Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

W zeszłym roku od kiedy zaczęliśmy produkcję TT3 sprzedane zostało około 15 szt.

przygotowywana jest teraz wersja z trochę mniejszymi silnikami i zasilaczem w jednym pudle.

Wkładka o ile dobrze widziałem na zdjęciach to IO limited z elektromagnesem w środku i dodatkowym zasilaczem, który sam kosztuje tyle że większość mogła by za te pieniądze poskładać budżetowy zestaw.

A czy ktoś mi wytłumaczy w racjonalny sposób po co są potrzebnye w TT3 3 silniki o mocy 2KM każdy??;-))

O ile mnie pamięc nie myli motorynka miał mniej niż 2KM i można nią było zapiżać ze 40 KM/h ;-))

Dla mnie ten gramofon to taka Doda systemów analogowych HiFi ;-)))

U ja pier...e kupa szmalu nie znalem ceny jak pisalem ze gralo dobrze hmmm.

Teraz to Wam powiem ze W.Szemis to kozak bo jesli wkladka to 50klz a on przestawial ,,recznie,, utwory na plytach tak jakby to byl bambino to respekt (kto bogatemu zabroni).

robix

Już spieszę z prostym wyjaśnieniem. Dąży się do jak największego momentu obrotowego który daje stabilność obrotów. Inni robią to z wykorzystaniem dużej masy. Jest jeszcze wiele innych korzyści, ale tego trzeba posłuchać porównując 2 gramofony.

Tak czytam Wasze relacje z imprezy i przy dużej dozie wrodzonego sarkazmu to jednak Wam zazdroszczę, w przyszłym roku melduję się tam obowiązkowo:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Szemis sprzedał jedną sztukę gramofonu AN R3. Ale jak sam przyznaje - na tym się kończą możliwości naszego rynku.

W przyszłym roku ma pojawić się okrojona wersja R3, z jednym tylko silnikiem.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość vasa

(Konto usunięte)

Profil, 12 Lis 2008, 15:50

>Po raz pierwszy nie byłem na AS, trochę dziwnie się z tym czuje ale żyję :-)

>Napiszcie coś więcej o wystąpieniach gramofonów na tegorocznej wystawie, była jakaś szczególna

>prezentacja z TT, która przyciągała Wasza uwagę?

Czy zwróciliście uwagę na nowy gramofon PRO-JECta? Grał w Kyriadzie podłączony do BAT-a i Magellanów. Wkładka to Sumiko Celebration. Bardzo mi się podobało :)

Gramofon w dużej, ciężkiej prostokątnej obudowie z dość ciężkim talerzem, Uzbrojony w długie (12cali? ) ramię. Wbudowany speed box. Wzbudzał zaufanie. To chyba nowy flagowiec ProJecta.

Nawiasem mówiąc pierwszy raz w zyciu słyszałem RAP/hip hop czy jakiś hause na urządzeniu za taką kasę i do tego tragicznie to grało. Potem było juz normalnie czyli tak sobie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A ja w kontekście AN mogę zrozumieć, dlaczego spodobało mi się frozen madonny ;)

Ale fakt, że 'operator' gramofonu (rozumiem, że to pan Szemis?) obsługiwał go z dużą nonszalancją ;)

Zastanawia mnie, czy brak CD w pokoju AN i puszczanie na monstrualnym gramofonie przeważnie prehistorycznych utworów, często przeskakujących (tak!), gdzie i pasmo i dynamika kulały i to celowa polityka sprzedawcy, że "nawet z takiego materiału płynie wyłącznie muzyka i to ona jest najważniejsza", maniera i skrzywienie, pogarda dla "mainstreamu", czy chęć ukrycia słabych stron systemu, bo przy odtwarzaczu CD ciężko byłoby odmówić puszczenia bardziej wymagających utworów.... Jakoś to na mnie to podziałało wybitnie niepozytywnie w nastroju. Może dlatego ciężko mi było znieść, tak mocne burczybasienie kolumn AN. Absolut runął na bruk i nic już więcej nie zagra (chełp, chełp), nic już nie będzie, jak dawniej... "Ta ostatnia niedziela, smutek po AN mi się udzielaaaaa"...

Marsel, spędziłem w tym pokoju łącznie małych kilkadziesiąt starając się dać systemowi szansę. Parokrotnie, zarówno w sobotę, jak i na świeżo w niedzielę... Czasami nawet coś sensownego puszczano, np. Clapton, ale niestety... od systemu za takie pieniądze oczekuje się czegoś więcej.

Jeszcze jedno. Kolumny były przysunięte blisko ściany - trochę zaskakujące, czy po to, by było więcej basu?

AS IMHO nie powinno skreślać definitywnie źle grających systemów, może najwyżej rozczarować, dać do myślenia lub wskazać systemy, które zagrały. Widać, że niektórzy mieli problemy z poradzeniem sobie x warunkami akustycznymi (a nasze rezydencje, to niby stadiony z wygłuszeniem studyjnym?) jednak nie wiem, co pomoże zmiana warunków akustycznych przy tak strojonym b-r? Niewiele...

Wyrabianie sobie opini o danym sprzęcie na AS to oczywiste nadużycie ale pozostaje jednak mimo wszystko spory niesmak. Oczywiście podobną opinię mam w zasadzie o 90% zestawień na AS od lat.

Na jednym z pierwszych AS system Audio Note z analogiem był dla mnie jednym z najlepszych dźwieków. Nigdy później nie słyszałem płyty zespołu Iana Carra Nucleus w lepszym "wykonaniu" (cud malina).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

marsel, 12 Lis 2008, 20:51

>Nie z jednym silnikiem tylko mniejsze silniki i jeden zasilacz.

No w każdym bądź razie okrojona :-)

A tak przy okazji - ma ktoś jakieś zdjęcia Pani ze stoiska Ultrasone ? Miała interesujące oczy ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

no właśnie, tylu fotografów na tym AS było, błyskali i błyskali tymi fleszami i co?? czy ktoś zdjął fotograficznie te wspaniałe argumenty przekonujące do używania słuchawek Ultrasone... ;-D

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

pirwszy raz na audioshow i moim skromnym zdaniem najlepiej zagral zestaw ten

slyszalem opinie ze ancient audio wykłada sie na rocku no ale trudno, moim zdaniem wokale brzmialy pieknie ciepło i chyba to jest najwazniejsze.

Konkluzja z calego eventu trzeba na niego poswiecic 2 dni bo jeden na 3 hotele to za malo.

Najbardziej podobalo mi sie w bristolu (moze dlatego ze na poczatku pojechalem)

chociaz Mcintosh nie zachwycil metaliczne ostre brzmienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zestaw ktory gral na aduishow to Single six 2x18W 35000 +cd Lektor prime o ile pamietam za 31000+ Kolumny Home Monitor V za 33000 tys .(według cennika ktory trzymam przed soba)

Sporo czasu tam spedzilem bo ponad godzine wiec cos moge powiedziec bez zbednych " pieknych" audiofilskich frazesow.

Wiadomo ze pieniadze straszne ale zestaw graj pieknie. szczegolnie jeden ze zwiedziajacych dal swoja plytke z muzyczka w ktorej bylo sporo wokali.

Powiem szczerze ze nigdy nie slyszalem tak odtwarzanego dzwieku, wszystko delikatne basik w miare wyrazisty.

Ponadto atmosfery ktora tam panowala powinni uczyc sie inni wystawcy.

Dla mnie super sprzet do muzyki delikatnej (powazna , koncerty) ale nie za takie pieniadze.

Smieszy mnie jedna rzecz. Wszedlem na ich strone a tutaj brak wersji polskiej :D

Ceny AA ma faktycznie wysokie. Jak ktoś chce uzyskać podobny efekt w miarę "budżetowo", to musi zainwestować 12k zł w używany Audio Aero Capitole, 14k zł w MPM ... zagra myślę nawet lepiej.

Co ciekawe, najnowsze Avalony Ascendant, z ceramicznym tweeterem i DWOMA takimi wooferami Etona jak w kolumnach AA, kosztują mniej, bo 31k zł ... a grają podejrzewam ciut lepiej.

• Redaktorzy

MPM są łatwe, jeśli idzie o dobór głośników, ze względu na swoją sporą moc. Przypuszczam, ze każde neutralne głośniki o niezbyt morderczych parametrach byłyby dobrym partnerem. Osobiście z dziką ciekawością wypróbowałbym tańsze zestawy LOG. Co prawda cena znowu w okolicy 30 kzł, ale zeszłoroczny dźwięk był naprawdę w deseczkę. A jako źródło - wysokiej jakości system analogowy!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.