Skocz do zawartości
IGNORED

Kwaczyński prezydent wszystkich pisiorów

kapelli

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie.

Jakim prawem Prezydent RP popiera kandydata PARTYJNEGO w wyborach do PE?

Powinien za to odpowiedzieć przed jakimśtrybunałem i beknąć.

Prezydent (z teorii) jest bezpartyjny i jako tako przez okres prezydentury

publicznie nie powinien popierać kandydata żadnej partii.

Teraż już żaden pisior nie zaprzeczy ze Mlask jest prezydentem tylko

pisiorów i moherów.

Po raz kolejny wstyd mi za prezydenta :(

Kwaśniewski był za to preziem wszystkich komuchów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak więc precedens już jest...

PS. Wcale nie jestem zwolennikiem PiS'u, nigdy na nich nie głosowałem.

Ukryta Zawartość

Ja oglądałem film o takich co ukradli ksiezyc . Po takim filmie mozna sie spodziewac wszystkiego .

Skoro ksiezyc ukradli to wszystko moga przeciez. Pewnie wyborcy nie widzieli tego filmu .

Na początku Kaczyński trochę się starał, ale wkrótce położył na to laskę i teraz nawet nie udaje. Wzorem Małego Brata nie uznaje czegoś takiego jak "wszyscy Polacy", są za to "my" i "oni". Wielka porażka osobista i naszego biednego kraju.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Tak, pamiętam jak początkowo niektórzy myśleli że to tak z niezręczności, że jeszcze nie dotarło do niego, ze jest samodzielnym prezydentem, że już nie podlega bratu, że jak odetchnie to się wyrobi, że będzie się starał, itp. bzdury. A potem okazało się, ze to co brano za kiepski początek było w rzeczywistości szczytem możliwości tego człowieka jako prezydenta Polski. Potem staczał sie coraz bardziej aż stał się zwyczajną ekspozyturą partii. Pałac prezydencki jako jaczejka partyjna, to jest coś. Nawet Kwaśniewski prowadził jakąś własną politykę, bywało że niezgodną z polityką SLD. Współpracował w miarę lojalnie z rzadami solidarnościowymi. A tutaj mamy prezydenta "solidarnościowego", który bez przerwy stata się gnoić rząd z tej samej opcji. Tylko dlatego, że tym rządem nie kieruje jego brat-konus. Niebywałe.

Konstytucja ani żadne inne sztywne przepisy nie mówią że prezydent ma być apartyjny. To raczej kwestia dobrego tonu i kultury politycznej.

Co zaś konkretnie do Kaczora, to stanowi on ilustrację do dewizy Harrego Callahana, że należy znać własne ograniczenia. Dawno temu, jako prezes NIK-u radził sobie poprawnie i był chwalony przez wszystkich. Jako burmistrz Warszawy był chwalony już tylko przez swoich. A teraz, gdy porwał się na funkcję głowy państwa, nawet jego bliscy współpracownicy chowają ze wstydu głowy w kołnierze.

Wczoraj oglądałem film z wczesnym Jacke Chanem, o stylu walki po pijanemu. I była tam prezentowana technika: "Pijak z potężną prawą nogą". Zgadnijcie, o kim w pierwszej chwili pomyślałem ?

"A teraz, gdy porwał się na funkcję głowy państwa, nawet jego bliscy współpracownicy chowają ze wstydu głowy w kołnierze."

pójdźmy dalej w tych oczywistych konstatacjach:

nawet najbliższa rodzina i sam lechu się wstydzi za siebie

dobrze więc że mamy panią gronkiewicz w warszawie, z uhroczą koalicją z sld

---------------

"porwał się"

wygrał w bardzo nierównej walce w 2005,

tusk miał za sobą media prasę w stylu prl prawie:

iemkiewicz "Polowanie na kaczory."

W pamiętny wieczór wyborów prezydenckich występowałem w jednej z telewizji razem z komentatorem, który większość swego zawodowego życia spędził w USA. Po programie zauważył on, że w Stanach jednak nie byłoby do pomyślenia, by dziennikarze pytali ekspertów nie dlaczego zwycięzca wygrał, ale wyłącznie dlaczego nie wygrał jego konkurent, jasno tym samym sugerując, że sukces odniósł nie ten, kto powinien. Bez wątpienia: amerykańscy dziennikarze może nie są ideałem bezstronności, ale potrafią swoje sympatie i antypatie ukryć. U nas tymczasem prezenterka telewizyjnych informacji potrafi, podawszy z gniewnym grymasem wynik wyborów, dodać "poprawmy sobie nastrój informacją o sukcesie naszych siatkarek" - i nawet nikogo to specjalnie nie dziwi.

PO ostatecznie postanowiła przejść do opozycji, ale i tak nie ona będzie wobec rządu Marcinkiewicza główną opozycją. Nie ona, nie SLD, ani żadna inna partia. Główną opozycją polityczną stanowić będą, i już stanowią, niektóre media, których gwiazdorzy - bo tak to u nas wyszło, że zamiast dziennikarzy mamy gwiazdorów - na śmierć zapomnieli, a może nigdy nie wiedzieli, że zobowiązani są być jeśli nie bezstronnymi, to przynajmniej rzetelnymi prezenterami różnych racji. Większość z nich prawem kaduka uznała się za społecznych arbitrów i nie chce informować czy objaśniać, tylko po prostu sprawiać, żeby ludzie myśleli i robili to, co powinni.

Wskutek tego polskie dziennikarstwo polityczne coraz mniej przypomina dziennikarstwo, a coraz bardziej regularne polowanie na kaczory. Dopiero co Polacy stracili wiarę w uczciwość sondaży, których błąd statystyczny okazał się wynosić 25 procent Teraz zróbmy, co można, aby podkopać także ich wiarę w bezstronność i rzetelność wolnych mediów. Na pewno świetnie to posłuży polskiej demokracji, wobec której wszyscy deklarują tak głęboką troskę."

:-D Horst, a może warto także spróbować wejść w sytuację przeciwników. Tak zupełnie bez powodu nikt nie lubi Kaczorów ?? Chłopaki latają od rana do wieczora z gałązką oliwną, a cały świat (oprócz ekstremalnych oszołomów, z wyjątkami oczywiście, oraz frustatów) w jakimś niezrozumiałym amoku ich odrzuca ??

Nie jest żadną tajemnicą że poparcie dla PO jest dęte. Szczerymi ideowymi ich zwolennikami są tylko młodziaki którym podczas studiów zrobiono wodę z mózgu, oraz kilku oszustów gospodarczych. Nie jest żadną tajemnicą że zrobili więcej złego temu krajowi niż wszystkie obecne partie razem wzięte. A jednak połowa Polaków na nich głosuje, tylko po to aby nie dopuścić do władzy Pisu i Kaczorów na czele. Tylko dla kaprysu ? Z powodu ich paskudnych fizjonomii ? Niemodnych garniturów?

A może jednak z jakichś rzeczowych powodów ? Może faktycznie idee przez nich głoszone są obmierzłe a sposób sprawowania władzy odrażający. Spróbuj zastanowić się nad tym obiektywnie, wyobrazić sobie co byś sądził o Pisie gdybyś nie był zwolennikiem Pisu.

I na koniec, pisowski sposób motywowania wyborców. Według ich ostatniej kampanii wyborczej, pamiętasz najważniejszy powód głosowania na Pis ? To Ci przypomnę: Bo premier grywa w piłkę ! Tego przecież chyba nie podrzucili im wrodzy dziennikarze.

Aha, mam nadzieję że nikogo nie obraziłem moimi obcesowymi uogólnieniami. W każdym razie nie miałem takiego zamiaru. Zresztą dysputy polityczne tylko wtedy mają sens, jeśli nie bierze się ich do siebie personalnie. Inaczej to wychodzi z tego to co podczas debat telewizyjnych albo jeszcze gorzej.

kapelli, 10 Cze 2009, 23:11

>Teraż już żaden pisior nie zaprzeczy ze Mlask jest prezydentem tylko

>pisiorów i moherów.

to akurat wynika z poziomu kultury politycznej np. kapellego

i jemu podobnych, wystarczy przeczytać cały jego post z tytułem włącznie

jeżeli ktoś ma tak antyliberalną emocjonalność jak typowy poprawny kapelli, to nie może być dla niego prezydentem ktoś z pis, ktokolwiek i jakkolwiek by to był

poziom nienawiści, grubiańskiej wulgarnej w stylu nie pozwala poprawnym zaakceptować prezydenta kaczyńskiego, będą przedkładać nad niego kwaśniewskiego, wałęsę, jaruzelskiego

wystarczy się przyjrzeć jakich słów używa nasz szlachetny kolega pianista od tytułu do reszty pierwszego postu

lekarzu lecz się sam

i tyle

Burczymucha, 13 Cze 2009, 06:52

>Aha, mam nadzieję że nikogo nie obraziłem moimi obcesowymi uogólnieniami.

a skoro szczyt kultury kapelli tak sadzi obcesowo epitety, to co dopiero mówić o dołach, burczymuchach, mulsach

nie dla was liberalizm, ten w sensie dosłownym

Horst miłośnikiem liberalizmu!To najlepszy dowcip tego poranka!A i jeszcze zwolennik kultury polemicznej!Czy mam ci przypomnieć co mi przesłałeś na PW?A te hektolitry pomyi wylewanych przez helmuta na wszystkich i wszystko ( oprócz PiS)?Człowieku przeczytaj swoje wcześniejsze wpisy jeszcze raz!

o kabelek

to już te najniższe doły, co najgorsze z kompleksami

ci to się poleczą kopaniem prezydenta, są wszak wyżsi, też intelektem no i kablowaniem

niszcz karła prezydenta wojtuś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Horst

"pójdźmy dalej w tych oczywistych konstatacjach:

>

>nawet najbliższa rodzina i sam lechu się wstydzi za siebie"

porozmawiaj z obecnym mężem jedynej córki....a jeszcze lepiej z ojcem męża jeżeli najbliższa rodzina to nie tylko brat i mama.

i jeszcze jedno zapluty karle rozumu co rozumiesz przez niszczenie prezydenta...czy jak zwykle bezmyślnie ułożyłeś wyrazy nie zastanawiając się na sensem układanki.

helmut

Widzę po twoich wklejankach ( które opatrzyły się trochę),że język propagandy sowieckiej przemawia ci do wyobrażni.Świat w kolorach czarno-białych.My i oni.My i wróg.A że jest to uproszczenie....

kroscik czy chce, czy nie ,jest wytworem i głównym odbiorca propagandy dla idiotów.A potem juz tylko przekaziorem... dalej.Moze nawet.....nieswiadomym.Ale temu ta propagnda słuzy.Nieswiadomcom.

Horst, 13 Cze 2009, 04:35

U nas tymczasem prezenterka telewizyjnych informacji

>potrafi, podawszy z gniewnym grymasem wynik wyborów, dodać "poprawmy sobie nastrój informacją o

>sukcesie naszych siatkarek" - i nawet nikogo to specjalnie nie dziwi.

No bo niektórym trudno jest nazywać szambo perfumerią. I to z uśmiechem w dodatku.

nie takie jeszcze szambo, skoro wyborcy potrafili się oprzeć jednostronnej presji mediów

a szambo owszem, jeśli ten styl funkcjonowania mediów opisywany przez ziemkiewicza wydaje się normą

Horst, a nie zastanawia Cię czasem fakt, że presja mediów działa jednakowo na wszystkich? Dlaczego więc uważasz, że zdecydowana większość ma inne zdanie niż Ty i kaczorki? Na jakiej więc podstawie twierdzisz, że akurat Ty wiesz lepiej? Zarzucasz innym to, co sam czynisz a priori. Uważasz ludzi za durniów nie starając się ani o chwilę refleksji nad samym sobą.

• Redaktorzy

Tak nic nie osiągniesz. Pamiętasz jak Kaczyński twierdził, że ostatecznym dowodem słuszności jego drogi jest to, ze wszyscy inni (a zwłaszcza Niemcy) są innego zdania? Miało to wynikać z tego, że dążenie do dobra Polski MUSI ex definitione wywoływać gniew innych, bowiem dobro Polski jest automatycznie złem dla innych krajów. To jest kompleksowa wizja funkcjonowania świata.

Akurat tesraz i w przypadku obecnego Horsta może osiągnięcia będą znikome... ale zawsze warto dyskutować i starać się pojąć mechanizmy, które doprowadzają do sytuacji, kiedy człowiek nie jest już zdolny do żadnych kompromisów. Jak dochodzi się do sytuacji, gdy jedynym rozwiązaniem jest wojna i znisczenie.

• Redaktorzy

Na drodze logicznego rozumowania dochodzi się w końcu do wniosku, zę należy zabić wszystkich innych i wyssać im szpik. Tylko do tego jeszcze trzeba mieć jaja, więc nasi milusińscy zawsze już będą ograniczać sie do pokwękiwania, jak to inni są od nich silniejsi i brzydsi.

• Redaktorzy

Kolejny dramat, Niemcy szykują nam Tannenberg:

"Jarosław Kaczyński to "najstraszniejszy ze strasznych narodowy konserwatysta" - napisała niemiecka gazeta "Frankfurter Allgemeine Zeitung". - Polskie władze powinny zareagować - powiedział w rzecznik klubu PiS Marek Błaszczak w Salonie Politycznym Trójki."

Oczywiście Niemcy przesadzają - ze swojej strony wyobrażają sobie, że Kaczuś im nowy Grunwald gotuje. Podczas gdy w rzeczywistości pędzi na sygnale do Tworek.

Redaktor, 13 Cze 2009, 13:13

>Oczywiście Niemcy przesadzają - ze swojej strony wyobrażają sobie, że Kaczuś im nowy Grunwald

>gotuje. Podczas gdy w rzeczywistości pędzi na sygnale do Tworek.

hy hy do tworek

jozwa wzlatujesz w rejony intelektualne niedostępne do towarzyszy..

pa pa iwaszczykiewicz ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Redaktor, 13 Cze 2009, 13:07

>Na drodze logicznego rozumowania dochodzi się w końcu do wniosku, zę należy zabić wszystkich innych

>i wyssać im szpik. Tylko do tego jeszcze trzeba mieć jaja

muls, 12 Cze 2009, 17:25

>horscik ja nie mogie, bo trzymam sie zasady...roboty do konca.A wiec...zabić.

pytaj józwy który buja na wyżynach intelektu

odpowie ultrasonicznie

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.