Skocz do zawartości
IGNORED

Klub milosnikow Cambridge Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz NAD'a zacząłem się rozglądać za wzmacniaczem z wejściami cyfrowymi - w zbliżonym budżecie znalazł się Cambridge CXA60 oraz ROTEL RA-12. W jakimś tekście pojawiło się stwierdzenie, że RA-12 brzmieniowo jest właśnie zbliżony do NAD'a. W innym, że Cambridge może być trochę za jasny do MA.

Słuchałem RA-12 i NAD c365 w salonie. W moim odczuciu diametralna różnica w dźwięku. RA-12 gra bardziej środkiem bez uwypuklania góry, może trochę dołem. NAD jest bardziej dynamiczny, ostrzejszy, wyraźniej słychać górę. W połączeniu z podstawkowymi B&W bodaj CM1-2 w RA-12 brakowało mi góry. Tzn. była bardzo czysta, wyraźna, ale trochę nikła za środkiem. NAD jak uwypuklił, grał bardziej jak dawne wzmacniacze. Sytuacja zmieniła się po podłączeniu tanich Elac-ów (nie znam modelu podłogówki). RA-12 coś z nich wyciągnął i dało się słuchać. Przy NAD-zie zabrzmiały jak mp3, no przesadzam, jak lepsza miniwieża.

CXA-60 słuchałem w innym salonie z innymi głośnikami. Gra równo pomiędzy RA-12, a NAD-em. Duże znaczenie mają kolumny. Wydaje się najbardziej uśredniony z tej trójki.

A monitory pokroju monitor audio silver 2 czy DLS M60? Tez nie podolaja w pokoju okolo 22 m2? Myslicie ze daly by rade jedne albo drugie z azurem 351A?

czy ty nie rozumiesz po polsku???

NIE WYSTARCZĄ!!!

No teraz pytanie z innej beczki, czy CA Azur 351A da sobie rade z monitor audio silver 2? Czy dobór takich monitorow do tego wzmacniacza to byl by przerost formy nad trescia?

Chodzi mi o to czy pradowo dadza rade je napedzic.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6038114174

nazywasz się kiler, masz ksywe kiler i jesteś kiler !!!

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6038114174

Warto go miec :)

Witam,

od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem amplitunera CA Azur 340R. Ktoś z Was go może słuchał? Chciałbym poznać kilka opinii i wrażeń. Ja swojego używam w zasadzie w 90 procentach do stereo, wymiennie z NADem C320, gra z Kef-ami Q5 i przyznam szczerze, że pomimo dużego szacunku do NADa, to mam wrażenie, że o ile na polu średnich tonów delikatnie przegrywa z NADem, to w kwestii basów zdaje się lepiej je kontrolować. Macie jakieś z tym amplitunerem doświadczenie?

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Z elektrino 250,zmieniłem CA na denona i szok. Zupełnie inny dzwiek.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

A jaki Denon?

Ja bym Azura 851A nie dał do tych głośników. CA 640Av2 super zgrywa się z Tannoy DC6T SE.

Ja powinienem swojego 851A zobaczyć we czwartek bo idzie do mnie i może przetestuję z Tannoy DC6t SE i Precison 6.2. I sprawdzę na moich monitorach Kef-a ale docelowo ma grać w salonie na 35 m2, wiec szukać będę czegoś pokroju Precision 6.2, chyba, że one będą dobre to już zamknę poszukiwania.

Edytowane przez RobG1974

No i CA 851A wygrzewa się. Pierwsza godzina była słaba, ale z każdą godziną jest lepiej. Dzisiaj dopiero 2 dzień. Na początek gra z KEF LS50. Później pójdą do testu KEF R300 i na koniec Tannoy Precision 6.2.

Witam

Czy ktoś z forumowiczów posiada instrukcje w j.polskim wzmacniacza Cambridge Audio Azur 840A lub Cambridge Audio Azur 740A.Bedę wdzieczny za udostepnienie.

pozdr

• 3 tygodnie później...

Dzień dobry! Ośmielę się dołączyć, ale nie z elektroniką, a kolumnami. Marzyły się aeromaxyy, ale stanęło na "zwykłych" aero 6. Które grają niezwykle. Z dziwolągiem w postaci Magnata MC1. Brzmi to to naprawdę przyjemnie:)

• 1 miesiąc później...

Pytanie do klubowiczów, czy CA do Tannoy DC6T to dobry kierunek czy też nie bardzo?

Dzisiaj dopiero zobaczyłem post. wg mnie Tannoy DC6T z CA zarówno 640a jak i 651a jak i 851a grają dobrze i wg mnie jest to dobre połączenie. Ale np Tannoy Precision już w żadnym wypadku do CA nie pasuje.

• 2 tygodnie później...

Muszę wysłać do naprawy 4 letni wzmacniacz CA. Prawdopodobnie padła końcówka mocy. Proszę o info gdzie polecacie naprawić CA. Z góry dzięki.

Co sadzicie o połączeniu CA wzmak 640A v2/740A z kolumnami MA Silver 6. Aktualnie jako wznak i zrodlo gra ampli Yamaha R-N500.

Szukam dynamiczniejszego basu i lepszej srednicy głównie na niskich poziomach głośności. Z CA jako zrodlo decydowalbym się pewnie na stream Magic 6 a w dalszej przyszłości CD tej samej stajni

Co sadzicie o połączeniu CA wzmak 640A v2/740A z kolumnami MA Silver 6. Aktualnie jako wznak i zrodlo gra ampli Yamaha R-N500.

Szukam dynamiczniejszego basu i lepszej srednicy głównie na niskich poziomach głośności. Z CA jako zrodlo decydowalbym się pewnie na stream Magic 6 a w dalszej przyszłości CD tej samej stajni

Wg mnie może być za ostro, na pewno nie polecałbym CA do serii Bronze (taki zestaw słuchałem z CA640Av2) Silverów nie słuchałem w takim połączeniu. Koledze, który ma np Silver 2 doradziłem NAD C350 i jest bardzo zadowolony, wcześniej grał na AV Pioneer VSX 1019.

Edytowane przez RobG1974

Może Atoll in100SE (tylko niektórzy narzekają na awaryjność), albo spróbuj z innej strony - z lampą np. Yaqin MS30L tani i nawet znośnie gra (tylko trzeba wymienić lampy chińskie na coś innego, w szczególności sterujące), a po modyfikacji nawet dobrze.

Oczywiście i NAD C356BEE (też go mam)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.