Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  123 członków

Baltlab Klub
IGNORED

klub Baltlaba

Rekomendowane odpowiedzi

Spendor 2/3 u mnie lepiej zagrał z Amplifonem .

Harbeth HLP 3 ES2 w moich 15 m2 był boski ale teraz to raczej z drugiej ręki bo weszła nowa wersja ( ponoć jaszcze lepsza ).

Kiedyś moim marzeniem były proac-i Tablette 2000 . Są super.

Polecam wszystkim wypróbowanie Baltlaba z odtwarzaczami strumieniowymi.Mój Epoca 2 po skojarzeniu z odtwarzaczem Linn Sneaky,pokazał zupełnie nowe oblicze.Zdecydowana poprawa w zakresie przestrzenności,stereofonii,szczegółowości.Po raz pierwszy w moim zestawie pokazało się czarne tło, z którego wydobywały się swobodnie czarujące damskie wokale(a myślałem,że tylko Electrocompaniet na tym poziomie to potrafi).

• 4 tygodnie później...

W Audio Forte jest dostępny wzmak V3 po przestrojeniu/przekonstruowaniu/apgrejdzie producenta (niepotrzebne skreślić). Zmiany są widocznie słyszalne, czy na lepsze - oceńcie sami. Dźwięk zyskał u mnie na przestrzenności i był nieco bardziej namacalny. Były to jednak zmiany dość dyskretne w porównaniu do wersji posiadanej.

Według mnie producent odszedł dość daleko od pierwotnej koncepcji dźwięku firmowego - czy jest to zmiana na lepsze nie wiem, ja osobiście wolałbym więcej mocy, ale starą spójność i muzykalność.

pzdr

• 1 miesiąc później...

Cześć

Czy ktoś z wyznawców Baltlaba porównywał Epocę 3 z jakimś Accuphasem lub innym markowym i cenionym produktem w cenie E-3.

I jak się mają problemy związane z E-3 typu zdalne sterowanie, polaryzacja itp. poruszne wcześniej. pzdr.

Witaj qman!Epoca 3 pozbawiona jest prawie zupełnie problemu ze zdalnym sterowaniem.Ja osobiście nie znalazłem pilota od innego urządzenia,który by przełączał Baltlaba.Jedyny mankament,to przy włączaniu ze standby do pracy nie zawsze pilot uruchamia wzmacniacz od razu,to jednak jest szczegół,który prawdopodobnie został już wyeliminowany.Co do porównań,ja bym porównywał z takimi wzmacniaczami jak Krell 400xi,Electrocompanient itd.Najlepiej posłuchać w swoim systemie.Każda firma dodaje tzw. łyżkę "dziegciu" do swojego urządzenia.Nie ma idelanych wzmacniaczy.Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc później...

Dodam iż obecnie mam Arcama CD 23, czy warto zmieniać ?

Jak zgrywa Ci się Epoka z AP?

Ja zastanawiam się nad Epoką 3 - wstępnie już słuchałem ale zbyt krótko żeby się zdecydować.

maser33

Możliwie najlepszy i najmuzykalniejszy jaki możesz kupić: naim, cyrus, arcam (może wyższy model?), linn genki coś z tej rodziny. E1 to wymagająca maszyna.

pzdr

Edytowane przez broy

Dodam iż obecnie mam Arcama CD 23, czy warto zmieniać ?

Moim zdaniem,ciężko będzie kupić lepsze źródło ,nawet za 3 tyś. używane!Chyba,że chiałbyś łączyć CD xlr,ale 3 kzł. to minimum,uzyskasz co najwyżej inny charakter brzmienia.Mam Meridiana 508.20 i Arcama alpha 9,to dwa różne charaktery brzmień,ale poziom ogólny zbliżony.

• 5 tygodni później...

Najnowsze dziecko,wzmacniacz mocy,szczegółów jeszcze sam nie znam,foto pochodzi z Audio Show 2010,nawiasem jest autorstwa mojego kolegi.Osobiście nie dotarłem do stolicy.Myślę ,ze wkrótce zdobędę więcej szczegółów.

Tym razem źródłem był prawdopodobnie odtwarzacz strumieniowy?

Witam! Chyba kolega BROY już czeka w kolejce na nową maszynę :) Żartuję :)Akurat jestem umówiony z p.Kozłowskim,wymieniam sobie panel w E3 na czarny.może się coś dowiem ?

Pozdrawiam

Nowa końcówka Baltlaba na AS miała niestety nieszczęście zagrać z Sundialem i SBT - szkoda

Wygląd zacny, koszt ok. 10 tyś. zł.

post-8986-007357700 1289248030_thumb.jpg

post-8986-064669500 1289248032_thumb.jpg

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nowa końcówka Baltlaba na AS miała niestety nieszczęście zagrać z Sundialem i SBT - szkoda

Wygląd zacny, koszt ok. 10 tyś. zł.

A PRE w planach ? Pytał kto?

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

pre pewnie bedzie za 2 lata w cenie ok 8 kzł czyli mamy ładny budżeowy sprzet za 20 kzł ( z kablami )...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Też podobał mi się ten nowy byczy Baltlab - ciekawe, kiedy będzie dostępny? P. Kozłowski coś wspominał, że jeszcze w tym roku...zobaczymy....Co do kombinacji z Sundialem nie było źle imho.

W zeszłym roku integra Baltlaba z monitorami Soundiala zagrała o klasę lepiej.

Mam wrażenie, że szczytowy model Soundiala jest źle zestrojony.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Możliwe, zupełnie nie pamiętam tego dźwięku...

Zapraszam...chętnych do zakupu E3, dobra oferta dla forumowiczów - dla klubowiczów specjalna...

Sorki za prywatę

Edytowane przez broy

Możliwe, zupełnie nie pamiętam tego dźwięku...

Zapraszam...chętnych do zakupu E3, dobra oferta dla forumowiczów - dla klubowiczów specjalna...

Sorki za prywatę

Być może będę zainteresowany Epoką. Prosze o kontakt na priva.

• 2 tygodnie później...

Drodzy koledzy potrzebuje małej pomocy, a mianowicie rozprogramował mi się pilot w moim Baltlabie Epoca 2. Nigdzie nie umie znaleść jaki kod do niego jest, a automatyczne programowanie nie skutkuje. Pilot jaki posiadam to Thomson ROC 130 (chyba w każdym Baltku takie były). Z góry dziękuje za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.