Skocz do zawartości
IGNORED

Targi HI END 2009 w Monachium

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z forumowiczow odwiedzil w tym roku Monachium?

Jestem ciekaw Waszych opinii. Co sie najbardziej podobalo?

Na mnie najwieksze wrazenie zrobily dwa zestawy:

- Magico M5 + Spectral DMA360 + EMM labs + okablowanie Mit Oracle (puszczali tylko swoje nagrania z serwera)

- Crystal Cable Arabesque + VTL MB450/6.5 + DCS Puccini + okablowanie Siltech/CC

Niezle bywalo tez w pokojach (wchodzilem pare razy, wrazenia zalezaly mocno od puszczanej muzyki):

- Tidal Contriva z autorska elektronika (+ chyba CD Ancient Audio)

- Wilson Audio Maxx 3 + elektronika Soulution

- Kharma Exquisite Reference + elektronika Chord

Mocne porażki: Verity Audio Lohengrin, German Physic PQS + wiele innych.

Z nowosci zapamietalem chyba tylko najnowsze, budzetowe kolumny (podstawkowe i podlogowe) WLM z wlasnymi wzmacniaczami lampowymi oraz Audio Physic bodajze Cardeas'y z poziomu Caldery.

https://www.audiostereo.pl/topic/54360-targi-hi-end-2009-w-monachium/

=>cloudior, 23 Maj 2009, 18:49

Ten wysokotonowy wbrew opiniom że badziewie faktycznie w Magico5 radził sobie?

Jaka była średnica z tych nanorurek?

Czy był TEN najniższy bas i jaki?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kurcze wstyd sie przyznac....mialem ze soba sprzęciora, ale po wejsciu do pokoju Magico zupelnie odechcialo mi sie focić. Zasluchalem sie:) Przepraszam. Niemniej spotkalem paru kolegow z aparatami-> licze, ze sie ujawnia w tym watku z wlasnymi materialami.

Co do MBL - mnie nie zachwycil. Ot po prostu gralo jako tako. Nie jestem wielkim fanem omnipolarnych wynalazkow. Najbardziej cenie ich za odtwarzacze CD....taki 1531 jest bardzo smaczny;)

Na Revelatora w Magico nie zwrocilem specjalnie uwagi. Gora byla IMO tak samo dobra jak cala reszta. Bas byl bardzo zwinny (chociaz ktos ze znajomych narzekal na jego mala ilosc - dla mnie bylo ok). Zagralo z jednej strony bardzo przekonywujaco i realnie, a z drugiej intymnie, plynnie & pieknie. Highly addictive product. Jestem ciekaw czy model V2 i V3 powielaja ten pomysl na granie.

Kto by przypuszczał, takie brzmienie w Crystal Cable Arabesque a na wysokich od 1,6kHz siedzi sobie tylko RAAL? za 1kzł para, Chciałem go kiedyś wstawić do przerabianych kolumn ale nasi profesjonaliści-producenci krajowi mi je zdecydowanie odradzali

wogole do d.. to wszytko dałby kto wczesniej jakis cynk co sie dzieje na ryknu audio jesli chodzi o wystawy, to bym moze i wczesniej zareagował a nie siedzial w domu przy gladzi szpachlowej lub latał łodką po jeziorze...;(

Mi również podobały się prezentacje Magico oraz Wilson Maxx III z elektroniką Solution (swoją drogą kosmicznie drogą - monobloki @ 73k EUR, CD @ 31k EUR itd).

Dłużej zostałem także w pokoju Levinsona - nowy CD 512, nowe monobloki No 53, pre 326S i kolumny Revel.

Z ciekawostek warto wymienić nowego Creeka Evolution 2 z zasilaczem impulsowym (Mike Creek strasznie zachwalał to rozwiązanie - w najbliższym czasie zobaczymy więcej urządzeń z SMPS), nowe kolumny Naima z nietypowym głośnikiem średnio-wysokotonowym własnego opracowania, nowe Audio Aero LaSource z mechanizmem VRDS-Neo (i adekwatną ceną ...).

Ogólnie fajna wystawa, in plus bardzo zaskoczyła frekwencja zwiedzających i firm (większa niż rok temu).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Rozumię, że założyciel wątku miał aparat na wystawie, ale oglądając zapomniał zrobić zdjęcie... ale może tak duża impreza w stlolicy tak zacnego landu ma jakąś stronkę www? Czy można prosić o ten adres to sobie przynajmniej pooglądamy nowości.

Wystawa kończy sie jutro. Wiekszość portali tematycznych opublikuje fotorelacje pewnie w przyszłym tygodniu.

Strona oficjalna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do pokazu Magico caly czas sie zastanawiam czy wieksza wplyw na tak udana prezentacje mialy kolumny czy wzmacniacze Spectral'a.

Ukryta Zawartość

Rzeczony Wilson Audio Maxx 3 + elektronika Solution oraz biały MBL (teraz dostępny jako opcja).

Ukryta Zawartość

post-579-100004086 1243154988_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nie zachwyciły i nie zachwycą, do czasu aż nie podłączą pod jakieś inne, niemulące wzmacniacze. Podobno CAT z tym dobrze chodzi.

- A jak jest z tymi cebulami i cebulopodobnymi omnipolarami (MBL, Buevel, itp.) jeżeli chodzi o budowanie przestrzeni w głąb i lokalizację źródeł pozornych? Czy faktycznie jest tak kiepsko jak wieść gminna niesie?

Z tego co zaobserwowałem to X-TREMY na fotografii nie dzielą szerokości na trzy równe części co w przypadku omnipolarnych czy wielokierunkowych głośników jest kluczem do precyzyjnego obrazu stereo i sceny.No ale ciężko stwierdzić mi czy to aby nie wina końcówek mbl-a.

Jest trochę inaczej niż w normalnych głośnikach. Niektórzy twierdzą nawet, że bardziej naturalnie.

Elberoth jak byś scharakteryzował brzmienie tych X-tremów,odznaczają si e na tle innych kolumn czymś specjalnym czy grają zwyczajnie?Pamiętasz jak były ustawione,to znaczy jak dzieliły szerokośc pomieszczenia w jakich proporcjach?

Solution

Ukryta Zawartość

post-13206-100003620 1243724336_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Milimetr, 24 Maj 2009, 12:02

>- A jak jest z tymi cebulami i cebulopodobnymi omnipolarami (MBL, Buevel, itp.) jeżeli chodzi o

>budowanie przestrzeni w głąb i lokalizację źródeł pozornych? Czy faktycznie jest tak kiepsko jak

>wieść gminna niesie?

Na ostatnim Audioshow lokalizacja żródeł pozornych na cebulach była najlepszą jaką słyszałem na całej imprezie. Smyczki w soundtracku z Bandyty można było policzyć i wskazać dokładnie miejsca w jakich siedzieli poszczególni muzycy. Chociaż przed moją płytą ktoś puszczał U2 Zoorope chyba i było tak sobie. Natomiast po Bandycie ktoś zapuścił jakąś symfonikę i było wybornie.

No i 0 niepraktycznego akrylu na którym widać kazde przetarcie prochówką objawiajace się ryską-taka audiofilska klątwa ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.