Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

No to mogę napisać kilka słów po wymianie zasilacza od CDP707. Zmieniłem z małego PSU3T na duży PSU7T. 

Zasila też przedwzmacniacz Lector ZOE.

Słyszę wszystkiego więcej. Więcej przeszkadzajek, więcej się dzieje w tle. Bas jest bardziej zróżnicowany,  zdecydowanie bardziej energetyczny. Ma większego "kopa". Nie mylić z dudnieniem i przesuwaniem szklanek w szafach. Na górze jest więcej informacji ale nie powoduje to w żadnym przypadku wyostrzenia góry. Nadal pozostaje nam ten gładki, muzykalny dźwięk z lampowym nalotem, który tak lubię 🙂

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

4 godziny temu, Stas napisał:

Grubas zagrał .

I to jak 🙂 Zresztą sam dobrze wiesz.

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

To jest tylko zasilanie i aż zasilanie 🙂 Slucham wlasnie plyty Tres Luna M. Oldfielda. Sa na plycie momenty z fortepianem, ktory zdecydowanie lepiej teraz wybrzmiewa. Tak samo jak struny gitary. Jest to slyszalne od razu  dla kogos kto zna plytę.  Nie trzeba sie zastanawiać. Zawsze wiedzialem, że zasilanie systemu audio ma wplyw na brzmienie ale nie mialem nigdy tak poteznego zasilacza. 
Jesli ktos ma CDP707 to zdecydowanie polcem pomysleć o duzym zasilaczu jesli jest mozliwosc. 

Edytowane przez sebgla

Dawno Tu nie byłem ale dziś sobie trochę poczytałem i nasuwa mi się taki temat. Też mam mam ten większy zasilacz do cd 7 i Tiglon zasilający podłączony do niego. Lata lecą człowiek coraz starszy i trochę mniej pijący, ale muza ostatnio jakaś taka mocniejsza słuchana. I to jest właśnie moje pytanie jak na Waszych Lectorach słucha się np.Ac/Dc lub np.BlaCK Sabbath. Bo jak nie miałem Tiglona to mi się żle takiej nieudiofilskiej muzy sluchało. A teraz Paranoid albo The Jack i jestem  w siódmym niebie. Aż na Purpli chyba pojadę. Czyli spokojne pitu-pitu super ale najwięcej zyskała ta mocniejsza muza. No ale może tylko ja słucham tutaj takich dziwolągów ?

Mam filtr pasywny Tiglon (kiedyś pisałem) i tylko mogę się zgodzić z testem.

Końcowe zdanie testu „To fajny, bardzo fajny dodatek do systemów audio, bez 

względu na ich cenę” oddaje sens posiadania tego filtra.

Oczywiście w granicach rozsądku.

U siebie zauważyłem, że nie ogranicza dynamiki, głębia sceny się poprawiła .

Pozdrawiam.

W dniu 30.09.2022 o 01:10, Lector. Audio. Poland. napisał:

2 godziny temu, Stas napisał:

U siebie zauważyłem, że nie ogranicza dynamiki, głębia sceny się poprawiła.

"mam tak samo jak Ty...." 😃

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

• 2 tygodnie później...
3 minuty temu, Lector. Audio. Poland. napisał:

5A526CF6-907C-42A1-9671-C11F783853F6.thumb.jpeg.6fb1aa1f948f9b3faa708b654d2440d2.jpeg

warto jeszcze uzupelnić gablotę o duże zdjęcie twarzy z uśmiechem  ....najlepiej płci pięknej

będzie na pewno zwracać uwagę bo będzie widać , że za sprzętem stoi konkretny czlowiek , który poleca... 🙂

3 godziny temu, Stas napisał:

Cześć Wszystkim.

Na niedzielę proponuję najnowszą płytę weterana muzyki elektronicznej J.M. Jarrea „Oxymore”.

Brzmi.

Pozdrawiam

E09463B1-7ABD-4845-9FEB-42933D83ADEF.jpeg

Fajna. Też już mam CD od piątku  🙂

Witam Państwa,

Jak zauważyłem większość słucha muzyki z bitów 01 ja niestety tylko i wyłącznie słucham przetworzonej sinusoidy. 🙂

Sprzęt Lectora (wzmacniacze. przedwzmacniacze gramofonowe) umożliwia odbieranie pełnej gamy barw i subtelności  zawartej na płycie winylowej i tak jak by do analogu był stworzony.

W związku z tym chciałem zaproponować dwie doskonale płyty Kenny Burrella z Blue Note wydane tylko w Japonii aczkolwiek  Freedom została też wydana w serii Music Master jako 2lp 45RPM.

Polecam tego gitarzystę i te płyty bardzo subtelna i wciągająca muzyka

20221027_133829.jpg

Cześć

Kupiłem kompletny streamer zatem Dac nie bedzie już mi potrzebny. Jeśli ktoś zainteresowany to mam na sprzedaż DAC Lector Digitube S192 plus dodatkowy zewnętrzny zasilacz do niego Lector PSU-Z.  Ogloszenie na olx. Sprzęt w idealnym stanie. 

38 minut temu, sebgla napisał:

Kupiłem kompletny streamer

pochwal się co kupiłeś 😉

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

6 minut temu, Mikelas76 napisał:

pochwal się co kupiłeś 😉

Rose RS250

44 minuty temu, sebgla napisał:

Rose RS250

fajne to, ale czy to będzie lepsze niż dac lectora? Z własnego doświadczenia wiem że dac to 90% sukcesu, te 10% przeznaczam na streamer.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

1 godzinę temu, Mikelas76 napisał:

fajne to, ale czy to będzie lepsze niż dac lectora? Z własnego doświadczenia wiem że dac to 90% sukcesu, te 10% przeznaczam na streamer.

Nie bedzie lepiej.  Nie o to chodziło. Ma zajmować mniej miejsca niż combo streamer +dac  i zewentrze zasilacze i brzmieć najlepiej jak się da. 

Jak ma być lepiej to włączam CD 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.