Skocz do zawartości
IGNORED

Podróże,podróże....

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Jest pełnia sezonu turystycznego to może podyskutujmy o podróżach i podróżowaniu.Czy lubicie podróżować?Jaki model zwiedzania preferujecie?Co Was ciekawi najbardziej w odwiedzanych miejscach?Czy podróże planujecie czy też zdajecie się na żywioł?Co już widzieliście a co chcielibyście zobaczyć?Może jakieć marzenia?

Jakieś największe zaskoczenia a może wpadki?

https://www.audiostereo.pl/topic/57592-podr%C3%B3%C5%BCepodr%C3%B3%C5%BCe/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - na taką wyprawę chciałbym się kiedyś wybrać. Polecam zapoznać się z linkiem bo są tam świetne zdjęcia i opisy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kapelli

Myślę o takiej wycieczce( Indochiny),może w przyszłym roku.Tylko nie z plecakiem ale w bardziej cywilizowanych warunkach.W podrózy lubie trochę wygody i cywilizacji.

vereker, 18 Sie 2009, 19:14

>parmenides, 18 Sie 2009, 10:59

>

>>Syria i Iran - trzeba tam jeździć póki można jeszcze bezpiecznie.

>

>No dobrze ale w jakim celu?

w podrozniczym, baranie!

pzdrw

soso

soso, 18 Sie 2009, 20:33

>vereker, 18 Sie 2009, 19:14

>>No dobrze ale w jakim celu?

>

>w podrozniczym, baranie!

Twoja odpowiedź przywodzi mi na myśl żydowskie nazewnictwo towarów, np. Piwo Dobre.

Jakie to piwo? Dobre.

A dobre to piwo przynajmniej? Aj-waj, jasne że tak.

vereker, 18 Sie 2009, 20:39

>soso, 18 Sie 2009, 20:33

>

>>vereker, 18 Sie 2009, 19:14

>

>>>No dobrze ale w jakim celu?

>>

>>w podrozniczym, baranie!

>

>Twoja odpowiedź przywodzi mi na myśl żydowskie nazewnictwo towarów, np. Piwo Dobre.

>Jakie to piwo? Dobre.

>A dobre to piwo przynajmniej? Aj-waj, jasne że tak.

Fajna ta historyjka.

Moj wpis w tym samym stylu - jakie pytanie taka odpowiedz. Mozna przesiedziec zycie w domu ale to nie o to chyba w zyciu chodzi ;)

podroze, o tak!

pzdrw

soso

Wojtku - w Libanie, o którym pisałeś byłem w najmniej odpowiednim momencie - w czasie wojny w 2006 roku. Zjechałem wtedy cały ten malutki kraj, od południa do gór i cedrów. niestety okoliczności nie pozwalały mi się cieszyć tym wyjazdem. Chciałbym w jakiś spokojniejszych czasach pokazać rodzinie Bejrut i północ tego kraju.

A ja tam nie planuję żadnych wyjazdów. Tyle już w życiu czasu spędziłem w pociągach, autobusach, samochodach i statkach, że teraz już nie mam zamiaru ani ochoty nigdzie się ruszać z Mikołajek. Chociaż nie podzielam ceprowskiego zachwytu nad tą mieściną. Mam 3 kilometry do pracy, wystarczy.

Jeszcze tylko na jedną podróż gotowy być muszę, ale do niej na szczęście nie trzeba się pakować ani dźwigać bagażu, więc luzik. No, może się tylko ostrzygę aby uczynić zadość ludowej przyśpiewce.

Krabowy,

Faktycznie, Svalbard to naprawdę fajny dziki kawałek Europy. Dlatego spędziłem tam prawie 5 lat, ale głównie na solidnej harówie. Jednak od pewnego czasu Norwedzy dostali pierdolca na punkcie ochrony przyrody. Zostały już tylko skrawki na głównej wyspie gdzie można przebywać bez biurokratycznej zgody gubernatora. I chyba jest to jedyne miejsce w Arktyce bez gryzącego robactwa. Dlatego też jeśli wybrałbyś się wczesnym latem na Grenlandię, radzę wziąć pod uwagę tę kwestię. Doradzałbym raczej sierpień, początek września. Najlepiej południowo-zachodnią stronę, bo tam nie ma zbyt dużo niedźwiedzi, więc bezpieczniej biwakować.

• 10 miesięcy później...

Polecam skandynawię latem .

Na 3 tygodniowej objazdówce można przeżyć :

białe noce

dwu tysięczne góry wyrastające wprost z morza

plaże o białym piasku

rowerzystów w wieku 80 lat podażajacych na nordkapp

tysiące małych wysepek zamieszkałych przez ludzi

rafting

zobaczyć błękit lodowców

ludzi mieszkających w zgodzie z przyrodą

przyroda , przyroda i jeszcze raz przyroda

Skandynawia - potwierdzam. Warto jednak pojechać w czerwcu - więcej wodospadów, najlepsze białe noce jak i tłok zdecydowanie mniejszy. No i raczej trzymać się norweskiego wybrzeża, najlepsze widoki a mniej komarów niż w Szwecji albo ndb Finlandii.

Z dala od dużych miast ciągle jeszcze widać dawne etyczne zwyczaje Skandynawów z czasów przed-socjalno-imigracyjnych. Samochód można zostawić otwarty, jak się dojedzie na camping o północy i nikogo nie ma w recepcji, można i tak skorzystać z chatki (klucz w drzwiach) a rachunek uregulować rano.

Co myślicie o wycieczce w Alpy? Znalazłem taką ofertę;

Ukryta Zawartość

Warto,czy też może szukać czegoś innego w tym stylu?

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox..

jedz!!!

210 Euro zaplacilem 2 lata temu za 1 noc w hotelu..

Wez dobry aparat, Wycieczka/Programm bardzo ciekawy.

Niektore wyciagi sa w Szwacarji sa tak drogigie(zwlaszcza dla 4-ro osobowej rodziny) ze szczena opada.

Dlatego jedz!!!

stefan5000, 19 Lip 2010, 21:05

>Janek_dolas

>Pytam bo uwazam ze w uk jest wiele ciekawych miejc ktore warto zobaczyc.

owszem ale tylko przejazdem i zatykajac uszy by tubylców nie slyszec...ja z UK uciekam w Tatry,tutaj jest przepieknie...jednak ludzi-stonek pełno w wakacje.

co poradziłbys w UK do zobaczenia?

szumidokolalas, 19 Lip 2010, 20:29

>fox..

>

>jedz!!!

>210 Euro zaplacilem 2 lata temu za 1 noc w hotelu..

>

>Wez dobry aparat, Wycieczka/Programm bardzo ciekawy.

>Niektore wyciagi sa w Szwacarji sa tak drogigie(zwlaszcza dla 4-ro osobowej rodziny) ze szczena

>opada.

>Dlatego jedz!!!

A co mi tam jade!

Jeśli wrócę coś skrobnę:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Użytkownicy+

Polecam Szkocję.

Link do pięknych zdjęć naszej rodaczki chodzącej po szkockich górach :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.