Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem grało wspaniale Jantarki z Musicalem M6500 i + dac Citrone po prostu bajka, w pierwszy dzień miałem problem z daciem Musicala nie grało tak jak chciałem ale ratunkiem za całe zło okazał sie właśnie dac Citrone,oczywiscie to tylko moja opinia i z chęcią posłucham waszych opini (co ważne podkreślenia impreza z chłopaki bardzo udana...pokój 103 .)

Moim zdaniem grało wspaniale Jantarki z Musicalem M6500 i + dac Citrone po prostu bajka, w pierwszy dzień miałem problem z daciem Musicala nie grało tak jak chciałem ale ratunkiem za całe zło okazał sie właśnie dac Citrone,oczywiscie to tylko moja opinia i z chęcią posłucham waszych opini (co ważne podkreślenia impreza z chłopaki bardzo udana...pokój 103 .)

a pisze Pan o bajkach na których się Pan wychował czy o bajkach z obecnej produkcji ;) ?

----------------------------------------------------

hmm a mi się wydawało, że to kojot gonił po suchej pustyni strusia pędziwiatra (mig-mig) i rzucał do niego nożami i innymi metalowymi przedmiotami :)

a tak na poważnie musiałem trafić na jakąś złą realizację płyty bo było "lekko" za ostro, nie miał Pan momentami takiego wrażenia ?

----------------------------------------------------

hmm a mi się wydawało, że to kojot gonił po suchej pustyni strusia pędziwiatra (mig-mig) i rzucał do niego nożami i innymi metalowymi przedmiotami :)

a tak na poważnie musiałem trafić na jakąś złą realizację płyty bo było "lekko" za ostro, nie miał Pan momentami takiego wrażenia ?

W piatek na pewno i do połowy soboty a potem było extra.

Witam. Czy ktos z posiadaczy Harpii ( najlepiej nowej serii )mieszka w Kujawsko-Pomorskim, okolice Toruń,Włocławek ,Płock? Chciałbym się wprosić na krótki odsłuch ,oczywiście wpisowe przyniose :)

Już myślałem że z moim słuchem jest coś nie tak... wysokie wbijały mi się w bębenki... (byłem w pokoju audiomax24 w sobotę około 12:30).

Edytowane przez kargull

Właśnie - poprosiłem o podpięcie monitorow do Haiku Audio. I mam wrażenie że mimo małego pokoju te dwa klocki ze sobą nie zagrały. Muzyka - Nick Cave - bardzo przyjemnie zrealizowana płyta i dobrze zrealizowana zagrała przeraźliwie nieprzyjemnie. Brak podstawy basowej, brak dynamiki, wyostrzenia i jasność.

Haiku słyszałem w innym systemie i było dobrze.

Sprzedam VITUS RI100

Nie będę się wypowiadał, bo i tak Harpia uzna moją opinię za tendencyjną. Aż wpisałem sobie na listę 2 pokoje w Sobieskim, żeby nie przeoczyć. Forumowy szeptany marketing i ten bezwstydny oficjalny znowu nie miał pokrycia w rzeczywistości. Na dole grało inaczej niż na wyższym piętrze. Nikt by mnie nie zmusił do zajrzenia tam jeszcze raz. Wszystko działo się w sobotę, a więc już po okresie piątkowych testów. Lista zaliczona - nic więcej.

Już myślałem że z moim słuchem jest coś nie tak... wysokie wbijały mi się w bębenki... (byłem w pokoju audiomax24 w sobotę około 12:30).

Harpia to był jakiś horror. Łeb bolal po 5 minutach. Kibicuje polskim producentom ale te kolumny grały koszmarnie. Wracalem 3 razy i ciągle totalny jazgot i natarczywosc mnie wyganialy. To była antyreklama!

Wielka szkoda, że Harpie nie zagrały.

Dla tych co je znają, powód wydaje się oczywisty. Dla tych co chcieli poznać rozczarowanie.

A teraz konkrety: co nie zagrało, gdzie i z czym?

Mnie nie udało się dojechać na wystawę i teraz czytając te wpisy nadziwić się nie mogę...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@kvist

Spokojnie. :)

Wuelem prowadzi akcję odwetową na naszej firmie już kilka lat.

Udało się go na chwilę "uśpić" ale po tym jak wycofałem się z prezentacji w Elblągu gdzie wyczułem nieszczere zamiary organizatora (Wuelem) ( przekonała się o tym firma która zrobiła prezentację za nas) wraca z nowymi siłami.

Jest w stanie napisać, że dźwięk naszych kolumn był poszatkowany na pasma nie zauważając w swojej zajadłości, że gra głośnik szerokopasmowy :)

LeszekTrader :)

Chyba tylko ktoś kto jest na forum jeden dzień nie wie czyim jesteś klonem i jakie pobudki tobą kierują.

Uprawiasz zwykły trolling i nie rozumiem dlaczego moderacja pozwala ci pisać z innego niż zbanowane konto.

Proszę Państwa temu z kolei bardzo źle grały w innym pokoju nasze Jantary które............................nie były podłączone do elektroniki nawet na chwilę :)

Teraz parę moich spostrzeżeń odnośnie wystawy.

Miałem dużo czasu i w każdym pokoju byłem kilka razy.

Ten sam sprzęt potrafił grać bardzo źle , dobrze a nawet bardzo dobrze zależnie od włączonej w danej chwili muzyki.

Nie wiem czy to kwestia osobistych preferencji muzycznych czy innych warunków.

Właściwie tylko dwa systemy na dowolnej muzyce grały zawsze źle.

Zostawię dla siebie które to były.

Prezentacje na stadionie w większości bardzo dobre z wyjątkiem jednego wspomnianego już systemu.

Wyłączyć z oceny trzeba także dwa pokoje w których nie byłem w ogóle. ( Zeta Zero i Audio Tekne)

W żadnej z opisanych grup nie ma systemu "za siedem baniek".

Zwyczajnie nie podejmuję się oceny :)

Z naszego punktu widzenia uważam wystawę za bardzo udaną.

Potwierdza to zainteresowanie naszymi produktami klientów, zagranicznej prasy( wkrótce testy) oraz zagranicznych dystrybutorów.

p.s. wspomniani wyżej panowie nie liczcie, że dam się wciągnąć jałową w wymianę zdań.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Harpia, po raz kolejny opierasz się na nieprawdzie. To nie żadna akcja odwetowa, tylko około 8 spotkań z Twoimi kolumnami przyniosło mi zawsze duże rozczarowanie. Co do spotkania w Elblągu, to mogłeś się zaprezentować lokalnej audiofilskiej społeczności, ale długi czas nie konkretyzowałeś swojego udziału i Ci podziękowałem. To ja zdecydowałem, że się nie spotkamy. Nie zwykłem prosić, a inicjatywy jakoś nie wykazywałeś. Twoja strata, a ta wspomniana pokrzywdzona firma ma znakomitą ogólnopolską reklamę i w parę tygodni rozpoznawalnością dorównała Twojemu biznesowi.

Co do dźwięku, to na niższym piętrze w całym paśmie dźwięk był przygaszony, stłumiony. Wrażenie jakby coś powstrzymywało i hamowało membrany. To było jak samochód jadący na flaku, czyli przebitej oponie. Nie wnikam z czego to wynikało, ale nie było dynamiki, otwartości, selektywności, czyli elementarnych cech systemu wyższej klasy.

Z kolei na wyższym piętrze muzyka była do granicy bólu wyostrzona. Brak jej było podstawy basowej, która mogłaby zrównoważyć to górne przejaskrawienie. Do tego wszystko powyżej środka (wycofanego) układało się w rodzaj jednolitego szumu. Nic nie było ważniejsze i mniej ważne, tylko podobnie energetyczne co w efekcie wyglądało jakby kontrasty dynamiczne przyciąć jak żywopłot. I nie wmawiaj innym jakichś animozji między nami, tylko odnoś się merytorycznie trzymając się faktów. Bo jak wkleiłem po Twoich pomówieniach cytat z PW pokazujący prawdę, to domagasz się jego skasowania. Teraz piszę, iż żałuję niezrealizowanych zapowiedzi dotyczących Audio Show. Jadąc na jeden dzień i mając do wyboru 3 miejsca (2 hotele i Stadion) każda nieudanie zainwestowana minuta odsłuchowa oznacza stratę. Zrobię wyjątek i ponowię zaproszenie, jeśli do Elbląga. Moje intencje nie mają znaczenia, bo w odsłuchu uczestniczy przynajmniej około 10 osób. Zupełnie różnych ludzi. A chyba o zmowę z nimi mnie nie posądzasz. Po Audio Show jestem zawiedziony pokazanym dźwiękiem, ale może trafię kiedyś na ten obiecany. Może być nawet w obecności wskazanych przez Ciebie osób. Bo tu nie chodzi o coś osobistego, tylko relację jakościową kolumn Harpii do rynkowej konkurencji.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

To nie żadna akcja odwetowa, tylko około 8 spotkań z Twoimi kolumnami przyniosło mi zawsze duże rozczarowanie.

Każdy normalny człowiek dałby już sobie z takimi kolumnami spokój i o nich zapomniał :)

O co więc chodzi?

Pytanie retoryczne:)

Nie oczekuję odpowiedzi.

Jest jak na tacy w poprzednim moim poście.

p.s. Jak zechcę zrobić prezentację w Elblągu to zrobię ją sam.

Aby zaoszczędzić ci kolejnych rozczarowań nie będziesz zaproszony.

Tymczasem niecierpliwie czekam na obiecaną prezentację systemu SA. Kto wie może nawet przyjadę:)

Harpio nasz kochany, było źle i tyle, nie masz co kombinować. W pokoju Amare Musica to niestety problem leżał po stronie Twoich super wynalazków. Słyszałem ten system w innymi kolumnami i zawsze grało o parę klas lepiej niż z Twoimi Harpikami. Jasno, wszystko zlane do granic możliwości, a ta dziura z przodu to chyba raczej schowek, bo basu to nie było, nie wspominając o dolnej średnicy, która też gdzieś była ale tylko na papierze. Zacznij może od podstaw...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Aha .

Hejterzy rzucili do akcji swoje "pieski" :)

Lesio nie wie jak wybrnąć.

Z którego konta ma pisać? :) :)

Niestety SA nic w tym kierunku nie zrobił i niestety z góry mogę napisać, że nie jestem zainteresowany. Cenię sobie ludzi kulturalnych w każdych okolicznościach, w tym mieści się udział w forumowych dyskusjach. A te ileś odsłuchów to wynik tego, że kolumny ma jakiś znajomy i się odwiedzaliśmy, były pokazywane w innych latach na AS, przypadkiem natrafiłem na grające w jakimś salonie (sprzęt komisowy). Żadnego specjalnego wysiłku nie wykazywałem. Tak więc nawet bez zaproszenia okazuje się, że mogę się wypowiedzieć. Świetnie grały Bodnar Audio - na szerokopasmowcu - za 25% ceny Twoich nowych monitorów. Byłeś? Słuchałeś? Co z nimi nie tak :-)

Panie Harpia zamiast jako kolejny doszukiwać się idiotycznych klonów Starego Audiofil co jest swoistą psychoza prosze skupić się nad skonstruowaniem czegoś co da się słuchać. Nie znam nazw Pana białych kolumn ale wiem co słyszałem. To było strasznie wyprane z emocji i meczace granie. Widać wszyscy się mylą a tylko Pan konstruktor jest zadowolony :)

Edytowane przez LeszekTrader
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Bardzo mi przykro :) ,że panów rozczaruję ale cenniejsze od waszej opinii są dla mnie ciepłe słowa o dźwięku naszych kolumn zagranicznego dystrybutora i deklaracja zaangażowania się w sprzedaż.

Hejterzy rzucili do akcji swoje "pieski" :)

Raczej nie dający się zrobić w bambuko. Ślepo zapatrzony to jest Pan Konstruktor w swój brak wiedzy... A dystrybutor to faktycznie kawał pozytywnej opinii, którą należy brać pod uwagę - to może zrób u niego w domu HarpiaShow? Bo na większe salony to za cienko było...

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ciągle te same nicki i jad który toczą przez całe forum. Żółć nienawiści od jakiegoś czasu wylewa się z zakładki Hi-End na poboczne. Panowie naprawdę wszyscy zdążyli przeczytać, że nie podobają wam się te kolumny. Objawienia userów z pięcioma postami na koncie, którzy z wielkim bólem serca i chęcią uratowania świata, trafiają do zakładki kluby i wątku harpi... Osobiście uwielbiam takie przypadkowe zrządzenia losu i "przypadkową" determinację.

Na swoje szczęście mam takie a nie inne kolumny w domu i jestem zadowolony.

Edytowane przez arczi87
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Długo przed wystawą mogłem zrobić listę tych którym nie będzie się podobać.

Nawet jak kolumny nie były podłączone.

Nie pomylił bym się nawet o kilka procent :)

Nawiązując do wpisu Arciego, dodam jedynie, iż odpalając swój zestaw będę ze współczuciem myślał o komentatorach, którzy nie mają nic do zaproponowania prócz negatywnego wpisu. Taka to już nasza narodowa przypadłość, iż najwięcej krytyki zbierają Ci, którzy odnoszą sukcesy. Kiedyś była zasada, ze jak się nie podobało to się nie komentowało. Brak komentarza był najgorszą oceną.

Panie Jerzy, cytując klasyków, proszę nie zwracać uwagi na szczekające psy, karawana jedzie dalej. Szkoda energii na opędzanie się od frustratów.

Niestety muszę się zgodzić z kolegą Wuelem.

Byłem bardzo ciekawy nowych zestawów, kilka razy wracałem do harpii, bo nie wierzyłem że alu daytony i monitor na illuminatorze tak kiepsko będą grały.

Niestety, po kilkukrotnych powrotach dałem sobie spokój, bo za każdym razem było tak samo.

Natomiast bardzo mile byłem zaskoczony jak to ktoś określił w pokoju "solniczkami" na szerokopasmowym seasie i metalowej górze wraz z elektroniką amare musica.

Bardzo fajne, oderwane granie. Może nie do każdego rodzaju muzyki, ale mogłem się zrelaksować.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Byłem bardzo ciekawy nowych zestawów, kilka razy wracałem do harpii, bo nie wierzyłem że alu daytony i monitor na illuminatorze tak kiepsko będą grały.

Niestety, po kilkukrotnych powrotach dałem sobie spokój, bo za każdym razem było tak samo.

Cos w tym jest.

• Moderatorzy

AS2015 minęło.

Zarówno w klubie Harpii jak i AA draka, że grało chusteczkowo.

Jak widać AS w ogóle nie nadaje się do odsłuchów, więc albo należy sobie tą imprezę odpuścić, albo traktować imprezę wyłącznie w kategorii pomacania sprzętu i pogadania.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

AS2015 minęło.

Zarówno w klubie Harpii jak i AA draka, że grało chusteczkowo.

Jak widać AS w ogóle nie nadaje się do odsłuchów, więc albo należy sobie tą imprezę odpuścić, albo traktować imprezę wyłącznie w kategorii pomacania sprzętu i pogadania.

+1

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.