Skocz do zawartości
IGNORED

Dłubiemy w Behringer'ach serii 2496

Rekomendowane odpowiedzi

->fakamada

czy wzbudza sie w konkretnej częstości, czy raczej 'pagórek np.: 1/2 oktawy' ?

- sprawdź czy bez mikrofonu (ale z ustawionym w utiliti na micr+15V) czy jest tak samo,

- odłącz DEQ od innych urządzeń i również sprawdź z mikrofonem i bez;

ja miałem wzbudzenie na 50Hz i kolejnych harmonicznych, była to wina zasilania;

tdrozd, 8 Paź 2009, 17:27

>Chris01 twoje linki cos padly ;/

u mnie dzialaja... One od razu przenosza do sciagania plik skompresowanego .rar i u mnie od razu pokazuje komunikat czy zapisac plik czy otworzyc...

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

tdrozd, 8 Paź 2009, 22:32

a co zrobiles?

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

OLES, 8 Paź 2009, 21:15

Hej.

Przy ustawieniu "Main in" jest to "pagórek" powiedzmy od 30hz do 50hz.

Przy "XLR in" prawie punktowe podbicie przy 160hz

Próbowałem wszystko odłączyć i nic. Jesli mic nie jest podłączony to jest ok. W momencie podłączenia mikrofonu od razu widać to na wykresie. (oczywiście wykresie "mic in")

Nie ma to wpływu na dzwiek podczas odsłuchu muzyki

>fakamada

zgadza się wpływu na odsłuch nie miało;

czy jest wzbudzenie przy wybraniu jako źródła 'pink noise'?

po pierwsze odkręciłbym (odizolował) oryginalny przewód uziemienia od obudowy (ten w obudowie) i wtedy sprawdził; jak nie pomoże, to kondenatorki na PCB z gniazdami (te blisko taśmy) trochę wygiąć w 'kierunku od taśmy';

wlaczylem do pradu:)

pare jakis czerwonych beczek przykleilem , pare jakis takich malych gowienek odkleilem

co chwile cos z niego wypadnie a on gra -i to niezle

OLES, 8 Paź 2009, 23:35

dzieki. dajesz mi nadzieje. :) z samego rana zabieram sie za sprawdzanie.

przy pink noise rowniez wzbudzenie analogiczne do main in.

czy u ciebie peaki rowniez byly tak wysokie ? ok 40db ponad reszte pasma ?

k

->fakamada

tak miałem wysokie piki; czasem się ułożył jak pochodził dłużej; do końca nie jestem pewien co było przyczyną, ponieważ wprowadzałem tyle modów i w pewnym momencie po prostu to się uspokoiło;

metodą na palucha dotykać elementów (kondzie, złącza, przełączniki) i obserwować zmiany na widmie RTA; :D

co tak temat ucichl??

nikt nic nie grzebie w beherze ??

on u mnie naprawde dobrze gra ,na tyle ze przestaje mi sie chciec w nim grzebac

czy ktos wymini

co tak temat ucichl??

nikt nic nie grzebie w beherze ??

on u mnie naprawde dobrze gra ,na tyle ze przestaje mi sie chciec w nim grzebac

czy ktos wymini

dzis sluchalem behringera. mam pytanie do tych ktorzy go maja. czy nie macie wrazenia ze na upsamplingu macie plaska scene? (w porownaniu do bez ups)

w moim przypadku po przełączeniu z 96 khz na 44,1, przy długości słowa 24 bit, przetwornik staje się potwornie zmulony i stłumiony

Tak mam takie wrazenie. Robi sie jasniej, lecz troche traci na głebi. Przewaznie słucham na 16 bit i zmieniam próbkowanie.Na 16 bit bas mi sie najbardziej podoba, moze dlatego ze na 24 jest go mniej przez to ,ze jest jasniej:)

te efekty w dużej mierze zależą od całości systemu (w niektórych tego nie wychwyci) ale znacznie wcześniej pisałem, że dla mnie usampling przy pierwszym wrażeniu "uszlachetnia" brzmienie ale tylko przy pierwszym; ja nie używam

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

hehe

a moze taka teza >?

upsampling wyciaga szczegoly ktore musza byc schowane?

w kazdym systemie i kazdy upsampling

sluchalem juz 2 roznych dac'ow z upsamplingiem i tak bylo... niestety wbrew temu co sie pisze-lepszy upsampling gorszy upsampling.

Mam ustawione na stałe 48 Khz / 16 bit bez dithera. Display wyłączony i w ogóle się tym nie zajmuję. Jeżeli coś zmieniam, to po uważnym posłuchaniu i tak wracam do 48/16

U każdego inna pogoda i ustawienia upsamplera to kwestia gustu /transportu /reszty systemu.

Arturze a słuchasz płyt DVD w tym ustawieniu, czy płyt CD? Bo tak, to robisz konwersję 44,1 na 48 kHz i modyfikujesz harmonicznymi dźwięk... Ciut bez sensu (delikatnie ujmując)... Taki myk robiły po cichu starsze karty Creative'a i ostro po nich jechano za to. Generalnie upiększająca kaszanka z tego była... W każdym razie mieszasz ostro w domenie cyrowej i nie słuchasz tego, co rzeczywiście na płytach jest zapisane... Wg mnie jedyny słuszny upsampling to krotność częśtotliwości próbkowania, czyli dla CD 88,2 lub 176,4 Khz, a dla materiału DVD próbkowanego 48 KHz mamy 96 lub 192kHz...

madly

mam tą świadomość, 88.2 też jest znośnie

96 całkowicie mi nie pasuje, a direct bez upsamplera to płaska decha. Fakt: CS w naszych egzemplarzach kupowanych od handlarzy po 150-300zł jest podobno nie najwyższych lotów i z tego powodu były wycofane ze sprzedaży.

• Pokaż nowe odpowiedzi