Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  123 członków

Baltlab Klub
IGNORED

klub Baltlaba

Rekomendowane odpowiedzi

Moja Epoca 2 dostała nowe źródło NAD m51 w komplecie z transportem NAD M50. Starzy górale powiadają, że Batlab gra lepiej ze źródłami droższymi od siebie i coś w tym jest bo jestem bardzo zadowolony z dźwięku jaki prezetnuje zestaw NAD + Batlab.

Najlepsze życzenia na Nowy Rok dla miłośników marki Batlab i szalonej zabawy dzisiaj z wieczora:)

Edytowane przez essewissa
  • 3 tygodnie później...

Moja Epoca 2 gra obecnie jako końcówka mocy, dual mono w pełni zbalansowane:) Korzystam z przedwzmacniacza daca Nad m51 w połączeniu xlr. Gram w tym zestawieniu kilka dni i przyzwyczajam się do dźwięku, przyzwyczajam bo zmiany w przekazie są bardzo duże moim zdaniem, na plus oczywiście. Zjawiskowa jest rozdzielczość, słychać wszystkie te audiofilskie smaczki, wdechy, mlaskania, skrzypienie krzesła w pińcetnym rzędzie itp:) Trochę miałem obawy do do tego, że siądzie barwa, "odchudzi się" dźwięk, ale nic z tych rzeczy, tu też jest lepiej wg mnie. Gdybym miał wprowadzone zmiany określić jednym słowem to bym powiedział, że koncowka mocy gra czyściej, ale nie jest to chuda analityczność, bardziej w kierunku "żywego" dźwięku. Modyfikacji dokonał oczywiście Pan Kozłowski, któremu jest bardzo wdzięczny za profesjonalne wykonanie usługi.

Edytowane przez essewissa

Ja miałem Nada s500i, ale z Epoca 2. Nad to zacny cedek , zwarty, rozdzielczy dźwięk z mocnym basem. Mój miał prawie 10 lat i chodził jak marzenie, s500i zmieniłem na dac, też Nad. Na forum przewijały się opinie, że Baltlaby lubią grać po xlr ze względu na wyższe napięcie, z drugiej strony żaden ze wzmacniaczy Baltlaba nie jest w pełni zbalansowany. Ja bym się na Twoim miejscu zastanowił nad przeróbką

Epoca 3 na końcówkę mocy i dokupił do niej jakiś dobry dac z regulacją głośności.

Jestem zainteresowany Baltlabem Epoką 1 v.3 lub E2. Pilot i XLR nie ma dla mnie wartości. Gdyby ktoś chciał się pozbyć lub słyszał, że kolega kolegi takiego ma to proszę o informację ;). Pozdrawiam.

Jestem zainteresowany Baltlabem Epoką 1 v.3 lub E2. Pilot i XLR nie ma dla mnie wartości. Gdyby ktoś chciał się pozbyć lub słyszał, że kolega kolegi takiego ma to proszę o informację ;). Pozdrawiam.

Pytaj tu może jeszcze aktualne

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet/sprzedam/wzmacniacze-stereo/wzmacniacz-uzywany-baltlab-ep-os105897.html

Dziękuję za informacje, ale wszystkie giełdy mam prześledzone. Żadne z ogłoszeń nie jest już aktualne. Pozdrawiam

Baltlaby pojawiają się średnio co jakieś 6 miesięcy i co ciekawe często parami więc trzeba cierpliwie śledzić ogłoszenia i szybko reagować bo raczej jak już się pojawią to długo nie wiszą w ogłoszeniu no chyba że cena jakaś przesadzona ;) Pozdrawiam

Owszem był na alledrogo wisiał tylko godzinę ktoś wystawił po czym zdjął aukcję i wystawił w opcji kup teraz.i poszła za 2500-zerknij w zakończonych. Ta Epoca z ogłoszenia naszego forum to innej osoby- niestety ja również się spóźniłem .Ale poluje nadal.

• 4 tygodnie później...

Szukającym niedrogiej sieciówki do Baltlaba 1v3 lub 2 mogę z czystym sumieniem polecić wyrób JK Audio Premium v2 na Helukabel serii Topflex. W porównaniu do zwykłego kabla jest czyściej, dynamiczniej, panuje też większy spokój i porządek. Co ważne, u mnie obyło się bez efektu mulenia.

Pozdrawiam,

Radek

• 1 miesiąc później...

Witam,

Po odsłuchach domowych decyzja zapadła, ENDO 2 zagości w salonie, wrażenie jakie wywarł na nas ogromnie pozytywne. Kilka dni wcześniej słuchałem Unison Search S9, topowy model(second hand), ale jednak Baltlab bardziej brzemieniem zachwycił, przejzystoscią i stereo, a do tego detale, na obecny czas okres, lampę sobie odpuszczam, ale nie zarzekam się, zwłaszcza że Ad Fontes u mnie się kręci.

pozdrawiam

Miało sie pojawić Endo 3 czyli podobno 2 kanałowa końcówka . Ma ktoś info ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Mogę dziś zapytać,

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

z góry dziękuje , bo rozważam

z góry dziekuje , bo rozważam

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Titanic

można prosić o rozwinięcie. Unison S9 to nie przelewki, więc skoro endo2 wypadł lepiej, to musi na prawdę być dobry. Zainteresował mnie temat bo sam szukam alternatywy dla lampowego Amplifona WT40II. To świetny wzmacniacz i już parę tranzystorów nie dało rady. Teraz jedzie do mnie Epoca 3, zobaczymy jak się spisze. Wzmacniacz gra u mnie niemal 16 h na dobę jak jestem na jamce, więc lampa nie bardzo. Stąd poszukiwanie tranzystora i pokładane nadzieje w baltlabie.

Titanic

można prosić o rozwinięcie. Unison S9 to nie przelewki, więc skoro endo2 wypadł lepiej, to musi na prawdę być dobry. Zainteresował mnie temat bo sam szukam alternatywy dla lampowego Amplifona WT40II. To świetny wzmacniacz i już parę tranzystorów nie dało rady. Teraz jedzie do mnie Epoca 3, zobaczymy jak się spisze. Wzmacniacz gra u mnie niemal 16 h na dobę jak jestem na jamce, więc lampa nie bardzo. Stąd poszukiwanie tranzystora i pokładane nadzieje w baltlabie.

Witam Gman

To była idealna sytuacja posłuchać na własnym systemie dobrej lampy-bardzo nawet i endo, kolumny Akkus redwine 717(89db/4ohm) plus ad fontes/gramofon plus OPPO, inne wzmacniacze słuchałem w sklepach, a to nie to samo. Posłuchałem UR S9 kilka godzin, a potem endo 2, detali więcej, średnica i wysokie bardzo poukładane-miejsce na scenie, bas też, ale jakby nie za wiele, ja tak lubię, mniej basu co dech zapiera, a więcej liniowości. Pięknie też było słychać pogłos, vocal miał długie brzmienie, naturalne. Naturalne i neutralne, to chyba odpowiednie słowa, do tego przejrzystość i scena.

Muzyka symfoniczna zabrzmiała bardzo pełnie, poszczególne instrumenty nawet przy głośnym słuchaniu nie zamieniały się w hałas.

Usłyszałem detale, jakich wcześniej nie słyszałem, pewnie trywialna uwaga, teraz słucham na thule PR 100(preamp) plus Advance acustic 160(końcówka)

Pewnie na ocenę ma tu też wpływ stosunek ceny do jakości i możliwości mojego budżetu, czy można być obiektywnym?

Sam mam rozterkę, bo magia lampy ciągnęła, ale czy to ostatnie słowo?

Na Edno czekam do soboty, zmieniam front na czarny u producenta, a wtedy juz dłuższe odsłuchy i uczta audiofilska.

Powodzenia przy epoce 3

Edytowane przez Titanic

Witam klubowiczów z Epoką 1v3.

Witam ja już nie w klubie ale lubię Baltlaba bo miło go wspominam a miałem i 1v3 i E2 .

Kolego napisz z czym u Ciebie gra 1v3 i jakie wrażenia co było wcześniej i co się poprawiło po zakupie Baltlaba .

Sebolx

A co teraz napędza twoje kolumny bo baltlabie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po Baltlabie wróciłem do Yaqina MC-10L chińczyk po lekkim upgrade wstawione kondensatory Mundorf Supreme całe okablowanie ekranowane prądy napięcia pomierzone ustawione i luty poprawione .

Po Baltlabie wróciłem do Yaqina MC-10L chińczyk po lekkim upgrade wstawione kondensatory Mundorf Supreme całe okablowanie ekranowane prądy napięcia pomierzone ustawione i luty poprawione .

Witam ja już nie w klubie ale lubię Baltlaba bo miło go wspominam a miałem i 1v3 i E2 .

Kolego napisz z czym u Ciebie gra 1v3 i jakie wrażenia co było wcześniej i co się poprawiło po zakupie Baltlaba .

Skrót E2 to od Endo 2 czy Epoca 2 :-)

Skrót E2 to od Endo 2 czy Epoca 2 :-)

Faktycznie zapomniałem że teraz jest jeszcze Endo 2 więc powinienem pisać Epoca 2 :) Ogólnie to o różnicach między MC-10L a Epoca 2 można napisać to samo co Ty zauważyłeś między Unisonem S9 a Endo 2 chociaż MC-10L i Epoca 2 to nie ta klasa oczywiście . MC-10L jak to lampka ma swój klimat wiadomo czaruje wokalami i jest łagodniejsza dla ucha no i w tym przypadku ma lepszy bas niż Epoca 2 ale za to Epoca 2 to przejrzystość detale i mikrodynamika lepsza więc kto co woli i co komu się zgra z resztą systemu .

Zainteresował mnie temat bo sam szukam alternatywy dla lampowego Amplifona WT40II. To świetny wzmacniacz i już parę tranzystorów nie dało rady. Teraz jedzie do mnie Epoca 3, zobaczymy jak się spisze. Wzmacniacz gra u mnie niemal 16 h na dobę jak jestem na jamce, więc lampa nie bardzo. Stąd poszukiwanie tranzystora i pokładane nadzieje w baltlabie.

Amplifona WT40II miałem okazję słuchać i faktycznie to bardzo czarujący dźwięk jest obawiam się że Epoca 3 nie da mu rady chyba bliżej lampy jest stara Epoca 2 no ale kto wie może i 3 u Ciebie zagra fajnie czekamy na relację z porównania WT40II vs Epoca 3 :) Edytowane przez sebolx

a Epoca 2 jako końcówka mocy jest jeszcze lepsza:) Ciekawe ile kosztowałoby Endo 2 jako sama końcówka mocy. Producent mógłby rozważyć taką opcję, sprzedaż tego samego modelu jako integra i końcówka mocy.

Witam,

Baltlab zastąpił NVA AP-20. Poprawiła się rozdzielczość przy klasyce, w muzyce jest więcej powietrza i poprawiła się przestrzeń. Kolumny Von Schweikert VR-1, CD Acurus ACD 11, kabel zasilający wzmacniacz Isotec, IC srebrne od M&B (Polska produkcja), głośnkowe w taśmie posrebrzane. Zastanawiam się nad wymianą IC wewnętrznych na sevenroids. Ma ktoś doświadczenia związane z tym ostatnim tematem?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.