Skocz do zawartości
IGNORED

Nasz Air Force One uległ katastrofie!

subagazi

Rekomendowane odpowiedzi

redankcja powycinala moje wpisy bo.... byly niepoprawne politycznie? jak ochlonie za tydzien lub dwa to okaze sie ze niby radykalne wpisy potwierdza sie. nikogo nie obrazalem a jednak. to po co ta bocznica?

prawda nigdy nie wyjdzie. juz slysze glosy w tv ze skrzynki ulegly uszkodzeniu i nie wiadomo czy da sie cos odtworzyc. prawda nikomu nie bedzie na reke. ani kufajom ani skisłej smietance, koziolkiem zostanie pilot i tyle.

blomin, 11 Kwi 2010, 15:28

Się mylisz w kwestii winy.

Winę ponosi ten, kto wydał takowe polecenie czy rozkaz, mimo kilkukrotnych zakazów lądowania (jeśli faktycznie takowe były). Jeśli byłeś kiedyś w mundurze, to chyba wiesz, że nie kierowca rządzi w samochodzie lecz najwyższy przełożony (a jasne, że w tym samolocie był to Prezydent).

Mówi - pociskaj gaz, może zdążymy? Albo - zwolnij, najwyżej się spóźnimy.

Nie jechałem nigdy w samochodzie, gdzie jadą oficerowie, a szeregowy kierowca rządzi co i jak.

Nie ma takiej opcji...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

meloman 62, 11 Kwi 2010, 15:26

>Warto przeczytać:

>

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z pewnością

gazeta.pl

ma największe prawo do

komentowania tych zdarzeń

narobiła na wycieraczkę

i ślicznie POprosi o papier

Ukryta Zawartość

Zuk,

Nazywamy go pilot in command. Nie bez powodu. Pilot ma calkowita wladze nad statkiem powietrznym. Jezeli ja traci w jakikolwiek sposob, samolot w tym momencie traci dowodce i lot zaczyna byc niekontrolowany. Tacy ludzie nie powinni nigdy otrzymac zawodowej licencji. Efektywnie pilot podczas lotu ma wladze nad kazda osoba bez wzgledu na ich range. Winnym moze w takim wypadku byc tylko pilot statku.

Chciałem się tylko dowiedzieć gdzie jest moderator i kim jest jeśli pozwala na to co dzieje się w tym wątku .Panowie wstyd dzisiaj ...

Inviktus kim ty jesteś i po co przyszedłeś do forum audio ? Czytając twe wpisy tutaj twierdze że możesz być tylko głupim śmieciem niegodnym miana Polaka ...

CISZEJ... CISZEJ...

Ciszej! Ciszej! Mówcie ciszej!

Schylcie się boleśnej jeszcze,

Czarni i bladzi,

Wstrzymajcie oddech, zamilczcie wreszcie.

I tam, u nieszczęść kresu,

Klęknijmy na podłodze

Jak wyrwani ze snu,

Cisi, coraz cichsi w trwodze.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Czytając niektóre wypowiedzi ma wrażenie, że ich autorzy nie powinni mieć do czynienia z urządzeniami bardziej skomplikowanymi, niż cep. Czy naprawdę nie można zamknąć twarzy choć na jeden dzień i nie dawać złego przykładu P.T. Publiczności?

GM

Proponuję nie dać się sprowokować i olać zbiorowo Impotentusa (co zdaje się większość już robi). Na szczekanie takich kundli szkoda czasu.

Jestem Europejczykiem.

Nadal problemy z identyfikacją Marii Kaczyńskiej.

Co przeżywa córka,strach pomyśleć.

Ukryta Zawartość

post-803-100007485 1270998295_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w TVP1 transmisje z przejazdu konduktu z trumna Prezydenta komentuja Stanislaw Janecki i Rafal Ziemniewicz. Szczegolnie przypadl mi do gustu red. Janecki, ktory opisal pryncypia, ktore przyswiecaly Lechowi Kaczyńskiemu przy podjeciu decyzji o sprawowaniu wladzy.

Boze jakie to rozne od nowej mentalnosci w rodzaju "do polityki idzie sie dla naprawde wielkich pieniedzy". mial racje, ze ludzie o wysokich standardach moralnych nie sa zbytnio kochani, bo unaoczniaja nam jacy faktycznie jestesmy, a nie za jakich chcielibysmy uchodzic.

Jazz :-), 11 Kwi 2010, 16:23

>Zuk,

>

>Nazywamy go pilot in command. Nie bez powodu. Pilot ma calkowita wladze nad statkiem powietrznym.

>Jezeli ja traci w jakikolwiek sposob, samolot w tym momencie traci dowodce i lot zaczyna byc

>niekontrolowany. Tacy ludzie nie powinni nigdy otrzymac zawodowej licencji. Efektywnie pilot

>podczas lotu ma wladze nad kazda osoba bez wzgledu na ich range. Winnym moze w takim wypadku byc

>tylko pilot statku.

Ma władzę nad SAMOLOTEM, a nie nad tymi, którzy są nad nim.

Nie On zadecydował, że należy/trzeba lądować mimo zakazów. Jeśli ten zakaz złamał, to TYLKO za przyzwoleniem, namową, czy poleceniem władzy w samolocie (choć w wypadku polecenia - sądzę, że mógł odmówić).

Oczywiste, że jak kierowca chce, uderzy w drzewo i przełożony mu nie przeszkodzi.

W tym sensie można go nazwać "dowódcą", ale pojazdu - nie ludzi.

Nie szukamy winy w takim wypadku, lecz w tym wypadku....

Co mnie uderzyło jeszcze, to absolutny brak służb medycznych!!! (o ile wiem - nie pojawiły się takie informacje w relacjach? Nie było również widać takowych na przekazach TV).

SZOK!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>ted125, 11 Kwi 2010, 17:00

>Lepiej popatrzcie na TVP1 jak wielka rzesza ludzi oddaje Prezydentowi cześć!

Z pewnością nie wszyscy na niego głosowali ale jednak przyszli. Ja też go nie kochałem, nie żałowałem krytyki czy nawet złośliwości ale flagę wczoraj wywiesiłem. A wy?

Jestem Europejczykiem.

ted125, 11 Kwi 2010, 17:00 - Lepiej popatrzcie na TVP1

dziś TVP I to prawdziwie polska telewizja - rozmowy podczas transmisji z przejazdu konduktu (tylko nieznacznie przesłodzone) pokazały, bez wskazywania palcem na TVN, wszawość mediów w kreowaniu obrazu naszej rzeczywistości - dla mnie - prawdziwa klasa!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.