

może trzeba pomyśleć nad zmianą dziewczyny bo problem pojawił się............:)

Dobre:) tu akurat jestem juz od dłuzszego czasu zadowolony, chociaż może czasami za dużo wysokich...:)

Edytowane przez norbertpawlus
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Leben 300F nie ma poluzowanego basu Norbercie, w Twoim systemie coś jest ewidentnie schrzanione. Accu z Harbethem nie zagra Ci tak dobrze jak Leben i mówi Ci to Stefek, który grał na topowych Accu nie wierzysz mi zaufaj Srefkowi.

Leben 300F nie ma poluzowanego basu Norbercie, w Twoim systemie coś jest ewidentnie schrzanione. Accu z Harbethem nie zagra Ci tak dobrze jak Leben i mówi Ci to Stefek, który grał na topowych Accu nie wierzysz mi zaufaj Srefkowi.

W eFce poluzowany w sumie nie był, tylko mi go trochę brakowało, przy 660 znowu jest go całkiem sporo, ale właśnie poluzowany (ale niechce o tym w tym wątku). Może mi po prostu brakuje tego tranzystorowego trzymania za twarz? Może to moje zrypane akustycznie pomieszczenie?

Powodów co najmniej kilka. Słuchałem głównie późnymi wieczorami ale odkąd dziewczyna się wprowadziła, potrzebuję czegoś co w moment uruchomię, aby np na moment rano posłuchać radia, które będzie grało np bezprzewodowo. Leben to jest urządzenie do dłuższych posiedzeń, rozgrzewanie, zabawa w wymianę lamp, nie mam na to chyba czasu, może kiedyś się to zmieni. Co do dźwięku, to nadal brakuje mi tej kontroli dołu, nie wiem na ile Accu by mi to dostarczył, bas wolę szczuplejszy i szybszy, a w Lebenie jak dla mnie raczej był poluzowany. Z pre byłoby pewnie lepiej ,ale nie chciałem juz sprawdzać, kiedy w grę weszły również inne czynniki. I tak, z 660 na pewno nie wycisnąłem maksimum, kto wie czy 50%, mam wrażenie że zaczyna grać przy większych głośnościach, na które nie moge sobie pozwolić, ze względu na sąsiadów, nieduży pokój, w którym też się robi ciepło przy słuchaniu.W Accu możliwe, że dzięki temu systemowi głośności, przy niższych natężeniach dźwięku, będzie sie lepiej. Generalnie padło na Accu bo - funkcjonalny, dobrze wygląda, wydaje sie dobrze wpasowywac w pozostałe klocki. A może czegoś innego powinienem poszukać...? Leben tak czy inaczej idzie juz w inne ręce.

jezeli chodzi o kontrole basu to 660p lepiej sprawdza sie z pre... miałem takie zestawienie u siebie przez ponad tydzień

z tego co widzę to klamka zapadła i Leben idzie w odstawkę.....ze swej strony moge powiedzieć... jakbym celował w integre

Accu to z całą pewnością w piecyk A klasowy..one moim zdaniem najlepiej grają.Przed zakupem e560 słuchałem e450,e460,e550

wybór padł na e-560 ma znacznie lepiej kontrolowany bas od e-550 i dzwięk jest jakby szybszy,....może warto zainteresować się e600

kolega przytaszczył kiedyś do mnie Lebena 660p i to spowodowało że zainteresowałem sie lampą, dlatego pozbyłem się e560

Accu doskonale prowadzi m30.1 to może być granie na długie lata....u mnie 560tka grała z Dynaudio S25se , jak podpiąłem m30.1

dopiero usłyszałem jakie możliwości drzemią w Accu.....jeżeli dziewczyny nie zamierzasz zmienić i obstajesz przy Accu to powinieneś być

zadowolony z takiego połączenia Accu+m.301......życzę powodzenia

Dzięki wielkie Miroslav1ie za te słowa. Mam również okazję kupić używkę e-550, (na nową e-560 sie nie porwię) ale co mnie dość skutecznie zniechęca, to to, że się grzeje. Po 660p wiem, że w moim pokoju, niedużym i wygląda na to, że bardzo zaizolowanym potrafi się bardzo szybko zrobić ciepło, a przy otwartym oknie słuchac nie lubię, więc tego się głównie obawiam po klasie A.

Widzę Norbert że cię nosi,obyś nie strzelił sobie w stopę z tą zamianą na Accu.Może zmień kolumny na trójki Harbetha bo te mogą lepiej pasować do twojego pomieszczenia.

Widzę Norbert że cię nosi,obyś nie strzelił sobie w stopę z tą zamianą na Accu.Może zmień kolumny na trójki Harbetha bo te mogą lepiej pasować do twojego pomieszczenia.

Z tą wymiana zdecydowanie bardziej mi o funkcjonalność chodzi niż o dźwięk, wiem że robiąc to nie bedzie lepiej ale inaczej, i cóż, pewnie i gorzej.... Rzeczywiście, może zamiast ciągle rozwiązywac problemy tych niższych rejestrów, powinienem zainteresować się trójkami, i może nagle okazałoby się, że wszystkie moje dolegliwości zniknęły, bo nie będę ukrywał, że na oko to te moje 30-ki wydaje sie raczej ściśnięte.

• 3 tygodnie później...

Witam . Czy cena 8 tys zł , za DP - 75 w stanie idealnym jest rozsądną kwotą ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

jezeli chodzi o kontrole basu to 660p lepiej sprawdza sie z pre... miałem takie zestawienie u siebie przez ponad tydzień

z tego co widzę to klamka zapadła i Leben idzie w odstawkę.....ze swej strony moge powiedzieć... jakbym celował w integre

Accu to z całą pewnością w piecyk A klasowy..one moim zdaniem najlepiej grają.Przed zakupem e560 słuchałem e450,e460,e550

wybór padł na e-560 ma znacznie lepiej kontrolowany bas od e-550 i dzwięk jest jakby szybszy,....może warto zainteresować się e600

kolega przytaszczył kiedyś do mnie Lebena 660p i to spowodowało że zainteresowałem sie lampą, dlatego pozbyłem się e560

Accu doskonale prowadzi m30.1 to może być granie na długie lata....u mnie 560tka grała z Dynaudio S25se , jak podpiąłem m30.1

dopiero usłyszałem jakie możliwości drzemią w Accu.....jeżeli dziewczyny nie zamierzasz zmienić i obstajesz przy Accu to powinieneś być

zadowolony z takiego połączenia Accu+m.301......życzę powodzenia

To prawda, to jest super połączenie.

To prawda, to jest super połączenie.

Właśnie dziś stałem się posiadaczem 350-ki, jeszcze nie wiem tylko czy szczęśliwym- za tydzień powinna być u mnie. Wrażeniami się na pewno podzielę.

Właśnie dziś stałem się posiadaczem 350-ki, jeszcze nie wiem tylko czy szczęśliwym- za tydzień powinna być u mnie. Wrażeniami się na pewno podzielę.

.....myślę że wszystko będzie dobrze....czekam na wrażenia

jakie masz kable?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.