Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

8000 ale czego? Euro tak?

Nie ma wątpliwości. Żadna firma nie zrobi Ci tak zaawansowanych konstrukcji za 8 kzł.

Podstawki prezentują się rewelacyjnie.

To fakt, wygląda to super a inne topowe meble audio też są bardzo drogie. Mnie się ta oferta bardzo podoba, choć mam świadomość, że przy tych cenach nasz rynek raczej odpada. Firma musi uderzać na zachód, może nawet do Azji czy USA.

Ok zrozumiałem "Hi End" to trzepanie piany nad czym co w zarodku jest już złe! Znaleźć krawata i go wypatroszyć , on na koncerty nie chodzi :-)

Masz rację, wiele sprzętu o którym mówi się high end taki właśnie jest bo to tak na prawdę żaden high end nie jest. A prawdziwy high end jest bardzo drogi i mało dostępny. Ale, że każdy chce zarobić a z drugiej strony każdy nabywca chce się poczuć lepiej to i sprzedający i kupujący naciągają definicję i zakres kategorii high end i zaliczają do niej dobre stereo, dobre hi fi ale to tylko dobre hi fi.

Masz rację, wiele sprzętu o którym mówi się high end taki właśnie jest bo to tak na prawdę żaden high end nie jest. A prawdziwy high end jest bardzo drogi i mało dostępny. Ale, że każdy chce zarobić a z drugiej strony każdy nabywca chce się poczuć lepiej to i sprzedający i kupujący naciągają definicję i zakres kategorii high end i zaliczają do niej dobre stereo, dobre hi fi ale to tylko dobre hi fi.

Wolę zdecydowanie dobre Hi Fi od złego High Endu nawet tego bardzo drogiego! Parę systemów High Endowych miałem okazję słyszeć i co-nic, żadnego pożądania ani nawet westchnienia; co najwyżej rozczarowanie!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

... wiele sprzętu o którym mówi się high end, taki właśnie jest, bo to tak naprawdę żaden high end nie jest.

Nominacja do posta miesiąca ! :)

Wymiary stolika STV 2

Całkowita wysokość 106cm

Podstawa 180x70cm

Waga ok. 320 kg

Druga płyta od dołu 58x66cm odległość od płyty dolnej 29cm (

potencjalnie

maksymalna wysokość klocka)

Trzecia płyta 58x59cm - odległość 23cm

Czwarta płyta 58x53cm – odległość 20cm

Piąta płyta 58x48cm – odległość 17cm

Cena

wyjściowa dla klientów spoza RP to ok. 9800 EUR. Dla klienta w Polsce

cena

może być niższa ale nie mniejsza niż 8k

Stoly pod sprzet tej firmy przypominaja mi moj sprzet do cwiczen,dokladniej stojaki zrobione do przydiadow na ktorych lezy gryf,tylko roznia sie szerokiscia,moze to sprzet audio dla kulturystow,bo tez tak mocno i silnie wyglada!

Wreszcie jest wzmacniacz lampowy SE, który "chodzi w mojej wadze"… :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30

Sly, do industrialnego wnetrza poprostu bajka :)

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

Wreszcie jest wzmacniacz lampowy SE, który "chodzi w mojej wadze"… :-)

Ukryta Zawartość

Ale to jakas popierdolka jest- maksymalnie 26 W mocy na kanal:)

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Stoly pod sprzet tej firmy przypominaja mi moj sprzet do cwiczen,dokladniej stojaki zrobione do przydiadow na ktorych lezy gryf,tylko roznia sie szerokiscia,moze to sprzet audio dla kulturystow,bo tez tak mocno i silnie wyglada!

Rzeczywiście:) Mnie te stoliki na pierwszej focie kojarzą się z wersją de luxe drabinki aluminiowej do porządkowania grobowców.

Cena odjechana, a biorąc pod uwagę, że drabina to ostatnio hit w aranżacji wnętrz, można taniej i 100x bardziej stylowo wyeksponować sprzęt:

Ukryta Zawartość

Do tego kolce z tytanu i inne bajery, będzie hi-endowo.

Ukryta Zawartość

Od jakiegoś czasu, zauważyłem, odbieganie od stolików granitowych, nigdy nie podobały mi się nagrobki w domu, ale pod kolumnami sam granity stosuje,...jest rudnica, kiedyś chciałem, ciężki duży segment granitowy, nawet wybrałem granit, ale jak pojechałem do kumpla z wymiarować, to proponował mi swój,... dlaczego, taki rasowy audiofil wymienia segment za 5klz?,....teraz szafka granitowa stoi u niego w ogrodzie, a sprzęt na jakieś szafce z twardego egzotycznego drewna, pytam się dlaczego?,....on,-..jest lepiej,...i tyle.

Stojaki pod monitory sobie sprawić w cenie dobrych podłogówek, hmm... to jest Hi-End czy może już choroba psychiczna?

Ja rozumiem, że niektórzy nie mają co robić z nadmiarem wolnej gotówki i koniecznie muszą na coś wydać,

tylko że równie dobrze można sobie kupić wysadzane diamentami złote felgi do Lanosa. Gdzie tu sens, gdzie logika?

Jak ktoś ma worek siana na fikuśne podstawki pod głośniki, to i stać go zapewne na większe lokum

w którym może postawić pełnowymiarowe paczki, zamiast cudować z popierdółkami na podstawkach droższych od nich samych.

Czysty debilizm i przerost formy nad treścią.

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Stojaki pod monitory sobie sprawić w cenie dobrych podłogówek, hmm... to jest Hi-End czy może już choroba psychiczna?

Ja rozumiem, że niektórzy nie mają co robić z nadmiarem wolnej gotówki i koniecznie muszą na coś wydać,

tylko że równie dobrze można sobie kupić wysadzane diamentami złote felgi do Lanosa. Gdzie tu sens, gdzie logika?

Jak ktoś ma worek siana na fikuśne podstawki pod głośniki, to i stać go zapewne na większe lokum

w którym może postawić pełnowymiarowe paczki, zamiast cudować z popierdółkami na podstawkach droższych od nich samych.

Czysty debilizm i przerost formy nad treścią.

Trochę zagalapowałeś się w tych ocenach o kolumnach podstawkowych. Dla mnie dobry monitor to jak limuzyna

z zacięciem sportowca typu Aston Martin albo Ferrari i dużo lepsza jakość grania od podłogówek które najczęściej

dudnią albo duszą się własnym dżwiękiem. Ale do brzmienia z monitorów trzeba po prostu dojrzeć tak jak do dobrej

i szybkiej limuzyny.

Za dwukrotność ceny drogich monitorów (popierdółki na podstawkach droższych od nich samych) raczej bez problemu znajdzie się lepsze od nich podłogówki.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Za dwukrotność ceny drogich monitorów (popierdółki na podstawkach droższych od nich samych) raczej bez problemu znajdzie się lepsze od nich podłogówki.

Zrobienie dobrego monitora wymaga sztuki , fachowości i dobrego ucha. Podłogówkę zaś zrobi każdy specjalista bez większego wysiłku i nie ważne czy będzie grała dobrze czy tak sobie - efekt będzie mniej więcej podobny.

Mi nie trzeba sztuki , fachowości i dobrego ucha konstruktora. Wystarczy mi dobry dźwięk produktu.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Trochę zagalapowałeś się w tych ocenach o kolumnach podstawkowych. Dla mnie dobry monitor to jak limuzyna

z zacięciem sportowca typu Aston Martin albo Ferrari i dużo lepsza jakość grania od podłogówek które najczęściej

dudnią albo duszą się własnym dżwiękiem

Akurat Ty tez sie zagalopowales w swej wypowiedzi, bo kolega wcale nie ocenia monitorw vs podlogowce, kwestionuje tylko sens kupowania podstawek w cenie samych kolumn, bo rownie dobrze mogl napisac, ze zamiast topic kolejne 30k na podnosniki kolumnowe mozna zainwestowac juz na starcie w drozsze i lepsze podstawkowce, a za 10% (5k ?) ich ceny dobrac podstawki. Mowiac krotko, mowa o proporcjach.

Akurat Ty tez sie zagalopowales w swej wypowiedzi, bo kolega wcale nie ocenia monitorw vs podlogowce, kwestionuje tylko sens kupowania podstawek w cenie samych kolumn, bo rownie dobrze mogl napisac, ze zamiast topic kolejne 30k na podnosniki kolumnowe mozna zainwestowac juz na starcie w drozsze i lepsze podstawkowce, a za 10% (5k ?) ich ceny dobrac podstawki. Mowiac krotko, mowa o proporcjach.

Jeśli tak , to faktycznie podstawki w takiej cenie nie mają sensu .

No cóż jeszcze nikt chyba nie wpadł na pomysł w High Endzie żeby obniżyć podłogę żeby podłogówki mogły stać od niej dalej :)

Może to jest ten właściwy kierunek ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ciekawe ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tyko dlaczego miałby grać jak sprzęt aź za 20 tys.$. Sam fakt, że producent rzuca tak buńczuczne oświadczenie brzmi już mało wiarygodnie. To chiński sprzęt i póki co firma nie może się przebić przez konkurencje na swoim poziomie cenowym jak Denon, Onkyo itd, a tu od razu aź 20 tys.$ ?!!

Tak tylko tego nie ma u nas nawet w dystrybucji. Poza tym w tej półce cenowej jest wiele innych sprzętów, które mają u nas dystrybucje, serwis, późniejszą odsprzedawalność itd.

Po 1- nigdzie nie napisałem, że ta firma jest zła albo, że sprzęt jest kiepski!!

Po 2- w USA w tej półce cenowej nie produkuje się sprzętów od dawna. Wszystko tłucze się w Azji i Emotiva wcześniejsze sprzęty teź robiła w Azji. Nie wierzę by nagle akurat ten jeden procesor robili w USA. Pamiętaj, że często teraz stosuje się określenie Designed in USA, a to nie to samo co Made in USA.

Po 3- serwis wysylkowy dziś jest ok, jutro może być róźnice. Zawsze lepiej gdy jest dystrybcja i serwis w kraju. Późniejsza odsprzedawalność też w tym przypadku może być trudniejsza. To nie są uprzedzenia ale fakty!

Po 4- ta Emotiva to 2000$ czyli z transportem, cłem i vatem wychodzi ok 9500 zł. Za tyle samo, po rabacie możesz mnieć bardziej zaawansowany procesor Onkyo PR-SC5509 a za chwilę ma wejść nowsza wersja PR-SC5510. Jest gwarancja, serwis itd. Każdy głosuje swoimi pieniędzmi. Ja bym wolał Onkyo.

Edytowane przez sly30

... jest to myśl amerykańska i w 100% będzie wykonany w USA ...

Tak, tak - a świstak siedzi itd.

Opracowali to azjaci i był o to dym, bo KRELL wyrwał go w tamtym czasie dla siebie - stąd poślizgi i mody.

Co do wykonywania, to może obiło Ci się o uszy, jak to mądrzy importerzy sprowadzali części TV aby uniknąć

opłat za wyrób gotowy ? Od TV odkręcano tylną obudowę i demontowano kabel zasilający - to szło innymi

kontenerami. Wg. prawa nie był to "wyrób gotowy" - unikano wówczas znacznych opłat importowych.

Niech EMOTIVA pokaże film z produkcji w tej swojej "montowni", to zobaczymy co i jak - póki co, to bajki. :)

Poza tym, to czy wykorzystanie procka kinowego w systemie STEREO niezbyt przypada purystom do gustu.

To jest zakłądka hi-end nowości,to jest nowść dlatego to zamieściłem.

:)

To jest nowość - fakt, od 2 lat oczekiwana, ale bardziej pasuje do zakładki KINO. :)

A z "fabryką" to będzie jak będzie - ciekawe jedynie co ew. dostają z zewnątrz i co montują.

Być może będą to składać w USA ale pewnie z podzespołów z Azji. Takie mamy czasy.

Co do nowości to dobrze, że jest zamieszczona tylko raczej nie w tej zakładce.

Faktycznie w Kinie Domowym.

• Pokaż nowe odpowiedzi