Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  228 członków

Primare Klub
IGNORED

Klub zwolenników PRIMARE

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdziwy wysyp recenzji nowego kompletu Primare'a serii 30, teraz również w polskim "Hi-Fi Choice".

Interesujące, że w momencie gdy wszyscy podnoszą ceny, Primare zmniejszyło o parę procent ceny na jakby nie było swoją topową linię.

Moim zdaniem świadczy to o tym, że zapowiadany w 2008 r. projekt wprowadzenia linii "Premium" w cenie 4000 EUR za komponent, odłożony zapewne z powodu kryzysu subprime i ogólnego przypływu nastrojów defetystycznych, wkrótce zostanie zrealizowany:)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam wszystkim miłośników Primare. Z miłą chęcią chcę dołączyć do waszego/naszego grona. Zacznę może od problemu a mianowicie mój zestaw to:

wzmacniacz i CD PRIMARE SERIA 21

PROAC Studio 140

Głośnikowe AQ Rockefeller bez DBS

łączeniówka nordost Blue Heaven

sieciowe neel (podstawowy mode)

i mogę napisać tylko jedno -to mi nie gra - wszystko jest za jakąś "kurtyną", cokolwiek to znaczy,ale nic dobrego.

jesteście w stanie pomóc ...?

z góry dzięki za każdą poradę

Witam wszystkim miłośników Primare. Z miłą chęcią chcę dołączyć do waszego/naszego grona. Zacznę może od problemu a mianowicie mój zestaw to:

wzmacniacz i CD PRIMARE SERIA 21

PROAC Studio 140

Głośnikowe AQ Rockefeller bez DBS

łączeniówka nordost Blue Heaven

sieciowe neel (podstawowy mode)

i mogę napisać tylko jedno -to mi nie gra - wszystko jest za jakąś "kurtyną", cokolwiek to znaczy,ale nic dobrego.

jesteście w stanie pomóc ...?

z góry dzięki za każdą poradę

Witaj

Nie wiem czy ci pomogę ale jakiś czas temu szukałem kolumn głośnikowych do zestawu PIRMARE ( I21, DVD26).

Testowałem wiele zestawów również ProAc Studio 130 i wbrew temu co usłyszałem w salonie Top Hi Fi - że Primare (do niedawna w ich dystrybucji) + ProAc z serii Studio to strzał w 10.

Niestety u mnie głośniki te z moją elektroniką również nie zagrały, choć wady nie określiłbym jako "grania za kurtyną" tylko jako grania trochę zbyt dosłownego, bez wyrafinowania - trudno to teraz opisać gdyż było to już pewnie ok. 2-3 lata temu. Nie mniej jednak kolejne głośniki wypożyczone z Top Hi Fi a mianowicie B&w CM7 okazały się być dużo lepsze w połączeniu z moją elektroniką.

Jeśli tylko mógłbym coś poradzić to spróbować wymienić głośniki (jakie konkretnie to zależy od preferencji) lub zasięgnąć języka u właścicieli ProAc'ow i dowiedzieć się u źródła jakie wzmacniacze polecają do tych wzmacniaczys i odtwarzaczy może padną jakieś konkretne propozycje?

Pozdrawiam

Tomek

Witam milosnikow marki Primare ;)

Z ogromna checia chcialbym dolaczyc do waszego grona zwelennikow tej marki. Jest to dopiero moj poczatek zwiazku z Primare , prawde mowiac troszke dzieki mojej zonie :) .

Szukalismy sprzetu niewielkich rozmiarow ktory poprostu dobrze gra . I tak wlasnie po kilku przesluchaniach wybor byl juz jasny ;) Primare jest piekne i pieknie potrafi grac .

Pozdrawiam

post-21568-0-46086200-1305648897_thumb.jpg

post-21568-0-54138600-1305648912_thumb.jpg

post-21568-0-52629900-1305648932_thumb.jpg

Pierwszy bluray Primare, bazuje na najnowszym Oppo 93. Co ciekawe, jest to jedyny chyba odtwarzacz bazujący na oppo, w którym zastosowano liniowy zasilacz także do elektroniki oppo - zazwyczaj producenci wykorzystują znajdujący się w komplecie zasilacz impulsowy. Tu Primare zrobiło własne zasilacze liniowe - jeden do video i jeden do sekcji analogowej. Z oppo mamy więc mechanikę, sterowanie i sekcję wideo. Zasilanie x2 i cała część analogowa to własna konstrukcja Primare. Pan z Primare z którym rozmawiałem w Monachium twierdził, że dzięki porządnemu zasilaczowi obraz jest lepszy niż ze standardowego Oppo. Odtwarzacz czyta BD, DVD, DVD-A i SACD. Podobno to jednocześnie najlepiej brzmiące CD jakie zrobiło Primare. Cena 3000 ojro

dsc9453p.jpg

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale na oficjalnej stronie Primare jeszcze nic niestety nie ma o tym nowym bluray , kurcze teraz bede mial problem bo juz prawie na 100% bylem zdecydowany na Oppo. A swoja droga ciekawi mnie czy Primare planuje wzbogacic swoja oferte o odtwarzac strumieniowy .

Dostępny będzie dopiero w wakacje.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Primare wypuscilo nastepce w swojej podstawowej klasie ;) troszke szkoda ze nie ma juz tego zielonego wyswietlacza :(

No... wprowadzili parę elektronicznych "bajerów", ciekawe czy dźwięk ten sam? :)

Brak zielonego wyświetlacza to na pewno oszczędności.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak ktoś szuka to będę upgradował swoje I21 i DVD26 HDMI w tytanie na I22 i BluRay, więc będą na sprzedaż.

Napisz cos wiecej o swoim l21 i czemu przesiadka na l22?

Mam Primare w swoim drugim systemie, służy tylko do oglądania filmów, wstyd powiedzieć, ale nawet nie wiem jak gra. Zamieniam aby mieć aktualny model. Nie wiem czy jest lepszy czy gorszy (tzn. mam nadzieję że przynajmniej nie jest gorszy).

Przesiadka z DVD na BluRay jest chyba dla wszystkich oczywista.

Mam Primare w swoim drugim systemie, służy tylko do oglądania filmów, wstyd powiedzieć, ale nawet nie wiem jak gra. Zamieniam aby mieć aktualny model. Nie wiem czy jest lepszy czy gorszy (tzn. mam nadzieję że przynajmniej nie jest gorszy).

Przesiadka z DVD na BluRay jest chyba dla wszystkich oczywista.

a w i22 jest jakiś napęd?

przesiadka jest oczywista, zwłaszcza jak przy okazji, przypdkiem wyprz sie zdarzy....

Przy okazji dowiedzieliśmy sie o nowym znaczeniu słowa upgrade ...

A w tym starym i21 jest jakiś INSERT? Jesli jest to biorę pod uwagę możliwość zostania targetem dla naszego kochanego Kolegi...

I22 niestety/stety pracuje już w klasie D. Na pewno będzie się więc mniej grzał i zużywał mniej prądu, ale jak to będzie z dźwiękiem ... nie wiadomo.

Niestety także Primare zmienił kolor wyświetlacza z zielonego na biały, więc jeżeli ktoś tak jak ja będzie planował zakup BD, to albo tak jak ja będzie musiał też zmienić pozostałe elementy, albo zgodzić się z tym że będą miały inne kolory wyświetlaczy.

Dostępność I22 to przełom czerwca/lipca. Cena ok 5kzł.

BD dopiero we wrześniu. Cena ok 12kzł.

A ktoś już miał okazję porównać nową 30-kę do starej, w klasie A/B ?

Zdjęcie wnętrza Primare BD32:

primare_bd32_250511.jpg

Oraz sam audio board:

primare_bd32_audioboard_250511.jpg

Przy okazji okazało się, że to jednak nie jest jedyny odtwarzacz basujący na Oppo, w którym zastosowano liniowe zasilanie. Dokładnie to samo, i to rok wcześniej, zrobił Ayre w swoim BD DX-5. W DX-5 mamy nawet dwa transformatory zamiast jednego, jeszcze bardziej rozbudowany stopień analogowy (choć już tylko 2-kanałowy), no ale i cena jest znacznie wyższa - 40.000zł.

W sumie to może i cena BD nie jest więc aż tak zła, choć z drugiej strony - mamy jeszcze Oppo 95 który przynajmniej 'na papierze' prezentuje się nie gorzej, a jest jednak tańszy.

cześć jesli ktoś byłby zinteresowany to mam do sprzedania Primare Pre30 czarny oraz A32 tytanowy (rarytas na rynku wtórnym - chciuałem najpier napisac o tej ofercie najpier tutaj). Mogę sprzedać w komplecie lub oddzielnie z racji różnicy kolorów. Ja wybralem takie ustawienie bo 1 ciezko było znaleść a32 w ogóle; 2. CD 31 jaki jest do kompletu jest czarny lub srebrny( nie tytanowy) dlatego ten czarny Pre 30 nawet bardziej pasuje. do tego pilot z serii 2x. kartony, instrukcje. Sprzet kupiłem na wyprzedażach w UK. cena to około 50% ceny katalogowej. jak by co to prosze o kontakt. Co do jakości muzyki to A30 pociagnie chyba każde kolumny i dodatkowo pozostanie zapas:-).

• 2 miesiące później...

Hej.

Jest wśród Was osoba która posiada Primare I32, ewentualnie była na odsłuchach?

Topowy model a w Waszym klubie praktycznie nic o Nim :(

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

W ostatnim magazynie Hi-Fi (HFM) jest podwojna recenzja I32, niestety miażdżąca… Wygląda na to że flirt z zasilaniem impulsowym może mieć dla firmy nieciekawe skutki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.