Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ja pamiętam :-)

Transport dzielony Jadis JD1 MKII

Przetwornik Jadis JS1 MKIII

Przedwzmacniacz Jadis JP80MC

Monobloki Jadis JA120

Grały kolumny Rosso Fiorentino Siena, Franco Serblin Ktema i przez krótką chwile Rosso Fiorentino Volterra.

Co byś chciał wiedzieć na temat Sieny? Miałem ten głośnik na odsłuchach w domu.

Zdjęcia tego "wioskowo-odpustowego" zestawu poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-529-0-72780300-1410336099_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowe Maki - końcówka stereo 152 i monoblok 301. Odpowiednio 150W i 300W. Autoformery na pokładzie :)

Mnie się podobają tylko te nowe przyciski - ''rewolucja''.

Czy się przyjmą ,czy fani się nie obrażą ,czy się oflagują na znak protestu ?))

Edytowane przez paavloff

Masz rację Przemku to była Orchestra, w ogóle pamiętam,że ten pokój był podzielony na dwie części z różnymi systemami a mimo to w pamięci utkwił mi właśnie dzwięk małego Jadisa

Prawda, też byłem i miałem pozytywne odczucia.

Tak jak mam odczucia, że wtedy nowości były ciekawsze i solidniej wykonane (oczywiście są wyjątki)

• zapraszam na AUDIO SHOW PREMIERA servera
  • obsługa upnp ,DLNA (wszelkie aplikacja lumin,linn, etc,i aplikacja na ipada,androida AMARE MUSICA)

Edytowane przez Marcin-utopia
  • Użytkownicy+
  • obsługa upnp ,DLNA (wszelkie aplikacja lumin,linn, etc,i aplikacja na ipada,androida AMARE MUSICA)

Po wystawie rezerwuje sprzęt na testy. Ok?

A dlaczego nie ma w ulotce informacji o czytaniu DSD (DSF,DIFF a może i DST) przez player (DoP) ?

Jest enigmatyczne DSD Native Playback. Tylko nie wiadomo jakie :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

A dlaczego nie ma w ulotce informacji o czytaniu DSD (DSF,DIFF a może i DST) przez player (DoP) ?

DSD×64(2.8224MHz)/ DSD×128(5.6448MHz )

DSF , DIFF ,

DSD×64(2.8224MHz)/ DSD×128(5.6448MHz )

DSF , DIFF ,

Męczyduszom dla przypomnienia ))

Ukryta Zawartość

Gazeta do wachlowania użytkownika w planach )))

Dobrze Marcinie żeś zdrów.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez paavloff

Co do wystawy i grania z Thielami 1.6. Faktycznie był to wtedy rewelacyjny dźwięk!

To było Audio Show w 2003 roku i o ile pamiętam te wrażenia udało się wygenerować nie z dużych monosów, ale ze zwykłej Orchestry. Mogę się mylić, ale chyba innych odsłon Jadisa z tym modelem Thiela na AS nie było.

Jak wyglądają oba omawiane tematy, można zobaczyć na załączonych zdjęciach.

A te Thiele o Jadis grały faktycznie bardzo fajnie. Mi się tylko wydaje że trochę w ich odsłuchu przeszkadzały wtedy dźwięki z pokoju obok, który miał wtedy HiFI Club. Obecnie HiFI Club zajmuje obie te sale w Bristolu wtedy mieli jedną a drugą właśnie Jadis, któremu podrzucili Thiele. Kartony ustawione pod sufit i zarzucona materia tkaninowa robiła za izolację akustyczną;-). Fajne czasy, gdy nie było jeszcze wyścigu zbrojeń na ceny na taką skale jak obecnie...

A w temacie nowości. McIntosh zrobił słuchawki! A właściwie Beyerdynamic mu pomógł;-)...nie mają niebieskich podświetleń ale mają niebieski kabel i przeszycia...miłośnicy marki będą kupować...

mcintosh-mhp1000.jpg

Edytowane przez moreno1973

A te Thiele o Jadis grały faktycznie bardzo fajnie. Mi się tylko wydaje że trochę w ich odsłuchu przeszkadzały wtedy dźwięki z pokoju obok, który miał wtedy HiFI Club. Obecnie HiFI Club zajmuje obie te sale w Bristolu wtedy mieli jedną a drugą właśnie Jadis, któremu podrzucili Thiele. Kartony ustawione pod sufit i zarzucona materia tkaninowa robiła za izolację akustyczną;-). Fajne czasy, gdy nie było jeszcze wyścigu zbrojeń na ceny na taką skale jak obecnie...

A w temacie nowości. McIntosh zrobił słuchawki! A właściwie Beyerdynamic mu pomógł;-)...nie mają niebieskich podświetleń ale mają niebieski kabel i przeszycia...miłośnicy marki będą kupować...

mcintosh-mhp1000.jpg

wzmacniacz sluchawkowy juz wczesniej wypuscili a teraz sluchawki,widac ze tory sluchawkowe coraz bardziej sa modne i duze znane firmy tez chca zaistniec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

taki mały żarcik z sympatji do Maka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

taki mały żarcik z sympatji do Maka

Tak jest zdecydowanie ładniej i bardziej ałdjofilsko.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W tych słuchawkach w komplecie są dwa przewody na wyposażeniu. 1 metrowy z małym wtykiem do urządzeń przenośnych i 3 metrowy z dużym. Wykorzystano technologie Tesla firmy Beyerdynamic. Pałąk i poduszki nauszników to miękka naturalna skóra.

Cena 2000 USD nie ma większego znaczenia bo miłośnicy marki zapłacą każde pieniądze, a pozostali zainteresowani słuchawkami kupią sobie T1 za połowę ceny 1000...

A wielu i tak wystarczą DT 770 PRO, 250 Ohm...

Nie dziwię się, że McIntosh wybrał Beyerdynamic do współpracy, te słuchawki bardzo dobrze pasują do charakteru dźwięku urządzeń przez nich produkowanych.

Marcin, jeszcze się upewnię - to są już zdjęcia real foto, czy dalej rendery ? Pytam, bo ten złoty na wtykach jakiś taki mało realny :)

PS. Brawa za pójście śladem Lumina.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Marcin, czy to oznaczy, że aplikacje z Linna będą obsługiwać wasz transport plików? Ale wszystkie? Bo np Ariesa obsługuje Kinsky ale już Chorus DS, Songbook DS nie, bo jest jakiś konflikt i aplikacje na ipadzie wyłączają się gdy Aries jest włączony!

Poza tym czy jest już finalna wersja tego sprzętu? A jeśli nie to kiedy będzie?

Czy opcja z oddzielnym zasilaniem jednak będzie dostępna czy nie?

Marcin, jeszcze się upewnię - to są już zdjęcia real foto, czy dalej rendery ? Pytam, bo ten złoty na wtykach jakiś taki mało realny :)PS. Brawa za pójście śladem Lumina.

real foty :P

Marcin, czy to oznaczy, że aplikacje z Linna będą obsługiwać wasz transport plików? Ale wszystkie? Bo np Ariesa obsługuje Kinsky ale już Chorus DS, Songbook DS nie, bo jest jakiś konflikt i aplikacje na ipadzie wyłączają się gdy Aries jest włączony!

Poza tym czy jest już finalna wersja tego sprzętu? A jeśli nie to kiedy będzie?

Czy opcja z oddzielnym zasilaniem jednak będzie dostępna czy nie?

tak wszystkie upnp, testowalem chyba wszystkie z itunes store i działało bez problemu.

A pozostałe pytania? I czy Wimp działa na waszym sprzęcie?

wimp, spotify dziala z ipada i airplay.

Finalny produkt już jest, ale premiera będzie na audio show. sprzedaż, a za razem wypożyczenie w polsce będzie dostępne odrazu po AS.

oddzielny zasilanie z akumulatorów będzie, ale nie prędzej niż pod koniec roku. Trochę sie wszystko to przesunęło ze względu na mój pobyt w szpitalu.

Wiem, ale ponoć duża cześć personelu wystąpiła do NFZ o dofinansowanie i mają być wasze sprzęty w 300 szpitalach, na każdej sali zabiegowej, izbie przyjęć i bloku operacyjnym.... :-)

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na stronę internetową nowego dystrybutora Luxmana w języku polskim.....

Ukryta Zawartość

Jest również gotowa do odsłuchów nowa końcówka mocy Luxman M-900u:

3179_zmenšeno.th.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Navrátil Audio

I co wynika z tego zdjęcia? Co tam jest nowością?

Nowością jest zakładka o wieloznacznej nazwie ,,Ściąganie"

Możliwe że chodzi tu o nową wersję luzowania majtek;-)

wimp, spotify dziala z ipada i airplay.

Finalny produkt już jest, ale premiera będzie na audio show. sprzedaż, a za razem wypożyczenie w polsce będzie dostępne odrazu po AS.

oddzielny zasilanie z akumulatorów będzie, ale nie prędzej niż pod koniec roku. Trochę sie wszystko to przesunęło ze względu na mój pobyt w szpitalu.

??

...aaa, czy będzie możliwość? pokazania urządzenia na Youtbe?,..przed A.S.?

Edytowane przez SlawekR
  • Pokaż nowe odpowiedzi