Skocz do zawartości
IGNORED

Klub marki Monitor Audio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak też uczynię :)

Dziękuję za zaangażowanie i pomoc.

PS. Patryk masz jeszcze onkyo A 933 ?

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

looo matko gdzies to wydziobal ?? Ja juz jestem nastawiony na PL200 sluchalem namietnie i dla mnie to jest ten dzwiek, ale jak maja wyjsc to poczekam i odslucham nowa serie a PL przynajmniej poleci jeszcze z cena w dol.

Przyznam, ze patrzac po samym foto to PL wizualnie bardziej mi sie podoba...

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

looo matko gdzies to wydziobal ?? Ja juz jestem nastawiony na PL200 sluchalem namietnie i dla mnie to jest ten dzwiek, ale jak maja wyjsc to poczekam i odslucham nowa serie a PL przynajmniej poleci jeszcze z cena w dol.

Jak dla mnie "stare" PL też ładniejsze. Ciekaw jestem jak brzmieć będą flagowe PL500 :D

będzie nowa wstęga :)

PL-tweeter-detail.jpg

Nowa wstega spoko ... ciekawe ile tych zmian w nowej serii pl. Rozumiem, ze wyglad chcieli odswiezyc proste czyste linie itp, ale design sredniotonowki i wstegi na wzor kinder jajka ...katastrofa. Podstawkowa kolumna wyglada duzo lepiej. PL 500 pewnie wazy ponad 100kg dobre na jakas hale z tch basow bedzie duzo miesa.

Z pewnością polecą w dół,ja w taki sposób wyrwałem na początku roku gx-200.Co do PL-200 to potężne kolosy,w jakim pomieszczeniu będą grały i w jakiej konfiguracji je odsłuchiwałeś???

U mnie pl200 w 17m2 a odsluchiwalem w podobnym moze nawet w mniejszym z Denon 2020 i absolutnie nic do 8k co by mnie interesowalo nie zagralo lepiej jak ten Denon.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

filmik z cyklu " jak udusic Monitor Audio Platinum PL300" :))

https://www.youtube.com/watch?v=CKlQxCqgkxU

Kiedyś to widziałem na YT :) Mają ludzie pomysły :D

Design z jajem jeszcze do zaakceptowania.

Ale "talia osy" w PL500 to jakieś nieporozumienie...

Nie podoba mi się i już!

Chyba się chłopaki z MA napatrzyli na Dynaudio Evidence :P

Znane są już sugerowane ceny nowej serii PL II (na razie na Kanadę ;)

PL 100 II: $ 6.995

PL 200 II: $ 13.995

PL 300 II: $ 16.995

PL 500 II: $ 34.995

ceny za parę, oczywiście dolarów kanadyjskich :)

PLC 150 II: $ 4.795

PLC 350 II: $ 6.995

PLW 215 II: $ 8.495

Panowie zapisy, nie pchać się w kolejce, każdy zdąży :P

Wygląd tragiczny... projektował je chyba ktoś po łyknięciu "mocarza"

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Rok , dwa trzeba przeczekać aż pierwsze ceny spadną po nowości i można się zastanawiać kto lubi taki dźwięk... bo jak to zwykle bywa niestety ceny poszły nieźle w górę.... jeśli takowe też będą u nas .... a może i będą większe...

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Nie macie problemu z basem na tak dużych kolumnach w swoich małych klitkach? Na moich silver8 potrafi bas zadudnić, zabuczeć. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale na "trudniejszych" fragmentach wyraźnie bas wzbudza się i bardzo mnie to drażni. Kolumny mam odstawione po dobrym metrze od wszystkich ścian. Miejsce odsłuchowe daleko wysunięte od tylnej ściany. Zadbałem także o podstawy akustyki - gruby dywan, zasłony, w rogach ścian pułapki basowe. Kombinowałem także z innym wzmacniaczem, jeździłem po pokoju z kolumnami i fotelem, ale ciągle, ciągle nie jest idealnie. Nie mam już pomysłów jak się z tym problemem uporać. Zacząłem podejrzewać że te kolumny są po prostu za duże do tak małego pomieszczenia. Sprzedawca w salonie w którym je odsłuchiwałem ostrzegał mnie że te kolumny nadają się do pomieszczeń dopiero powyżej 30m i faktycznie chyba miał rację ;/

Nie znam Twoich preferencji co do ilosci basu kazdy ma je inne, ale jak dla mnie to, ze podlogowka ma grac tam na dziesiatkach metrow, bo sie udusi to dramatyzowanie i tyle. Skoro Twoje s8 powyzej 30m to gdzie ma grac np. Magico Q7 ... w castoramie ?? bez przesady....

Jezeli nie masz jakos totalnie rozwalonej akustyki w pokoju to problem jest po stronie kolumn. Mialem kiedys RX8, wiec bardzo podobnie tez byl efekt dudnienia, buczenia na pewnych kawalkach bas byl poprostu rozlazly. Wskoczylem na serie GX po jednym odsluchu, roznica oczywista od pierwszych tonow, po prostu inna kultura grania. Teraz z koleji chce zmienic na pl200 choc niestety tu juz przeskok jakosciowy nie idzie tak dobrze w parze z cena jak miedzy rx a gx.

Kombinowales z przytykaniem br ? Jakie masz pulapki basowe ? z welny pt80 w rogu po calosci ? takie rozwiazanie jest z zasady najbardziej efektywne. Pierwsze odbicia po bokach tez wypada zaadaptowac jakims panelem z welny lub przynajmniej szafka z ksiazkami. Zakladajac dobra akustyke graja w kolejnosci kolumny-wzmacniacz-zrodlo....hmm teoretycznie jakies tam kable.....z total hi end.

Nie macie problemu z basem na tak dużych kolumnach w swoich małych klitkach? Na moich silver8 potrafi bas zadudnić, zabuczeć. Oczywiście nie zawsze tak jest, ale na "trudniejszych" fragmentach wyraźnie bas wzbudza się i bardzo mnie to drażni. Kolumny mam odstawione po dobrym metrze od wszystkich ścian. Miejsce odsłuchowe daleko wysunięte od tylnej ściany. Zadbałem także o podstawy akustyki - gruby dywan, zasłony, w rogach ścian pułapki basowe. Kombinowałem także z innym wzmacniaczem, jeździłem po pokoju z kolumnami i fotelem, ale ciągle, ciągle nie jest idealnie. Nie mam już pomysłów jak się z tym problemem uporać. Zacząłem podejrzewać że te kolumny są po prostu za duże do tak małego pomieszczenia. Sprzedawca w salonie w którym je odsłuchiwałem ostrzegał mnie że te kolumny nadają się do pomieszczeń dopiero powyżej 30m i faktycznie chyba miał rację ;/

Witam.

Z jakim wzmakiem obecnie współpracują?

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Zatykales bass refleksy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.