Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-endowe nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pantagruel

(Konto usunięte)

Informacja ważna dla wszystkich miłośników plików hi-res. Za około miesiąc rusza pono music. Można już "zapisywać się". Oferta ma być bogata, ale chyba tylko w szeroko rozumianym rocku.

Tara Labs wypuszcza nowe kable. Topowa seria The Zero zostanie zastąpiona przez serię Evolution, będzie kilka modeli i bardzo wysokie ceny.

Ważniejsze dla nas będą zmiany w serii ISM Onboard. Modele The Two, The One, The 0.8 oraz najnowszy The 0.3 będą w 2 wersjach.

Jedna to znane ISM Onboard, a druga to wersja z rozszerzonym pasmem przekazu i nie będą mieć w nazwie ISM Onboard, a za to będzie stacja uziemienia znana jako HFX, ale w wersji Dual Mono. Ciekawy może być ten The 0.3 w werji ISM Onboard. Devon z Tary napisał mi, że ten kabel daje przekaz bardziej wyrównany niż The 08, z większą rozdzielczością i zwartym basem oraz średnicą oraz cieszą w tle. To może być ciekawe. Już The 0.8 EX jest znacznie lepszy niż starsza wersja 0.8, a teraz wyższy model 0.3 może być jeszcze bardziej….poczekajmy. Wygląda na to, że Tara Labs powraca w wielkim stylu.

ciekawa strona dla poszukujących inspiracji w adaptacji pokoju odsłuchowego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tara Labs wypuszcza nowe kable. Topowa seria The Zero zostanie zastąpiona przez serię Evolution, będzie kilka modeli i bardzo wysokie ceny.

Devon z Tary napisał mi, że ten kabel daje przekaz bardziej wyrównany niż The 08, z większą rozdzielczością i zwartym basem oraz średnicą oraz cieszą w tle. To może być ciekawe. Już The 0.8 EX jest znacznie lepszy niż starsza wersja 0.8, a teraz wyższy model 0.3 może być jeszcze bardziej….poczekajmy. Wygląda na to, że Tara Labs powraca w wielkim stylu.

Informacja jak najbardziej ma sens i znajduje się we właściwym wątku. W żadnym razie nie odbieraj osobiście tego co napiszę, to raczej ogóle stwierdzenie dotyczące pewnej tendencji.

The Zero Gold koszt na poziomie 50k, a to są tylko kable. Odpowiednia reszta? Ile? 500k, 800k? I teraz nowość, która będzie kosztowała w promocji pewno z 80k lub więcej. Różnica tak duża że warto?

W końcu podstawowe pytanie. Ilu z Was na to stać? 10 z całego forum?

W najmniejszym stopniu nikomu nie zazdroszczę, ani tych pieniędzy, ani tej Tary, Magico Q7, czy innych zabawek. Stwierdzam tylko że określenie "towar luksusowy" nie już odpowiedni do określenia tej półki.

Bez urazy. Dobrej nocy.

Trochę przegapiliśmy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale ty piszesz o serii Evolution, o której wspomniałem ale tylko jako ciekawostkę. Napisałem więcej o niższych modelach The Two, The One, The 0.8 i nowym The 0.3

Dzień dobry, czy ktoś z Szanownych Panów miał styczność z takim oto wzmacniaczem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Fajnie wygląda i ma dobre parametry, Fotkę widziałem już 2 lata temu ale na żywo nigdzie go nie spotkałem. Wątpię, że ktoś gdzieś to widział, nie mówiąc o słuchaniu.

Wątpię, że ktoś gdzieś to widział, nie mówiąc o słuchaniu.

Był na Audio Show 2013 ;).

Trudno powiedzieć ile zasługi było samego wzmacniacza,ale cały system grał znakomicie.

Znajomy tak się napalił,że kupił tego wzmaka ;).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Grzesiek Gierszewski, właściciel Albedo dużo opowiadał o tym wzmacniaczu. Ja niestety jestem laikiem w tematach inżynierskich, ale jest tam jakaś innowacyjna technologia, dzięki której to urządzenie gra wybitnie. Z tego co mówił to cena za oceanem rzędu 9 tys. $. Rzeczywiście w pokoju Albedo dźwięk był bardzo wysokiej próby, totalnie analogowy, przy czym w dużej mierze dzięki szpulowemu magnetofonowi Akai.

Znajomy tak się napalił,że kupił tego wzmaka ;).

Stefku, a jak on wypada w warunkach domowych, w systemie który znasz? Mnie bardzo zaciekawił ten wzmacniacz i to co mówił o nim Grzegorz. Zakładam, że miałeś okazję go przesłuchać.

Edytowane przez tomkly

Zakładam, że miałeś okazję go przesłuchać.

Niestety nie słuchałem go poza Audio Show.

Natomiast od znajomego słyszałem same zachwyty ;).

Dzień dobry, czy ktoś z Szanownych Panów miał styczność z takim oto wzmacniaczem:

Dystrybutorem jest Moje Audio z Bydgoszczy, miałem go w domku, więcej info na priv.

pozdr!

Dystrybutorem jest Moje Audio z Bydgoszczy, miałem go w domku, więcej info na priv.

pozdr!

Chyba Audio Connect ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Sprawdzałem, ale na stronie Audio Connectu nie znalazłem informacji o tym produkcie, może zbyt pobieżnie przeglądałem. Wit-toldzie a mógłbyś przybliżyć w kilku słowach jakie są Twoje wrażenia odsłuchowe. Czy to że wolisz na priva wynika z tego, że niespecjalne?

Fajnie wygląda i ma dobre parametry, Fotkę widziałem już 2 lata temu ale na żywo nigdzie go nie spotkałem. Wątpię, że ktoś gdzieś to widział, nie mówiąc o słuchaniu.

Ładnie tak wątpić w kolegów?!:)

Pół roku temu słuchałem.

Ciekawy produkt.Warty posłuchania we własnym systemie.Wziąłbym go do siebie na dłużej, ale on ma tylko RCA:((

Mocny, zwarty, szybki bas.Mnie wydawał się nieco zaakcentowany w jego wyższym paśmie, a moze to ja już byłem zbytnio "zaakcentowany":)), bo zakropiliśmy spotkanie.

Tak czy inaczej, spora dynamika, ładna, obszerna, dobrze ułożona scena.

Zwyczajowo, zdania były podzielone, a ściślej - różniące się w detalach, ale najcenniejsze przy odsłuchu było to, ze nikt nie marudził, nie kręcił nosem, a to dobrze świadczy o urządzeniu.

Bez cudów, ale za te pieniądze, to ciekawa, warta odsłuchu oferta, a do tego dizajn imho, na 5+

Z odsłuchów;

Wit-toldzie a mógłbyś przybliżyć w kilku słowach jakie są Twoje wrażenia odsłuchowe. Czy to że wolisz na priva wynika z tego, że niespecjalne?

U mnie się nie wpasował......

Ale potwierdzam zdanie Maćka n.t. wyglądu i wykonania - wysoka klasa!

Na pewno lepiej się wpisze w systemy ocieplone, wolniejsze, u mnie był trochę zbyt szczupły, odchudzony, chociaż ze świetną kontrolą dołu,dynamiką i dobrą sceną. Warto posłuchać u siebie. Z tego co wiem są osoby którym tak bardzo przypasował, że stali się właścicielami..

Jest jeszcze druga końcówka ok. 5 tys tańsza, podobnie wykonana, ale jej nie słuchałem.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dzięki za Wasze opinie, już wiadomo z grubsza o co chodzi w tych piecykach. Czyli jest tak jak pisał w którymś z postów Sylwek, rynek pełen jest tak brzmiących analitycznych i precyzyjnych urządzeń.

A ja zapytam z innej beczki, kto z kolegów wybiera się do Monachium w dniach 15-18 maja?

Będę w piątek wieczorem w Mariocie i Kempinskim i w sobotę na głównej wystawie.

Spotkanie?

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mariusz, ja się wybieram na całą imprezę, więc bardzo chętnie poznałbym osobiście miłych kolegów, z którymi często polemizuję. Napiszę do Ciebie na priva jak mi się wyklarują plany. Jedziemy z Bielska prawdopodobnie już w środę.

Edytowane przez tomkly

A ja zapytam z innej beczki, kto z kolegów wybiera się do Monachium w dniach 15-18 maja?

Ja sie wybieram...chetnie sie dolacze jesli cos bedziemy robic razem oczywiscie.

pozdr. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi