Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem powyższe sześc postów i oczom nie wierzę! Jeszcze nie wykasowane przez moderację? To znaczy, że dopuszczono różne punkty widzenia. Mogę się z nimi zgadzać lub nie, ale jestem za tym, żeby każdy mógł napisać, co myśli.

Coś się zmieniło na plus w podejściu moderacji/administracji? Ktoś coś wie?

Ja już chyba wiem :) Na liście moderatorów nie ma już niejakiego paltona...

Postępowanie to oraz protesty nieuczciwie potraktowanych konsumentów były niezasadnie przez długi czas ignorowane, usuwane lub ukrywane na forum na skutek działań pewnego moderatora

Chyba mamy na myśli tego samego moderatora. :-)

Super filmik.

Mój pies też czasami lubi posłuchać. Jak coś mu się podoba to siada przed kolumną i słucha. Jak wyłączam to się odwraca i patrzy na mnie. Muszę to kiedyś sfilmować :)

Pies wie co dobre :)

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

To sa przetworniki seas excel?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Warto porozmawiać z właścicielem Tomaszem, niezwykle sympatyczny i uprzejmy człowiek. Ma bardzo ciekawe historie do opowiedzenia. Może kiedyś się podzieli na forum. Bardzo go do tego zachęcam. Póki co z tej monki chleba nie będzie.

Jeśli ktoś ma duży pokój oraz mocny i dobry piec tranzystorowy to rekomenduję zakup tych kolumn. Mają potencjał znacznie przewyższający aktualną cenę.

Tomek może kupisz od Tomka? Edytowane przez Szymon1

To sa przetworniki seas excel?

Nie, aluminiaki z metalowym korektorem fazy zamiast plastiku .

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomek może kupisz od Tomka?

Jakbym miał piecyk Krella a nie ARC to bym wziął. Poza tym ja jestem zadowolony ze swoich paczek. A co ciekawego ma do opowiedzenia Tomala?

ja tam na półce widzę fajny piecyk, jak ten Pan będzie go sprzedawał za 1/3 ceny katalogowej jak te wspaniałe Monki to dajcie mi pierwszemu znać, tego samego dnia będę :)

----------------------------------------------------

Ciekawe jak to gra, ale wiadomo to musi miec potęzny metraż bo 2x18cm na midzie i do tego 2x22cm na basie to juz jest ładna pompka. W kinie by się odnalazło super. Ja mam dwa revelatory 18cm i schodzi basem super.

Ja dzięki koledze z forum (ktorego pozdrawiam ) zostałem posiadaczem amstaf mini . Narazie tylko wypróbowałem z słabym amplitunerem i było ok .Wroce do uk i jak przyjdą do mnie wtedy napisze cos więcej .

Mam mocny piec na 4omy wiec myśle ze spokojnie da im radę :) Bałem sie z opowiadań ludzi na necie ze graja ostro ale narazie tego nie słyszę a z moim ciepłym tranzystorem moze być tylko jescZe lepiej

:)

Ciekawe jak to gra, ale wiadomo to musi miec potęzny metraż bo 2x18cm na midzie i do tego 2x22cm na basie to juz jest ładna pompka.

Zgadza się. Potwierdzenie (dotyczy Monk Grand):

http://www.hi-fi.com.pl/reporta%C5%BCe-lista/417-audio-show-2011-cz-2.html

Edytowane przez dzett
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Co ma wspólnego Monk Grand z Monkiem?

Tu mamy zupełnie inne "potwierdzenie". :)

http://audiolifestyle.pl/nowosci/audio-show-2011-najlepsze-systemy/

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Co ma wspólnego Monk Grand z Monkiem?

Sądząc po nazwie to taki duży Monk :-) Więcej nie powiem, bo na stronie Harpii brak opisu Monka Grand.

Tu mamy zupełnie inne "potwierdzenie". :)

http://audiolifestyle.pl/nowosci/audio-show-2011-najlepsze-systemy/

To nie ma nic do rzeczy. Podany przeze mnie link jest potwierdzeniem, że duże kolumny w zbyt małych pomieszczeniach często grają źle. Wpadka każdemu może się zdarzyć. Edytowane przez dzett
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Kolega Kivlov pisze o Monk a jako argument powołuje się Pan na Monka Grand. Trochę mało logiczne.

Po drugie :W drugim linku uznano dźwięk tego systemu za jeden z trzech najlepszych na wystawie!!!

Dlaczego to pierwszy jest właściwszy?

Ja uważam, że drugi :)

Po drugie :W drugim linku uznano dźwięk tego systemu za jeden z trzech najlepszych na wystawie!!!

Dlaczego to pierwszy jest właściwszy?

Ja uważam, że drugi :)

Pierwszy link dotyczy wstawienia dużych kolumn do małego pokoju, a drugi dotyczy jakości kolumn. To różne sprawy, a kolega kivlov pisał, że pomieszczenie musi być duże. Link potwierdza, że wstawienie dużych kolumn do małego pokoju może źle się skończyć, a nie, że Monki są złymi kolumnami, bo są świetne (choć ich nie słuchałem).

Edytowane przez dzett
Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Pierwszy i drugi link dotyczy opisu tego samego systemu w tym samym pomieszczeniu.

Nie rozumiem jak "uduszone" kolumny grały trzecim dźwiękiem na wystawie :)

p.s. "Recenzent" Hi Fi i Muzyka nie mógł zapomnieć naszej prezentacji i za rok opisując jakiś system w tym pokoju przyznał nam zaocznie tytuł najgorszego dźwięku na poprzedniej wystawie :)

Wszystko czytelne jak na dłoni.

Edytowane przez HarpiaAcoustics

Pierwszy i drugi link dotyczy opisu tego samego systemu w tym samym pomieszczeniu.

Racja, przepraszam, nie doczytałem, że to ta sama sytuacja. W takim razie to poważny argument, żeby się zastanowić nad wartością niektórych recenzji. Edytowane przez dzett
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.