Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Brothera Theloniousa znam od lat - dobre i ciężkie piwo. I drogie. Za ciężkie i za mocne do codziennej konsumpcji, ale jako ciekawostka - jak najbardziej. Teraz sprzedają Monka u mnie jako czteropak za $14.99. Dawniej były w litrowych butelkach, chyba też coś około $15.00 za flaszkę.

Parker's Mood

No wiesz Chicago w końcu belgian Dark strong ale. To i charakterne. Nikt nic nie mówił o jasnym pełnym. Wspomniany przez Ciebie 4pak leżakował u mnie w piwnicy przez dobry rok. Ostatnia buteleczka przekroczyła bbd. Była cudowna. Poluję na duże butelki Monka takie dojrzewają"lepiej" ze względu na o2 tak jak wino. Bawisz się w leżakowanie?

Edytowane przez Dominic2509

w nastepujacych niemieckich piwach znajduja sie pestycydy:

Hasseröder Pils: 29,74 μg/l

Jever Pils: 23,04 μg/l

Warsteiner Pils: 20,73 μg/l

Radeberger Pilsner: 12,01 μg/l

Veltins Pilsener: 5,78 μg/l

Oettinger Pils: 3,86 μg/l

König Pilsener: 3,35 μg/l

Krombacher Pils: 2,99 μg/l

Erdinger Weißbier: 2,92 μg/l

Paulaner Weißbier: 0,66 μg/l

Bitburger Pils: 0,55 μg/l

Beck's Pils 0,50 μg/l

Franziskaner Weißbier: 0,49 μg/l

Augustiner Helles: 0,46 μg/l

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawe kiedy ludzie sie zorientuja ze produkty niemieckie kiedys byly dobre , a teraz niestety sa juz do dupy lub przecietne !

Taaaaaaa a Polska to kraina gdzie w piwach tego syfu nie znajdziesz? Toż 99% browarów (małych i dużych) kupuje słody od firmy Weyermann, czyli tych samych, na których są warzone piwa niemieckie ;) . Ot globalizacja.

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

• 2 tygodnie później...

Dobre piwo . Wczoraj piłem .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bawisz się w leżakowanie?

Nie z piwem, ale z winem jak najbardziej, choć muszę przyznać, że coraz mniej to praktykuję . Wypijam zapasy i na bieżąco nowości. Wina to następny kosmos po jazzie - lata nauki.

Parker's Mood

Kto z okolic Częstochowy to niech spróbuje browaru markowego i coś skrobnie .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czester15.30
  • 2 tygodnie później...

U mnie ostatnio bardzo zaplusowały piwa z Browaru Profesja.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Mr. Hard's Rocks. i był bardzo smaczny;-)

Dziś się chłodzi Big Sleep od Radugi - też mocna rzecz, bo to barley wine...

Mister Twardziel faktycznie jest dobry, natomiast Wielkie Spanko jak dla mnie tylko poprawne.

Ciekaw jestem twoich wrażeń.

Będąc ostatnio w Wawie w Czeskiej Baszcie miałem okazję spróbować z nalewaka barley'a Evil Twin Auchroisk BA Single Malt Scotch Whisky, ale tylko jeden kufelek - 12% "robi swoje". ;)

Jak dla mnie - bomba.

W Hopsters zaś lano m.in. nową warkę Nigami z browaru Szpunt/Koreb. To White IPA. Baaardzo udana. Na podobnym poziomie był także GIRO - Double American Wheat z browaru Spirifer. Miłośnikom tych stylów bardzo polecam.;)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

U mnie wczoraj do Zbrodnie i Wykroczenia W. Allena (chyba moj jego ulubiony film) zagoscil 2 letni Struise Pannepot Reserva. Półtora roku przelezal u mnie w piwnicy, czas mu bardzo dobrze sluzy. Genialny!!!!!!!!!! tak, gdzies kiedys czytalem ze quady potrzebuja srednio 2 lat aby sie "przegryzc. na koniec roku czekaja kolejne quady od de struise, Pannepot oraz Pannepot Grand Reserva. Ale to dopiero koniec grudnia. :) a za dnia skosztuje tegorocznego Fantôme Saisona. Dam znac co i jak.

Milego

kuźwa ,jakie towarzystwo, jakies penepony pijają, po których ma się fantoma. a lecieć alkoholicy do stonki, kupić mocne 8 volt, wypić ze 3 i faza jak ta lala.

(...) alkoholicy (...)

O wypraszam sobie!

Tu nie ma alkoholików.

Są sami pijacy. :)))

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

na te temperatury nie ma jak schłodzony dobry browarek;-)

To fakt!

Ja chciałbym potwierdzić starą teorię, że piwo z nalewaka smakuje lepiej niż z butelki. Oczywiście bywają wyjątki, lecz...

Pszeniczny Primator w upalne popołudnie w Bratysławie, bajka.:)

w nastepujacych niemieckich piwach znajduja sie pestycydy:

Hasseröder Pils: 29,74 μg/l

Jever Pils: 23,04 μg/l

Warsteiner Pils: 20,73 μg/l

Radeberger Pilsner: 12,01 μg/l

Veltins Pilsener: 5,78 μg/l

Oettinger Pils: 3,86 μg/l

König Pilsener: 3,35 μg/l

Krombacher Pils: 2,99 μg/l

Erdinger Weißbier: 2,92 μg/l

Paulaner Weißbier: 0,66 μg/l

Bitburger Pils: 0,55 μg/l

Beck's Pils 0,50 μg/l

Franziskaner Weißbier: 0,49 μg/l

Augustiner Helles: 0,46 μg/l

Ukryta Zawartość

ciekawe kiedy ludzie sie zorientuja ze produkty niemieckie kiedys byly dobre , a teraz niestety sa juz do dupy lub przecietne !

A co mają pestycydy do smaku i warzenia piwa? Przynajmniej robaki trują i to chodzi. Chmiel wcale nie jest od tego dużo lepszy - jest na tyle toksyczny że właśnie konserwuje piwo.

Ukryta Zawartość

Ja chciałbym potwierdzić starą teorię, że piwo z nalewaka smakuje lepiej niż z butelki.

Święta prawda, świeże lane piwko to bajeczka, ale i z buteleczki potrafi nieźle smakować, zwłaszcza takie leżakowane;-)

• 3 tygodnie później...

Myślałem że wyleję do zlewu jak je kupowałem na próbę ale okazało się naprawdę dobre. W Kauflandzie za tę cenę którą widać ;-) kupiłem kilka kratek tego Leon Steiner Premium Lager Beer Full, bo lato idzie i pić się chcę częściej ;-) Na puszce cały skład podany - nie jak w koncerniakach zawiera słód ;-) Woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. 11,9 o P Akcją z taką śmieszną ceną była do dziś ale może jeszcze się będą walać gdzieś po sklepie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 2 tygodnie później...

Panowie,

(...)
(…)
(...)

zaraz odkorkuję coś w miarę nowego, będącego popełnieniem „znanej Ekipy”. Etykieta tragiczna, z lupą czytać informacje. Ciekawe jak smak?

Tak czy siak

Zdrowie Wasze. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie,

zaraz odkorkuję coś w miarę nowego, będącego popełnieniem „znanej Ekipy”. Etykieta tragiczna, z lupą czytać informacje. Ciekawe jak smak?

Tak czy siak

Zdrowie Wasze. :)

jakaż to znana ekipa?

Browaru nie kojarzę...

Słucham tylko muzyki.

Napisz wreszcie, jaki smak? Chyba że tak kopie, że napiszesz jutro jak głowa boli? :-)))

Nie tylko zaoszczędzili na etykiecie, ale i też na korku. Wydobywałem go na 4 raty…Kolor głęboki, piana firankowata. Smak? Zaskakująco gładki z przebijającym się aromatem czarnej czekolady. Miły, zrównoważony. Z czasem troszkę "za ułożony" - w porównaniu do RISów obcokrajowych. Mimo wszystko, jest to najlepszy nasz RIS, prócz pierwszej produkcji Pracowni Piwa, jaki do tej pory piłem. Polecam.

jakaż to znana ekipa?

Pani mi w sklepie z trudem przeczytała, nazwiska kojarzyłem. Podeślę Ci zdjęcie makro, jak chcesz, bo lupy w domu ni mam. :)

Edytowane przez Cytrus

Nie tylko zaoszczędzili na etykiecie, ale i też na korku. Wydobywałem go na 4 raty…Kolor głęboki, piana firankowata. Smak? Zaskakująco gładki z przebijającym się aromatem czarnej czekolady. Miły, zrównoważony. Z czasem troszkę "za ułożony" - w porównaniu do RISów obcokrajowych. Mimo wszystko, jest to najlepszy nasz RIS, prócz pierwszej produkcji Pracowni Piwa, jaki do tej pory piłem. Polecam.

Dzięki :-) Jak sie natknę z ciekawości spróbuję.

W.

Jak się natknę z ciekawości spróbuję.

Koniecznie. Ja jutro idę robić "zapasy". :)

Wygląda ciekawie, a jak porównanie z RIS-em od Doktorków?

Ciekawiej, jak wspomniałem wcześniej. Zresztą sam spróbujesz za niedługo.;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.