Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki do 150zł co kupno ma sens?

kdo5

Rekomendowane odpowiedzi

Sieciówki do 150zł co kupno ma sens?

Mam zwykłe kable tzw.komputerowe i zastanawiam sie nad wymiana na jakieś nie drogie.Duzo tego na Allegro np:Supra czy Lapp.Macie doswiadczenia z tą klasą przewodów czy trzeba wiecej wydać?Dodam że mój system to:Marantz Sa7001,Audiolab 8000S,DynAudio Audience52.Z góry dziekuje za odp.Krzysiek

Dlaczego nie, na początek moze byc lapp ale nie za 150 ;) Supra tym bardziej cos tam poprawi w przewodzeniu pradu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Redaktorzy

Supra ma tą zaletę, że jest bardzo "wiotka" - w niektórych przypadkach bardzo ułatwia to życie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Za 150 zł to Lappa...który za wiele nie daje....przy tak niskim budżecie nie wydawałbym wcale kasiory, a po prostu odsunąłbym maksymalnie sieciówki od sygnałowych i głośnikowych.

Do 150 zł (za sztukę, jak rozumiem ?), nie będzie Ci łatwo znaleźć coś sensownego.Może Stand Art Moc II (kabel bardzo sztywny, ale dobrze ekranowany)albo Moc III, oba dobre, przyjemnie brzmiące z mocnym basem(Moc III trochę lepszy).Ewentualnie Neel N7E, dobry, bardzo szczegółowy, raczej do źródła albo przedwzmacniacza.Oczywiście za te pieniądze tylko używane kable.

kdo5, 2 Sie 2009, 14:21

>Sieciówki do 150zł co kupno ma sens?

Ja osobiscie w ostatnim czasie testowalem PAD Colossu i Shunyata Diamondback te kable z pewnoscia wnosza poprawe nawet w Twoim systemie. Przekraczaja one niestety Twoj budzet, z kabli z metra proponowalbym Ci z ebay z metra Furutech FP-314, z koncowkami pewnie przekroczy Twoj budzet ale chyba niewiele i jest to wg mnie prawdopodobnie najlepsze rozwiazanie z tych najtanszych, dobry tez jest DH Labs.

eśli wymiana kabla sieciowego wnosi jakieś słyszalne zmiany to albo instalacja do d... albo

>sprzęt.

Jak nie masz pojęcia o sprzęcie i okablowaniu to nie pisz takich bzdur.

Ja używam polskiego okablowania.PJ-B.Są to bardzo dobre kable za niewielkie pieniądze.Link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do kabli Lapp - ten kabel degraduje dzwięk.Szkoda zawracać sobie głowy tym kabelkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kali77, 6 Sie 2009, 07:25

Co do kabli Lapp - ten kabel degraduje dzwięk.

Przewód miedziany, o słusznym przekroju, ekranowany. Czy uważasz, że nie przewodzi on prądu w sposób prawidłowy? A może elektrony są wkur... kiedy mają przepłynąć przez kabel Lappa (?) i dlatego zmienia on parametry brzmieniowe sprzętu??

Ja podzielam zdanie kali77. Lapp przewodzi tylko inne sieciówki robią to lepiej. IMHO Lapp względem zwykłego kabla od komputera nie daje tak dużych* efektów na plus jak inne sieciówki.

* dużych w odniesieniu do całokształtu wpływu sieciówek na brzmienie.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie deprecjonowałbym Lapp-a.

Mam dwa takie kabelki zakonfekcjonowane Furutechem jako zapas.

W porównaniu z XLO Reference (oryginał) i kablami Furutecha, których używam na co dzień, Lapp wcale nie wypada tragicznie.

takich bzdur jak tutaj to nie slyszalem od wieków ,proponuje wymiane elektryki w domu na nową bo to sie powinno robic co 10 lat

oraz udac sie do energetyki zeby pociagneli nowy drut pod mieszkanie bo te to pamietaja jeszcze 45rok

kabel sieciowy i roznice w brzmieniu hahahahaha

chyba spadne z krzesła

Jorkers, 6 Sie 2009, 21:34

>chyba spadne z krzesła

Kiedys myslalem podobnie jak Ty dopuki nie dane mi bylo posluchac sieciowek PAD oraz Shunyaty. Kabel taki dziala na zasadzie filtra podobnie jak filtr do wody podlaczony na koncowce kranu. Woda podobnie jak prad jest bardzo "brudna/y"

takich spadających z krzesła w stylu jokersa mamy cała armię na forum. i co? i dalej idziemy w swoim kierunku. a oni w swoim. niektórzy z nich się nawrócą. u nas raczej nie.

????

Ten z deseszeczkami ladny i niedrogo tylko 1400 zl.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

kali77, 6 Sie 2009, 07:25

>Ja używam polskiego okablowania.PJ-B.Są to bardzo dobre kable za niewielkie pieniądze.Link

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do kabli Lapp - ten kabel degraduje dzwięk.Szkoda zawracać sobie

>głowy tym kabelkiem.

dokładnie tak. miałem lappa i po kilku dniach sprzedałem na allegro po kosztach, bo był do dupy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale co da sam kabel?? ktoś powyżej napisał " nie kupuj tego kabla, bo on przewodzi tylko prąd" a co ma robić?? Tańczyć? :)))))))))))

imo stosowanie takich kabli, w warunkach odlsuchowych jakimi dysponujecie i nie ujmując nikomu sprzęcie jakiego uzywacie jest totatlna paranoja!

Jeżeli argumentem jest ekranowanie, może należałoby zacząć od porzadnej LISTWY??

pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

A i owszem - porządna listwa to np. taka z filtrowaniem pasywnym, a kabelek to filtr wody na kranie - już bardziej obrazowo nie można, paranoją jest niepojmowanie oczywistej oczywistości :))))

Czyli robimy tak, ze filtrujemy drogim filtrem (kabelek) czysta i smaczna wodę z butelki (listwa), żeby była taka sama jak przed całym zabiegiem (w stosunku do walorów smakowych, ponieważ koszt uzyskania tego samego się podniósł znacząco) ?

;) Czyż nie jest to przerost formy nad treścią?

cassius777

Zależy ile wydasz, ile dla Ciebie to dużo i przede wszystkim czy masz system w którym kabel zasilający wniesie pomijalną poprawę, czy może ta poprawa będzie warta wydania kilku stówek.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.