Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

Obiecany komentarz do ostatnich zmian w systemie.

1. Kabel LAN TIGLON TPL-2000L. Wprawdzie zakup sprzed miesiąca ale dopiero teraz zdecydowałem się coś napisać.
Wszystko dlatego, że początki były trudne. Kabel wymaga długiego okresu wygrzewania. Niby od początku słychać poprawę szczegółowości oraz sceny ale za to bas zrobił się taki niekontrolowany z tendencjami do wzbudzania. Po około trzech tygodniach sytuacja zaczęła się stabilizować. Teraz jest elegancko, brzmi tak jak go zapamiętałem z testów od  # Stas.

2. Przełącznik sieciowy UpTone Audio EtherREGEN. W systemie od 2 tygodni. Szok i niedowierzanie. Potężny wzrost jakości dźwięku. Biorąc pod uwagę cenę urządzenia ten zakup to przysłowiowy strzał w dziesiątkę. Dynamika, scena, czystość, wybrzmienia. Poprawa we wszystkich aspektach. W połączeniu z w/w Tiglonem tworzy zacną parę. 

2.thumb.jpg.6e4cfebafa360e14108569650b57064f.jpg

Powyższe ulepszenia pokazały mi drogę do czegoś o czym piszą koledzy na anglojęzycznych forach. Mianowicie aby osiągnąć wysoką jakość streamingu (porównywalną lub nawet lepszą niż CD) nie wystarczy tylko podpiąć urządzenie do LAN. Należy zadbać o wymianę zasilaczy na liniowe (to mój następny cel), jakość internetu (to mam już ogarnięte). Dochodzą zegary zewnętrzne i pewnie jeszcze wiele innych polepszaczy. Studnia bez dna, a i wiedzy sporo trzeba przyswoić :)

3. Podstawki pod kable. Wprawdzie wpływ na brzmienie nie jest znaczący ale lepiej się czuje jak kable leżą na drewienkach, a wyglądają ładniej niż np na rolkach z papieru toaletowego :) 
W środku są wydrążone i zasypane granulowanym węglem aktywnym dla redukcji drgań.
Patent kolegi, który je wykonał. Gdyby ktoś był zainteresowany to mogę zapytać.
Ma ktoś ma sugestie czym lepszym można by je zasypać ? 

3.thumb.jpg.6b21662464642507154e556f89c19335.jpg1.jpg

Edytowane przez guinness_bis

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

37375EAE-4436-4581-9BB2-6E04D6E30590.thumb.jpeg.193ff8776c75cee4d28b63e58cfa5e62.jpeg

0EADAD87-3453-4F33-B75F-9C2534A02D75.thumb.jpeg.73ebf67dbb20aa85f6ad550eb6436475.jpeg

9F01C4C8-13FE-4DCB-9DE3-A50B60273A41.thumb.jpeg.332760f466abfd1ef6f2755d4f14482e.jpeg

Lector DAC cyfrowo-analogowy model 704/2 dual-mono.

Przetworniki BB 1794A.

Brak  urządzeń półprzewodnikowych w ścieżce sygnału, takich jak układy scalone lub OPA.

Zasilanie zewnętrzne.

Czyste wyjście lampowe 4* ECC81 klasa A. 

Dynamika 132 dB…

Idealny kompan Transport Lector TL3;

F343D412-FAED-4FF2-9F1E-1903234EC710.thumb.jpeg.438762a4334eb673b7ef00750e153dc2.jpeg

DD3E7075-2264-45F9-972F-B2498D4935E9.thumb.jpeg.4b750dd27528582ec2a0eb31fdcdab29.jpeg

Made in Italy…

Pozdrawiam 😎

J

Zacny. Czekamy na pierwsze recenzje. Ale.... i tak seria z zaokrąglonymi boczkami z blachy ładniejsza 😜

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

8 minut temu, PatiJ napisał:

szumy nie, ale pisk w lewym kanale non stop - można z tym żyć jednak 😉 - oczywiście mowa o kanale lewego ucha... i tylko moim... a sprzęt od 2 lat gra bez zarzutu...

No ok, troche mnie uspokoiłaś, tylko czy masz kolumny o skutecznosci 99dB? one wyłapią wszystko

Spokojnie. Mam również Heresy i żafnych szumòw nie słyszę. Wprawdzie nie mam  CD Lectora, ale  DAC i wzmak na lampach już tak. Zresztą pożycz, podepnij u siebie i rozkoszuj się muzyką.

Dziękuje wam za odpowiedzi, miałem z 10 lat temu lectora 0.6T, batdzo dobrze go wspominam, jedno z lepszych zrodel jakie sluchałem u siebie, jak 707 bedzie o klase wyżej to ja już nic wiecej nie potrzebuje

distribution for Poland :  [email protected] - telephone : + 48 797 555 480

Witam

Mam przyjemność dzięki dystrybutorom Lectora  posłuchać (tak nie przejęzyczyłem się)  kabla TPL2000A. Jest to kabel zasilający do listwy zasilającej Edisona  Lectora. Jest to  topowa wersja standardowego kabla tylko wtyczka jest dostosowana do listwy acz w dalszym ciągu jest to topowy Furutech.

Pisałem wcześniej o słuchaniu kabla i jest to prawdą. Zmiany brzmienia są naprawdę zaskakujące  Moje testowanie polega na tym że wpinam nowy element w system słucham kilka dni następnie zmieniam na stary element i patrzę jakie są różnice. Co straciłem albo i nie. Tutaj po załączaniu kabla od razu było słychać tą różnicę. nawet nie trzeba się specjalnie wsłuchiwać. Jest to element który wnosi w system naprawdę dużo dobrego. Polecam sprawdzić. Mogę nawet przyjmować zakłady że wpięty kabel poprawi brzmienie również Twojego systemu.  Jeśli zawartość skarbonki pozwoli u mnie zostaje.

Cześć Panie i Panowie.

Dziś na weekend polecam dwupłytowy album na winylu, 

Nils Lofgren „Acoustic Live”.

Jeden z najlepiej zrobionych koncertów akustycznych.

Pozdrawiam.

4F9A15C4-2931-4D3F-894F-F5972AECD5FC.jpeg

• Redaktorzy
4 minuty temu, Stas napisał:

Dziś na weekend polecam dwupłytowy album na winylu, 

😉

https://www.audiostereo.pl/topic/5119-co-wam-gra-w-duszy-w-pracy-w-domu/?do=findComment&comment=5629710

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Dawno nic nie pisałem tu.

Coś ostatnio mi bas zadudnił momentami i dźwięk taki przytłumiony bywał. Słucham ostatnio dość sporo Tidala zatem poprzez Digitube. Coś mnie tknęło, że od nowości nie tykałem lamp w nim, a ma zaraz dwa lata. Więc szybkie działanie i po 30 minutach odpalam te same utwory na nowych lampach (używanych ale niewiele, zatem już były wcześniej wygrzane) i jaki efekt?

Lepsza dynamika, więcej blasku i powietrza. Jakby pojawiło się więcej życia. 

To potwierdza tylko to, że lampy zużywają się stopniowo i łatwo przespać moment że już czas na wymianę.  Miałem już tak  samo z CD a teraz z DAC. Wydaje się, że jest ok, przyzwyczajmy się do zmieniającego dźwięku i dopiero podmiana lamp nagle pokazuje ile traciliśmy w ostatnich tygodniach czy miesiącach z brzmienia.

Polecam Wam wszystkich, jeśli długo gracie na tych samych lampach, aby doświadczalnie wymienić na nową parę. Naprawdę można się zdziwić.

Edytowane przez sebgla

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

Celna uwaga, kiedyś też o tym wspominałem
Założyłem, że ok 2 lata to taki "rozsądny" czas na wymianę, tak aby nie przespać momentu zużycia ale też nie za wcześnie aby nie generować kosztów.

50 minut temu, guinness_bis napisał:

Celna uwaga, kiedyś też o tym wspominałem
Założyłem, że ok 2 lata to taki "rozsądny" czas na wymianę, tak aby nie przespać momentu zużycia ale też nie za wcześnie aby nie generować kosztów.

Ile średnio godzin w tygodniu słuchasz?

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

W lecie ok. 20. W zimie więcej, ok 30.

Ja jeszcze do niedawna tez miałem sprzęt odpalony po 8-12 godzin na dzień 🙂

Pracuję sporo w domu więc słuchałem sporo w tle przy pracy. Teraz trochę mniej, jakieś 4-5 godzinek dziennie. 

Cześć wszystkim.

Jakiś czas temu pisałem o zasilającym kabelku do listwy, Tiglon TPL-2000A TZ(20A).

Dziś z samego rana nawiedziła mnie Japonia . 
Kabelek już jest. 
Brzęczy i wygrzewa się. 
Pozdrawiam.

4ECB319B-5893-4FF5-B956-140FC89017E6.jpeg

924A1591-4774-40A5-9CA1-A13E8B73C568.jpeg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.