Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

W czasie odsluchow sprawdzilem W20 po usb z Fontanna i najmniejszego trzasku.

Mariusz, moze napisz kilka dodatkowych slow o dzwieku W20 z Fontanna i wogole jakie wnioski ze sluchania W20 na spokojnie juz w domu masz. :)

Takie rzeczy to na pewno nie wina kabla. Ewentualnie różnicy potencjałów na masie. Marslo czy Aurender masz podłączony do tego samego kondycjonera/listwy co DAC ?

Takie rzeczy to na pewno nie wina kabla. Ewentualnie różnicy potencjałów na masie. Marslo czy Aurender masz podłączony do tego samego kondycjonera/listwy co DAC ?

Tak, sprawa jest mocno zagadkowa, choć Jarek Orszanski twierdzi , ze problemem sa parametry techniczne kabli usb w zakresie transmisji wysokich czestotliwosci. Wg jego opinii sa one odpowiedzialne za komunikacje w standardzie usb 2.0 i wlasnie jeśli kable nie przenosza bezblednie wysokich czestogliwosci, nastapuja trzaski, bo dac nie zdarzy " odpowiedzieć " a serwer już wysyla kolejne " zapytanie " .Niezaleznie od teorii , Aurendery trzaskają po usb zarówno z Audio Aero , Dcs , jak i Emms Labs. ARC ref Dac nie gra wcale .Natomiast zastosowanie Audioquest Diamond rozwiazuje problem , podobno również Wireworld nie trzaska .Ja miałem Ultraviolet , ale tylko 0,6 m i nie mogle tego sprawdzić.

Mariusz, moze napisz kilka dodatkowych slow o dzwieku W20 z Fontanna i wogole jakie wnioski ze sluchania W20 na spokojnie juz w domu masz. :)

Dzisiaj laduje, w nocy będę przegrywal dysk z S10 na W20 , słuchanie od jutra:)

Konto w trakcie usuwania

Tak, sprawa jest mocno zagadkowa, choć Jarek Orszanski twierdzi , ze problemem sa parametry techniczne kabli usb w zakresie transmisji wysokich czestotliwosci. Wg jego opinii sa one odpowiedzialne za komunikacje w standardzie usb 2.0 i wlasnie jeśli kable nie przenosza bezblednie wysokich czestogliwosci, nastapuja trzaski, bo dac nie zdarzy " odpowiedzieć " a serwer już wysyla kolejne " zapytanie " .Niezaleznie od teorii , Aurendery trzaskają po usb zarówno z Audio Aero , Dcs , jak i Emms Labs. ARC ref Dac nie gra wcale .Natomiast zastosowanie Audioquest Diamond rozwiazuje problem , podobno również Wireworld nie trzaska .Ja miałem Ultraviolet , ale tylko 0,6 m i nie mogle tego sprawdzić.

Tak, ale to wina Aurendera lub DAC-a, a nie kabla jest, kabel tylko na to wplywa, cos tam nie jest dopracowane do konca poprostu. Ale to na 100% wina samej elektroniki.

No to jak juz w to glebiej wejdziesz to ja bardzo prosze o dluga kwiecista relacje z podaniem przykladow plytowych :) Jesli mozesz oczywiscie :) A tak wogole gratulacje i duzych wrazen MUZYCZNYCH :) Zaparz duzo kawy na noc, albo jakas buteleczke czegos mocniejszego przygotuj ;)

Gratuluję marslo zakupy. Sprzęt jest za drogi ale fajny. Mnie się podoba.

Dzieki Stasio i Sly,

Mialem troche problemy ze startem przegrywania z S10 na W20 , ale ruszylo, mam ok 750 GB do przegrania.

Na razie przegralem kilka plyt na poczatkowe odsluchy, jest dobrze:)

Porownania i opisy pozniej, na razie spiewa Gabriel z itunesa i jest swietnie.

Dopiero na hiresach zacznie sie sluchanie.

Masza,

jesli to przeczytasz to sie ucieszysz, malzonka wolala czarny i taki wzialem:)

Sylwek,

Nie bylo tak zle jak sadzisz:)

Konto w trakcie usuwania

Rozumiem, ale i tak cena tego sprzętu jest za wysoka. Podobnie zresztą jak wszystkich modeli Linna czy Lumina.

To powinno już spaść z cen do realnego poziomu.

Jestem za , ale to dotyczy wielu topowych sprzetow.

Lumin ma w tym gronie chyba najlepsza relacje cena/jakosc , jakbym nie mial wczesniej Aurendera pewno poszedlbym w te strone.

Nie wiem Sly czy zwrociles uwage w tescie Paculy ludzie z Lumina uwazaja tak jak Ty, ze polaczenie ethernetowe z Nasa do playera plikow jest lepsze niz usb i lepiej brzmi. To samo pisales przy testach S10 , musi cos w tym byc.

Ale to nowe usb w W20 wymiata rewelacyjnie, jest duzy postep do S10.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Napisałem tak jak było u mnie. NAS i dobry transport plików to wg mnie najlepsza opcja.

Ale W20 zapewne będzie lepszy niż S10. Jestem ciekaw.Może kiedyś wezmę na testy.

Tak jak pisalem Ci w mailu, okazalo sie , ze to wina wyjscia usb w S10 . W tym poprawionym audiofilskim usb od W20 wszystk jest ok , Konstantin z uziemieniem Eartha Silver gra zankomicie, lepiej od Audioquest'a Diamond.

Czyli , zeby grac z wyjscia usb S10 potrzebny jest dobry konwerter np Bada lub Audiohilleo i wtedy gra bardzo dobrze. Albo trzeba laczyc S10 z Dac'iem po AES/EBU, co sprawdzalem i tez brzmialo bardzo dobrze.

Jednak wyjscie usb audio z W20 to nowa jakosc, dzwiek nieosiagalny z S10 nawet z Bada.

Konto w trakcie usuwania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nasi koledzy z forum z AmareMusica widać że umieją z węgla zrobić diament i to jaki. a jak ktoś chce się przekonać to ta wybitna integra będzie grała na AudioShow 2013

Ukryta Zawartość

nowa strona firmy Black Cat(Stereovox);

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34k za lampiaka o genezie DIY? Ja po prostu tego pricingu nie rozumiem.

Przypominam że za niecałe 10 k Euro można kupić używanego Krella FBI.

Będzie się sprzedawać to to jak Struss za 99 :) Tamten jednakże przynajmniej ma moc i napędzi większość kolumn. A to cudo jest tylko dla fanów kolumn aktywnych typu AA jak marslo.

Rzeczywiscie, bardzo lubie wzmaki lampowe , a z tych co slyszalem to najbardziej set'y na 300 B.

Jednak grono potencjalnych klientow nie jest az takie male , wystarczy spojrzec na watek o wysokoskutecznych kolumnach kolegi Azusa.

Do wiekszosci z nich lampa Utopii tez bedzie dobrze pasowac.

Ja musze sprobowac ich monosow z pre z Lasu:)

Konto w trakcie usuwania

Tak jak pisałem kilka miesięcy temu powoli czas na nowego topowego, dzielonego Esoteric-a. I właśnie Japończycy pokazali super transport CD/SACD o symbolu P-1 i dzielony DAC D-1. To może być petarda. Oddzielne pudło na każdy kanał. I nie wiem czy zasilanie też nie jest oddzielnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

34k za lampiaka o genezie DIY? Ja po prostu tego pricingu nie rozumiem.

Ileż to znanych marek zaczynało od DIY... A wycena... na nią składa się zawsze kilka elementów - primo koszty produkcji, a tu, w przeciwieństwie do wielu "tuzów" są całkiem wysokie, począwszy od traf nawijanych ręcznie srebrnym drutem, reszty bebechów, wypasionej obudowy, na komplecie jednych z najdroższych lamp na rynku (mówię oczywiście o nowych, a nie o NOSach). Jak się popatrzy na wiekszość, nawet dużo droższych lampiaków, to wszyscy wsadzają tanie lampy zakładając, że właściciel potem sobie wyda jeszcze ładnych kilka tysi na bardziej wypasione bańki - tu od razu ma się najlepsze lampy.

A jednym z kolejnych elementów są wymagania potencjalnych dystrybutorów, którzy bez 40-50% marży nie będą się nawet brać pod uwagę sprzedaży danych klocków.

Inną nowością która jest już w Polsce to nowy, topowy kabel zasilający Acrolink 7N-PC9500, następca doskonałego PC9300.

Na zachodzie znany też jako Esoteric Mexcel lub Esoteric/Acrolink Mexcel.

Mam przyjemność wygrzewać go od jakiegoś czasu i muszę przyznać że jest super.

Tym razem poszli nie tyle dalej co nieco w inną stronę. PC9300 był ultra szybki, rozdzielczy, szczegółowy,dynamiczny ale też soczysty.

Teraz nie żyłowano tych cech jeszcze bardziej a dołożono do nich większą kulturę, spokój, nasycenie, barwność brzmienia.

Dla mnie rewelacja, choć cena jest kosmiczna. Kabel jest o 15% droższy niż poprzednik ale na szczęście spadł kurs jena więc cena nowego

w Polsce jest taka sama jaką miał poprzednik.

Tamten jednakże przynajmniej ma moc i napędzi większość kolumn. A to cudo jest tylko dla fanów kolumn aktywnych typu AA jak marslo.

Ja napędzam ta Integrą (która ma 23W ) takie wielkie smoki !!

Pojawi się nowy odtwarzacz CD w rozsądnej cenie(jak na High End)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od 10 kwietnia informacja znajduje się na stronie dystrybutora

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnie podrygi umierajacego!!!to nawet idiota widzi w ktorym kierunku rozwija sie audio!sprzedaj teraz dobrze odtwarzacz CD!!!lepiej juz zostawic sobie jego ,jak masz duze zbiory plyt CD.

Ukryta Zawartość

Ostatnie podrygi umierajacego!!!to nawet idiota widzi w ktorym kierunku rozwija sie audio!

To ja podążę w kierunku dalszego zidiocenia i wrzucę do koszyka parę CD i podkreślę ten fakt 6-cioma wykrzyknikami, mogę?:)))

!!!!!!

To ja podążę w kierunku dalszego zidiocenia i wrzucę do koszyka parę CD i podkreślę ten fakt 6-cioma wykrzyknikami, mogę?:)))

!!!!!!

wiem ze to boli,ja tez mam pare- setek kaset magnetofonowych w piwnicy i nie placze,wszystko sie zmienia i idzie do przodu.

a teraz nowosc,mozliwosc wymiany dowolnych lamp

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ostatnie podrygi umierajacego!!!to nawet idiota widzi w ktorym kierunku rozwija sie audio!sprzedaj teraz dobrze odtwarzacz CD!!!lepiej juz zostawic sobie jego ,jak masz duze zbiory plyt CD.

Mirek - miałem 2 tygodnie u siebie tego CECa - mogłem porównać go bezpośrednio z Luminem, którego nadal mam i daleki byłbym od tak radykalnych poglądów jak Ty ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi