Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Chyba nieśmiało wproszę się do klubu z Response D2, stoją u mnie wypożyczone od 2 tygodni i nie chce już ich oddawać :-)

hee siema witamy w drugim klubie ,no i z zacnymi D2 ,dzięki za angażw mojej sprawie hd25 w heglu :) opisz mi w skrócie jak zapodajesz pliki ?

hee siema witamy w drugim klubie ,no i z zacnymi D2 ,dzięki za angażw mojej sprawie hd25 w heglu :) opisz mi w skrócie jak zapodajesz pliki ?

[moderacja wątku]

"Dbaj o poprawną polszczyznę w swojej wypowiedzi"

Netykieta pkt. 14

http://www.audiostereo.pl/netykieta.html

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Moje s148 szaleją ze szczęścia z nait 5si, który w końcu po ok 2 miesiącach zaczyna brzmieć, jak prawdziwy Naim. Mam już prawie zrealizowany cel 100% UK system: Naim, trilogy, Rega, ProAc, tellurium q. Teraz jeszcze brytolskie sieciówki i będzie git.

Edytowane przez rochu

????

A dlaczemu jeszcze do naszego klubu nie dopisał się obywatel SirJax ze swoimi świetnymi Response D2 ? :) Mogę powiedzieć że graja naprawdę wyśmienicie. Spodziewałem się lekkich ostrości ale się pomyliłem. Świetne grania.

Sory nie zauważyłem do góry że jednak kolega się zapisał do klubu :)

Edytowane przez PiotrJ

Jaki wzmacniacz dobry jest do tych kolumn?.

Teraz mam NADa C372 ale on może basem zabić inne pasma....

Słuchał ktoś ProAc studio 125 w pokoju 16m2?

Myślę poważnie o ich zakupie tylko nie wiem czy przypadkiem to nie są za duże kolumny do 16m2?

Raczej za duże tym bardziej tylny bassreflex zamordują cie tanim basem ,musiałbyś je odstawić ze 70cm od ściany ,a wzmak ten miałem kiedyś kupę czasu ,to nic fajnego jest ,jak byś mu jakies dobre pre zapodał to jeszcze jeszcze , ale ogólna charakterystyka ciemny basowy piec ,poszukaj może lepiej jakiegoś hegla h100 lub h200 z używek , i wtedy takie proaczki mogą zacząć żyć :)

Dokładnie słabe pre ,już zdecydowanie model wcześniejszy c370 był bardziej otwarty ale też dupy nie urywał ,choć w swoim czasie to był dla mnie mega piecyk :) jak możesz je na tyle odstawić od ściany to próbuj bo z tym różnie bywa ,jak masz fajnie zrobiony i wygłuszony ten pokoik to kto wie może sie udać , ale najpierw zacznij moim zdaniem od zmiany pieca , te Nady" teraz latają po 1000-1400pln ,dołożyć drugie tyle i może upolujesz jakiegoś hegla

Mam w planach cały system wymienić oprócz CD (arcam alpha cd9) i tak właśnie słuchałem już pare razy kolumn ProAc i zawsze jest to fajne granie bez żadnej ostrości i są właśnie bardzo otwarte.

Ponoć bardzo fajne są też Atole np;100 bodajże w podobnym budżecie, sir.jax chyba ma albo miał , pytnij go on dobrze siedzi w temacie akustyki itp,,itd,, co do cd arcam to prawda miałem 3szt cd70 cd73t i cd82t wszystkie w tych pieniądzach grały lepiej niż Nady" jak zmienisz piecyk na coś w tym rodzaju co ci sugeruje to zobaczysz dopiero o co kaman w audio :) ja też tak miałem opad szczeny total po przesiadce z Nad " na hegla , zupełnie inna filozofia na początku była nawet dla mnie nie zrozumiała :) musiałem do tego jak by dorosnąć :)

Poznań wita SirJaxa ;) (d15)

Swarzędz wita SirJaxa (Res. 1SC)

sir.jax wita Poznańskich i Swarzędzkich wyznawców...miało być miłośników ProAca :))))

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

• 1 miesiąc później...

Czy któryś z kolegów porównywał może bezpośrednio S 148 do D18? Które ciekawsze, interesuje mnie głównie jakość średnich tonów i namacalność muzyki. Które mają mniej podbity bas i nadadzą się do 20m2?

Seria studio stoi troszkę niżej niż Response do której należą D18ki, ale te drugie w 20m mogą się nie "zmieścić" brzmieniowo. Podobno lubią pier...ć basem.

Mam zaadoptowane akustycznie prawie 20m i D2 fajnie dają radę :P

Teraz kiedy dostały nowe standy, chyba jeszcze bardziej :))

Poza tym jeśli ktoś porównywał S148 i D18 to w swoich warunkach akustycznych, zupełnie innych niż twoje, taka ocena może być nieadekwatna do tego, co uzyskał byś u siebie.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Teraz kiedy dostały nowe standy, chyba jeszcze bardziej :))

No właśnie tego basu się obawiam tym bardziej że nie mogę wyjechać z kolumnami za bardzo do przodu.

Jakie standy Ci się sprawdziły z D2?

ładne to są b&W :) nasze proaci są uznawane za kapcie brzydkie ,ale to pojecie względne bo według mnie klasyka zawsze wygrywa na dłuższą metę, i tego nikt nie zmieni ,młodzież wybierze np b&W bo wzrokowo sie tam więcej dzieje ale z czasem człowiek sie starzeje i nie lubi krzyku szyku :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.