Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Transparent Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie mam, ale jak będę miał na pewno poinformuję, system mam oparty na pre i amp, więc potrzebowałbym 2 komplety, ale ręce opadają przy cenie 2 kompletów.

• 1 miesiąc później...
  • 5 tygodni później...
Gość audiospec12

(Konto usunięte)

Transparent Audio to obok Audio Physics , jedna z najbardziej przewrotnych i kuriozalnych nazw firm w historii audio :)

Edytowane przez audiospec12

dyzio to nie jest oryginał,..sorry.

Transparent reaguje na impedancje, aby zagrał, musi się wpasować w impedancje systemu, po wpięciu do systemu,..on nie gra!,..spasowanie wymaga kilkadziesiąt godzin, ja praktycznie chciałem go oddać po kilku godzinach, ale dałem jemu szanse i gra.

Transparent reaguje na impedancje, aby zagrał, musi się wpasować w impedancje systemu, po wpięciu do systemu,..on nie gra!,..spasowanie wymaga kilkadziesiąt godzin, ja praktycznie chciałem go oddać po kilku godzinach, ale dałem jemu szanse i gra.

Ponownie nawiazując do wcześniejszego wątku zapraszam do sprawdzenia. Te kable mam od dwóch tygodni w domu a wczoraj zapłaciłem. Jeżeli jesteś odważny to zapraszam.

Gość audiospec12

(Konto usunięte)

Niektórzy "branżyści" to ciekawi ludzie :)

Transparent Audio ma w puszkach zawartą linearyzację impedancji, właśnie po to aby nie być wrażliwym na impedancję.

Ten układ powinien być wbudowany w kolumny albo jeszcze lepiej powinien być nie potrzebny. Tu cały problem. Jak można wsadzić coś takiego w kabel? Oni nie mają pojęcia gdzie to będzie wpięte i z czym. Czy będzie potrzebne czy raczej będzie przeszkodą. Właściwie w 90% to wada niż zaleta. Wpasowania w system wymaga wiara kupującego. Czasami działa od razu a czasami wymaga wielu godzin. :)

Panowie chciałbym prosić o pomoc. Naczytałem się o podróbach kabli i nie chciałbym w to wdepnąć. Czy można po zdjęciach i cenie z tej aukcji coś stwierdzić? Mógłby ktoś napisać coś o tej serii Referenca? Trochę się pogubiłem. TA trochę skomplikował ostatnimi laty klasyfikację swoich kabli.

http://www.ebay.co.uk/itm/142060221574?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ogólnie przygotowuje się do zakupu TA Referenca i uczę się cen i oryginalności tych kabli.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Transparent Audio to obok Audio Physics , jedna z najbardziej przewrotnych i kuriozalnych nazw firm w historii audio :)

Dodałbym jeszcze Audio Innovations, Sonic Frontiers, Sonus Faber, no i jeszcze może w kategorii "bezczelne nazwy firm" Heaven's Gate i Mastersound default_tongue.png

Nie wiem czy jestem odważny, ale ogólnie niczego się nie boję;0)

:)

I zasilający na dokładkę :). Moim zdaniem najlepszy zasilający jaki do tej pory miałem.

post-53292-0-99480500-1470557437_thumb.jpg

post-53292-0-57626900-1470557445_thumb.jpg

post-53292-0-40058000-1470557451_thumb.jpg

post-53292-0-42015300-1470557458_thumb.jpg

post-53292-0-03865800-1470557464_thumb.jpg

post-53292-0-97647900-1470557470_thumb.jpg

post-53292-0-94083500-1470557477_thumb.jpg

post-53292-0-61398800-1470557589_thumb.jpg

post-53292-0-68028500-1470557596_thumb.jpg

Panowie, rzuciliście się na Dyzia jak "Reksio na szyneczkę" :) ... że to podróba, itd... jak powiększycie drugie zdjęcie od góry, to ewidentnie widać, że na jednej z puszek jest lekko zatarta litera "P" a nie "F", porównajcie jak wygląda tzw. "F z pierwszego wyrazu TRANSPARENT a "F" z REFERENCE ... nawet najlepszym firmą zdarzają się gorsze wypusty produktów, z nadrukiem lekko niedopracowanym. Dyzio "luzuj majty" i idź słuchać muzy, jest dobrze :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

dyzio przepraszam, nie powinienem oceniać po zdjęciach, to są bardzo świetne kable i na nic innego nie zamieniłbym,

Dziękuję. Przeprosiny przyjęte i nie ma sprawy. W końcu mężczyzn poznajemy po tym nie jak zaczynają a jak kończą :).

Kable są świetne. Aż zadziwiająco świetne :).

Świetny tok rozumowania, jak twierdził od początku że świetnie grają to - niemożliwe bo to podróby. Jak teraz tajemnica litery jest odkryta to nagle wierzycie że ładnie gra..jajca po prostu..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Myślałem wcześniejszej, że litera jest przetarta, a co do grania, u mnie zagrały po kilkudziesięciu godzinach.

U mnie zagrały od razu. Od samego początku wiedziałem, że będzie je trudno wypiąć z kolumn i oddać dystrybutorowi :)

Mógłby ktoś napisać coś o tej serii Referenca?

To mi wygląda na trzecią generację - czyli wykorzystującą magiczną technologię MM....

Moim zdaniem najlepszy zasilający jaki do tej pory miałem

nieśmiało to potwierdzę - też ich używam, ale może zostaną zdetronizowane;-)

Kable są świetne. Aż zadziwiająco świetne :).

Też tak myślę, ale to też znaczy, że masz dobrze skonfigurowany system - bo te kable niestety pokazują błędy, stąd niektóre negatywne opinie na ich temat;-)

To super!

Jak się u Ciebie sprawdza?

Muszę się zebrać do oddzielnego testowania ale jak wpiąłem głośnikowe i zasilający do wzmacniacza to tak zagrało, że już zostało :). Chcę jeszcze taki sam zasilający wypróbować w kondycjonerze.

I to będzie bardzo interesujące, czekam na opis....

jak wpiąłem głośnikowe i zasilający do wzmacniacza to tak zagrało, że już zostało :)

Czemu mnie to nie dziwi;-)

Pozdr!

• 2 tygodnie później...

Czy to ten ze zdjęć zamieszczonych przez Ciebie?

Bo tam Jest Transparent Reference, który ma za numerami seryjnymi MM2X - świetny kabel, też jestem nim zachwycony!

Ale to nie Powerlink MM2;-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.