Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Ze swej strony montujemy właśnie obiecaną podstronę Audiostreeo poświęconą Audio Show, z info, planem pokoi w hotelach itp. Przypuszczam, ze pojawi się tutaj w poniedziałek, najdalej we wtorek.

ata77, 21 Paź 2008, 20:29

>jeszcze pytanie: Co wg. Was jest w tym roku wyjatkowe i rokujace male prawdopodobienstwo zobaczenoa

>tego gdzie indziej. Na pewno MBL ale moze jakies propozycje.

Dla mnie prezentacjami do zobaczenia będą:

1. Lipiński Sound (Kyriad). Po tym wszystkim co Stryjecki na łamach HFiM napisał ... trzeba jeszcze raz rzucić uchem. Słuchałem kiedyś w Las Vegas, ale to było dawno i nieprawda. Plusem będzie na pewno obecność samego Lipińskiego i prezentacje prowadzone z Blu-Ray w multichannel (5.2 - 5 kolumn 707 i 2 suby).

2. German Physics (Kyriad) - kolumny inne niż wszystko inne, w koncepcji trochę przypominają MBL (również ceną - sześciocyfrową). Nigdy ich nie miałem okazji posłuchać - ciekawość tym większa.

3. Martin Logan CLX (Kyriad) - pierwszy od 20 lat elektrostat full-ranage Logana. Miałem u siebie Audiostatica i bardzo mi się podobał - ciekaw jestem wydania ML.

4. Reimyo (Sobieski) - cały system Reimyo (razem jakieś kosmiczne pieniądze - 450.000zł czy coś), czyli CDT, DAC, pre, pwr i kolumny Bravo!. Podobno jedyny system który gra prawdziwą muzykę (słowa dystrybutora - ale oni tak zawsze twierdzą ;-).

5. Tradycyjnie już Mac - tym razem CDT/DAC 1000, pre 1000 i najnowsze monobloki 2301. Wszystko z Thielami 3.7

6. Vandersteen 5A - dużo o tych kolumnach czytałem, nigdy nie miałem okazji posłuchać. Razem z DarTZeelem i dCS.

Oczywiście, są to moje typy - dla innych atrakcjami mogą być np. Wilsony, olbrzymie tuby Avantgarde Trio czy inne z dziesiątek produktów jakie będzie można zobaczyć. Jedno wiem na pewno - w jeden dzień w tym roku będzie chyba ciężko wszystko obskoczyć.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A może zdjęcie z Kenem ?

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

4. Reimyo (Sobieski) - cały system Reimyo (razem jakieś kosmiczne pieniądze - 450.000zł czy coś), czyli CDT, DAC, pre, pwr i kolumny Bravo!. Podobno jedyny system który gra prawdziwą muzykę (słowa dystrybutora - ale oni tak zawsze twierdzą ;-).

no jak te kolumienki zagraja pelna muzyke to rzeczywiscie trzeba bedzie bic brawo, chociaz kto wie, w pokoju 15m2 moze byc dobrze... :-)

-> ABS

Pełnej muzyki raczej nie będzie z dwóch powodów:

1. Pasmo zaczyna się przy 80Hz ze spadkiem 2.5 dB

2. Spadek 6 dB przy 55 Hz

3. To są monitory bliskiego pola, ciężko więc oczekiwać żeby udało się ustawić pozycje odsłuchowe dla sporej liczby osób odpowiednio.

Może dystrybutor jednak wymyślił coś, co mnie nie przychodzi do głowy...

qb_1 bez urazy ale smiesza mnie ludzie którzy mieszaja muzykę z tym od ilu coś się zaczyna i z jakim spadkiem ... :P Słyszysz częstotliwościowo, a w uchu masz mikrofon pomiarowy ?? eee

-> wovo

Bez urazy :-) ale i tak pocałkuj mnie przez części.

-> ABS

Kto wie, może to całkiem dobry pomysł.

A tak na serio Panowie, to prezentacje dystrybutora w poprzednich latach (Manley + Joseph) były jak dla mnie bardzo udane. Do tego kultura i przyjemny sposób bycia panów, którzy prowadzili prezentację no i wietrzenie pokoju między odsłuchami. Brzmienie systemu też jak dla mnie bardzo dobre. Dlatego też mam nadzieję, że uda się i w tym roku.

Mikrofonu nie mam, ale 440 Hz rozróżniam dobrze :-)

Zauważ wovo, że ABs i ja mówiliśmy o pełnej muzyce, o której przy tym paśmie nie ma mowy, dużych piszczałek organ nie będzie słychać, nie będzie też słychać basowej struny gitary basowej. Niemniej, jeśli dobrze rozumiem ideę konstrukcji tych głośników, to nie to jest celem - to jest monitor bliskiego pola, który pewnie ma znaleźć zastosowanie również w studio. Z tego też względu ja nastawiam się raczej na rzetelną i prawdziwą średnicę i spójność.

Obawy o ustawienie są zasadne, własnie ze względu na fakt, że to monitor bliskiego pola...

Pozdr.

Na stronie jest już przewodnik po wystawie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego co się orientuję, to u Reimyo może być zestaw głośnkowy Bravo! Consequence - czyli kolumienki z dedykowanym modułem basowym - to będzie zależało od akustyki pokoju, w którym będą grały.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Elberoth

Może by zmienić ten zapis ze stronki AS 2008 :)

"Na wystawę może wejść każdy. Bilet wstępu w cenie 20 zł jest do nabycia przed wejściem i upoważnia do wejścia na teren wystawowy o b u h o t e l i w dniu datowania. W jego cenę wliczony jest drukowany przewodnik. "

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Słusznie !

>>Audiosystem znów nie wystawi Harbetha... wciąż wałkują to samo :(

Na forum HFM właśnie ogłosili, że po wydrukowaniu przewodnika padła decyzja o odsłuchach nowych 40. Ztego co piszą to odsłuchy mają być na koniec każdego dnia wystawy.

AkustyK jest jak zegar z kukułką :-)

Zebrałem do kupy najważniejsze z tegorocznych atrakcji i wrzuciłem na stronę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego zamknięto na bocznicy wątek o nachalnej reklamie o Audioshow? Hę?

Dzieciaki, co to za zabawa? Było cos wulgarnego albo obraźliwego? Ja nie zauważyłem.

Czy jedynie nie smakowało? Ludzie, trzymajcie jakiś tam poziom... ziobrzydzenia.

Na liście wystawców widnieje nazwa Furukawa,firma od lat nie produkuje już okablowania do zastosowań audio.To "duchy przeszłości" czy producent wchodzi ponownie na rynek z nową ofertą?

l'enfant sauvage

Listę marek znajdujących się w dystrybucji dostajemy od wystawców. Pytanie o firmę Furukawa kierować proszę do firmy RCM.

Analogicznie pytanie o to, dlaczego w tym roku nie wystawia się firma ProTonsil, należy kierować do firmy ProTonsil.

A ja bym chętnie posłuchał JAMO R 909 (ofc. w jakimś zacnym zestawieniu).

* * *

Z niższego kalibru to czegoś np. z NHT (bo nigdy ich jeszcze nie słyszałem).

Z budżetowego KD to zestawu JAMO (jajowate kolumny + sub a'la mina p. czołgowa ;) Bo zestaw jest designerski i dość intrygująco wygląda. A ciekawym jak on brzmi.

Wprowadziliśmy małe zmiany na planie. Okazało się, że Hotel sprzedał nam dwa pokoje, w których ma gości na tzw. long stay i nie będą dostępne na czas wystawy.

Dlatego musieliśmy poprzenosić następujących wystawców:

Sound Club z 616 do 608

Audio Tech do z 610 do 601 (miało być tam biuro wystawy)

Delta Studio do z 608 do 618

Studio 16Hz ostatecznie rozdzieliło się z Delta Studio (to akurat nie związane z przenosinami) i będzie samodzielnie w 330. Delta Studio będzie razem z RLS.

Wszystkich pokoi i sal jest razem 76 - i jest absolutny rekord wystawy.

Hehe, to może tak, w związku duża ilośći pokoi, przedłużyć wystawę o 1 dzień zeby dało się obskoczyć te wszystkie hotele? :P

W końcu to długi weekend jest. :)

Taki żarcik

A tak nawiasem, fajnie, że Delta Studio wystawia się razem z RLS-em.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.