Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  413 członków

Accuphase Klub
IGNORED

Klub fanów Accuphase

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ktoś moze miał okazje słuchać modelu wzmacniacza 212 z kolumnami audio physic tempo 25 ? jestem ciekaw polaczenia

miałem tempo 6 razem z accu 212 i było bardzo dobrze. tempo 25 ma wymagający prądowo przetwornik żeby oddał co potrafi. Moim zdaniem accu 212 to wydajny prądowo wzmacniacz i będzie dobrze razem z tempo 25. góra tempo 25 vs tempo 6 jest bardziej analogowa.

Edytowane przez darius4you

Witam Panów

Ostatnio wpadła w moje ręce końcówka p-11.Rozglądam się nieśmiało za jakimś pre.Naszło mnie jednak,żeby zamiast pre kupić dac z pre.Na ten przykład AGD nfb28.Teoretycznie mezalians, ale p-11 to chyba niski model.Czy ktoś z czcigodnych próbował już takich kombinacji?

Pozdrawiam

Marcin

Witam Panów

Ostatnio wpadła w moje ręce końcówka p-11.Rozglądam się nieśmiało za jakimś pre.Naszło mnie jednak,żeby zamiast pre kupić dac z pre.Na ten przykład AGD nfb28.Teoretycznie mezalians, ale p-11 to chyba niski model.Czy ktoś z czcigodnych próbował już takich kombinacji?

Pozdrawiam

Marcin

Chcesz bezczescic ladna vintageowa koncowke jakims chinolem? A fuuu ;) Ja bym szukal firmowego preampu C-11 do tego. Wyglada to wtedy pieknie stylowo i pewnie gra w synergii. A chinola - pozycz, sprawdz, moze sie zgra. Osobiscie nie jestem raczej milosnikiem Sabre, ale co czlowiek, to inne uszy.

Wiesz,problem jest taki, ze malo ktory posiadacz Accu bedzie sie interesowal mid-endowym DACkiem, wiec trudno Ci będzie się dowiedzieć jak to razem gra. Noblesse oblige, więc jak powiedziałeś A, to powiedz cc, a po jakims czasie uzbiera sie cale Accuphase ;)

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

<br />Chcesz bezczescic ladna vintageowa koncowke jakims chinolem? A fuuu ;)<br />
Gdzieś w głębi serca mam podobne odczucia :-).Ale oprócz tego,że szlachectwo zobowiązuje, to nowoczesność wchodzi do domu i zagrody,czyli dac będzie potrzebny tak,czy inaczej:-) .A serce jeszcze bardziej boli,gdy końcówka leży zapakowana i czeka.A c-11 szukam.

Marcin

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Gdzieś w głębi serca mam podobne odczucia :-).Ale oprócz tego,że szlachectwo zobowiązuje, to nowoczesność wchodzi do domu i zagrody,czyli dac będzie potrzebny tak,czy inaczej:-) .A serce jeszcze bardziej boli,gdy końcówka leży zapakowana i czeka.A c-11 szukam.

Marcin

Miałem do listopada taki problem : pre C-275 +amp.--------DP-67 załatwił problem p.t. DAC.
<br />Masz faktycznie problem..Wersja 1--C-11 + DAC,,,,,wersja 2--C-11+CD z wejściem na procesor [opt.,,coax] ,,,,,,, , albo porządny DAC... <br />
Ehhhh.Żeby wszystkie problemy w życiu były takie przyjemne :-) .No nic,będę musiał ruszyć tyłek i słuchać, słuchać ...

Marcin

Ehhhh.Żeby wszystkie problemy w życiu były takie przyjemne :-) .No nic,będę musiał ruszyć tyłek i słuchać, słuchać ...

Marcin

A poważnie, jak chcesz dobrze i tanio z Accu, to dokup sobie używkę m2tech young, tylko koniecznie z zewnętrznym zasilaczem palmer (bez niego to kicha jest). Przy odpowiednich kolumnach prawie poczujesz muśnięcia na twarzy.

Masz faktycznie problem..Wersja 1--C-11 + DAC,,,,,wersja 2--C-11+CD z wejściem na procesor [opt.,,coax] ,,,,,,, , albo porządny DAC...

Widze, ze uzywasz P-7100 - jakie kolumny napędza? I czy dp-67 + pre c275 to nie jest troszkę zbyt slaby frontend dla tej końcówki?

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

A poważnie, jak chcesz dobrze i tanio z Accu, to dokup sobie używkę m2tech young, tylko koniecznie z zewnętrznym zasilaczem palmer (bez niego to kicha jest). Przy odpowiednich kolumnach prawie poczujesz muśnięcia na twarzy.

Widze, ze uzywasz P-7100 - jakie kolumny napędza? I czy dp-67 + pre c275 to nie jest troszkę zbyt slaby frontend dla tej końcówki?

P-7100 mam klona --wersja dość wierna [to nie ta z DIY--tem.P-350]....Polowałem na DP-85 , ale rozsądek skłonił mnie do 67 , a C-275 myślę , że nie jest taki zły...A kolumienki są mojej produkcji-----wyglądają na tępe estradówki , ale takimi nie są...Masz je na p.w......

P-7100 mam klona --wersja dość wierna [to nie ta z DIY--tem.P-350]....Polowałem na DP-85 , ale rozsądek skłonił mnie do 67 , a C-275 myślę , że nie jest taki zły...A kolumienki są mojej produkcji-----wyglądają na tępe estradówki , ale takimi nie są...Masz je na p.w......

A z ciekawosci - gdzie robiles klona tego P7100? Moze byc na priv. DP-85 podobno nie jest taki wcale rewelacyjny, tam jest jakis chaczyk z tym grajkiem, poczytaj troche miedzy wierszami w internecie. Nie wiem, czy za te kase to ma sens sie pchac...niestety, imo Accu troche powinno zbastowac z cenami swoich zrodel, bo ostatnio jest wysyp doskonalych zrodel (zwl DAC) w relatywnie niskich cenach i troszke odstają.

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

A z ciekawosci - gdzie robiles klona tego P7100? Moze byc na priv. DP-85 podobno nie jest taki wcale rewelacyjny, tam jest jakis chaczyk z tym grajkiem, poczytaj troche miedzy wierszami w internecie. Nie wiem, czy za te kase to ma sens sie pchac...niestety, imo Accu troche powinno zbastowac z cenami swoich zrodel, bo ostatnio jest wysyp doskonalych zrodel (zwl DAC) w relatywnie niskich cenach i troszke odstają.

RACJA !!!!
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Marcin

Jeśli nie jesteś maniakiem CD i gramofonu , to raczej ,,pozamiatane"---porządny DAC !!!
  • 2 tygodnie później...
Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

W przyszłości na pewno :)

na jakie łączówki zwracać uwagę do niego?

Jak chodzi Ci o towarzystwo dla niego , to od C-2000 i wyżej ---no przecież masz wszystko w,, Accuphase Laboratory"----chyba żadna firma nie ma takich opisów----kwestia estetyki---szerokość paneli 475mm , a nowsze 465mm.....

Pierwsza lektura obowiązkowa :::::::http://www.accuphase.com/

Pewnie chodziło o interkonekty--temat rzeka , no i jeszcze elektryka [też ważna sprawa]

Chłopaki !!!!---już jest E-470 [większe kondy]....Niech ktoś kupi , posłucha i namaluje recenzję !!!!

Mnie bardziej interesuje

STEREO PHONO AMPLIFIERC-37

Czy warto rezygnować z AD-2820 ?

Chłopaki !!!!---już jest E-470 [większe kondy]....Niech ktoś kupi , posłucha i namaluje recenzję !!!!

a tam kondy, DF wzrósł z 200 do 500, to jest ciekawsza zmiana...

Mnie bardziej interesuje

STEREO PHONO AMPLIFIERC-37

Czy warto rezygnować z AD-2820 ?

wiesz, podobno to swietne phono...ale....kosztuje worek pieniedzy i przy takiej roznicy w cenie to powinno rozjechac pre na karcie....pytanie czy np pre RCM za rownie duza kase nie jest lepsze? jaka masz reszte toru? zakladam ze topowa, skoro myslisz o takim pre.

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

a tam kondy, DF wzrósł z 200 do 500, to jest ciekawsza zmiana...

Nie da się ukryć...Akurat jedna z moich ulubionych ,,zabawek" ma tylko 55db , a i tak ją kocham ....O.K ---Uwaga nadciąga ,,kawaleria" !!!!

Nie da się ukryć...Akurat jedna z moich ulubionych ,,zabawek" ma tylko 55db , a i tak ją kocham ....O.K ---Uwaga nadciąga ,,kawaleria" !!!!

55dB czego? DF jest wartością ułomną, nie ma jednostek. 55? kiepski lampiak czy McIntosh? miłość jak to miłość.. bywa ślepa ;-)

Edytowane przez p0is0n

--

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Chodziło Ci o damping factor ??--chyba......To mój stary Pionek SA-8800 tyle ma....

Chodziło Ci o damping factor ??--chyba......To mój stary Pionek SA-8800 tyle ma....

Aha--bzdurę napisalem [db]--cholera , bo ostatnio tylko o kolumienkach bazgralem na pw-----sorki..
  • 2 tygodnie później...

Witam serdecznie kolegów, mam prośbę o pomoc w dobraniu wzmacniacza Accuphase do Elektrostatów Martin Logan Summit X ?

Zależy mi na jak największej delikatności i wyrafinowaniu w odsłuchu. Chciałbym złożyć system na elektrostatach, słuchałem starszego modelu LS3 i było świetnie ;) Żal było wyłączać, nawet rozmowa z czasem stawała się profanacją ...

.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.